Környékünk monopol helyzetben lévő kábeltévé társasága egyoldalúan módosította a csomagunk tartalmát, ezért ezt a csatornát a továbbiakban sajnos nem látjuk. Hogy dögölnének meg.
Kedves sorozatfüggő barátaim! :) Van valaki akinek sikerült felvenni és/vagy ledigitalizálni hétvégén a dilizsaruk első részét, amit pofátlanul több mint fél órával a kiírt előtt kezdett el vetíteni a tv2? Kizárólag a texen volt helyes időpont feltűntetve. Se a honlapjukon, se a porton nem írták ki a helyes kezdést. hogyrohadánakle
Van itt valaki aki látta esetleg a CLARENCE -remélem jól írtam fonetikusan: Klerensz című filmet -Adták az m1-en a dunatv-n 1 rész hiányzik...nagyon!
A két háború között játszódik , szintén angliában... a humora csúcs. Főszereplők Ronnie Barker és Josephin Tewson a magyarhangok: Bodrogi Gyula és Hacser Józsa
Ha hozzájuttok nézzétek meg, és szóljatok nekem is nagyon szeretném a hiányzó részt felvenni!!!
--(konyha)-- Stokes: Hogy tetszik? Latache 1920-as, a Wellington-bélszínhez. 12trees: Két palack? Stokes: Jön a kapitány, kell ennyi. Ivy: Mi az a Wellington-bélszín? Mrs. Lipton: Hát én úgy csinálom, hogy veszek egy szép darab vesepecsenyét, a bőnyeget levagdosom róla, ja, félretettem neked a kamrában, Mabel... Mabel: Óh, de kedves! Mrs. Lipton: Aztán átforgatom jó forró zsírban, hogy ki ne száradjon. Vajas tésztába burkolom, és be a sütőbe. Nem sütöm sokáig, Wilson kapitány kissé véresen szereti a marhát. Persze van, aki meg is tölti, de én nem. Wilson kapitánynak egy kissé gyenge a gyomra. Stokes: No lám, azt esszük, amit a kapitány szeret. Mrs. Lipton az ő kedvére vezeti a háztartást. Ivy: Wilson kapitány nagyon figyelmes hozzá. Szegfűt hoz neki, meg rózsát, meg minden... Henry: A 11-es számú ház kertjéből szokta lopni. Mrs. Lipton: Nem is igaz! A legutóbbi csokor papírján rajta volt a Harrod's áruház felirata. Stokes: A kukából szedte ki. Mabel: Én meg kivasaltam. Mrs. Lipton: Bahhh! ... Nem is baj, ha vigyáz a pénzére.
Én is Mylord megszállott vagyok. Imádom. Bár humora felülmúlhatatlan, azért nekem más is izgatja a fantáziámat. Ez pedig nem más, mint Mrs. Lipton remekbeszabott ételei és süteményei. Mivel magam is szeretek sütni-főzni, így elhatároztam, hogy egy két dolgot - főleg sütit - elkészítek magam is. Ha valaki tud segíteni olyan finomságok receptjeinek beszerzésében, mint a rumbaba - vagy rum baba, nem tudom melyik a helyes, ezért elnézést - annak azt nagyon megköszönöm.
Miért kell ennyit várni amikor kinn már rég megvan??? Semmit nem kell csinálni csak a magyar feliratot/szinkront rárakni és kész.... Amúgy csalódás hogy a DVD-ken semmi extra nincs. Esetleg kimaradt jelenetek, bakik:), ANGOL felirat, képgaléria stb.... Kár....:(
Sajnos a 3. évad képminősége gyengébb, mint az első kettőé, mert több anyag van ugyanannyi helyen. Ez nem volt túl szerencsés megoldás, lehetett volna eggyel több korong a 3. évadban.
Igen! Stanley Baldwin háromszor is volt miniszterelnök, az I. vh. után szinte folyamatosan váltották egymást a munkáspárti Ramsey MacDonalddel (akiről szintén van utalás a sorozatban), de akit a Lord nyilván nem fogadott volna a rezidenciáján, hiszen mégis csak egy bolsi.
Noel Coward pedig - ahogy a sorozatban is szerepel - egy rendkívül híres humorista, író volt, akinek darabjait több magyra színház is játssza a mai napig.
Egyszer már korábban írtam, valós személy volt John Reith, BBC elnök is. Sőt, ő volt a BBC első elnöke, de tudjuk, hogy mást sem adott csak imádkozást és kamarazenét, és nem mellesleg úgy élt, mint egy szerzetes.
Tudtátok, hogy Stanley Baldwin (csak tiszteletre méltó) és Noël Coward valós személyek??? És a Sirocco is valós darab (ami tényleg csúnyán megbukott)! Amúgy Noel homokos és drogos volt... :(
Henry: Mr. Stokes sokszor mászkált el mostanában, nem igaz ? Mrs. Lipton: Hát rengeteg e - ö - jogi ügyletben kell részt vennie. Mabel: Fogadok, hogy nő az oka ! Olyan sötét a nézése. Meg táskás a szeme. Mrs. Lipton: Elég legyen, Mabel ! Ideje nekilátni a zöldségnek ! Mabel: Igen, Mrs. Lipton !
Honlapajánló a mylordos honlapon (ha esetleg Ti is jogi ügyletekbe keverednétek ...) :)
Én az 1. évad dvd-jének hátlapja alapján írtam Mable-nek, de most megnéztem, a 2. évad dvd-jének hátlapján Mabelnek írják... én nem tudok válaszolni a kérdésedre. :)
Ti is észrevettétek, hogy Mable „örege” egyszer halott, egyszer meg csak fekszik az ágyban, és nem csinál semmit?!
7.rész: „Amikor szegény öregem elment, nem volt halottaskocsi. Egy zöldségeskocsira raktuk. És mikor a koporsót a templomba vittük, káposztalevelek lógtak az alján.”
2.rész: „…Kilenc penny rengeteg pénz nekem, az öregemmel, aki csak fekszik. A kezét sem tudja mozdítani.”
Arról nem is beszélve, hogy eljárnak a „Vörös Oroszlánba”…