Keresés

Részletes keresés

Árpi Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5144
Én a Canon MVX250i-t néztem ki magamnak (feltételesen, 1-2 hónap múlva...), minden tapasztalatod nagyon érdekelne majd!
Előzmény: Swari (5036)
VChris Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5143

-Mennyi hátránya van Pro helyett 6.5-öt használni? (nekem 1előre az van meg)

Nem tudom sajnos, mert én rögtön a Pro-val kezdtem. De úgy tudom, hogy pont a 6.5 => 7.0 verzióváltásnál volt egy igen komoly változtatás, amiről többen azt írták más fórumokon, hogy nagyon sokkal megkönnyíti a munkát, sok olyan eszköz került bele, ami hatékonyabbá és pontosabbá teszi a szerkesztést. De ez nem az én véleményem, mert én mindjárt a Pro-val ismerkedtem meg.

-És a premier-el milyen formátumba mented el? (amit megnyitsz utána az uleaddal)

A Pro-ban be van építve a MainConcept MPEG encoder, amit sokan dícsérnek, és a legjobbnak tartanak. Mellesleg szerintem is nagyon jó. Ha kész az anyag, akkor ezzel szoktam DVD kompatibilis audio-video multiplexeléssel elkészített (tehát nem m2v+wav, hanem 1 db mpg) fájlt csinálni 2 passos VBR kódolással, átlag 8 MBit/s bitrátával. Ezt utána Ulead DVD Workshop-ba beolvasom, és ott már csak menüt szerkesztek hozzá, és lekreálom a DVD-t. A DVD Workshop óriási előnye, hogy ha az mpeg fájlod DVD kompatibilis, akkor nem kódol újra, csak a VOB-ot, és társait készíti el. Sajnos már láttam olyan DVD authoring szoftvert (nem is egyet), ami a DVD elkészítésekor, ha kell, ha nem újrakódol, ami felesleges időpazarlás, és minőségromlás.

VChris

Előzmény: _AiRMAN_ (5142)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5142
-És a premier-el milyen formátumba mented el? (amit megnyitsz utána az uleaddal)
-Mennyi hátránya van Pro helyett 6.5-öt használni? (nekem 1előre az van meg)
Előzmény: VChris (5139)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5141
Hé, szerintem csak viccelt! :))) Cilu óta már mindenki mindenkiben az ellenséget látja? :)))

Amúgy akkor hozod nekem majd a kamerát?
Előzmény: Márklár (5138)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5140
Az xp driverrel mennie kell tényleg. A kábel jó? A kivezetés jól van az alaplapra dugva? Nem tudom, ki rakta össze a gépedet, de ugyanolyan a tüskesora, mint az usb kivezetésnek, tesóm is egyszer véltlenül arra dugta rá, szerencse, hogy idejében észrevettem! :)
Előzmény: caprine (5135)
VChris Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5139

Én innen rendeltem a Hama cirkuláris polárt (meg hozzá adaptergyűrűt is, egy másik kategóriából, mivel nincs 30mm-es):

http://www.edigital.hu/eshop/index.php?aptus=62_172_187_198&PHPSESSID=11085263ef14753bd30701ccf235934d

Editálásra és MPEG kódolásra egyaránt Adobe Premiere Pro-t használom, nagyon jó szoftver, bár nem egyszerű elsajátítani, ha az embernek nincs gyakorlata a videoszerkesztés témában.

DVD-t pedig az Uelad DVD Workshop-pal szoktam elkészíteni a végén.

VChris

Előzmény: appia (5133)
Márklár Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5138

Kikérem magamnak a gyanúsítgatást! Senki nem kérte, hogy a képet felrakjam, valaki kérdezte, hogy kamerával való fényképezésnél mit takar a 640x480. A 4451 a

fénykép. A másik kettő az videó. A beltérben készíthető minőséget akartam demonstrálni. Ez mindig sarkallatos pontja, a kamera választásnak.

Egyébként, nem igazán értem, hogy mi bajod van?

Előzmény: chgergo (5136)
chgergo Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5137

Nekem is NF7-S van. Most már valamivel kisebb s-sel.

Ha a hálózati adapterek között van IEEE 1394, akkor még van esélyed, hogy müxik.

Előzmény: caprine (5135)
chgergo Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5136
Akkor a belinkelt képeid 640x480-as felbontással nem is a videóból vannak? Átvertél minket, és fotókat tettél fel?
Előzmény: Márklár (5132)
caprine Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5135

Minden úgy van ahogy leírtad. Bedug, bekapcs, play és semmi. Én is vártam, hogy feljön egy ablak mint a USB pendrive esetében. A  firewire meg még mindig ott figyel a hardver eszközök között. Nincs letiltva mielött valaki rákérdez. Sosem volt még használva, nem tudjátok, hogy lehetne tesztelni jó-e egyáltalán? Egyébként ABIT NF7-S alaplap, rajta gyárilag a nem tudom milyen gyártmányú IEEE csatoló. A drivert az XP adta hozzá, kicsit odivatu, mert 2001 az nem tegnap volt.

Na mindegy, azért még probálkozom mert csipi a szeme ez a látszólag minden rendben de mégse jó semmi hiba.

Köszi az üziket.

appia Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5133

Szia VChris

Kössz a segitséged

én most veszek akut szintén 1300mA est + egy töltöt ami 8000 pénz.S nemleszek géphezkötve töltéskor.

Ha megadnád a hama szürö tipusát azt nagyon megköszönném,s még azt hollehet megkapni és mennyi az ára

hama cucc árusokat kérdezek de minden infot adnak csak aztnem amit kell

Kössz a segitséged

Te milyen szoftot használsz az editálás,tömöritéshez ??

várom válaszod szia

appia

Előzmény: VChris (5127)
Márklár Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5132

"de Márklár topiktársé is NTSC-ben vesz fel"

Na, ha így lenne, az szép is lenne! (Mert hülye, azért nem vagyok!) 

Előzmény: chgergo (5130)
chgergo Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5131
A Digital8-as kamerákat is elég nyomott árban mérik, az is nagyon jó vétel lehet. Kifutó darabokat is érdemes megnézni. Az új modellek néha még gyengébbek is, mégis drágábban lehet eladni őket...
Előzmény: stevie wonder (5112)
chgergo Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5130

Én 100-nál többet nemigen adnék ezekért a vackokért. Ha számít a pénz, és hónapokig kell gyűjtögetni egy 200e-es 3CCD-s kamerára, akkor nagy csalódás lehet a vége. A memóriakártyás géppel is vigyáznék. Tök kényelmes, meg praktikus, de Márklár topiktársé is NTSC-ben vesz fel, amit probléma lehet VHS-re másolni, vagy egyes TV-ken visszanézni. Ráadásul drágábbak, és azért valamivel rosszabb is a képminőségük.

Előzmény: proktor (5107)
_Pisti Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5129

Stevie!

Es akinek mar megfelelo lenne a szamitogepe (nem kellene kolteni sem firewire kartyara, sem wincsire, sem memoriara, sem dvd irora)?  :)

A hotmailes cimed el meg? Mert mult heten kuldtem levelet, de valasz nem jott. :(

VChris Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5128

Na, végre rendeltem egy Lenmar típusú 1300 mAh kapacitású M sorozat kompatibilis akksit a Wormsign-tól (www.wormsign.hu), és ma jött meg. Nagyon jó, működik vele a kamera InfoLithium rendszere. Br 12 HUF volt az ára, ami szerintem nagyon jó. Többen kérdezték már itt, hol lehet utángyártott akksit venni, én bátran ajánlom mindenkinek, aki Sony akksit keres. Van minden fajta.

VChris

VChris Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5127

Szia!

Igen, a Hama CPL is üvegből van, és nagyon jó.

Fényképet hogylehet leszedni a kamerárol pc re

ez még nemsikerült

Hehe... Na az még nekem sem. :-)

Talán ez lenne ennek a kamerának az egyik hátránya, hogy nincs benne kártya, és a képeket is a szalagra rögzíti. Sajnos még nekem sem sikerült fényképet leszednem a szalagról a hozzá adott szoft-tal, szóval nem vagy béna. Még anno régebben én is kérdeztem itt a fórumon, hogy ez hogy megy, de sajnos nem tudtak segíteni.

Bár engem ez nem zavar, és nem foglalkozok a dologgal, mert úgysem használom fényképezésre a kamerát. Csak a tény zavar egy kicsit, hogy elvileg tud 1024x768-as fényképet csinálni a szalagra, de én meg nem tudom, hogy az hogy megy át a gépbe. Egy óccsó kártyát azért igazán belevághattak volna, belefért volna még a kamerába.

VChris

Előzmény: appia (5126)
appia Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5126

Szia VChris

Kössz a válaszod

Japán szüröt tudok venni  ami 8720 pénz s üvegböl van.

A hama az üvegböl van? ezt azért kérdezem mert a müanyag dolgokat nemszeretem rossz a tapasztalatom.

Fényképet hogylehet leszedni a kamerárol pc re

ez még nemsikerült

Ami szoftot adtak hozzá feltettem de nemjövök rá adologra.Valoszinü béna vagyok.

egyenlöre sokat szorakozok vele hogy megismerjem hogy mit miért

Kössz a segitséged mé foglak faggatni ezügybe.

Szia addig is

Előzmény: VChris (5092)
Márklár Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5125

A kollégád örülhet hogy nem vette meg az SV-AV50-est, az ugyanis komoly videózásra alkalmatlan. Még optikai zoom sincs benne. Csak MPEG4-be rögzít, 320X240-be, az meg semmire sem elég.

Előzmény: vidis (5124)
vidis Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5124
Hmm,kellemes csalódás,nem rossz a cuccosod:)
A kollégám akart svav 50-est venni,lehet sajnálhatja,hogy nem vette meg.
Gondolom kinti napos helyen még ennél is jobb fotókat készít.
Ez befogadja a 2Gb-os sd-t?...és télleg nincs mozgó alkatrész.
nem rossz...nemroszz...
Előzmény: Márklár (5123)
Márklár Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5123

Első blikre, mindenkinek ez jön le! Nem akarom semmihez sem hasonlítani, ez egy

DVD minőségbe rögzítő kamera. Én, nagyon meg vagyok vele elégedve.

Ezzel fényképezni is lehet, igen gyík, 640X480-ba, mégis, nézd meg a 4451-es

hozzászolásom, pontosabban, a macskámról készült fotót. (Utána van kép videóból is, 44......nemtudommennyi).

Előzmény: vidis (5122)
vidis Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5122
Márklár,meg ne haragudj,de az svav100-ez olyan játékkamerának tűnik a mini dv-khez képest(a mérete miatt talán?).Ez ugyanolyan jó felvételt tud rögzíteni mint egy
mini dv?Látom,hogy 0,8Mpixel,de olyan marokmasina...minden igényedet kielégíti?
(már a videózás terén:))
Előzmény: Márklár (5118)
Márklár Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5121

Én ilyet eddig, csak Samsung-ban láttam. ITCAM-5, ITCAM-7, ITCAM-9.

Nekem tetszik, de hát Samu. :-(

Előzmény: stevie wonder (5117)
proktor Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5120

Áh,bocs!

Kezdek álmosodni!

Előzmény: Márklár (5118)
proktor Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5119

Hát sokszor az az érzésem szándékosan nem hozzák nyilvánosságra teknikát:)

Most nagyon nyomják a digit fgépeket,múlt évi árakon most 3megaval nagyobb gé-

pet lehet venni ugyan attól a gyártótól,ha valaki utánna jár hol,mit mikor mennyiért

érdemes.A minidv kamik valahogy nem jönnek ilyen ütemben.miért??

Előzmény: stevie wonder (5117)
Márklár Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5118

Az 5081-es hozzászólásomban, a kamerámról készült tesztet linkeltem be. (Pana SV-AV100)

Előzmény: proktor (5113)
stevie wonder Creative Commons License 2005.03.16 0 0 5117
Szerintem erdemes kivarni. Meg lennek lepve, ha egy-ket even belul nem kerulnenek a mi penztarcakhoz kozel a sajat vinyora rogzito kamerak... es az lesz a menyorszag :-)
Előzmény: proktor (5116)
proktor Creative Commons License 2005.03.16 0 0 5116

Pont ezt akarom leváltani,sorra kudarc a digizés!!!

Inkább amit asztali íróra költenék beledobom a kamerába,hisz azzal kezdtem a kér-

dezősködésemet milyen minőséget készítenek a dvd-s kamerák!

Gáborci Creative Commons License 2005.03.16 0 0 5115
Hurrá!

Én is a Canon 750i-t néztem ki magamnak, talán azért mert digifotónál a Canonokba szerettem bele - igaz csak elviekben, az olvasott tesztek alapján.
Nekem is a Sony és a Pana jött még be a bolti nézegetéskor - lehet, hogy iszonyú nagy teheccccssség vagyok??? :)))))
Én most úgy látom, hogy marad számomra a miniDV és szalagos, /ja, az eleve az?/és már csak el kell dönteni nekem is hogy Canon vagy Pana vagy Sony bár a Sonynál előjön a sóherségem: szerintem csak a márka miatt drágább.
Samsungban ne is gondolkodjak? Elég sokféle van 70-110 e Ft között....
Ja és láttam egy cuci kis ari pici tenyérben elférő Sharpot, 99-ért a Hülye azért nem vagyok boltban. Vagy az szőkenőknek??

Üdv:

Gáborci
CiluHS Creative Commons License 2005.03.16 0 0 5114
Csak legyen benne TBC... (azt ma már 40eFt-ért beleteszik)...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!