„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
Ez már iszonyú gáz. Én nem annak a személynek írtam, hogy itt egyesek védik a vegánszart, és ez belülről, keresztény körökből nézve is unalmas, nem csak kívülről, szóval nem annak írtam, aki védi a vegánszart, hanem a vitapartnerének. Ez így logikus, erre te mit teszel? Tévesen azt hiszed, hogy figyelmetlen vagyok, mert nem a te torz logikád szerint írok.
Estve húst ád az Úr ennetek, reggel pedig kenyeret, hogy jól lakjatok; mert hallotta az Úr a ti zúgolódástokat, melylyel ellene zúgolódtatok. De mik vagyunk mi? Nem mi ellenünk van a ti zúgolódástok, hanem az Úr ellen. Szívök keménységének kévánságára húst ada 'hát nékiek, miként későbben kerált: Azonban Sámuelnek nem tetszék a beszéd, hogy azt mondák: Adj nékünk királyt, a ki ítéljen felettünk. És könyörge Sámuel az Úrhoz. És monda az Úr Sámuelnek: Fogadd meg a nép szavát mindenben, a mit mondanak néked, mert nem téged útáltak meg, hanem engem útáltak meg, hogy ne uralkodjam felettök...