Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
A keréknek van olyan hajtás átvivő toldaléka az jobbrol balról a közúti + van hozzá két rövid toldó ezeket kell összerakni a szántáshoz . Ezek biztos fent vannak a neten a hosszúsági adatok .
A pótsúlyokkal van egyensúlyba hozva ,a régebbi váltókkal hátramenetben szántottak az újabbakkal meg már 1 fokozatban ! A legkönnyebben az egyik ekefejet levéve és a helyére mélység állító kereket rakva lehet velük szántani . Felénk én nem tudtam csak így szántani vele . A lovas ekéket is szépen vitte és talán még szebben is szántott velük olyan 15cm mélységben . Legalább 7,5 lovas motor ajánlott hozzá hogy ne igya a benzint .
Ezévi első viccnek nem rossz ((::!! BUÉK hihihihihi Itt már a kukákat is elvitték ! A kukások már 7 előtt itt kolompoltak . -2 áll a meleg enyhe déli széllel ,a szokásos szmogos pára van megint . Köhögő rohamaim vannak tőle .
Meglátod , nem kell majd 10 év s magától fog menni a szántás .
A gép és az eke közé kell egy állítható egység
.
Szerintem oldal eltolás csak nehezítené a szántás eredményeségét .
Ezért is fontos a kerék távolság is , hogy könnyű legyen a szántás.
A barázdás keréknek a barázda falában kell járnia és az vezeti meg a gépet . Ha nem jó a méret akkor az eke és a gép nem egy síkban akar menni . S lehet erővel a trakit a barázdán tartani .
Üdv!Elmondhatom magamról,hogy egész tehetséges kezdő vagyok szántás+terra ügyben,de néhány 10 szezon után elfogadhatóan fogok gányolni.Komolyra fordítva:hogy csatlakozik a leendő ekém a géphez? 1 ,a gép közepére csavarozott rúddal?Oldalirányú eltolásra van-e lehetőség,vagy az elcsavarja a gépet? Mit határoz,a 2 kerék közti távolság?Barázdában,ill.tarlón járó kerék(oldalirányú megdőlés?).Láttam olyan videót,ahol a gép kíséret nélkül halad,barázdát barázda mellé(át)fordítva,csak a végeken fordítják meg-mehet vissza!