A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
A 3C8035730C az VW ha jól tudom és a 7P6035730 is csak ez már prémium kihangosító és az sms-eket is meg tudja jeleníteni a maxi-dot-on, igaz ez távoli sim-ként kezeli a telefont.
Amennyiben nincs colombus-od ellenben van maxi-dot-od akkor neked az 1Z0 035 729 B cikkszámú egység kell, és itt a B van a hangsúly, mert ez tudja a maxi-dot-on megjeleníteni a telefont. Természetesen ez az egység a colombusra is kiteszi e telefont. (megfelelő can gateway esetében).
Amennyiben tervezel colombus beszerzését úgy elég az 1Z0 035 729, vagy az 1Z0 035 729 E mert ezek a colombusra kiteszik a telefont de a maxi-dot-ra nem.
A Skoda Roomster-emben a MAXIDOT kijelző elromlott. Egyszercsak nem mutatta az infókat, csak pár pixel - véletlenszerűen - rajzolt ki, majd újra működött, majd 3 hónap után ismét nemműködik.
Szerintetek mi lehet a baja, vagy esetleg hova forduljak?
Hogy ne csak OFF legyek, a kocsiban Columbus van. :D
Gyári kihangosítóval kapcsolatban érdeklődnék (tudom nem navigáció de itt esett róla szó a legtöbbször).
Lehetőségem lenne hozzájutni két tipushoz 3C8035730C vagy 7P6035730L viszonylag jó áron. Viszont nem találok leírást arról, hogy ez biztosan működne egy 2008-as még nem ráncfelvarrott Octavia II-ben. MaxiDotos de csak Stream MP3-rádiós.
Már fél éve küzdök a MY07-es Ocatvia 2 és az mp3 között..
Vettem egy Skoda swing rádiót, egy MDI usb átalakítót, és egy új can gatewayt.
A swing alapból kinyírta az akkumat pár óra alatt, ugye ebben a gyári STREAM van.
Hogyan kell kicserélni ezt a mocsok gatewayt?? A szerelőm, bár ebben nincs tapasztalata nem bírt vele.. Neki valami VAS progija van, s egy valamilyen usb-s kábelje.. A VCDS kábeljei halottak.
Kicserélte a gatewayt, s nem látott semmit, amit a gateway vezérelne az halott szál volt..
A régi 1k0 907 530 K, ami elvileg az utolsó a nekem nem jó szériából, az új 7N0 907 530C (ez 2010-es).
Mi lehet a gond?? Elvileg lesz 8.05-ös VCDS kábel, s esetleg 11.11-es is..
Nekem van egy K+Can 1.4 -es kábelem, de nem tudom milyen progi lenne az, ami tudná a dolgát..
Kérem, aki ért ehhez, az 1-2 tippet adjon nekem..
Köszönöm
Laci
UI. A gateway nem tesztelt, de elvileg működik, s nem is jellemző ezekből hibás.. Ránézésre jó, a tápot nem teheli stb.. A szerelőm szerint lehet alvázszám mizéria is stb
Megerősítem Pberencz kolléga tájékoztatását. Nekem is OcatviaII-be lett Columbus betéve, sokat törpöltem vele, míg elhatároztam.
A nem gyári ketyerékről rengeteg rosszat hallani, a Columbus hibátlan, együtt él az autóval, ha van MAXI-DOT-od, az külön klassz.
A CANBUS rendszerre csatlakozik, ha elvszíti a műhold jelét, a kocsi haladásából következteti tovább az útvonalat stb.
Belső merevlemez, sd kártya.
Valóban, magyarul nem tud (hozzáteszem az OctaviaIII gyári navi sem....) és ugyan TMC van benne, az osztrák határtól jön is rendesen, csak a hazai szolgáltató sajnos még nem állapodott meg a Volkswagen csoporttal.
A térkép házszám szintű, 100%. A netről gond nélkül letölthető és telepíthető.
Skodába a Columbus való (pont olyan, mint az RNS 510, csak zöld gomb megvilágítással) és egyben ez a legjobb bele.
A nem gyáriakat én elfelejteném a helyedben.
A gyári készülékek nem beszélnek magyarul.
A bluetooth is megoldható, egy szintén gyári kihangosítóval. Így lehetőséged lesz rá, hogy a naviról tárcsázz, fogadj hívásokat, vagy azon keresd ki a névjegyzékből a felhívandó számot.
Ha van maxi-dot a műszercsoportodban, akkor oda a navi is fog Neked mindenféle hasznos infókat kiírogatni és a kihangosító is.
Ha nem gyárit veszel, akkor természetesen ezek a dolgok nem működnek, sőt az is elképzelhető, hogy a készülékben sem lesz sok örömöd a későbbiekben.
A cél az volna, ha egyáltalán a frissítés segít rajta, hogy kompatibilisebb legyen az sd kártya olvasása (eddig egy 15 éves 32 MB-ás kártyát sikerült elfogadtatnom vele), illetve, hogy CD-n lévő MP3-at játszon. (eddig még nem sikerült úgyfelírni, hogy lássa). De ha az említetteken nem javít a dolog, akkor nem cél a frissítés....
Ellenben nem biztos, hogy gyorsabb lesz a készülék a telepítés után, sőt...
Továbbá az sem biztos, ami a készülékre van írva, hiszen simán rátölthettek a gyártás óta már mást is.
Az egyes újabb firmware-ek (főleg, amik 3 részre partícionálnak) törölnek mindent a vinyóról. Például némelyik a menetközbeni filmnézés engedélyezését is.
Bocs még egy a net ír valami olyanról, hogy ha magasabb verziójú szoftvert tesz fel az ember akkor talán át kell programozni vmi egyéb eszközt is a verdában (gateway can-bus adapter talán), bár ha jól olvastam ez a probléma a 2007-ben gyártottaknál lehet gond, az aktuális verda 2009-es, jól gondolom, hogy nálam ez nem lehet gond?
Szia, valszeg régebbi B-C verziós lehet az egység én a 4020-ast gondoltam feltenni, ha jól láttam az nem csinál 3-ik particiót. Amúgy a frissítés után gondolom újra fel kell tenni a térképet? Az eredeti lemez nincs meg, nemrég frissítettük a V9 Keleteurópára (a nyugateurópa menet közben kiállt hibára, lehet hogy még lassabban kell kiírni mint ahogy én tettem /Maxell DVD+R DL+PowerISO- 4x/) Mi a jelentősége a harmadik particiónak, a net POI tartalomról szól, de nem túlzás annak 5 GB?
Nem lesz gond a frissített rendszernél a térkép felrakásával?
//amúgy köszönöm az eddigi válaszaidat, meg hogy egyáltalán foglalkozol velem//
A magasabb verzionál csak arra kell figyelni, hogy partricionálja-e 3 részre vagy hagyja két részben a vinyót. Amennyiben te olyat akarsz felrakni amelyik 3 részre particionálja akkor elöször csak azt firmwarewt rakd fel ami felossza a vinyot 3 részre, mert az ezután következő firmwarek általában ezeket nem tudják. A firmwaret jóminőségű CD-re írd minél lasabban.
Értem, és kösz. Ma ki fogom szedni az egységet, hogy megnézzem a hátsó feliratokat. A VW logó melletti 9 karaktereből álló sor utáni utolsó betű a lényeg (pl.: C) és a SW szám (1xxx, 2xxx, stb.) ??? H jól láttam az egyes VW-s oldalakon az A-B-C jelűekre van külön módosított szoftver, illetve a D fölöttiekre külön. 1-2 oldalt végig néztem, a kényszerítés alatt a 3 gomb egyszerre megnyomását érted? Rögtön lehet magasabb verzóra frissíteni, vagy vanak lépcsők?
Elméletileg ha nem jó neki a firmware akkor kiköpi a cd-t. Akkor tudsz kockát csinálni belőle ha kényszeríted a telepítésre, de ezt nem ajánlom, ezért nem is írnám le ennek módját. Azért járd körbe, hogy mit telepítesz rá, drága kockának. -:))))))))
A régi firmwarek nem rakták ki a setup menübe alapban a version information menüpontot. Azt utólag laptoppal lehetett engedélyezni. Ha ujabb firmwaret raktál rá de még az sem tudta version information menüpontot akkor eltünt az a lehetőség. Az ujabb firmwarek alapban kirakják már ezt az opciót.
Azért nem jön elő a setup gomb megnyomásáaval a "version information" mert ez a soft még nem tudja. Vagy engedélyezni kell neki laptoppal, vagy ki kell venni és a rajta lévő cimke megmondja amit tudni akarsz.
Sziasztok, kollegám vett egy 2009 körüli golf 6-ot, melyben egy rns 510 van, a verziót a setup gomb nyomvatartásával nem tudom megnézni, mert nem ad ki version lehetőséget. Az SD kártyákon lévő mp3-at amiket eddig próbáltunk beletenni nem ismerte fel, mp3 cd-ét sem ismeri fel.
Szerintetek mit tegyek? Láttam, hogy lehet frissíteni a szoftvert, de nem tudok rájönni, hogy milyen verziójú az alap, és nem akarnám téglásítani. Ha tudtok, kérlek segítsetek...
Van egy Skoda swing rádióm, össze van kötve egy gyári VW MDI-USB átalakítóval, de a gép nem látja az USB-t...
Az egész a műhelyemben van, vagyis nem az autóban, mert még a kocsiban nincs benne az új gateway.. Normális az, hogy ez nem működik, vagy így is látniuk kellene egymást? Nem ismerem a canbus-t, hogy gateway nélkül is látniuk kell egymást, vagy csak a "főnökön" keresztül
A media gombra csak CD és AUX felirat jelenik meg.
2:
A Swing-nek ismeri valaki a rejtett menüjét?? Sebesség kiírás stb? Jó lenne..
Laptop és megfelelő soft. Földi halandó (én sem) nem tudja megnézni.
Esetleg a BT egység cikkszáma alapján tudsz valami infót találni. Az is lehet hogy egy ujabb tipudú BT egységgel megoldódna a problémád. Nézd meg a cikkszámát és onnan talán el tudsz indulni.
Valamelyik egységen autó vagy telefon nem ugyan az a verziószámú kékfog van. Nekem 4 alma volt próbaképpen fent teljesen jól működött. Most S3 telom van na annál nekem sem minden kerek kapcsolat terén. Nézd meg milyen cikkszámú BT egység van a kocsidban és küld el.