Sziasztok! Majdnem elfelejtettem megmutatni! Mi minden évben, ősszel elszórunk a tövéhez 10 kg vasgálicot. Betakarjuk földdel, és ennyi. Semmi mulcs, semmi tápozás. Nekem úgy tűnik jól érzi magát! Az utolsó kép már tegnap készült.
Nekem is van egy kb 6 éves fám, ami eddig még nem virágzott. Azt a tanácsot kaptam, hogy kertészeti tőzegbe ültessem, és rhododendron táppal locsoljam!
Ma Szombathelyen jártunk, és elképesztően sok magnólia van arra felé. Szinte minden ház udvarán van egy. Az uszoda parkolójánál 3 db hatalmas fa van, kb 20-30 cm átmérőjü törzzsel. Ekkorákat még soha nem láttam.
A héten vettünk mi is fehér csillagvirágu magnóliát és ez bizony illatos! :) És ez is hatalmasra nő! Remélem! Majd savanyitom neki a talajt.
Sziasztok.A problémám,a következő.Vettem,három éve,egy tulipánfát,legalábbis a kertészetben annak adták el.Akkor el is ültettem,a földlabdájával eggyütt,de virágot azota sem hajtott.Negyvencentis,kis csemetéből,mára,olyan hetvencentissé nőtte ki magát.Minden tavasszal,tenyérnyi nagy leveleket hajt,amik,elég erössek,de virágokat nem.Kérdésem,hogy ez,természetes-e,vagy akkor nem is tulipánfáról lehet szó?
A magnólia nem kétlaki,egyetlen fa is képes megtermékenyülni a saját virágporától és neveli azt a rücskös,éretten szétnyiló termést.Ha nem virágzik ,akkor valószinűleg a helye nem jó.Évközben a levelei milyenek?Zöldek,egészségesek,vagy sárguló,barnuló?Mekkora az éves hajtások hossza?
A segítségeteket szeretném kérni. A minap sétáltam egy parkban és figyelmes lettem, 1 darab nagy fehér virágra, egy kis fán... Rögtön ráismertem, hogy egy magnoliáról van szó. De!! Ami furcsa volt benne, hogy már évek óta sétálok ezen a környéken és még soha nem láttam ezen a fán virágot és a hagyományos fa felépítése miatt, soha nem is vizsgáltam meg behatóbban... Valamint a virágának nagyon erős méz illata van és úgy tudom,hogy a magnóliákra nem igazán jellemző a nagyon erős illat ,maximum enyhén illatos... Szerintem Stellata -féle lehet, de erről sem vagyok meggyőződve... Sajnos fényképet nem tudok hozzá mellékelni. De az lenne a kérdésem, hogy szerintetek elképzelhető mégis, hogy liliomfáról van szó? Annak ellenére, hogy nem éppen talajtól elágazó cserje formája van, hanem rendes eléggé megvastagodott törzse+lombkorona, de viszont kb. 1 méteres a fa, szóval nem lehet ráfogni, hogy már nagyon idős és így alakították ki, mert a kutya sem törődik vele. Köszönöm a válaszokat előre is!!!
Tegnap az alsótekeresi faiskolában jártam (ez majdnem Siófoknál van) gyönyörű magnoliák voltak átlagárban 12- 15 ezer forintért: 1,5 méter magas kb. 20 virággal.
Krampuszka, írnék neked mailt, mert a segítségedre lenne szükségem aloe vera témában, de nem vagy publikus. Megtennéd, hogy írsz nekem az itt megadott címemre? Vagy hogy érhetnélek el? L.