Keresés

Részletes keresés

don-fr86 Creative Commons License 2012.06.11 0 0 4963

Szia!

Hàt, nem is tudom... olyen "vegyes érzelmeim" vannak ezzel kapcsolatban :/ ez ugye a minimàlbér, de ha benne van, hogy a lakhatàs megoldott... nem is olyan rossz. Igen, igaz,  Fr.o.,tengerparti terület=turizmus=dràgasàg, de gondolom nem tervezel minden nap étteremben enni :) amugy meg mindelhol van valamilyen hiper-szuper market, ahol be lehet vàsàrolni "értelmesen, normàlis àrakon" ha esetleg cigiznél, az màr teljesen màs(dràgàbb) téma...

Ahogy te is irtad, nem lepödnél meg a többi feladatokon... erre irtam, hogy vegyesek az érzéseim: kb ahoz hasonlitanàm, mint mikor elmegy valaki bébicsöszködni, elötte minden szépet és jot igérget a csalàd, aztàn mikor ott az illetö, akkor szembesül vele, hogy pontosan mik is a teendök... és nem egy "rémtörténet" született màr ezzel kapcsolatban...

csak annyit mondanék, hogy ha nem probàlod meg, sosem derül ki :) "aki mer az nyer" ugye! és ha màr ott vagy, egy idö utàn màr te is làtod, hogy ha nem az elvégzett munkàdnak megfelelö a fizu, talàn tudsz alkudni a fönökkel... ha pedig tényleg durva lenne a szitu, egy-két honapot akàrki kibir bàrmilyen rossz is a helyzet, legalàbb, hogy ne "minuszosan" tàvozz.

esetleg meg lehet tudni, hogy merre is van ez? mert ha itt a környékemen, szivesen megnézem Neked a "terepet"!

Réka

Előzmény: Abi54 (4959)
yaouank Creative Commons License 2012.06.11 0 0 4962

Vállald el. Nem fogsz rosszul járni.

ya

tessloff Creative Commons License 2012.06.11 0 0 4961
Havi 1350 netto mint kaja es zsebpenz elegseges, nem tudom, hogy olvastad-e volt rola szo nem olyan regen: reszemrol egy negyfos csalad kosztpenzet oldom meg havi kb 500 eurobol, nem fenyuzoen de nem is szukolkodoen. Azt viszont, hogy egy ekkora haz es kert karbantartasa mennyi munkat igenyel es ezert ennyi penz eleg-e azt nem tudom. A helyedben belevagnek a legnehezebb lakast es melot talalni es ugy latom itt a ketto megoldodik egy csapasra, raadasul egy nem csunya helyen... Egy cimboram anno csinalta ezt Antibes-ban szerette mert a tulaj evente kb 2-3 honapot toltott el a nyaralojaban a maradek idoben a srac a maga ura volt. Meg arra is volt ideje, hogy melette interime-kent dolgozzon.
Maitréja buddha Creative Commons License 2012.06.11 0 0 4960

Lol...

Abi54 Creative Commons License 2012.06.11 0 0 4959

Szervusztok!

Én augusztus végén kezdek dolgozni Franciaország déli, tengerparti részén. Egy 1950 m2-es villa, egy kb. egy hektáros kert és egy 160 m3-es medence gondnoki teendőit vállaltam el.

A feladataim a következők lennének:

-          a kert és a park gondozása

-          a felmerülő egyéb karbantartási és javítási feladatok ellátása

-          alkalmankénti sofőri feladatok ellátása a tulajdonos és családtagjai részére

-          a villába érkező nyaraló vendégek fogadása és segítése (bevásárlás, sofőri feladatok)

-          a villa elektronikus védelmi rendszerének felügyelete, ellenőrzése

-          a felmerülő nagyobb, általam el nem végezhető javításokat, munkálatokat elvégeztetni helyi mesterekkel.

Persze nem lepődnék nagyon meg, ha a fentieken kívül még  „találnának” valamilyen feladatot, vagy feladatokat a számomra.

A lakhatásom egyébként megoldott lenne, mert kapnék a birtokon belül egy 76 m2-es berendezett szolgálati lakást is, amelyet költségtérítés nélkül használhatnék.

Így csupán az élelmezésemről kellene magamnak gondoskodni.  Ismerőseim mondták, hogy ott, Franciaország déli részén a tengerparti részeken nagyon drága az élet.

Azt szeretném megtudni tőletek, hogy a fenti feltételekkel elvégzett munkáért elfogadhatónak tartjátok-e a nettó 1350 eurót?

A tulajdonos ajánlatában ugyanis ennyi szerepel.  (Már csupán a bérben kellene megállapodnom a tulajjal.)

Válaszaitokat, véleményeiteket előre is köszönöm, mert sajnos én még most vállalnék először külföldi, franciaországi munkát és úgy érzem, hogy sokat segítene a véleményeitek, tapasztalataitok.

Üdv.:  Abi

BZOTYO Creative Commons License 2012.06.10 0 0 4958

Kedves Rufella!

Nem akarlak megbántani, de vagy nem mondasz (írsz) igazat, vagy álomvilágban élsz.

Érdekelne, hogy vajon milyen otthoni hiányszakmának vagy a mestere, vagy mégis miből képzeled el a megélhetésed?

Jogosult leszel-e Mo.-n Fr. nyugdíjra, orvosi ellátásra (mer akkor az átlag magyarnál már nagyságrendekkel jobbak a kilátásaid)?

Tudod az Őshazában a magyar kultúra és nyelv szeretetéért nem adnak még 10 dkg parizert sem :-)

Csak, hogy te is sejts valamit: a hozzám hasonló gazdasági menekültek 99%-a nem a tergerparti luxus villák, meg az álomautók, stb. miatti vágyból jönnek ide (és más jobb gazdasági helyzetben lévő országokba). Szerintem legtöbbünket a puszta létfentartás kényszeríti erre.

De- ha jól emlékszem- Te már egy éve is 1 szál bőröndel készültél hazaköltözni. Kérlek ne sokáig halogasd, mert ha ilyen módon hanyatlik kis hazánk állapota akkor már talán csak a Te (és hozzád hasonló hazatelepülők) külföldi nyugdíjának elkobzásával tudják majd a "költségvetési hiányt" tartani.  :-)))

Előzmény: Rufella (4954)
pannaszofi Creative Commons License 2012.06.10 0 0 4957

Részben biztosan igazad van. Talán az unokáim már nem fogják beszélni a nyelvet, de én azt gondolom inkább az unokáim gyerekei nem fognak magyarul beszélni. A kislányaim biztosan beszélni fognak magyarul, hiszen magyarul énekelek nekik és mondok verset. Mivel ezeket ismerem, ez nem lesz másként kint sem. Az tény, hogy koruknál fogva ők már anyanyelvi szinten fognak beszélni franciául de magyarul is. A fiam egyházi suliba marad itthon(Ferencesekhez jár Esztergomba)de a lakóhelye kint lesz nálunk. Ő biztopsan beszél majd magyarul de remélem franciául is. Ha elvégzi a sulit dönthet hol tanul tovább. A férjem és én biztosan beszélünk magyarul életünk végéig hiszen nem tinikorúak vagyunk és kint is vannak magyar ismerőseink. Egymás közötti beszélgetésről nem beszélve. Mivel engem még rendesen megtanítottak az iskolában a történelmünkre, az irodalmunkra biztosan tovább adom az ismereteimet a gyerekeimnek, hiszen ezt fontosnak tartom. Mi azt szeretnénk, hogy a gyerekeinknek könnyebb legyen. Itt most nincs kilátás, semmi. Szavak azok dögivel de ha valakinek egy kis realitás érzéke van az tudja ezek hazug szavak. Vicc amit itt művelnek az emberekkel. Miliós fizetések, költségtérítések és az ellenoldal: meg lehet élni havi 47.000.-Ft-ból. Na persze! Ezt könnyen mondja az akinek 1,5 millió felett van a fizuja. De ebbe kár is belemenni. Mi így döntöttünk, megkerestük a lehetőségeket, körbenéztünk, lakást béreltünk és elindulunk. Biztosan nehéz lesz de azt gondolom megéri.

Ahoz hogy az ember tisztán lásson az itteni helyzettel kapcsolatban itt kell élni és naponta hallgatni a híreket majd megélni a mindennapokat és rájönni arra hogy minden szavuk ellentétben áll azzal ami van valójában. 

Inkább jó lenne egy kis biztatás, mint lebeszélés, hiszen Te is ott vagy a családoddal és nem itt. Mondjuk ezen csodálkoztam is mindig, ha valaki azt írja menne Franciaországba az volt a válasz általában, hogy maradjon itthon olyanoktól, akik kint élnek és eszükben sincs hazajönni. 

További kellemes hétvégét!

Brigi

Előzmény: Rufella (4955)
GrG Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4956
Ezeket a demagóg dumákat nem tudnád kihagyni? Te vagy az aki ki tudja hány évtizede itt él, akinek ha jól értem itt a családja, élete, stb. Akiknek ezt írod a barátai, családja nagyobb részt Magyarországon van és nem örökre jön/jött ide. Nagyon álságosnak tűnik, de persze lehet csak én értelek félre.
Te egyébként mikor pályáztál meg állást utoljara Magyarországon? Mikor voltál utoljára otthon? Milyen nyelven és melyik ország hireit olvasod?
Előzmény: Rufella (4955)
Rufella Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4955

Szòval a férjed hajòn dolgozik ? (Bocs, nem olvastam vissza, lehet hogy irtad valahol.) Es végleg itt akartok maradni ?

Csak felhivnàm a figyelmetek valamire: szàmitsatok rà, hogy a gyerekeitek màr csak annyit kapnak a magyar kulturàbol, amit ti àtadtok nekik, s ha fölnônek és franciàkkal hàzasodnak, az ô gyerekeik màr magyarul sem fognak tudni beszélni. Persze lehet, hogy nektek mindegy mindez.

Egyeseknek ott a haza, ahol könnyebb a megélhetés. Persze, gyarlò emberek vagyunk és manapsàg az àldozatvàllalàs màr nem divat. :( Ezeket csak àltalànossàgban irom, ha nem az ingetek...tudod.

Előzmény: pannaszofi (4944)
Rufella Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4954

Miért lenne harag ? Elvezem a tàrsalgàst ! :)

Azt hiszem ùgy lesz ahogy mondod: 1 szàl bôrönddel jöttem ki anno Fr.orszàgba, s ugyanùgy fogok visszatérni szülûhazàmba. :)

Semmi tartalék se rajtam, se a bankszàmlàmon. De a lelkem erôs és tudom mit miért teszek. :D

Sikerekre nem vàgyom, igényeim màr nincsenek az élettôl, csak azokat teljesitsem, melyeket magamtòl elvàrok. :)

Előzmény: BZOTYO (4945)
Ferko35 Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4953
Eredetileg segítséget akartam kérni, hogy asztalosként hogyan tudnék Franciaországban dolgozni, de most ezt hagyjuk. Inkább csak annyit írnék, hogy Etiopiában egyfajta demokrácia van, mert az erősebb oroszlán b*szik, Magyarországon viszont csak a Fideszes.
Szóval mivel nem akarok politizálni majd visszajövök késöbb.
Budai Irsai Olivér Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4952

Ha feleségul veszlek, rokonsàgba kerulhetunk, de tudod van szerzodés, és az sok mindent kizàr

Előzmény: GrG (4949)
Budai Irsai Olivér Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4951

ok, gyerekek, azt làssàtok be h sokan azt hiszik h nyugatabbra tolva a bicajt

5 év alatt olyat alkotnak, amilyet egy élet nem ad Mo-on, ne àlmodozzunk!

sok a rémhir minden irànyban. a melegben igyatok hideg tavelt, az nyugtat

Előzmény: BZOTYO (4947)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4950

Hogy félreértés ne essék, én nem vagyok se közelről se távolról Budai Irsai Olivér rokona ! :DDD

GrG Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4949
Teljesen igazad van az egy ocsmány hazugság, hogy Mo-n alacsonyabb az egy főre jutó GDP, hogy alacsonyabbak a fizetések, hogy rövidebb ideig élnek az emberek, hogy magasabb a munkanélküliség, hogy többen akarnak és lesznek öngyilkosok.
Nagyon örülök neki, hogy ilyen szerencsés a családod és örülök neki, hogy otthon végre megvalósult a tejjel-mézzel folyó Kánaán ahol nem is kolbászból, de téliszalámiból van a kerítés.
Már csak azt sajnálom, hogy nem vagyunk rokonok
Előzmény: Budai Irsai Olivér (4946)
GrG Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4948
Tényleg csaki fizetős adják az EB meccseit???
BZOTYO Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4947

Szia!

Irigylem az ismerőseid, nekem nincsenek ilyenek.

Tudnék hosszú sztorikat mesélni, de az nem ilyen oldalra való.

A lényeg, hogy még nem nagyon hallottam olyan franciáról (németről, osztrákról, angolról, stb.) aki Magyarországra (Romániába, Legyelországba, stb.) ment volna dolgozni, hogy eltartsa a családját. Ha mégis biztosan nem "tömegével".

Remélem azért nincs harag!!!?

Előzmény: Budai Irsai Olivér (4946)
Budai Irsai Olivér Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4946

Hello, errrol azért lehet vitatkozni, aki Mo.-on éhen hal, az ongyilkos akar lenni. Néhanyan Mo.-ot Etiopia szintre teszik.

Surun vagyok otthon, a csalàdban a sok sok emigràcios év utàn, én vagyok a legszegényebb, és nem nyerték, orokolték 

ami van, hanem osszedolgoztàk. 

A mostani, és a Kàdàr éràbol menekultek kozott fényév kulombségek vannak, de nem is ez a lényeg, a lényeg hogy ide 

jutottunk, ez van. Aki menni akar had menjen, javitja a munkanélkuli statisztikàt.

Előzmény: BZOTYO (4945)
BZOTYO Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4945

Tudod, a szavak és a tettek között óriási a különbség! Menj haza, úgy ahogy mi menekültek kijöttünk ide. Szerintem miután elfogyott a tartalékod éhen fogsz halni. :)

De azért sok sikert!!!

(Tudod "tetteket akarok látni" de azért remélem nincs harag:)))

Előzmény: Rufella (4938)
pannaszofi Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4944

Nem éreztem rossznak a véleményedet csupán reagáltam. Mostmár van hozzá kedvem, hogy foglalkozzak mással is, mint a lakáskereséssel és az ezzel járó na meg a kiköltözéssel járó feladatokkal, gondokkal. Igazából január óta szervezzük ezt, hogy elmegyünk és most végre egyenesben van minden. Lakás megvan Libourneban, szállító autó elintézve, lakás összepakolva. A gyerekek pedig nagyon várják. Na és persze én is. A férjemről nem beszélve, akivel így hetente akár többször is tudunk találkozni. A hajó minden héten egyszer biztosan kiköt Libourneban, Bordeaux pedig negyed óra vonattal, ott pedig 2 napot tuti állnak. Tehát végre együtt a család! Gazdasági kivándorlás ide vagy oda, persze hiszen ez is egy ok az itteni remek helyzet miatt, nekünk a család volt a fő ok. Persze a kérdés miért ment el a férjem külföldre dolgozni? De hát erre nem is kell igazából válaszolni. Ez érthető.

Na szóval most nagyon boldog vagyok mert ma meglett a dátum. A lakásunk július 14.-től üres, ami azt jelenti július 13.-án, pénteken(vicces, de én nem vok babonás)elindulunk. :-)Vár ránk 1900 km és egy csomó érdekes dolog. Na meg persze nehézség is, de nem baj! Végre együtt leszünk megint!

Így hát mostantól nyitott vagyok érdekes témákra is és ha tehetem(bár a következő hét még mozgalmas lesz)reagálok. Aztán  ha kint leszünk biztosan írok a tapasztalataimról, az életünkről.

A Pannaszofi különben a 2 kislányom neve. Az egyik Panna(Ő 5 éves) a kisebb pedig Szófia(Ő 4 éves lesz).

Brigi(ez pedig én lennék, hátha így személyesebb a megszólítás)

Előzmény: Rufella (4939)
mizacska Creative Commons License 2012.06.08 0 0 4942

Sziasztok, 

Hazautazasi lehetoseg. Avignon-Budapest es Budapest-Avignon. Szemelyautoval.

Junius 16-an az esti orakba Avignonbol indulnk Budapestre. Es 21-en jovunk vissza.

3 szemely reszere lenne hely. Ha valakit erdekel irjon privit: mizacska@yahoo.com

Tel: 0640 31 81 80

Rufella Creative Commons License 2012.06.08 0 0 4941

Még nem jàrtam igy, de a helyedben a Konzulàtusra mennék:

http://carrefourfrancehongr.forumactif.org/t46-ambassade-et-consulats-hongrois-en-france

(van Marseille-ben is, ugy tûnik...)

Kitartàs!

Előzmény: mizacska (4937)
Rufella Creative Commons License 2012.06.08 0 0 4940

Mi van ? Màr meg sem ismersz ? :)

Előzmény: GrG (4934)
Rufella Creative Commons License 2012.06.08 0 0 4939

Kedves Pannaszofi!

Nem vagyok meglepôdve - ismerem az okokat, elkeseritôek ! :( - inkàbb el vagyok képedve. S jövôbelàtò képességeimbôl kifolyòlag kongatom a vészharangot. Akik màr régòta idejàrnak tudjàk, hogy kb. évente 1x  igy teszek. :)

"Aki azt hiszi, h helyvàltoztatàs àltal boldogabb lesz, az  majd ràjön egyszer, hogy tévedett. "

Előzmény: pannaszofi (4932)
Rufella Creative Commons License 2012.06.08 0 0 4938

Pontosan ez a szàndékom. :)

Előzmény: BZOTYO (4931)
mizacska Creative Commons License 2012.06.08 0 0 4937

Sziasztok,

Tegnap Marseilleben elloptak a taskamat benne az osszes magyar irataimmal: szemelyi, jogositvany , telefon.

Valaki jar mar igy? Rendorsegen mar tettem feljelentest. Irtak jegyzokonyvet , adtak fenymasolatot stb.

Semmi irataim nincsenek amivel igazolni tudnam magam. Hazamenni agusztusba tudnak csak.

GrG Creative Commons License 2012.06.08 0 0 4936

Szia

Igazad is van meg nem is:-)

Igen ez van a kampányban, de látni kell a gyakorlatot. Másrészről a kollégáim szerint mostanában inkább esni fognak a Párizsi lakásárak (nagyban csökkent a vásárlói kereslet az elmúlt negyedévben) ami szintén a válság egyik jele (ha jól tudom, nem annyira anyagi gondoko vannak, mint inkább a hiteleket adják kevésbé és drágábban). Persze ez nem a magyar szint és itt jön az, ami sokaknál számít, hogy Magyarországon sok ember számára most nagyon nehéz, 1-2 éve munkanélküli, esélye sincs normális munkáttalálni.

sajnos egézs Európa szenved, úgyhogy jelenleg, Németo és Anglia (főleg mert nem € ország) ajánlható.

De leginkább egy jó szakma kell (IT vagy profizmus egy kétkezi munkában)

Előzmény: Törölt nick (4935)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.08 0 0 4935

Azok, akik Franciaországba szándékoznak bevándorolni, jó ha tudják, hogy itt jelenleg képviselő választás van.

A legtöbb jelölt, a szélső-balt kivéve, az immigration fékezését, korlátozását igéri, hogy a választók bizalmat elnyerje.

Az országban már nagyon sok a bevándorló ! Az afrikai országokból és Romániából a nyelv miatt. Úgy néz ki, hogy Keleten és a Balkánon a nép rosszul van tájékozódva, ami a francia gazdasági helyzetet, és ebből kifolyólag a franciák befogadóképességét és szándékát illeti.

A jövendő gazdasági menekültek jobban tennék, a saját érdekükben is, ha más igéret föld után néznének.

GrG Creative Commons License 2012.06.08 0 0 4934
Szia
Te hol élsz és miért nem Magyarországon?
Előzmény: Rufella (4930)
beritta Creative Commons License 2012.06.08 0 0 4933

sziasztok,

Mi 4 éve vagyunk kint és kihagytuk a gyàmugyet.

Elmentunk 1 ugyvédhez Budapesten a fiam apjàval, irtunk egy szerzodést, hogy hozzàjàrul a kulfoldi iskolàhoz, stb..(mi nem voltunk hàzasok)Az iskolànak ezt leforditattam, és ezen kivul csak orvosi papirok kellettek és a régi bizonyitvànya.

Tapasztalatom szerint sokkal rugalmasabbak mint gondolnànk...

szép napot

Brigi

Előzmény: xxxike (4926)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!