Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ezért nagyon hálás lennék! Pont azon gondolkoztam, hogy megkérnék valakit, hogy fotózza le a belvilágát, hogy tudjam mi hiányzik. Nagyon megköszönnék néhány fotót.
Én is úgy gondolom, hogy rendesen be kell állítani és nem kell nagyon tolni neki.
Lehet, hogy meglépem ezt a hiányos gépet, előbb utóbb lesz belőle valami. Csak az a bajom, hogy még soha nem láttam ilyen gépet belülről, ha gyártatni kell hozzá görgőket, tárcsákat azt sem tudom, hogy milyen kell. Van gumibandázs ezeken is, mint a faipari szalagfűrészeken?
Szerintem nem kell félni tőle, nekem egy 50 literes ProfiAir kompresszorom van, az is kínai, mint a Güde. A Straus-tól én személy szerint tartok. Rosszak a tapasztalataim.
Közben találtam egy szalagfűrészt, ez is kicsi Güde, de a güdebolt leírása szerint, 0,9-es szalag való rá. És a motorja is erősebb, 1500W-os. Egy kínja van, hogy hiányos. Hiányzik róla a két tárcsa, a két szalagvezető görgőszett és a burkolat. Tehát megvan a váz, az asztal a satuval és a motor. Holnap reggel futok egy kört gépszervizekben, hogy mennyiért lehetne a hiányzó alkatrészeket beszerezni, vagy legyártani.
Ez már elég sokban lesz és akkor még mindig csak liftes awid van :-( Tudom hogy vásárolhatnékod/hegeszthetnéked van de ülj le szépen és jól gondold át hogy tulajdonképp mire is van szükséged. Lődd be a maximum árat aztán nézünk valamit. A 175 stl az elég jó áron van csomagban (amúgy kapható más márkanéven is, mert az alfaweld az csak egy logó rajta a free mechatronik gyártja)
Lehet nem szívesen vennél használt gépet, de talán ezlenne a megodás. Találtam egy 200-as iweldet a jófogáson ami még garanciális 65-ért (ezzel a gépcsaláddal soha nem volt gond, nem koppintós, hanem HF-es, saját gázszeleppel, tehát nem te nyitod-zárod)
Majd irok neked mailt,felbojgatott hogy nem e Blm-et kellene venni az Alfa 175stl helyett,de abba viszont nem tetszik hogy nincs egy árva kijelző sem,(1600 tm).
Még amit akartam neked mondani hogy a 175stl helyett csak 4000ft al több a 205 stl,akkor már egyértelmű hogy.....,kerek 1kg al nehezebb is a nagyobb.
Attól függ milyen munkára akarod használni iparira nem ajánlom .De otthonra nem rossz dolog barkácsolni vagy kisebb munkákra .A képet tetem fel az egy ajtó keret lesz.Vigyázni kell ezekkel fűrészekkel mert sok utánzat van belőlünk.
Meg én 125mm ajánlanám mert 45 fogban 80mm anyagot át lehet vágni.
Nem tűnik rossznak. Nekem nem kellene nagy vasakhoz, ha netán ilyenekkel kellene dolgoznom, azt leszabatom nagy gépen. De hogy a derékszögű vágás miért esik nehezére, azt jó lenne tudni. Nem lehet beállítási probléma? Vagy a 0,6-os szalag túl vékony lenne és ezért csavarodik el vágáskor?
Meg lepően normálisan vág.Evvel nem azt akarom mondani full szuper gép. Oda kell figyelni milyen erővel nyomod rá az anyagra.Ezeknek kis gépek nem fognak tökéletes derékszöget vágni (függőlegesen).Egy normális szalaggal sokáig ellehet dolgozni velünk.Azért vannak határai gépnek PL 80x80 zártszelvénynél nagyobb anyagra nem ajánlanám.