Ezek mindent birnak. Tavaly mikor beáltak a fagyok 2 napig csontá fagyott földben(cserepes kivik) kibirták mikor is észbe kaptam,hogy ők még nincsenek a pincében. Most meg hajtanak gyönyörűen.:-)
Valaki akinek van felesleges kivije, vagy metszésből visszamaradt vesszőt tudna küldeni nekem, azt nagyon megköszönném. Előre utalással tudnám honorálni fáradalmait. Kérem írjon rám priviben.
Sajnos a saját növényeim teljesen kifagytak a tavalyi évben. :/
Szépen megindultak a hayvard tomuri párosaim a pincében,a kopasz piros és zölk kivik már lomba vannak a kazánháznak köszönhetően,és ezért már 2x megcsípte a fagy,amikor elfelejtettem bevinni,és ezért a virádbimbóknak is annyi lett.
Nagyjából 3 hete vettem egy kis Issait. Kint ugye most még elég hideg van, nem akarom, hogy a fiatal növény lefagyjon (hiába bír hidegebbet is elvileg).
A lakásban viszont elkezdett egy-két levele sárgulni, és van amelyik le is hullott. Mi lehet a gond? Kevés napfény, vagy esetleg át kéne ültetni nagyobb cserépbe? Az első napokban elég jól nőtt, de akkor március közepén nappal még kint volt a szabadban (13-15 fokban), szóval én a napfény hiányára gyanakszom.
Viszont most még nem nagyon merem kivinni 5-6 fokban sem, hiába van kint több fény.
A klasszikus reklámbénázás a szocreál időkből: "cipőt a cipőboltból".
Úgyhogy kivit meg a kiviboltból.
Falusi gyerekként én sem tudtam kapásból, melyik cégről van szó, de "gugli, a nagy testvér" segít. Keress rá ezekre a kulcsszavakra: "lábméret akció kertészet". Az első öt oldalnyi találat csak erről a kertészetről fog szólni...
Aki szeretne kivit ültetni,annak ma érdemes ellátogatni a lábméret akciót tartó üzletbe!:-) Sok féle kivit árulnak, én vettem is 1m-nél magasabb növényeket 500ft ért. Tavaly is vettem ugyan itt,szépen átteleltek!
Ha idén hoz egy erős hajtást, azt jövő tavasszal fejmagasság felett vízszintesbe hajlítva kialakíthatod a kordonkarját. Akkor abból jövőre már hajthat ki oldalra elhajló szálvessző, és következő évben, két év múlva az szépen virágozhat és hozhat termést.