Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.15 0 0 2354

olvastam, köszike

írtam is választ

Előzmény: kemorgo (2353)
kemorgo Creative Commons License 2014.09.15 0 0 2353

Küldtem mailt, ha esetleg nem olvasnád :D

Előzmény: Törölt nick (2349)
-balu28- Creative Commons License 2014.09.15 0 0 2352

Azért nem fogjuk kidobálni a finom nyuszihusit!

Köszönöm az ötleteket!

Nálunk egyenlőre vadasként meg szalonnával tűzdelt sültként a legkelendőbb.

Előzmény: neduddgi(én) (2350)
CBNora Creative Commons License 2014.09.15 0 0 2351

Nálunk szerencsére az alma még bírja. Rengeteg lehullott/lehullik, sok a kukacos, de egyelőre még a fán is van. A hullott már ehető, a Glostert a férjem eszi, én az édes lapos sárgát, mennyei. Az már más kérdés, hogy tárolni fogunk-e tudni. A legkevésbé a magoncról hullik, csak az nekem savas, a férjemnek kásás, úgyhogy nem tudom, ki fogja megenni. Amúgy szép, és tulajdonképpen finom almák.

A szőlőt még félig éretten lezabálták a rigók, pár szem árválkodik csak a fürtökön.

Diónk lesz, végre nem fagyott le.

A körte alakú birsnek beteg lett a lombja, úgyhogy a gyönyörű, hatalmas gyümölcsöket is mind ledobálta. A kert végi sövényben lévő apróbb, alma termásű birs egészségesebb, azon még van bőven, csak az jobb években sem áll el sokáig, mert a barázdák közt könnyen rothad a termés.

Uborka idén csak az üvegházban volt, azzal már rég végeztek az atkák (szokás szerint), a túlélő töveken lett most még néhány uborka. A szabad földi paradicsom itt is tönkrement, talán pár szemet tudnék a szilváról és a koktélról levadászni, ha lenne kedvem érte menni. A fal melletti cserepes töveken van még, azt esszük, idén jól jött ez a tartalék.

Előzmény: neduddgi(én) (2347)
neduddgi(én) Creative Commons License 2014.09.15 0 0 2350

Nem tudom, mit szoktatok nyúlból készíteni, de sok, nem "hagyományos" dologra is kiváló a nyúlhús.

Pl. kicsontozva, ledarálva bármi készíthető belőle, amit egyébként sertés vagy marha darálthúsból szokás. Hasonlóan kell vele bánni, mint a darált pulykahússal, mert ez is száraz.

De a csontos részekből készített tárkonyos nyúlragu is finom, a combhús, vagy a gerinc apróra kockázva, fűszeres olívaolajban megpirítva pennéhez, vagy éppen pidzafeltétnek is használható.

Mondjuk szerintem a gerincet vétek elherdálni, főleg ha sok van. Tejes, olajos, vagy fehérboros pácolás után kisütve rendkívül finom. De minden olyan kaja elkészíthető belőle, amit hagyományosan sertés szűzpecsenyéből szoktunk kotyvasztani.

 

Többen emlegették, hogy finom kolbászt is lehet nyúlhúsból készíteni, (persze csak kellő mennyiségű szalonna hozzákeverésével), markáns fűszerezéssel. Persze nem méteres kocabélbe töltve, hanem juhbélbe, mint a cserkészkolbászt. Felfüstölve állítólag verhetetlen.

De regéltek már nekem nagyon finom pácolt-füstölt nyúlcombról is.

 

Én nem ilyednék meg a sok nyúlhústól! :o)

Előzmény: -balu28- (2342)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.15 0 0 2349

mi egy picit voltunk aktuálisak

szombaton hagymaleves, görög saláta

tegnap cukkini krémleves, kenyérlángos

Előzmény: Apóca polca (2346)
Apóca polca Creative Commons License 2014.09.15 0 0 2348

Igen az idén ez a jellemző, minden csak nő, és nem akar beérni.

Előzmény: neduddgi(én) (2347)
neduddgi(én) Creative Commons License 2014.09.15 0 0 2347

Már félve merem leírni: az almánk is elrohadt...

 

Ez az év gyümölcs szempontjából katasztrófális volt. A szamócán kívül mindennel végzett a szubtropikus időjárás. Még meggyből termett egy kevés, a kb. tíz fán annyi, amennyit egynek kellett volna teremnie. Az összes többi gyümölcsünkkel végzett a párás meleg, mielőtt beértek volna. Kóstolóba is alig akadt pár szem.

Egyelőre még a birs bírja, de ha most a monszun után 25-30 fok jön, akkor annak sem jósolok nagy jövőt.

Az Othelló is rohad, ilyet még nem is láttam... Van egy enyhén muskotályos ízű kékszőlőnk, az az egy, ami egyelőre bírja. Már majdnem beérett, és egyelőre még nem repedtek fel a szemek. De pl. az éjszaka is lehullott 25mm csapadék, és még mindíg eseget...

Homoki viszonylatban tűrhető mennyiségű diónk lett, csak elég aprók. A mogyorót viszont éretlenül elhordták a mókusok, szajkók, harkályok.

 

Az uborkával, paradicsommal teljesen végzett ez a néhány nap. A paprika vígan zöldell, csak éppen nem nő és nem érik rajta a termés...

Előzmény: TINTUS (2340)
Apóca polca Creative Commons License 2014.09.14 0 0 2346

Ma is teljesen aktuális voltam. Paradicsomleves, mángoldfőzelék , rántott kel, kicsi rántott mell, és almás pite.

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.14 0 0 2345

drága nyúl lenne, nem is azért írtam, csak nem árt a változatosság :)

a szokásos sertés, csirke mellett jól jön a nyúl, a marha,  a kecske, hal, vaddisznó, pulyka, liba, kacsa esetleg strucc

kb. ez a paletta

Előzmény: -balu28- (2344)
-balu28- Creative Commons License 2014.09.14 0 0 2344

:DDDD

Csak elég messze vagy.

De ha eljössz érte.... (270 km)....

Előzmény: Törölt nick (2343)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.14 0 0 2343

hú, én nagyon szeretem a nyulat

sülve is és paprikásnak is

Előzmény: -balu28- (2342)
-balu28- Creative Commons License 2014.09.14 0 0 2342

Ha nem laksz messze, szívesen adok neked nyulat. Egy kicsit túllőttem a célon a tavaszi/nyár eleji fialtatáskor. Télen nyulat fogunk enni nyúllal (ha meg nem unjuk). :D

Előzmény: zsebi41 (2339)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.14 0 0 2341

130 kg az nagyon szép mennyiség almából 1 fáról, gratulálok Tintus, és még a cefrérbe jut is némi mennyiség :)

jó neked, hogy voltak szünetek az esőben, nálunk ilyen tegnap nem volt végig esett az eső, így esőkabátban, kalapban, csizmában szedtem a paprikát :)

na mindegy leszedtem amit akartam, megcsináltam a csalamádét is, bár azt még egy picit utóízesítem

a paprikakrém majdnem 3 liternyi lett, így van kb 7-7,5 liter belőle az már elég lesz

eperjam már felcímkézve várja a nyári koyhába való szállítást, szóval dolgoztunk tegnap is

 

ma már leszedtem az uborkát, és ebéd után csemege ubi elrakás következik és almampaprika

a lecsóra már nem biztos, hogy lesz idő

 

 

 

Előzmény: TINTUS (2340)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.13 0 0 2340

Esők közti szüneteben sikerült legallyazni és kivágni a vírusos besztercei szilvafámat meg leszedtük az 1 db jonatán almafát mely 130 kilót termett .Válogatás után egy része ment további feldolgozásra :))  és lett enni való 5 db. 20-as rekesszel. Főztem finomfőzeléket és ezzel el is ment a nap.

zsebi41 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 2339

imádom, igazán nekem valók a színes,  fűszeres, zöldséges dolgok /nem vagyunk vegák/, de ha van macskás rész amit nem hinnék abból nem kérek. Nyúl jöhet minden mennyiségben.

Előzmény: neduddgi(én) (2330)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.13 0 0 2338

a mai programot erősen befolyásolja az eső, paprikát kellene szedni, de egyrészt szakad eső, másrészt nagy a sár :(

a főzésem se a terv szerint alakul, az asszonyon kitört az allergia, így túrós csuszát nem ehet, a túró miatt, szegény még a tejtermékekre is érzékeny :(

csak magamnak meg nem főzök

így a fagyóból kivettünk 5 kg földiepret, és feldolgozzuk, ezt az eső nem befolyásolja :)

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.13 0 0 2337

jut eszembe, ha úgy innám mint a vizet alig fogyna belőle :)

Előzmény: TINTUS (2335)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.13 0 0 2336

ebben az évben fogyott el a 2012-es főzésű őszibarack páleszom, csodálatos volt, szóval nem kell félni

de főzök én annyit, hogy jut is marad is:)

friss barackkal most ágyaztam be egy liternyit, de majd veszek aszaltat bele

Előzmény: TINTUS (2335)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.12 0 0 2335

Vigyázz az őszibarack 2 év mulva nem lesz az igazi !Inni kell mint a vizet  :))

Előzmény: Törölt nick (2333)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.12 0 0 2334

a "hörcsögölés" mellett főzünk is, én pl. holnap csinálok egy cékla levest

és harcsapaprikást túrós csuszával

 

persze a munkának is haladni kell, holnap még a paprikrémet is rendezem, és még ki tudja mi lesz...

pl. eső

Előzmény: Törölt nick (2333)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.12 0 0 2333

hát én őszibarackból készítettem pálinkát :)

ma főtt ki 35 liternyi lett

ez volt az első etap, folyt. köv.

 

ezt még csak kóstolgatom, levegőztetem, rázogatom, szép lassan alakul

Andrea555 Creative Commons License 2014.09.11 0 0 2332

Napok óta nem olvastalak Titeket,látom mindenki hörcsögöl télire :)

 

Tavaly én Otellóból készítettem szőlőlekvárt. A leszemezett szőlőt kicsit főztem,majd passzíroztam. Visszatettem a tűzre,ízlés szerint cukrot tettem bele és pektinnel sűrítettem.Finom lett,mag és héj nélkül.

Előzmény: neduddgi(én) (2315)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.11 0 0 2331

A zasszonnyal 3 napig ettük........

Előzmény: Mariska néni (2329)
neduddgi(én) Creative Commons License 2014.09.11 0 0 2330

"csak egy cica, de arra nincs gusztusom."

 

Nem szereted az olasz-konyhát?

:o))

Előzmény: zsebi41 (2328)
Mariska néni Creative Commons License 2014.09.11 0 0 2329

Elfogyott, gondolom... :)

Előzmény: TINTUS (2324)
zsebi41 Creative Commons License 2014.09.10 0 0 2328

Az én kertemben sajnos nem ugrál a nyuszika, sajnos csak egy cica, de arra nincs gusztusom.

 

Nagyon jól néz ki már most, hát még ha elkészül!

 

Nyúl helyett a paprikákat vágtam le.

 

   

Előzmény: TINTUS (2324)
beetee Creative Commons License 2014.09.10 0 0 2327

Szóval elrágtad... :)

Előzmény: homerx (2326)
homerx Creative Commons License 2014.09.10 0 0 2326

erdekes ez a szolomag olaj formajaban egesz finom.

Előzmény: beetee (2310)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.10 0 0 2325

Hetente kellene lekváros buktát ennetek akkor jobban fogyna vagy tán nem szeretitek ?!  :)))

Előzmény: neduddgi(én) (2321)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!