A Keresztanyu 2021-ben bemutatásra kerülő televíziós vígjátéksorozat, melyet a Drága örökösök alkotói készítenek és 2021 januárjában fogják bemutatni az RTL Klubon.
Hagymácska Mariannal beszélhetett előbb is, amikor pl.hazaindultak, hogy maradhat-e még a kislány. Hazaérve pedig annyira megdöbbent a látottaktól, hogy azóta is elakadt a szava! :D
A Mester legalább annyira óvatlanul "ült át egy másik kocsiba", mint Sótonyi a benzinkútnál, amikor tele volt a kocsija bizonyítékkal. Igaz, őt egy vidékfejlesztési államtitkár utasította, az is más! Ám ezeknél az öregecskedő maffiózóknál már nem lehet tudni, miért ennyire óvatlanok, kezdenek szenilissé válni! :D
Én azt nem tudtam kilogikázni, hogy ha Gina és Mariann is féltestvér, akkor Mariann és Timike is az, de az életkoruk közel azonos, tehát ha az öreg elhagyta Róza mamát a kicsi Mariannal, akkor "szovjetbe" rögtön össze kellett hoznia Timikét!
Ennél a jelenetnél is pont a leglényegesebb részt hagyták ki, vajon hogy tudta Zozóka elérni, hogy a dörzsölt Mester egy szóra beüljön a számára vadidegen emberrel egy vadidegen kocsiba?
MIért nem hívta fel előtte pl. Vikike határrendész maffiaalfőnök unokát, hogy mi ez az egész?
Arról nem volt szó, hogy Zozóka erőszakkal rabolta volna el a Mestert, legalább is, amikor a kocsiban beszélgettek, nem úgy tűnt.
Én is ennek a jelenetnek a folytatását vártam a legjobban, és semmi, pedig már "Keresztanyu-időben" is másnap volt, sőt a reggelinél már Mariannék is tudtak róla, hogy Hagymácskáék hamarabb hazajöttek.
Ezek szerint Hagymácska felhívhatta Mariannt, de azt nem pletykálta el neki, hogy amikor hazaértek Igor éppen kefélni készült a nappaliban, a bejárati ajtóval szemben Ginával (hol máshol?), mert erre még csak utalás sem volt.
A Nagy Pálinkás-Sukorov Mestert csak úgy el lehet rabolni????? Símán bevette a Timike által kitalált zavaros mesét, és fegyver sincs nála, hogy a sofőrt megállásra kényszerítse... Hát nagyot csalódtam benne... :P
Ez a sorozat egy paródia, amibe kiválóan illik Gálvölgyi is. Nagy Feró, Döglégy Zoli nem paródia, vagy az autószerelő? Minden mozdualata, megszólalása paródia.
De Tímeát miért nem említjük, bár ő meg 100% osan a Rém rendes családból vette a külsejét és az alakítását, szerintem.
Aztán az van, ha mégis ennél nívósabban adnák elő, akkor is lenne ennyi nézője, sőt akár több is... szóval nem biztos az, hogy annyira jól elemezték ezt ki.
Szerintem itt nem Hámori Barbara a fő kulcsfigura - inkább az RTL azon emberei, akik patikamérlegen kielemezték és kimérték, hogy szerintük mi kell a nézőnek.
És ez be is jött, hiszen a KA (és korábban a DÖ) magabiztosan a legnézettebb tévéműsor.
egy rendőr ismerőse szólt neki, hogy pl. egy eligazítás nem olyan, mint ahogy bemutatják, dehát ők nem ragaszkodhatnak a valósághoz, mert így a vicces.
Ha Hámori Barbara ezt a színvonalat "viccesnek" tartja - ez képet fest az ízléséről, a műveltségéről - és főleg arról, amit a közönségéről gondol.
Pontosabban: az ízléstelenségéről, a műveletlenségéről - és főleg arról, hogy zsír-hülyének és primitív prosztónak tekinti a magyar közönséget.
Előre szólok - hogy amikor valaki ilyen alpárí színvonalat tol a közönsége elé - akkor nem azt kell kritizálni, aki ezt a színvonalat szóvá teszi - hanem azt, aki elkövette.
"Nekem a Maday Gábor által alakított Marozsán karakter sokkal jobban bejön, a rendőrségi-belügyi karakterek közül messze ő viselkedik a legnormálisabban és legtermészetesebben."
Fene tudja, nekem itt a játékát tekintve, ő már túlságosan valami James Bond féle figura. Nem hiszem, hogy egy államtitkár ilyen a valóságban.
" (láttam színházban többször is, tud ő másképpen is),"
Én ebben erősen kételkedek, de ha te láttad, biztos így lehetett. Én speciel sosem láttam más szerepben, csak ebben a nem is tudom mi a legjobb szó rá, de valami jóárasított Benny Hill klón féle valamiben, azóta amióta ismerem a 80-s évek óta, még a Csinibabában is így tolta, (csak oda valahogy még passzolt,) meg az összes Gálvölgyi shówban, a Heti hetesben, stb... de ide egyáltalán nem való... Az én szememben Gálvölgyi nem színész, mert semmi más karaktert megformálni nem láttam őt.. (mintha nem is tudna... ) Ellentétben ha csak a sorozatból szemezgetek, Molnár Piroska vagy épp Szacsvay Lászlót... Bár Szacsvay most is olyan stílusban ad elő, amit már régebben sokszor játszott, így egy kicsit unalmas tőle, de ő róla tudom, hogy tud teljesen más karaktert is megformálni.
A Sótonyi karakter egyáltalán nem hülye, inkább egy modoros, nagyképű, hatalommániás, másokat semmibe vevő és hülyének néző barom (lsd. pl. ahogy a "bevetéseken" viselkedett), ahogy azt Gálvölgyi parodisztikusan, ripacskodva megformálja.
Nekem a Maday Gábor által alakított Marozsán karakter sokkal jobban bejön, a rendőrségi-belügyi karakterek közül messze ő viselkedik a legnormálisabban és legtermészetesebben.
Fent van a honlapon egy újabb beszélgetés Hámorival, aki elmondta, hogy egy rendőr ismerőse szólt neki, hogy pl. egy eligazítás nem olyan, mint ahogy bemutatják, dehát ők nem ragaszkodhatnak a valósághoz, mert így a vicces.
Csodálkoztam, hogy a rendőr ismerősnek ez a legnagyobb baja? Az nem zavarja, hogy például a két járőr kb. egy óvodás szellemi szintjén álló debil hülyének van bemutatva?
Sztem Sótonyi nagyon is fifikás, seperc alatt kiszedte a lényeget a két csempész gyerekből, és Tivadar feleségét is hamar lenyomozta... Ez a "hülye öreg rendőr" habitus inkább csak álca, akár a polgármesternél, ők sokkal veszélyesebbek, mint amilyennek mutatják magukat..
Én a sztrapacskát füstölt-főtt tarjával ismerem, abban a tarja apró darabokra van összevágva. Lehet, hogy Damil tányérjában is volt, csak "nagyon apóra" vágta Sárika, mert "egy kicsit butácska"? (ahogy a tűzoltóparancsnok legutóbb megjegezte). :D
Biztos a kellékesnek/cateringnek ez a legegyszerűbb, végül is ha megcsinálnak két ilyen kelléktányért, akár hetekig is felhasználható. Sok más ételnél azért meglátszana, hogy már több napja áll a tányéron.
Ugyanez Jóska kifőzdéjében a sztrapacska, mútkor tetszett, hogy Damil sztrapacskát kért fűszeres tarjával (mert hogy az a kedvence), de mire odaért csak sima sztrapacskát kapott - és szóvá sem tette. Biztos kellék sült tarja nem volt....:)
Szerinted a Kossuth-díjas nagy öreget úgy hívták meg a szerepre (azt nem mondom, hogy castingolták, valószínűleg Gálvölgyi szereplőválogatáson részvételt nem vállalt volna), hogy "Jánoskám, tudjuk, hogy megjelenésedben, habitusodban nem vagy alkalmas erre a szerepre, de nekünk te kellesz!"? :)
És a megjelenésen túl például ha nem ebben az irritáló, modoros stílusban beszélne (láttam színházban többször is, tud ő másképpen is), és komolyan venné az általa megformált karaktert, már sokkal jobb lehetne a külsejétől függetlenül.
Szerintem alapvetően az a gond az alakításával, hogy jelenettől, szituációtól függetlenül folyamatosan egy főrendőr paródiát ad elő, ami néhány jelenetben biztosan vicces lenne egy Gálvölgyi Show-ban (volt pl. hasonló jellegű nyomozó paródiája is), de egy hosszú napi sorozatban szinte napi szinten már inkább a fárasztó vagy idegesító a jó szó erre.
Lehet, de ettől nekem még jobban indukálódik az érzés, hogy Gálvölgyi mennyire alkalmatlan a szerepre. Persze nem tudom, hogy a fiatalabb generáció, aki őt korábbról nem ismerte mit lát benne, de én folyton csak a ripacs, botvacsinált humoristát... Nem tudom persze, hogy ez e a cél, de játssza is a régi önmagát, ami itt sokszor inkább zavaró, szerintem szerepidegen...
Legalább "minden gyanú fölött áll" és majd nem "tőle terhes Gina"! Bááár, Tivadartól minden kitelik, mivel a "nyikhaj" ukrán gyerekből nem nézi ki, hogy el tudná csábítani az asszonykáját! :D
Olvastam, hogy Léna és Laci a valóságban a "legjobb barátok". Fura lehet vele csókolózni! :-)
Ezek szerint mégsem ő követte elemlámpával? Az alkata teljesen olyan volt: alacsony, kövér, férfi!
A szemöldökétől viszont frászt kapok! Utálom, ha valaki "ördögszemöldököt" növeszt, még ha férfi az illető, akkor is (Körmendi Jánosnak anno ez volt a "védjegye", neki legalább nem 10 szálból állt! :D)
Szabadságot kapott. :) Fel is ment pestre kicsit ápolgatni a Sótonyi kedvesét, a titkárnőt... ő sem szerepelt, nem?! :) vissza a kezdetekhez jeligére.. :))