'90-ben Mustaine-nak szüksége volt jó zenészekre, hogy túl tudjon nőni a Peace Sells-en és So Far-on. Megkapta. Megírta a RIP-et, s utána felvette az akkori új tagokkal. Utána jött egy Countdown, ami (szerintem) mégjobb lett, s ami emellett már egy igazi csapatmunka eredménye is egyben. Mustaine megkapta amit akart. Bizonyított, tartolt...stb.
Aztán egyszer csak szétesett a csapat, s Mustaine magára maradt. Újjászervezte a csapatot többszöri nekifutással, körülvette magát olyan zenészekkel, akik becsülettel eljátszották azt a kottasort, amit eléjük rakott. De bármilyen jól is játszanak, közel sem olyan kreatívak és igényesek zeneileg. Bőven beérik azzal, hogy a nagynevű Megadethben játszhatnak és ennyi már elég a boldogsághoz.
Valahogy így vagyok én is a mostani melóhelyemmel: naponta a szakmámat megszégyenítő döntéseket kell hoznom, hogy kijöjjek a szűkre szabott büdzséből, csak azért, hogy ott dolgozhassak. Kb ennyi.
Akárhogy is, az új albumot a legjobb nem összehasonlítani a '92-'97 közötti szüleményekkel. Attól nem lesz jó egy album, ha ész nélkül keménykedünk.
S még 1 dolog: attól enm félek, hogy Mustaine nyugdíjba menne, mert amíg van Metallica, addig lesz Megadeth is. Szerintem Mustaine a sírból is visszajönne, ha megjelenne egy új Metallica album.
Azt tudom, hogy anno ez így ment. Csináltak egy demót, s azzal próbáltak kiadóra vadászni. Valahol megértem a Roadrunnert is, most így kb a századik végighallgatás után tényleg eléggé összecsapottnak tűnik az album. Inkább valahol a Peace Sells-es időkre helyezném vissza.
Jó album, meg minden, de azért 15 évvel egy Countdown után nem feltétlenül erre számítottam én sem. Úgy láccik, sokkal nagyobb hatása volt a megadethre a klasszikus felállás, mint gondolnánk. Ebből látszik, hogy Marty és Nick vérbeli zenészek voltak, mert az biztos, hogy hiába írta akkor is a számok 80-90%-át Mustaine, biztos hogy soha nem dolgozta volna ki olyan jól ez a mostani felállás, mint az akkori.
annak szerintetek mi lehet az oka, hogy az új lemezről csak 3 számot játszanak a mostani turnén? az előző album turnéján 6-7 szám volt stabilan a set list-ben. ennyire nem érezné mustaine erősnek most ezt a lemezt...
azt is olvastam nemrég, hogy valójában azért jelent meg több mint fél évvel később a UA, mert először a roadrunner visszadobta csúnyán... aztán ezt persze mustaine úgy reagálta le, hogy ez igaz, de ők azt a verziót hallották a kiadónál, amin nem volt szóló, meg vokál...
erre meg azt kérdezem, hogy egy kiadónak demo verziót szoktak odaadni a zenekarok? ez lenne a bevett szokás?
Elkezdődött a második napja is a Fields Of Rock Fesztiválnak. A Hard Rock Magazin Munkatársai már a helyszínen vannak, de nem indult zökkenőmentesen a nap!!!
Ha már a dobos témánál tartunk, Nicz Menza akkorát dobol az új Memorain lemezen, hogy az embernek a feje leesik. Utoljára talán a Rust in Peace időszakban dobolt így... Amúgy vajon hogy viselte Nick, mikor az állati technikás dobtémák után a végtelenül egyszerű Youthanasia albumon végtelenül egyszerű és álmos dobtémákat kellett hoznia? Én már akkor fellázadtam volna a helyében, hogy mi ez? Rendes dobtémákat kérek, vagy mi! :-))
pontosan! csomagban kapta. ha nem is ezekkel a szavakkal mondja, de a legutóbbi hammer world-ben is lényegében ez hangzik el mustaine-től. sztem úgy van/volt ezzel mustaine, hogy 2 legyet 1 csapásra, hiszen mind a két drover tesó lelkes, megadeth fan, és még nem is kell nekik óriási pénzeket kifizetni. mondhatni olcsón és jót. valaki felvetette paul bostaph-ot, na hát ez rá, már nem mondható el, mert a slayer miatt sztem neki már nem alacsony az értéke, glen és shawn meg viszonylag no name (bocs') zenekarokból érkeztek, de képzettek ahhoz, hogy elvigyék a megadeth-et. meg aztán ott van mustaine hihetetlen egoja, főnökösködése. lehet nem is engedné, hogy nagyon emberkedjen a dobos (vagy bárki!), csak annyit hozzon szigorúan, amit kér tőle/tőlük és kész. tudjuk, ha engedi kibontakozni a tagokat (lsd. klasszikus felállás) akkor az ő egojának nem biztos, hogy olyan jó...
nekem sincs bajom a dobossal meghat gondolom csomagban vasarolta ot mustaine az occsevel egyutt :o)
a regi eidolon lemezeken valoban kicsit fantaziatlanul dobolt, de mar az utolso lemezen jo volt es nekem tetszik az is, amit a megadethben csinal nem feltetlenul szukseges szetdobolni a dalokat
Ennél szuperebbül nem is lehetett volna megfogalmazni, mire gondolok: sok ziccert hagy ki. DeGrasso egyébként iszonyú jó dobos... csak nem a Megában!!! Azért vannak olyan együttesek, ahova nem lehet betenni bárkit! Lombardot viszont el tudnám képzelni a Megában:)) Főleg mióta hallottam, mit dobol a '99-es Testamenten! Asztamindenit!!!
Egyetértek. Eldobolgatja nagyjából amit kell, de rémesen sok ziccert hagy ki. Szerintem nála még DeGrasso is jobb volt...
Sajnos lemaradtam a pénteki megadeth-ről (és a szerdai Dream Theater-ről is b+) de a tegnapi Maiden koncert sokmindenért kárpótolt (érdekes párhuzam, hogy ott is a dobos a gyenge láncszem, legalábbis sztem). A megadeth előtt őket hallgattam orrba-szájba, de a Fear of the Dark már nem tudott lekötni egyáltalán, úgyhogy a Fear utáni számokon nem egy ásítást engedtem el, de a régebbiek számok nagyon ottvoltak. Csak a Can I Play with Madness-t hiányoltam egy kicsit.
ezt viccből kérdezted, mint megadeth rajongó: "Mi az az I'll Be There?" egyébként csak sejtem, hogy melyik dvd-ről beszélsz (that one night) amiben szerintem a közönség óriásit produkál, ezért is ezt adták ki, mert az argentin rajongók mustaine nagy kedvencei. de nem csodálom, m rt végig "ooo"-zzák a gitárrészeket a legtöbb számnál, elég temperamentumos emberkupac! amúgy azzal én is egyetértek, hogy ha már kell gyenge láncszemet kiválasztani a mai felállásból, akkor az a dobos, na de azért ezt sztem nem úgy kell elképzelni, hogy csapnivaló a teljesítménye, mert ha ez így lenne már mustaine rég kibaszta volna, mint az előző basszusgitárost, és nem vonult volna be vele stúdióba.
Egyik Daily Price boltban sikerült megvennem a 2006-os Memorain cd-t és a Megadeth dvd-t! A Memo elég érdekes, és nagyon Megás, a dobhangzás nagyon egyedi. Az a márkája, hogy DC California. A Mega dvd viszont egyáltalán nem úgy szól, ahogy kéne. De nem úgy értem, hogy nincs olyan cuccom, vagy a keverés lett rossz, hanem eleve Dave gitárja lagymatagul szól, lágyra lett véve sok helyen. És most már végleg beigazolódott, amit az album miatt gondolta: a dobos a gyenge láncszem. A gitáros nagyon jó - bár a koncerten még nem annyira, de a U.A-ön már igen -, viszont a dobos egy dobgép. Semmi egyéniség, sőt a kötelezőt se hozza, már ami egy ilyen zenében kéne. (Ezt mint dobos meg mint rajongó is mondom.)
bár tudom, h ez megadeth topic, de azért egy kis offolás:
tegnap volt slayer, (előtte machine head, micsoda billing list!) aki látta, az azt hiszem nem csalódott. én egyszerűen azt nem értem, h 45 évesen is ezek még mindig milyen lendületesek, agresszívak, ha színpad kerül a lábuk alá! én nem tudom mi a titka? vért isznak reggelire, utána meg embert esznek? :-DDDDD nagyon keményen zúztak. de ugyanez elmondható a MH-re, bár ők azért még jóval fiatalabbak.
bizony! meg remélem a devils island is visszakerül a set-be, sőt tuti, mert bécsben teljes koncert lesz, nem ilyen rövid fesztiválos akármi! hány nap is? 20?!! :)))))))))))
A guminő az vicces volt, bár a végén lekerült róla a póló :) Én azt hittem a gyerek feljut a színpadra, de za uccsó pillanatban lekapcsolták :) Már alig várom a bécsi bulit, ott teljes műsor lesz.. Azért a take no prisoners sem volt semmi...