Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Helem Creative Commons License 2018.12.30 0 0 64237

Itt volt mellette még egy Albán is. Az is nagyon jó.

https://www.youtube.com/watch?v=1unVg1DIQIQ

Ez a fajta utazási forma ill. ennek kissé komfortosabb változata nagyon bejön nekem. Az emberek többsége bekerül, beterelik a sokkal sivárabb és unalmasabb tömegturizmus pénzlehúzó, hivalkodó gépezetébe és nem is tudja mikről marad le. Fogalma sincs róla. Igazából a legtöbb embernek igénye sincs rá. Semmi gond mindenkinek úgy jó ahogy van.

Előzmény: dstr (64224)
Helem Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64236

"Akkor mi pont egymàs ellentète vagyunk. :)"

Mi is csináltuk mindenhogy.

"Règen mi is spóroltunk a kajàn, szàllàson ès amin lehetett."

Nem arról van szó. Végig mentünk Románián egy igazán jót nem ettünk éttermekbe. Többre értékelem, ha az asszony kotyvaszt a lakóban egy jó szalonnás lecsot, vagy tojásos szalonnás paprikát. stb. Gyors finom kaják.

Folyton változik az ember. Régen vettem egy krossz motort. Azt hittem örökké fogom csinálni. Sokáig csináltam de már nem. Aztán jó pár évig utcai motoroztunk. Annak is vége lett. Most lakókocsi, meg booking. stb. Az ember folyton változik. Vannak sokan akik egy életen át boldogan elvannak egy témával vagy még azzal se. 

Előzmény: Törölt nick (64233)
dstr Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64235

Ha ennyi embernek tetszett a Barkas, íme a mi tavalyi bulink:

https://www.youtube.com/watch?v=Gb3r39P0asA

Mi csak az országot jártuk körbe. Lehet, hogy mutattam már, akkor bocsánat a duplázásért.

Helem Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64234

Megnéztem ezt a Barkaszos bulit. Marha jó. Oda nem sok lakókocsi megy be, ahová ezek. Annyi kiegészítést csinálnék, hogy egy olyan kisbusz amit linkeltem. Az bemegy, és még pár nyugágy, kis percek alatt felállítható napernyős elősátor, kemping asztal szék stb. Több nem kell. Zuhanyzáshoz elég egy fekete kukazsák vízzel ami felmelegszik. 

Csodás eldugott helyekre mentek. Ez tetszik.

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64233

Akkor mi pont egymàs ellentète vagyunk. :)

Règen mi is spóroltunk a kajàn, szàllàson ès amin lehetett. De ma màr pont az jelenti a kikapcsolódàst, hogy mindent màshogy csinàlunk mint otthon. Ez főleg a főzèsre èrtendő. A felesègemnek is pihenès kell, hogy legyen a kempingezès. Nem főzūnk, nem vàsàro2lunk ès csak a kegjobb helyen (ezt èrtsd kilàtàsra, vízközelre) parkolunk le. Ha egy kemping csúcsszuper, nem megyek a màsikba a nyolcadik eldugott sorba csak mert olcsóbb. Egyszóal nàlunk a kempingezès a hètköznapi megszokàsok kikapcsolàsàt jelenti. 

Előzmény: Helem (64229)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64232

Persze van olyan is de nem az a többsèg. Vagy  lehet, hogy csak az èn fiatal ismerőseim között kevès a milliomos.

Màsfelől, ha èvente elmegy 1-2 alkalommal ès elkölt 200-200 ezer pènzt, abból azèrt kellene pár èv, hogy vegyen egy rendes, nem lelakott 30 èves lakókocsit ès mellè a rengeteg felszerelèst+autót ami elhúz ès mèg a fenntartàsi költsègek

A mai vilàg màr nem arról szól, hogy spórolnak 10 èvet ès vesznek egy szèp cuccot.

Előzmény: Láló 36 (64230)
Láló 36 Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64231

Kösz ez jó.:-) Nekem is volt Barkasom régen:-) A szadai dombra csak infulzióval ment fel, mert többször felforrt. Magasra az utastérben fel volt közözve a hűtővíz tartály,(infuzió) :-) különben gyakran forrt. 

Láló 36 Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64230

"Tapasztalataim szerint legtöbben a harmincas èveikben kezdik, mert akkor màr van mivől. Tehàt ez nem csak kor, hanem sokkal inkàbb  anyagiak fūggvènye"

Szerintem az van, hogy azért van a fiataloknak pénzük nyaralásra. Sokszor olyan velnesz vackokba mennek ami sokba van. Én speciel rühellem. Egy lyukas garast nem adnék érte. Ők csinálják a legújabb trendit. Nem értik miért nem megyek én is vagy miért megyek lakókocsival legtöbbször. Én se értem őket. Miért dobnak ki ennyi pénzt a semmiért. A véleményem szerint a semmiért, ezt azért hozzáteszem. Szerintem sokan meg bírnának venni a lakókocsit ha értékelnének, de nem ezt látom. Régen jártunk a Balatonra apartmanokba és hasonlókba. Cipeltük a cuccot a szállásról és vissza. Néha még a kocsiba is be kellett ülni, mert odébb volt. Megvettem a lakót jó pár éve. Most vidáman ott ülök közvetlenül a víz mellet a lakóval és nem kell cuccolnom. És sörözgethetek. Pl Zamárdi, Boglár. Nem tudják a fiatalok értékelni. Ezért egy öreges dolog ez a lakókocsizás szerintem.

Előzmény: Törölt nick (64227)
Helem Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64229

"A nomádkodásban is megvan az ember igénye a napi(több) tusolásra, pláne a tengerparton, nyáron. "

Ezt nem tudom, hogy meg tudják -e csinálni. Még nem néztem meg. 

"Meg arra is, hogy kipakoljon, szépen, kényelmesen, ne a bódéban főzzön mert megáll benne a szag stb."

Én pl. elősátrat nem is használok csak egy ilyen kifeszített erre a célra készült ponyvát. Minek állítsam fel, úgyis 2-3 nap múlva megyek tovább.

"Nem azért megyek el odáig, hogy aztán bújkáljak mert megfogok rajta egy kis pénzt."

Mondjuk 30 nap alatt a kemping díj igen tetemes. Csak szorozni kell. Abból még egy hónapig el lehet lenni.

"Az, hogy a nomádkodás egyre inkább a hatóságok előli bujócskázást jelenti, pont a kempingezés varázsát, a szabadságot veszi el."

Én a kempingbe menetet érzem sokszor kötöttségnek. Messzebb van a víztől a belvárosoktól. Ennek ellenére mi is bemegyünk a legtöbbször. Jöttem végig Angliából. Csak autópálya parkolóban és benzinkút mellett aludtunk. Reggel mentünk tovább. 

Előzmény: Boarhunter (64225)
Helem Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64228

Hát igen, sokféle ember, sokféle vélemény és elképzelés az utazásról. 

"nyaralàs"

Én is régebben azt csináltam a gyerekekkel. Befizettünk egy nyaralást. Egy-két hét. Jó sok pénzt elbactunk és vége. Most már nem is igazán szeretek nyaralni a szó annak az értelmében, hogy nyáron kell menni, lehetőleg vízmellé és jó sok pénzt elkölteni lehetőleg étteremben és minden kacatot megvenni, csinálni stb. Ezt meguntam már rég. Utazni szeretek, de jó sokat. Idén igen sokszor és sokat voltunk. De azért el vagyok a Balatonnál is párszor pár napot. Többet unok. Némely ember változik és el van hasonló dolgokkal, mások állandóan új kihívásokat és módszereket keresnek. Nem vagyunk egyformák.

Előzmény: Törölt nick (64226)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64227

Mègvalami.

Hogy ki a fiatal az nèzőpont kèrdèse. Ha a huszonèvesekre gondoltàl, ott mèg bőven jàtszik az anyagi korlàt. Vagy nincs mèg elèg pènz a felszerelèsre jàrműre vagy màs fontosabb dolgokra kell. Tapasztalataim szerint legtöbben a harmincas èveikben kezdik, mert akkor màr van mivől. Tehàt ez nem csak kor, hanem sokkal inkàbb  anyagiak fūggvènye. Viszont harminc utàn mèg elèg sokàig fiatal az ember.

Előzmény: Törölt nick (64226)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64226

Rengeteg fiatal kempingezik lakóval vagy sàtorral. Mi 30 èvesen kezdtūk, a gyerekeink ebbe nőttek fel. Ők most mèg sàtraznak de màr a lakókocsin gondilkodnak. Több tàrsasàgnàl, klubomknàl is lehet tapasztalni a sok fiatalt.  Szerinten ez azon mùlik honnan jött valaki. Ha egy gyerek az 5 csillagos szàllodàhoz van szoktatva nem fog sàtrazni, mig ha az enyèmeket nèzem.......

Visszatàrve a linkedhez. Ez a valami hosszùtàvon rohadtul kènyelmetlen mèg akkor is, ha minimàlisak a kènyelmi igènyek. Ès osztom azt a vèlemènyt is, hogy a nyaralàs nehogy màr a bujkàlàsról szóljon vagy az aggódàsról, hogy elzavarnak vagy sem.

Ettől fūggetlenūl van akinek ez bejön de gondolom a negatìvumok az oka, hogy keveseknek.

Előzmény: Helem (64217)
Boarhunter Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64225

A nomádkodásban is megvan az ember igénye a napi(több) tusolásra, pláne a tengerparton, nyáron. Meg arra is, hogy kipakoljon, szépen, kényelmesen, ne a bódéban főzzön mert megáll benne a szag stb.

Nem azért megyek el odáig, hogy aztán bújkáljak mert megfogok rajta egy kis pénzt. Az, hogy a nomádkodás egyre inkább a hatóságok előli bujócskázást jelenti, pont a kempingezés varázsát, a szabadságot veszi el.

Előzmény: Helem (64223)
dstr Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64224

Témában hasonló, kedvenc videóm:

https://www.youtube.com/watch?v=K1KxWRqf6p4

Előzmény: Helem (64215)
Helem Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64223

"Az ilyen amit felraktál, az nagyon nomád, hosszabb időre ilyet nem szeretnék."

Embere válogatja. Van aki csak velneszbe megy. Rövid időre kifizet egy valag pénzt és nyomja tovább a mókuskereket. Van aki már-már utazás mániás. Gyorsan akarok pénzt keresni és lassan elkölteni, (lakókocsi, ilyesmi amit mutattam stb) hogy keveset kelljen taposni a mókuskereket. Több idő maradjon a szépre, a jóra.

Előzmény: dokeee (64221)
Helem Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64222

Ja azt elfelejtettem a parttól odébb voltunk egy pár száz méterre, normál szálláson, nem szálloda. Pár nap elég volt a tengerből. Fizettünk azért érte, nem mondom, hogy sokat, nem keveset, de abból azért mondjuk meglenne az ember egész Fekete tengeri benzinköltségének a fele. 

Előzmény: Helem (64220)
dokeee Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64221

Az ilyen amit felraktál, az nagyon nomád, hosszabb időre ilyet nem szeretnék.

Előzmény: Helem (64220)
Helem Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64220

"Én nagyon szeretem a Balkánt, de lakókocsival nem mennék oda, csak ha az egész nyarat ( vagy még többet) ott töltenénk. Lakóautóval inkább."

Ott voltunk a Fekete-tenger partján. Simán el lehetne ott lenni egy ilyen kis busszal. Közvetlen a parttól 30 méterre. A lakókocsit, lakóautót már nem biztos, hogy eltűrik. Esetleg (nem tudom) elküldenek a rendőrök vagy bárki a kempingbe. Az is van odébb. Ha meg hosszú utazásra gondol az ember nem egy-két hétre akkor számít a költség. A napi kemping, szállás díját meg lehet spórolni. Az hónapokra nagyon sok pénz. Továbbá a kaján is lehet még. Össze lehet benne kotyvasztani valami gyorsat és finomat. Azon is sokat lehet spórolni hosszú utazásnál. Mondom, ha az ember nem egy-két hetes buliban gondolkodik. Szerintem ez egy életforma. Néha odébb költözik az ember egy-két száz kilométerrel.  

Előzmény: dokeee (64218)
Helem Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64219

"Talán szerezni egy félig lepukkant lakókocsit és átrakni belőle a lényegi cuccokat egy zárt kisbuszba."

Erről jut eszembe, talán egy törött lakó kéne. Kezdem kissé belelovalni magam a témába. :-) Ahogy írok, evés közben jön meg az étvágy, azaz a gondolatok.

dokeee Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64218

Én nagyon szeretem a Balkánt, de lakókocsival nem mennék oda, csak ha az egész nyarat ( vagy még többet) ott töltenénk. Lakóautóval inkább.

Előzmény: Helem (64217)
Helem Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64217

Egyébként észrevettétek ez a lakókocsizás nem a fiatalok sportja. Miért? Talán booking és társai, meg a sok velnesz és társai? Nekem a velnesz uncsi. Mindig más helyeken szeretek lenni. Más városokban, más hegyeken mászni stb. Ez tetszik a lakókócsizásban. Ami nem tetszik az, hogy lehetne még szabadabb. A sok bűnöző, meg a rendeletek.  

Idén lementünk kocsival a Fekete-tengerig. Tétováztunk, hogy lakókocsival vagy bookinggal. Kívételesen a booking-gel mentünk. 6 szálláshelyen voltunk. Láncban foglaltuk telefonon mindig a következő helyet. Látjuk a dolog előnyét és hátrányát a lakókocsihoz képest.

Helem Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64216

Iszugy egyébként nagy vadkempinges volt. 

Helem Creative Commons License 2018.12.29 0 0 64215

Ehhez mit szóltok?

https://www.youtube.com/watch?v=lzF2sbDE-Gs&index=2&list=PLjAHshvNB8jiPwLm8AMnPtEpFTFDs0yTE

Kb. 8 éve lakókocsizok, voltam jó pár országban az Eu.ban, de ez tetszik. Ha nem lenne meg a lakókocsim és nem jártam volna be annyi mindent és ez eszembe jutott volna előbb és fiatalabb lennék stb. akkor ezt megcsinálnám. Az az előnye a lakókocsival és a lakóautóval szemben szerintem, hogy el lehet bújni. Szinte bárhol meg lehet vele állni ahol sima kocsival is. Mindenféle szabályozás és megkötések vannak lakókocsira és lakóautóra, ráadásul eléggé nyilvánvaló, hogy abban alszanak esetleg. Ez nem tetszik a lakókocsizásban. Elbújni egy városban, egy tengerpart közelében stb. 

Talán szerezni egy félig lepukkant lakókocsit és átrakni belőle a lényegi cuccokat egy zárt kisbuszba.

Egy komplett utat mutatnak be a videóikkal. 

Tarzy52 Creative Commons License 2018.12.26 0 1 64214

Hát ha jól belegondolok, nekem is vannak ilyen gondolataim,...........de elhessegetem. 

Ahogy érzem magam, én még adok magamnak úgy 18-20 évet...........! 

Aztán meglátjuk.........

Kellemes karácsonyt, és Lakókocsizástól NEM MENTES 2019-es esztendőt, mindenkinek!

Sziasztok, csak összefutunk valahol...............

Előzmény: Törölt nick (64213)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.26 0 0 64213

Megèrtelek!:)

Egy bizonyos kor felett az ember nem szívesen gondol arra mennyi van mèg hàtra, ès arra se, hogyan legyen vège. Egy ideje màr èn is így vagyok ezzel. Ami most van az legyen jó, vannak mèg tervek de, hogy idő is lesz-e hozzà az le van szarva. Majd jön minden ùgy ahogy jönnie kell. 

Ès kūlönösen nem esne jól ha az volna a tèma, nekem milyen elmenetel lenne a jó.

Bèkès karàcsonyt ès mèg sok új èvet kívànok. :)

Előzmény: Tarzy52 (64212)
Tarzy52 Creative Commons License 2018.12.25 0 0 64212

Hát azt sem szeretném.....!

Előzmény: Boarhunter (64211)
Boarhunter Creative Commons License 2018.12.25 0 0 64211

Pedig talán jobb így befejezni mint betegen vegetálni hónapokig, évekig.

Előzmény: Tarzy52 (64210)
Tarzy52 Creative Commons License 2018.12.24 0 0 64210

Hát remélem én nem járok így!

Amúgy kösz a biztatást.....

Békés, Boldog Karácsonyt !

Előzmény: Lábasmáz (64208)
alexxvelorex Creative Commons License 2018.12.24 0 0 64209

Lábasmáz Creative Commons License 2018.12.24 0 0 64208

Szomszédunk apukája is ilyen volt, a Pista bácsi, erős és energiával teli nyugdíjas. Délelőtt még a fiával fát ültetett a kertben, délután rosszul érezte magát, azután elesett, és mire a mentők kiértek, már meghalt. Stroke, percek alatt vége volt...

Nyugodjanak békében!

LM

Előzmény: Tarzy52 (64204)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!