Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Nem tudom mikor utaztál, mert mostanság egy hangyapöcsnyivel jobb a helyzet, de egyébként teljesen igazad van sajnos. Más kérdés, hogy a KCSV-k nem igazán bírják a pörgést, ami nagyon jól látszott a vágányzár alatti 2-es vonalon való közlekedésükkor.
Európa sok-sok nagyvárosában utaztam villamossal. De a debreceni a csúcs. Ilyen lassan, mint az egyes villamos közlekedik, (25-30km/ó max), sehol nem tapasztaltam. Ez inkább városnéző villamos. (nem vagyok debreceni) Az egész utazás a Gyógyfürdőig, mint egy lassított felvétel......(és vissza a Nagyállomás)
Meg tudom erősíteni, van a Piac utcán egy családi boltunk, néha én is bent vagyok. Vannak elegen, de azért nem zsúfolásig, ráadásul a Piac utcára koncentrálódik a tömeg nagy része. Ott is főleg az éttermekre.
Ettől még az alap felvetés sajnos igaz, a kihelyezett menetrendi táblák a külföldiek számára használhatatlan. Elég megnézni, milyen volt az Airport busz régi, kétnyelvű menetrendje, és milyen a mostani.
Még a szolgáltatóváltás előtti időszakban volt az akkori DKV megállóban teljes troli- és villamostérkép, feltüntetve a fő látnivalókkal. Most semmi.
Emellett az útvonalak is úgy lettek variálva, hogy ne legyen jó a belvárosba igyekvőknek. A Piac utcán csak a 42/42A maradt a 20-30 perces követésével, a Hal köz megálló is megszűnt, az ítélőtáblánál lévő megálló pedig jóval messzebb van. Az egyetlen buszmegálló, ami megfelelő helyen van a turisták szempontjából, az a Kistemplom előtti.
Tényleg lenne mit fejleszteni. Elég megnézni, mennyire dicsérik a repülőteret, hogy mekkora forgalmat hoz, és akkor a repülővel érkező turistát az fogadja, hogy a parkolóban, autók között szlalomozva, egy földbe szúrt táblánál kell felszállni.
Nagyon el vagy tévedve kisfiam, szerencsére nagyon...
Nyáron rengeteg ide utazó magyar és külföldi turista (nem egyetemisták, mivel nyáron a vizsgáztatáson kívül nem nagyon van élet az egyetemen) veszi igénybe a DKV szolgáltatásait, főként villamoson. Ez saját tapasztalat, úgyhogy hidd el! :)
Én ezzel erős túlzásnak gondolom, aki Debrecenbe jön mint turista , azok Szoboszlóval kötik össze a nyaralást általában, mivel ott nagyobb az élet, ott van a szállásuk, kocsival jönnek át, és még akinek Debrecenbe van a szállása, szerintem nem az a vágya, hogy a Dkv Alfa roncsain caflasson. Nincs is olyan vonal ami alkalmas lenne a turisták számára... Aki figyeli a városnéző vonatot az láthatja, hogy augusztus 20-a előtt egy nappal és 20-án dugig van, de előtte és utána kong az ürességtől...
Én megértem, hogy manapság a mobilok világát éljük és azt hiszik mindenkinek van is, de ha még így is lenne ez hatalmas negatívum. Azért Debrecenbe rengeteg turista megy akinek nagyon jól jönne egy menetrendkönyv + vonalhálózat, főleg, hogy nagyon sok járat igen ritkán közlekedik. De a helyieknek is jól jönne. Természetesen semmit nem késő még csinálni. Bármikor lehet a rosszabb dolgokon változtatni!
Már azt sem lehet, egyenként kéne kinyomtatni őket.
Nem akarom magamat ismételni, de jó lenne ha a menetrend változásoknál a "füzetet" is feltöltenék a DKV honlapjára, a telefonra téve sokkal kevesebb helyet és memóriát zabál, mint az app.
Más:
A Kassai út és Sámsoni út kereszteződésénél zajló aszfaltozási munkálatok miatt 2016. július 28-án, reggel 08.30-tól az Árpád tér felől érkező 11-es autóbuszjáratok nem tudnak jobbra befordulni a Sámsoni útra, ezért terelő útvonalon közlekednek.
Terelő útvonal: Sámsoni út (tovább egyenesen) – jobbra Baksay Sándor utca – balra Sámsoni út tovább az eredeti útvonalon.
Erre kíváncsi lennék, a Baksay egyirányúsága így elvileg megfordul, viszont nincs az utca végén lámpa.
Ha valaki arra közlekedik, küldjön helyzetjelentést! :D
Lehetett kapni a szolgáltatóváltás után kiskonyvet, jól mondta pótló, nekem volt is, de már az első változtatás után jöttekaz A4-es papírokma meg már az sincs.
Dehogynem! 2009-ben a szolgáltatóváltás után egyből. Úgy látszik ezt sem tartják fontosnak, ahogyan a vonalhálózati térképet.
Sajnos rengeteg dolgot kellene nálatok csinálni, iszonyatos hibák vannak. A DKV nagyon rossz irányban halad.
A villamospótlók közlekedése is elég gyatra. 2-es villamos követési ideje meg hogy is mondjam... Ildomos lett volna sűríteni ha már az 1-es nem jár. Délutáni csúcsidőben volt olyan, hogy 12 percig nem jött semmi, addig meg 3 1VP jött be...
Úgy láttam a sofőrök sincsenek kellőképpen tájékoztatva. A villamosokban lévő monitorokon az információtartalom sem éppen helytálló... És még sorolhatnám.
Ami viszont pozitívum, hogy a Nagyállomáson volt kint egy személy aki mindenkihez odament és mondta amit kell.
Továbbá a Kölcsey Központnál KI irányban a villamosvezetők kiszálltak és elmondták értelmesen, hogy mi a helyzet.
Nincs egy félórája, hogy (Debr. Böszörményi Shellkút megállóban) nem állt meg a 22ypszis, aztán mivel nekiláttam a gyalogtúrának, így jól el is áztam. Nem akarok különösebb hepajt, így tehát csak szeretnék egy méretes lóf@szt kívánni a sofőr s@ggébe. Elnézést az OFF-ért, meg a csúnya beszédért.:) További minden jót.
Nekem sem felel meg ez a színvonal, de már annyit koptattam a billentyűzetet sokadmagammal, hogy beleuntam.
Nálunk Miskolcon azért ettől értelmezhetőbb térkép van szerencsére.
Debrecennek is ez volt az eredetije, csak aztán egy cikk gúnyolódott rajta. Véleményem szerint finomítani kellett volna rajta, nem visszatérni a 90-es évekbe.
Nem a térkép stílusával van itt a gond, hanem egyrészt a város szerkezetével, másrészt az útvonalakkal. Ez a térkép csak rámutat, mennyire kaotikusak az útvonalak. Ahogy írtad is, a DERKE változata már fényévekkel jobb.
Igen, átnevezték pár hete a megállót. Eddig Hunyady J. u. volt, most elvileg Kölcsey Központ(H..J.u.) lenne a neve, de a villamoson még mintha az eredeti nevén mondaná be. Szóval lassan már a DKV sem tudja mi a neve a megállónak. :)
Tényleg megtévesztő ez, főleg a nem debreceni utasoknak.
Böngészem a DERKE honlapját. Maradjunk annyiban, van különbség. Szép letisztult vonalhálózati térkép, értelmezhetőbb menetrendek. Lehet így is csinálni!
Szerintem maga a közlemény is elég amatőr. Már bocsánat. De így látom. Egyel lejjebb írtam is, hogy nincs azonos megállónév az átszállási pontnál. És ez így megtévesztő.
A térkép hiánya meg hatalmas mínusz. Így köszönöm, hogy belinkeltél egyet, teljesen korrekt.
Nálunk Miskolcon azért ettől értelmezhetőbb térkép van szerencsére. A tiéteknél ahogy látom a fontosabb helyek, emlékművek nagyobb szerepet kaptak mint a megállónevek. Az azonos útvonalszínből pedig rejtély kikövetkeztetni mi merre jár.
"Rejtély, hogy igazából akkor hogyan is lehet villamospótlózni..."
Pedig nem nehéz: :)
A 2-es villamosról leszállsz a Kölcsey Központ (Hunyady J.u.) megállónál, a közvetlenül mellette levő buszmegállóban pedig ott fog állni az 1V villamospótló busz. Visszafele ugyanebben a megállóban szállsz le a buszról, és már pattanhatsz is fel a villamosra.
A közlemény és a 2-es villamos menetrendje szerint a csillaggal jelölt megállókban át lehet szállni az 1-es villamosra, de az nem is jár, akkor? :)
Jaja, az nekem is feltűnt, csak nem mertem szóvá tenni - meg amúgy se lenne hatása.
Rejtély, hogy igazából akkor hogyan is lehet villamospótlózni...
Ezt hogy érted? Tény, hogy nem épp színvonalasak a menetrendi tájékoztatók, de az indulási hely legalább rajta van :)
A DKV nagy szerencséje, hogy van itt egy DERKE, aki tud használhatóbb térképet készíteni :D
A vonalhálózati térkép is elég gáz, lényegében használhatatlan
Arról már én is megjegyeztem, hogy "haladunk a korral", 90-es évek térkép-hangulata van. És már nem is aktuális, pár nappal a csere után megszűnt a 44R, illetve új viszonylatjelzést kapott.
Biztos zokon vették a 444 kissé sz*rrágó kritikáját, bár tény, hogy túl volt bonyolítva a korábbi is. Miskolcon és Szegeden is hasonló térképet használnak egyébként, de azok valahogy esztétikusabbak. De ez lehet, inkább az itteni hálózat hibája.
Holnap fogok menni Debrecenbe (nem tömegközlekedni) és a DKV honlapján tájékozódva böngészem a menetrendeket, hiszen a villamost használnom kellesz. Azt látom, hogy villamospótlás lesz. Mivel nem vagyok helybéli ezért amint ránéztem az 1V menetrendjére elborzongtam. Igazából nekem ez értelmezhetetlen. Ahogy az összes járat menetrendje. Rejtély, hogy igazából akkor hogyan is lehet villamospótlózni... Nem tudom miért nem lehet értelmesen megcsinálni.
A közlemény és a 2-es villamos menetrendje szerint a csillaggal jelölt megállókban át lehet szállni az 1-es villamosra, de az nem is jár, akkor? :)
A vonalhálózati térkép is elég gáz, lényegében használhatatlan. Az egész rendszer egy volános ámokfutásra vall. Túlbonyolított minden. Felesleges.