Keresés

Részletes keresés

Alejandro DeSilva Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2309
Ooo, varjunk csak, szoval hdmi-nel lehet valasztani, hogy ki konvertaljon? Hogyan?
Előzmény: y3k (2308)
y3k Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2308

Te dontod el mi konvertal fel, azt kell valasztani, ami ezt jobban vegzi. Amit biztos nem kell, az a digi anyag analogga konvertalasa, aztan ujra digitalizalasa. A dvd meg ugyen nem analog forras.

Előzmény: Alejandro DeSilva (2306)
y3k Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2307

Nekem ilyen gondom nem lesz elvileg, elvileg pentektol digi adas HD felvevovel.

Juteszembe, hangja milyen a cuccosnak?

Előzmény: bolic (2305)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2306

"Csatlakozva BBéci-hez: én egy HDMI-s Samsung DVD lejátszót próbáltam ki, és nekem is az volt a tapasztalat, hogy a tévé jobban tud 1080-ra konvertálni, mint a lejátszó."

Ez azt jelenti, hogy analog forrasnal (dvd, belteri) jobb lehet a kepminoseg scarton, mint hdmi-n?

Előzmény: zsuri (2281)
bolic Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2305
Kösz, nem. :) Gondolkoztam a DVD felvevő semmire jó a PIP és POP hiányában. :( Hogyha fölveszem valamelyik csatornát legjobb minőségben, akkor is kilátszik a minőségromlás, na ez a probléma. De azért megfontolom a blu-ray lejátszó vásárlást. :o
Előzmény: y3k (2304)
y3k Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2304

http://www.logitech.com/index.cfm/remotes/universal_remotes/devices/3898&cl=hu,hu

Ilyet vegyel, passzolnak is egymashoz, meg egy alom:)

Előzmény: bolic (2303)
bolic Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2303
Ne irigykedj, hisz nincs benne a mpeg4 dvb tuner. ;) Kaptam páneurópai kisfüzetet, ezzel bármelyik EU országban lehet javítani stb. Majd hétvégén a kisfüzetet fotózok le. ;)

Na az a CD? Végre megtaláltam benne PDF digitális kezelési útmutatót és végignéztem, tényleg nincs benne a figyelmeztető bejáratás. :S Csak az hogy világos legyen a feketecsík helyett, ezt is tudtam és ez tényleg igaza van. Legyen állandó 16:9 képarány stb., sajnos nincs benne a kötelező 200 órás bejáratás, de én tudok óvni és be fogok járatni a TV-met, hiszen eddig egyetlenegy TV-t soha nem szoktam elrontani. :) Igyekszem odafigyelni a CATV kábel dugdosásra, mivel a leírás szerint előbb áramtalanítani kell. :S Ezt nem gondoltam komolyan, hogy áramütést szenvedhet. TV tisztításnál is ki kell húzni az áramkábelt, hmm...

Újabb érdekesség: Bekapcsolás követően kb. 10mp-ig gondolkozik és végre bevillan, ez mi? :o Valamint nagyon rövid az áramkábel, olyan 1 méteres lehet! Valóban nagyon hasznos a Diga rendszer, úgyhogy Pana DVD felvevőt fogok venni. ;)
Előzmény: las vegas (2302)
las vegas Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2302
bolic szép lett a tévé irigykedve nézem a képeket grat hozzá.két kérdés:a 2 év gari minden magyar márkaszervízben jó vagy csak ahol vetted? lehet,hogy hülye vagyok de mi az a cd amit hozzá adtak?
y3k Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2301
Telleg kicsi az a szoba:)))) nah, nezem a tobbit:)
Előzmény: bolic (2299)
bolic Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2300
Igen tudok róla és köszönöm szépen, bár nem volt benne a magyar felhasználói útmutató füzet. Azért légyszíves írd le a részletes bejáratásról mégegyszer.

Mozi érték beállításra hangoltam, hiszen 50% kontrasztértéken állt meg (ez a legkevesebb), hasonló a többi értékekkel, valós képarány mellett nézek és nem zavar. :)

Tényleg 30 ezer a kontrasztérték? 50% kontraszton már nem tűnik túl kontrasztosnak, pont ez nekem a minimum. :S

Megnyugtató fekete a háttér mint a jó öreg Orion CRT 36cm-es TV. :)

Nézd meg a képeken lévő csatlakozókat, némi módosítást észleltem, de örülök neki.

Bosszantó dolog a TXT feliratozás, sajnos nem a bal oldali ablakba kerül a TXT feliratozás, ehelyette jobbra a megszokott TXT ablakba. :( Nem tudom mit mondjak, kicsit kényelmetlen a két ablak közti váltás. K*rva jó a TXT alszámok közti lapogatás! A beépített TXT memóriának köszönhetően csak így villámgyorsan lapozgattam, ameddig akarok. :D Az Orion TV-nél nem ilyen, csak egy lépésben a köv. számlálóig. ;)

Hogy működik a gyakorlatban a kétablakos PAP és POP? Nem találtam a funkcióját. :o Vagy már csak PAT? Vagy HDMI aktiválás esetén működni fog? Fura.
Előzmény: BBéci (2295)
bolic Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2299
http://kep.tar.hu/bolic/50568086/34227064#2

Tessék csemegezni a képek között, sajnos nem tudtam lefotózni az üvegárnyékot, valóban kilátszik de ekkora szögben észrevehetetlen marad.

Nos kérem szépen, mégis van zöld-kék ghosting. :( Nem agyon lehet észrevenni, de ha odafigyelsz a ghosting viselkedésre, persze felbukkan. :D Ez olyan mint a neoncső, kár hogy nem jól sikerült neki.

Valahogy estefelé megint jobb minőségben sugároznak az analóg adások, el voltam ámulva. :)

De szüleimtől szereztem az őskövületi Philips DVD lejátszót, hú de fantasztikus. Akár a legkevesebb bitrátú filmmel is meg tud birkózni, olyan csodálatos. :) Bár a 3D Comb funkció sem jól megy, remélem javított verzió lesz a köv. gen. TV-kben, hiszen az első tizedmásodpercben vibrál.

Teszteltem a SD memóriakártyával is, mivel Pana digigépem van, így könnyedén behelyeztem a kártyát és máris egyből meg tudok nézni a nagyfelbontású lefotózott képeket, úristen miket tud a FullHD?! Gyönyörű! Apró betűket is el tudok olvasni, tényleg meghökkentem. :o Nem elég tud gyorsan beolvasni a képeket, az első képet várni kell legalább 10mp-et, nem számoltam az időt, de érzem.

Bocs, megtaláltam az 50/100Hz váltót, csak más szöveget jelent: Intelligent Frame Creation. Tényleg nagyon jól sikerült a 100Hz dupla jelviteli sebesség! Pl. hírTV alsó mozgó hírcsíknél nagy különbséget fedeztem fel és tetszik, tényleg megnyugtat a 100Hz.

Nos meg vagyok elégedve. :) Sajnos túl nagyra sikerült a TV méret a félszobában, de iszonyú nagy! :D Igyekszem hozzászokni. ;)
Előzmény: y3k (2294)
y3k Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2298
Oszinten, ki a fenet erint az a par kozszolgalati ami esetleg felkerul ra?
Előzmény: BBéci (2297)
BBéci Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2297
Érdemes várni a vásárlással, amíg kiderül, milyen tuner kell a hazai digitális adásokhoz!
Előzmény: longue (2296)
longue Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2296

Már a PZ700-as ventillátorzaját sem lehetett hallani (5db.), és mindig 100Hz-en használtam. Én is várom a tapasztalatokat.

Megjelen a német Pana oldalon a PZ800-as, de még 46"-ban nem látni. :-((

BBéci Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2295
El ne felejtsd a bejáratást!!!
Előzmény: bolic (2293)
y3k Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2294
Minden tapasztalatot keretik megosztani, ha kell menek kavekat fozni:)
Előzmény: bolic (2293)
bolic Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2293
Meglett a 42PZ85E! :D Tudtam hogy ez is brutálisan nagy csomagolódobozban tárol, tényleg mindenhol van a hungarocell, nem pedig csak az alján van. Érdekes, hogy a 4db műanyag reteszt ki kell oldani a doboz mindkét oldalán, és ekkor nem kell fordítva kiszedni a TV-t. :) Nagyon praktikus! Sajnos 2 év garit adott és pán európai füzetet is kaptam.

Első órában furcsa és rossz minőségű voltak az analóg adások, nem tudom miért, és önmagától megjavult. Valós képarányt választottam. :) Nagyon furcsáltam az 50/100Hz opciót, nincs benne a menüben! :( De nem vészes, gondolom megmarad a 100Hz örökre.

Sajnos hűtőventises, méghozzá 5db. :) De nagyon halkan szólnak, úgy tűnik!

Újabb téveszmény hogy nem nehéz a talp, maga a készülék nagyon nehéz (össztöm. 41kg a doboz szerint, ki lehet számítani).

Sokat késett az avplanet futárszolgálata, de szerencsére nagyon türelmesek voltunk.

Majd töltöm fel a képeket, kimerültem. :)
Youme Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2292
Kösz!

Elég sok az infó. Kicsit drágának tűnik, de legalább már van (lesz) valami..
Előzmény: Tomathos (2291)
Tomathos Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2291
Előzmény: Youme (2287)
BBéci Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2290
Szerintem a DVD filmek feliratai olyanok, amilyenek. A konvertálás nem minőségjavítás.
Előzmény: bolic (2289)
bolic Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2289
Tudni akarom hogy néz ki 1080p felbontáson a DVD feliratok, értendő? Mert ha élesebb és aprolékosabb, akkor nagyjából nem lesz panaszom erre a homályos feliratokra, nem? Azért nem írtam előbb, mert egyetlenegy felkonvertálási teszttel sohasem találkoztam, én szeretnék megtudni többet erről a felkonvertálásról. Holnap van a nagy napom? Jaj de jó! :D
Előzmény: zsuri (2281)
Zotya0512 Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2288
Múlt héten néztem meg az EW-ben a 42PX80-at, 1 év gari jár rá, de potom 36 ezer forintért 36 hónap garancia vásárolható hozzá, az eladó szerint megéri :))))
Előzmény: pestam (2284)
Youme Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2287
BBéci Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2286
 De szép is lenne, DVB-T-vel fogni! Kábelen lehet hozzájutni, van erről egy topic itt az Indexen.
Előzmény: pestam (2285)
pestam Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2285
és ez DVB-T-vel fogható? vagy milyen formában? és full HD v 720p?
Előzmény: BBéci (2274)
pestam Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2284
na a Pana tv-kre 2 év garit adnak, felhívtam egy boltot, azt hitték, rögtön vinni akarom, van egy épp a raktáron, mondom 1-2 hónapon belül, erre azt mondja a manus, lehet már nem lesz, mert a Pana garnitúraváltást csinál. De mindez a PX80 esetében??!! :))))
BBéci Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2283

Nem nagy baj, ha lejjebb, vagy feljebb van a tévé, de sokkal kényelmesebb és kellemesebb, ha szemmagasságban van a kép közepe. Tapasztalatból mondom.

Ha a tízezres olcsó, hová sorolnád az 1500 forintos HDMI kábelt? A megnevedd kategóriába? Lenne benne némi igazság.

Előzmény: pestam (2282)
pestam Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2282
de azért gondolom, nem nagy baj, ha kicsit lejjebb kerül a kép...? mert most rakom a leendő tv mögé a mediterrán kőfalat, azt nem akarom összefurkálni, meg színes ledes hangulatvilágítást is akarok a kőre, így a talp jobbnak tűnik...
egy. a kanapé és a leendő asztal egy magasság, ezekre jövünk mi és a tv (a legújabb és kedvezőbb állás szerint 42"), tehát tán kicsit lefelé lesz.

HDMI kábel 1 méter 10e? az nem olcsó kategória :) kábelt még nekem is vennem kell sokat... videjó és audijó. a hang sima sztereó erősítőre és két öblös polchangfalra megy majd!
Előzmény: BBéci (2270)
zsuri Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2281
Csatlakozva BBéci-hez: én egy HDMI-s Samsung DVD lejátszót próbáltam ki, és nekem is az volt a tapasztalat, hogy a tévé jobban tud 1080-ra konvertálni, mint a lejátszó.
Előzmény: bolic (2269)
ashura Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2280

A www.xpress.hu online árúházban jelenleg 73 db bluray film rendelhető 8500 körüli áron. Mivel szerintem ez a legjobb és alighanem a legnagyobb dvd árúház, valószínűleg sokkal több film nem is jelent meg. De a listát átfutva, javarészt ezek sem a nagy durranások. Egy külföldi felmérés szerint az Amazonon kb 500-600 bd film kapható pillanatnyilag, míg hagyományos korong több tízezer.

Egy lejátszó ára még jellemzően 100 felett van, de azért jönnek lefelé szépen lassan.

Ennek tükrében én még nem erőltetném a bd vásárlást.

Ráadásul a THX szakemberei szerint ez lesz az utolsó korong szabvány, mert hamarosan jön a flashmemóriás terjesztés, és ezért a vásárlók is kivárnak. Vagyis a bd-nek nem jósolnak akkora piaci sikert, mint amilyet a dvd elért eddig.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!