nem szeretnek napi 100€-nal többet fizetni, söööt ha lehet joval kevesebbet. ami tetszett az v sokkal dragabb volt, v zt irta, h a keresett idöpontra nincs.
az utolso 20 oldalt legalabb visszaolvasom igerem,
de sajna a szallas foglalassal nem nagyon erek ra, sok helyen mar semmi.
annyit neztem szallodat es olyan rossz ertekeleseket olvastam, h elmennenk inkabb egy apartmentbe. egesz jokat talaltam. ( illetve amik igy jonak tünnek) 1 hetre 500 körül.
meg tudna vki mondani, h melyik az a környek amit semmikeppen NE, ahol este nem lehet setalni hanem futni kell?
mondjuk Barcelonaban is a minden utikönyv szerinti "legveszelyesebb" helyen laktunk es soha semmi kellemetlensegünk nem volt...
kb 10 - 12 - 14 napra mennenk szeptemberben. Lissabon - Porto es ami gyaloggal / vonattal belefer.
Ha minden jól megy, jövő héten indulunk néhány napra Portóba. Nagyjából átolvastam az összes hozzászólást, de ennek ellenére maradtak kérdéseim. Látom, beindult újra a fórum, remélem, nekem is tudtok segíteni :-)
Úgy terveztük, hogy kb. két nap alatt bejárjuk a várost, és egy vagy két napot kirándulással töltenénk: hajózás a Douro völgyben, illetve Braga, Guimares, Aveiro a lehetséges célpontok. Ha van bármi más, tömegközlekedéssel elérhető javaslatotok, arra nyitotak vagyunk :-)
Hajózáshoz a Douro Azul-t néztük, de ha jól látom, ott csak március 14-től mennek az utak? Tudtok ajánlani olyan irodát, akinél március első felében is lehet találni ilyen utakat?
Portoban tudtok ajánlani néhány kellemes éttermet, ahol ebédelhetünk, illetve vacsorázhatunk? Eddig quilla ajánlását mentettem el, a Tupit.
Közlekedés: az Andante napijegyekre gondoltunk, ezt írtátok, ha jól emlékszem.
Nagyon várom az utat, jó lenne már egy kis tavasz! Ami aggaszt, hogy jövő hétre esőt jósolnak Porto környékére, ez remélem, változik.
Hat szankciok hianyaban ez az eredmeny. Amugy en egy bekes ember vagyok, kifejezetten normalisan, sosem agresszivan vezetek...ennek ellenere a folyo evben volt tobb inzultusom is, mindig belemkotott a masik, egyik megfenyegetett hogy verekedni fog es rendort hiv, valamint megrugdosta az autot :D:D erre raert, amugy meg azert volt ingerult? mert hogy o siet... en meg mertem kiengedni valakit a keresztutcabol, pedig nem volt kotelezo szamomra (kisse elallta az utamat, de ez nem izgatta a masikat semennyire)
De olyan is volt mar, hogy a dugoban allunk es hatulrol tolt a kollega az autojaval, hogy menjek mar, mikor nem volt hova, csak az elottem allo csomagtartojaba... ja es kozben nyomjak am a dudat mint a suket, mintha attol az embernek szarnyai nonenek es huss, tovaszall ....
(jellemzoen azert szoktak belemkotni - dudalas, hatulrol villogas es utrol letolas - ha megengedett sebesseggel megyek, de azert is ha 70-es tablanal merek csak 90-el menni, nem egyszer probaltak meg emiatt letolni az utrol)
Vezettem pár országban, voltak fura dolgok máshol is, de ez tényleg a leggázabbak közt van... Olyan mintha senki sem tudna vezetni egyáltalán, ahogy wekerlei kartács írta, vagy cammog, vagy száguld, a szabályok, sávok...stb az smafu :)
Szerintem, vagyis helyi lokalis tapasztalataim szerint a varosban sem. Egy gyanutlan idetevedonek egy korforgalom (nak tuno terulet :D) kesz eletveszely.
Vigyázzatok az utakon, mert a portugálok úgy mennek, mint a barmok. Kétféle portugál van, az egyik cammog, a másik meg száguldozik és hozzá még agresszív is. Két ország van Európában, ahol utálok autót vezetni: Magyarország és Portugália.
Érkezés Lisszabonba, reptéren bérautó, ezután irány a dél-nyugati part, ott 4 nap (benne kicsit Algarve megtekintése is. Utána elindulunk az ország közepén keresztül Evora felé, alvás vagy itt, vagy Maravoban, ami tényleg fantasztikus. Ezután Következik a Douro-völgy, Pihnao, ahol 3 napot maradunk. Innen Giumaraes és Braga érintésével megérkezünk Portóba. Autó lead, a városban maradunk két napot, majd vonatra ülünk és Lisszabonban fejezzük be a túrát (4 nap), ahonnan tömegközlekedve még megnézzük még pl. Sintrát.
Haaaaaat jelen, es haaaaaaaat sajna passz :( Legalabbis igy kutfobol mindenkeppen, eletemben nem hajokaztam meg a Douro volgyben, ami engem mar nem lep meg, de az sem ha esetleg mast igen :)
a cegeket sem ismerem, de ahogy csak hirtelen raneztem a goglin itt ez a ceg:
es itt vannak olyan kanyarok amire csak azt irja felfele megy, masokra meg azt, hogy lefele, nem neztem meg reszleteiben mit takar (szeeep araik vannak) de ebbol en igy feluletesen azt mondanam, van esely egy iranyu hajokazasra.
Ugyan sokfelé jártam, de elsösorban a Lisszabontól délre felvö vidéket ismerem. Érdemes kocsival egy többnapos túrát tenni a spanyol határ felé. Evora, Arraiolos, Estremoz nagyon barátságos helyek. Marvao egy tündéri település egy magas hegy legtetején közvetlenül a spanyol határ mellett.
Szeretném megtudni, hogy a Douron lehet-e csak egyiránybn hajózni. Pl: Portóból elhajózunk oda, ahol a szállásunk van, de nem megyünk aznap vagy másnap vissza (leginkább ilyesmit találtam).
A tripadvisor egyik fórumán egy hasonló fevetésre azt írták, hogy valósznűleg nincs ilyen. Lehet, hogy így van, de remélem quilla meg tudja mondani.
A többiketől pedig arra lennék még kíváncsi, hogy jártak-e Vila Franca de Xirába a Feira de Outubrón. Köszi :)
Végigolvastam a Te bejegyzéseidet is, sok hasznos és szimpatikus info volt benne.
Azon túl, amiket Alentejóban ajánlottál, mit javasolnál még? Mármint a fórumban leírtakon kívül. Lehet ez akár egy jó hely, hangulatos szállás, szép kilátópont...nem is tudom.
Azok a képek szeintem a Santa Clara tónál készültek, de lehetnek bárhol máshol is. (Nemcsak) Alentejó tele van víztároló tavakkal, melyekben minden további nélkül lehet (és szabad) fürdözni, horgászni stb.
Alentejo a képek alapján nagyon tetszik nekünk, szeretjük a "megállt az idő" hangulatot.
Érdekelne ez a nemzeti park: Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. Elég nagynak tűnik. A nemzeti park ott is azt jelenti, mint nálunk?
A környékén találtunk néhány nagyon bíztató szálláslehetőséget:
Én is egy portugáliai úton gondolkodom. Méghozzá egy spanyollal egybekötve.
Úgy tervezem, hogy 10 nap lenne, ebből az első kb 4 nap Spanyolországban. Muszáj oda visszamennem. :D
Amióta éltem kint egy fél évet állandóan visszavágyom!! Portugália meg régi kedvenc, nagyon szép helynek tartom!
Néztem is járatokat. Madridból Lisszabonba oda-vissza összesen 4-5000 körül már vannak jegyek a vuelingnél.
Szóval, milyen helyeket javasoltok Portugáliában?
Úgy gondoltam, hogy Lisszabont tuti megnézzük, illetve Európa legnyugatibb pontját. Szerintem, valamilyen kisebb városban. vagy faluban szállnánk meg, az hangulatosabb.
Milyen árakban vannak a szállások amúgy a nagyobb városokban? Mondjuk a fővárosban,
Mert kiindulva Spanyolországból, olcsó lehet. Sok helyen jártam már, mindig nagyon jó helyen volt a szállás ( Barcelonában a Sagrada Famíliától 5 percre, Madridban a központban, stb.) és nagyon jó árban voltak.