Ja, igen, tényleg. Az Enterpriseban már történelmi tényként kezelik a kapcsolatfelvételt. :-)
A késő-Voyagerben is van egy rész, amikor Hetes, Kim és még páran triviáznak, és Hetes mondja, hogy ő ott volt a kapcsolatfelvételkor, mint borg. :-) Illetve nem ő, hanem hát a kollektív tudat, ugye...
Egyébként Enterpriseban én arra a részre gondoltam, amikor ott mutatják a kapcsolatfelvételt, csak nem akarom lelőni a poént, ha még nem láttad. A negyedik évad elvileg lement már magyarul, vagy tévedek?
Aha, nekem is a USS Bozeman tűnt fel először, de akkor még a Brannon Braga dolgot nem tudtam.
John Bozeman, aki azt a várost alapította, felfedező volt, úgyhogy akkoriban még azt hittem hogy mindenféle felfedezőkről neveztek el néhány hajót (és nyilván inkább amcsikról, mint mondjuk hogy USS Heyerdahl legyen).
Az Enterprise-ban emlegetik lépten nyomon.
Na akkor nagyjából jól sejtettem, hogy a "First Contact" környékén derült ki ez az egész. Lehet hogy azóta már van Star Trek központ abban a városban (én 95-ben voltam ott először)
Maga Bozeman, Montana így először a First Contact c. filmben szerepel, mint a híres kapcsolatfelvétel színhelye.
Viszont korábban, már a TNG "Cause and Effect" c. részében szerepelt a USS Bozeman nevű űrhajó, amit feltételezhetően a kapcsolatfelvétel helyszínéről neveztek el. (;-) ) Tudod, az volt az a rész, amikor ismétlődött a legénység egy pár órája, és a végén mindig felrobban az Enterprise. A Bozeman volt az a hajó, ami szintén beragadt az időhurokba. A kapitányát is láthatjuk talán két mondat erejéig, ez azért érdekes, mert ő egy "híres" ember, a Frasier c. sorozat főszereplője.
A USS Bozemant emlékeim szerint megemlítik még a Generationsben, meg a First Contactban is, de látni nem volt látható egyikben sem.
Bozeman más szereplésére én nem emlékszem, bár ettől még lehet. Pl. ilyen "átsuhanunk előtte"-típusú bolygó neveként, vagy hasonló...
Szerintem is jó a szinkron. Csak ez a Masterfilmnél szokásos hangcsere nem tetszik, engem nagyon tud idegesíteni. Tudom, nyár van, a színészek is pihennének, de más stúdió meg tudta oldani, hogy a hosszú sorozatokat egyazon csapattal vitte végig (pl. TNG, DS9, Voy, rtl-es B5, vagy sok más témájú sorozat), a Masterfilm sajnos nem (SG, Buffy, Charmed). Én csak erre gondoltam. Ha félreérthető volt az, amit írtam, akkor so sorry.
A Firefly szinkronja szerintem 99%-os. A hangok jók, de legalábbis nem nagyon ütnek el a karakterektől (talán Kaylee-é a legneccesebb, túl "érett" hozzá), a magyar szöveg is teljesen rendben van, hozza az eredeti szabadszájú és kreatív nyelvhasaználatát; ugyanolyan jókat lehet röhögni a magyarul elhangzó poénokon, mint az eredetiken.
Én személy szerint rég hallottam ennyire jó szinkront, főleg SF sorozatnál.
A legújabb Flashgettel próbálok leszedni egy torrent fájlt, de hiába nem akar lejönni semmi, folyamatosan 0%. Mi lehet a probléma, mert letöltési senességet mutat, de a készenlét el sem mozdul a 0-ról.
"Hogy van az, hogy ez a szinkronrendező még egy kib...t Treket sem látott, vagy csípett el véletlenül, - ha már ezt csinálja, ezen dolgozik "
Mert nem érdekli. Hogy miért, azt nem tudom. Talán a kevés pénz miatt, talán, mert amúgy is sz@rik rá. És ez általános bizonyos szinkronstúdiókban. :-(
Ez még mindig jobb, mint az axn-scifi, ahol - legalábbis a rossz nyelvek szerint - nem mindig szokott a kép és a hang szinkronban lenni. Állítólag volt már félórás delay is :-)))
"és a dupla epizódok szigorúan külön hétvégén lesznek"
Én '93 óta nyomatom, de egy idő után csak megunod ha minden részt láttál, újabb részek meg ugye nem nagyon lesznek, főleg nem sorozat.
Meglepetéskén ért a dolog, mikor tavaly letöltöttem az összes ENT-t, és a 3. szezonabn szolidan előficcent T-pol melle miközben maszírozgatja hátulról a főgépész
Ja. Hogy megoregedett. es a fule is osszement. Ha jol emlekszem szinte nem is volt szovege. Talan epp csak bemutatkozott. Vagy azt sem. Asszem nem ezzel a filmmel fog betorni a mozivilagba.
Teljes mértékben tipp, ráadásul viccesre gondoltam a figurát, hogy bizos nem ő. Pedig de... Nem tudom, sirjak vagy nevessek. Hogy van az, hogy ez a szinkronrendező még egy kib...t Treket sem látott, vagy csípett el véletlenül, - ha már ezt csinálja, ezen dolgozik - vagy kérdezne meg valakit, hogy ugyan ki volt 200 részen keresztül Troi, vagy ugyan M. Magdolna nem-e volt a főszereplő hangja a másik sorozatban?! Förtelem.
A Via hangjával nálam is volt gond. Perzse csak és kizárólag a triumvirátus alatt...
Szerintetek mi lesz a Voy 7. évadja után a Viasaton?
Én arra gondoltam, hogy esetleg leadhatnák a bővített jelenetekkel rendelkező duplarészeket (persze egyben) a TNG-ből, DS9-ből, Voy-ból. Vagy esetleg jöhetne a TOS is (esetleg az enhanced version :-)
Hova goldolsz? Tuti, hogy a Voyagert ismétlik majd, természetesen nem az elejétől, hanem ahonnan legutóbb kezdték, és a dupla epizódok szigorúan külön hétvégén lesznek. :-)
Erre már nem emléxek. (Épp itt az ideje, hogy megnézzem még1x :-)
Data a TNG 2. évadjában is volt egyszer "data", persze ott direkt.
(Aztán lehet, hogy azért húzom kicsit a számat az ENT utolsó része miatt, mert nem a TNG-s hangokat kapták a TNG-s szereplők. Data, Picard és Kirk meg egy teljesen jellegtelen hangot kapott. Ráadásul tök hülyén fordították a "space, the final frontier..." kezdetű szöveget.)
-O-
Nézi valaki a vasárnap délelőtti scifiket (B5+Voy+FF)? Nálatok is előfordul néha-néha egy pillanatnyi hangkimaradás (vagy ez csak valami helyi különlegesség nálam)?
Szerintetek mi lesz a Voy 7. évadja után a Viasaton?
Én arra gondoltam, hogy esetleg leadhatnák a bővített jelenetekkel rendelkező duplarészeket (persze egyben) a TNG-ből, DS9-ből, Voy-ból. Vagy esetleg jöhetne a TOS is (esetleg az enhanced version :-)