Keresés

Részletes keresés

Árpi Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4750
Ez az ember emelt támogatásért ácsingózik az újságjának, hogy minél hatékonyabban teríthesse a nézeteit, valamint ott ül a Közgyűlés bizottságában, hogy az ifjúságot érintő kérdésekben szakmai(? Bizonyára, mert politikait csak a választott képviselők lennének hivatottak.) véleményt nyilvánítson. Szerintem a világ bármely kultúrállamában kigolyóznák minden normális társaságból. Itt pozícót kapott, és még lehet, hogy többet is fog.
Előzmény: otterlo (4749)
otterlo Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4749
Csupán egy kis érdi tükör volt!
Előzmény: Törölt nick (4747)
T9 Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4748
Elnézést, ezt a hozzászólásomat visszavonom, nem volt szép. Inkább azt mondanám: kettőn áll a vásár.
Előzmény: T9 (4740)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4747
Igazad van, felejtsd el a telefonszámomat és az e-mai címemet is.
Előzmény: otterlo (4745)
T9 Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4746

Szerintem ez egyszerűen funkcióhalmozás.

Előzmény: kis.márta (4737)
otterlo Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4745

"Köszönd mocskolódó topiktársaidnak."

Feltételezem pl. ilyesmikre utaltál:

"Te otthon, a görénylyukadban voltál. Én az Astoriánál. Hogy kinek hisznek, az az ő dolguk. Hogy te egy aljas hazug vagy, az tény. Csókold meg Gyurcsányt. Veszteni fogtok. Féreg vagy. ..."

"Nem tudom, miért erőlködik ez a gizike nevű ocsmányság itt, amikor maximum a maszoposok szemétvödrébe való, de a legjobb, ha visszhangtalanul múlik el, mint a disznófing. Az is. ..."

"Ez tényleg ennyire hülye. A szűk kis agytekervényein semmilyen külső hatás nem szűrődik át, csak amit a gyomrából felbüfög. Az pedig csak emésztési melléktermék. ..."

Egyébként nem topiktársaim, hanem topiktársaink!

Előzmény: Törölt nick (4708)
kígyószisz Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4744
OK, de nem erre utaltam, hanem arra, hogy a ....és Beszerzési Bizottság feladatkörei között is szerepelnek közbeszerzéssel kapcsolatos hatáskörök, ezért azt jól el kell határolni - mégpedig az SzMSZ-ben - a Közbeszerzési Bizottság hatásköreitől. Ha nem, akkor gond van.
Előzmény: kis.márta (4742)
Árpi Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4743
Nem tudom, de pl. a közbeszerzéseket nem kell ellenőrznie a Pénzügyi és Költségvetési Ellenőrző Bizottságnak? Mert ha igen, akkor bizony gyanús, hogy fennáll az összeférhetetlenség: saját magát senki nem ellenőrizheti, úgy tudom. És ez a pozició a többivel hasonlóan ütközhet. A többi egymással szerintem akár még össze is férhet.
kis.márta Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4742
Előzmény: kígyószisz (4741)
kígyószisz Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4741
Dehogynincs. Szerintem Te is tudod.

A tanácsnoki tisztség összeférhetetlen - ugyanazon feladatokról van ráadásul szó - a pénzügyi biz. tagsággal, mármint ha a tanácsnok feladatait nem definiáljuk egy sima bizottsági tag feladataival egybehangzóan (egyelőre nekem úgy tűnik, a pénzügyi biz. feladatköre nemcsak azonos, de szélesebb is). Az más kérdés, hogy a tanácsnoknak a pénzügyi biz. ülésein természetszerűleg részt kell vennie.
/amúgy ennyit a tanácsnok-választás különös indokoltságáról- viszont máshogyan hogy fizethették volna a magasabb tiszteletdíjat?/

Arra kíváncsi lennék, mivel is foglalkozik a közbesz. bizottság, mi van vele kapcsolatban az SZMSZ-ben, s mivel a részben beszerzési bizottság (e körben, ahogy írod). Ha a kettő között megint átfedés van, az bizony, már nem is összeférhetetlenségi kérdés - hanem közig. hivatali, hiszen ugyanazon feladatra nem lehet két bizottságot (sem másfelet) létrehozni.
T9 Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4740
Persze, aztán jön majd a punnyadás.:)
Előzmény: kiscowboy (4739)
kiscowboy Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4739
nyugi, ez csak a bemelegítés volt :)
Előzmény: T9 (4738)
T9 Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4738

Azt is megkérdezte, hogy az egészésgügyi pályázatos előterjesztés miért most, utólag került a közgyűlsé elé. Aztán - miután TMA felhívta a figyelmét, hogy előzőleg ő maga volt a pm - pontosított és a pályázatot előkészítő egészségügyi intézményt okolta.

Mindent összevetve Béla azért ma elég konstruktív volt szerintem.

Előzmény: kiscowboy (4736)
kis.márta Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4737

A ma megválasztott közbeszerzési bizottság elnöke Jakab Béla. Az eseti bizottság feladata az Önkormányzat nevében lebonyolított közbeszerzések irányítása.

Ugyanő a költségvetési tanácsnok s mint ilyen az  önkormányzat gazdálkodásával, költségvetésével, a helyi adókkal, valamint az önkormányzati vagyonváltozással kapcsolatos feladatkörök ellátását felügyeli,

annak a Pénzügyi és Költségvetési Ellenőrző Bizottságnak a tagja, amelynek feladata: a gazdálkodással, a helyi adókkal, valamint a megyei jogú város költségvetésével, az önkormányzati vagyonváltozással, valamint az önkormányzat által kötendő 5 MFt feletti értékű szerződés-tervezetekkel összefüggő döntések előkészítése,

valamint a Vagyongazdálkodási és Beszerzési bizottság tagja, amelynek feladata az önkormányzat vagyonával, gazdálkodásával, az önkormányzati rendeletben meghatározott körben a tulajdonosi jogok gyakorlásával, az önkormányzati tulajdonú ingatlanok, lakások és helyiségek elidegenítésével, bérletével összefüggő feladatok ellátása, az önkormányzati fenntartású intézmények, költségvetési szervek beszerzési folyamatának ellenőrzése, a döntések előkészítése, véleményezése, és a végrehajtás ellenőrzése

Nem tudom, ezért hozzáértőtől kérdezem, nincs ebben semmi összeférhetetlenség?

kiscowboy Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4736
annyi különbséggel, hogy a DB által elmondottakból nem derült ki, hogy csak a benyújtott vagy az engedélyezett terv tartalmazott a vállaltaktól eltérő paramétereket

igazából két döntési lehetőség volt: az önkormányzat hozzájárul az ingatlan átruházásához, úgy, hogy az új vevő vállalja a régi vevő kötelezettségeit az önkormányzattal szemben, vagy eredeti áron visszavásárolja a telket

végül levették a napirendről

de nagyon vicces volt, ahogyan a volt polgármester gyakorlatilag az előző vezetést és rossz döntéseit hibáztatta érvelésében :)
Előzmény: T9 (4731)
T9 Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4735

Azért írtam, hogy érdekes, mert ezek a kérdések bennem is felmerültek. De nem figyeltem oda 100%-osan, ezért nem tudom, elhangzottak-e dátumok arról, hogy mikor volt az eredeti eladás és az építési engedély kiadása.

Az építési engedély kiadása szerintem hatósági ügy és mint ilyen a jegyző hatásköre, itt az a kérdés, hogy hogy adhat ki a hatóság olyan határozatot, ami ellentétes az önkormányzat döntésével.

Előzmény: kígyószisz (4733)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4734
Így volt. Az viszont érdekes, hogy az építési engedélyt valószínűleg DB polgármestersége alatt adták ki. Úgyhogy saját magát opponálta.

Egyébként az előterjesztést TMA visszavonta.
kígyószisz Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4733
Hát ez tényleg érdekes. Akkor miért így adták ki az építési engedélyt?
T9 Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4732
Gondolod vagy tudod?
Előzmény: kis.márta (4730)
T9 Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4731

Volt még egy érdekes vita a Suzuki-ingatlanos előterjesztésről.

Ha jól értettem, az volt az előterjesztés lényege, hogy korábban egy autószalon építésére eladott ingatlanra az önkormányzatnak visszavásárlási joga van, ha nem valósul meg a beruházás.Ezt a telket egy másik cég megvenné és megvalósítaná a beruházást, és ehhez kell az önkormányzat hozzájárulása.

DB azzal opponálta az előterjesztést, hogy a környező lakosság érdekeit sértené, ha az építési engedélyben engedélyezett autószalon + szerviz megépülne, mivel a szerviz tehergépkocsik szervizelésére is alkalmas lenne, holott eredetileg csak a 0 km-es autók szervizelésére alkalmas méretű és kapacitású szerviz létesítését akarták engedni az ingatlan értékesítésnél.

Kiscowboy, ha valamit nem jól értettem, korrigáld légyszíves, Te ott voltál!

kis.márta Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4730

Gondolom, a FIDESZ.

Előzmény: T9 (4729)
T9 Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4729
Kádár Kenesét melyik szervezet delegálta?
Előzmény: kis.márta (4723)
T9 Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4728

Sajnos később nem volt időm figyelni az élő közvetítést.

Az elejét nem láttam, amikor a napirendet elfogadták, de ez a sportcsarnokos napirend mintha nem szerepelt volna a meghívóban.

Érdekes ez a "Javaslat a város pénzügyi likviditásának helyreállítására" c. napirendi ponthoz közzétett előterjesztés.

Azt nem értem, hol volt az önkormányzat könyvvizsgálója, akinek ebben a helyzetben intézkedési kötelezettsége van.

kis.márta Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4727

Nem, Feri, Árpi pontosan értette, ki a "nyalánkság":)

Előzmény: leszakferi (4725)
Árpi Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4726
Már megint az álmok! :o))
Előzmény: leszakferi (4725)
leszakferi Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4725
Én is, mint nyalánkság? :)
Árpi Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4724
Valamivel ki kell fizetni a szolgálatokat. Végtelenül elszomorít, hogy ilyen alaknak, mint Orlai, köze lehet ahhoz, hogy milyen, ifjúságot érintő döntések szülessenek a városban.
kis.márta Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4723

Egy nyalánkság neked:)))

Sport és Ifjúsági Bizottság:

Nem képviselő tagok:

Orlai Sándor

Leszák Ferenc

Macsotai Tibor

Kádár Kenese

Előzmény: Árpi (4717)
kis.márta Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4722

Teljhatalmat adtak a polgármesternek a Sportcsarnok ügyben. A vizsgálat után saját belátása szerint csinál mindent, kikerülve a bizottságokat és a közgyűlést. Ezt szerette volna Csőzik L. elkerülni, de nem fogadták el.

Még Jakab Béla is megszavazta, hogy a polgármester egyedül intézkedjen. Ezen azért csodálkozom, mert eddig egyik szószólója volt annak, hogy a polgármester ne kerülje meg ilyen nagy horderejű üggyel a testületet.

Azon is csodálkozom, hogy miért féltek az igennel szavazók attól, hogy az elmúlt időszak legvitatottabb ügyének elintézésébe bevonják a választott képviselőket, s miért bízták rá egyszermélyben a polgármesterre.

Nekem nem tetszik. Nagyon nem tetszik:(

Előzmény: T9 (4716)
kiscowboy Creative Commons License 2006.10.26 0 0 4721

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!