Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Én azt hiszem, hogy ez a formátum hasonló lesz a mai ISO-7816 chipkártyákhoz és nem kell majd külön lejátszó. A TV elektronikája ismerni fogja a kártyát, amit a TV elő (oldal) lapjába bedugván, azonnal elindul a tartalom. A legfontosabb, hogy nincs mozgó alkatrész, és egy VHS kazetta helyén elfér 30 ilyen kártya, vagy egy DVD helyén kb. 15.
Lelki szemim előtt régi hatalmas bélyegalbumok hatását idéző tárolók lesznek a TV melletti polcon feliratozva: Sorozatok, Filmek, Mesék, Dokumentum, Sport, Zene, Erotika, stb.
Sokak szerint a bluray az utolsó "lemezes" adathordozó. Ez után már a különféle flash memóriás adattárolásé a jövő.
Memóriakártyás lejátszót (ill. olyan dvd játékost, ami a tartalmat nem csak a különféle lemezekről tudja lejátszani, hanem sd kártyáról és USB-s pendriveról is) már most is lehet venni egy 10k környékén, jellemzően a low-end kategóriában.
Ha a "szent" frimware is úgy akarja, akkor működik is az opció, tehát vidáman lejátsza a bedugott pendriveról a divxes filmet feliratostól stb... :)
Ez nagyon kényelemes dolog, mert elmarad az írogatás, egyszerűen csak átmásolja az ember az sd kártáyra vagy a pendrivera.
Ugyanabból a nézési távolságból, a saját nappalimban próbáltam többféle méretet, mindegyiket több hétig, hónapig. Tapasztalataim szerint 4 méterről az 50-52 col ideális.
Ha full HD Sonyról beszélünk, azt nem kapsz 250-300 között. Én folyamatosan a W és az X sorozatot dicsérem, a többitől nem vagyok elájulva. A 4000-esek kontrasztja jobb lesz a tavalyiaknál, ami a gyengéjüknek számított.
Kezdek egyre jobban kiábrándulni a Panákból. Szerdán közelről megnézem a teljes kínálatot, ha lesz mit, majd mesélek.
zotya0512 én ugyanígy vagyok sony lcdt nézegettem de mondom megvárom az új pana tesztet pz85 de ezek után megyek vissza, sonyw3000 vagy az új w4000lesz.ha mindenigaz nagyon jó árakon lesz a w4000 40 col 335000 től,a 46 os meg 418000 től.remélem jók az árak az árgépen. ja BBéci nagyon igazad van abban ,hogy minél nagyobb a képernyő annál jobb. ezért várom a 46os sonyt.megnéztem jópárat még 50colos is bejönne de a csajom majdnem rosszul lett,hogy minek ekkora stb.neki a 40 es is jó lenne de rábeszéltem a 46 osra már kész van,hogy pár hete csak ennek élek,hogy milyen legyen
A Samu feheregyensulya durvan elmegy a hideg fele, engem meg a hideg raz ki tole.
Pananal a cinema modot ajanljak forumokon kizarolagosan. Az egymas melle rakott kepek meg kb. annyit ernek a "tesztben" amennyit az jelez, hogy nagyobb a 40"-os Samu kepe, mint a 42"-es Panae.
A képes illusztrációk, mármint a filmekből kivágott képek nagyon lehangolóak, már belementem majdnem egy PV80-ba de most megint meginogtam. Ha lesz időm újra szétnézek a boltokban, Sony LCD-kről véleményed? Olyan 250-300 ezres kategóriában.
Nos vettem magamnak olcsó és picike elta DVD lejátszót, csodálkoztam ahogy komponens progresszív pásztázással néztem a filmeket és meglepődtem rajta a hihetetlen minőség és jól sikerült a vizszintes remegésmentes. Legszívesebben az egész filmet végignéznem, olyan csodálatos. :) A kompozit valóban egy hulladék, rájöttem mi a különbség, hiszen a progresszív pásztázás nem támogat.
Többször átfutattam a magyar nyelvű PDF kezelői útmutatót, valóban továbbra sem alkalmas PC-vel, konzolokkal stb. használni. Nem mindegy, hiszen filmnézés a célpontom.
Nem említettem a távirányítóról, nem tudom mióta tértek át mikrókapcsolós technológiára, végre nem kell mélyen nyomogatni. :))
Én úgy tudom, hogy ezzel a Pana plazmával nem a legjobb, vannak jobb vetélytársak. ;)
Tényleg nem bántam meg, és nem fogok visszaváltani. Mégegyszer mindenkinek köszönöm, főleg BBéci-nek is!
Amint meglesz a v2 profil alapú Blu-Ray lejátszóm, természetesen további tapasztalatokat írni fogok, addig néhány hónapig nem látogatok ide. Elnézést, annyi dolgom van. :D Sziasztok!
Memóriakártyás lejátszó? Nem tudok róla. Ahhoz legalább 20GB memó szükséges a HD miatt és nem tartom olcsónak. Melyik memófajta várható? SDHC?
ashura: Köszi. Addig 2 hónapig gyűjtöm az infókat, hátha a memó nem lesz nyerő. Azért légyszíves gyűjtsenek mindenféle linkeket, hogy megtudjunk többet.
most ennyiert lehet dvd lejatszot kapni, azert, ha az kikopik, az emberek nem lesznek hajlandoak tobbet adni egy maselvu lejatszoert (plane, hogy az tenylegesen nem is kerul tobbe)
A bd lejatszot meg majd szorongatja akkor a memoriakartyas lejatszo.
Honnan tudod hogy 10e alatt lesz? Hiszen a DVD lejátszók 2000-ben majdnem ugyanannyi ára mint a mostani BD multilejátszók, véleményem szerint legkorábban 2010-ben 50e körül állhatnak meg a BD multilejátszók ára, ha arányosan a DVD időszakához viszonyítva, azaz 2-3 év múlva lehetséges, de biztosan nem 10e lesz.
Pana 30-as sorozat blu-ray lesz az, meglepően olcsó és ebben a hónapban jelenik meg, tehát még friss terméksorozat. Nem tudtam. :o A HDMI-DVI bonyodalmat majd később visszahozzuk, ugyanis elég drágák, te hol láttad a DVI átalakítót? Csak D-SUB-ot láttam az oldalán.
Inkább megvárom az újabb BD filmeket, amelyiket még nem láttam DVD-esül sem. ;) Addig kölcsönzőből gyönyörködhetek. :]
Köszi a segítséget, sajnos a BD lejátszók többsége nem v2-es és nem tudok kivárni 3. évszakig, az nagyon messze van. Jesszusom, túl sok időt utaztam? :D Ha-ha!
En hdmi-hdmi-it vennek, meg egy dvi hdmi atalakitot, ha vga karit cserelsz egyszer amin lesz hdmi, akko csak jobb igy. Az ar meg nem mindig takar tobbletet, itt talan tudnak segiteni: