Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.01.04 0 0 165637

Rendeltem egy Lenovo X Plus-t.

Vízálló, zafíros.

Meglássuk milyen lesz. 

60 $-t még rááldozok, többet nem.  😎

Előzmény: Wreck Diver (165636)
Wreck Diver Creative Commons License 2019.01.04 0 0 165636

Ahogy olvasom, csak a vízállóságán kell még dolgozniuk, és tökéletes all-rounder lesz.

Mindenesetre a városi tömegközlekedésben vagy utcán máris remek arra,
hogy ne kelljen minden apróság ( pl. időjárás, pontos idő stb. )
miatt előkapkodni az okostelefont, annak minden hátrányával
( elejtés, kézből kilopás, napfényben rémes láthatóság, egyebek ).

Előzmény: APT (165635)
APT Creative Commons License 2019.01.04 0 0 165635

Én pont azért választottam sportórának a Beepet, mert azon mindig látszik a kijelző, sőt, mint írtam, minél erősebb fény éri - annál jobban... Viszont sötétben, ha kell, mégis van háttér-világítása (akkor kell csak gombot nyomogatni). De vannak más ilyen, állandó kijelzésű modellek is.

Előzmény: satzowlee (165634)
satzowlee Creative Commons License 2019.01.04 0 0 165634

Egyetértek Veled, sokszor zavaró ez a plussz-mozdulat, az is előfordul, hogy épp nincs egy szabad kezed hozzá...

Nekem is van egy tucat-okos órám, tényleg nem tudom, hogy mi okozhatta ezt a fellángolást, hogy megvegyem...-kimondottan magam előtt szégyenlem hordani...

Viszont álmom az, hogy -nem 30e Ft-okért!!-szerezzek egy régi ledes karórát, nah, majd egyszer...

Eltörpülő ennek a tudása egy okos órához képest, de akkor is érzem a "bizserét" ilyet látván.

Szép napot!

Előzmény: Törölt nick (165633)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.04 0 0 165633

ma reggel azon kellett nevetnem, hogy 2 napig okosóra hordás után visszavettem a hagyományosat, az ajtó előtt ránéztem, és akkorát rántottam a kezemen hogy majdnem homlokon vertem magam. akartam hogy jöjjön a mutatóállás, de ez egy hagyományos óra, ezen mindig látszik. 

ez a "nem örökké látszik" probléma diszkvalifikálja nálam az okosórát. jobban idegesít hogy szenvedni kell az idő megtudásáért mint amennyi többletet ad az okossága. 

persze van amelyik örökké látszik, meg ma ott tart az ember hogy szinte mindenre van termék, fejlesztések jönnek ezerrel, de épp ezért csak a tökéletes az elég jó, a kompromisszum az már nem tetszik.

ezért én olyan okosórát fogok majd venni,amin megvan az alap funkcionalitás (lépésszám, hívásjelzés), de a kijelzője mutató. hagyományos mutató, ami nagyon jól leolvasható. a háttér meg alapból sötét, és ha van valami értesítés akkor kérem kivilágosítani csak. az órát mutatóról szeretem nézni, karlengetés nélkül:)

djeperto Creative Commons License 2019.01.03 0 0 165632

Köszönöm a válaszod.

Üdv.

Előzmény: APT (165630)
APT Creative Commons License 2019.01.03 0 0 165631

A férfiak egy részének a technikai rajongása, konzervativizmusa, hagyománytisztelete - és bizony sokak esetében a nettó, kőkemény sznobizmus - a mechanikus órát mindig életben fogja tartani.

Inkább annak van meg a veszélye-esélye, hogy teljesen belecsúszik a luxuskategóriába, és ez a végén oda vezethet, hogy már szinte csak a sznobizmus fogja mozgásban tartani a szekeret. Sajnos ez már ma is jelentős részben így van. A mechanikus óra végül is anakronizmus, technikailag már meghaladott - ha úgy tetszik, olyan, mint az elöltöltős puska, vagy az íj, közlekedésre a ló - de ezeknek is változatlanul van (és mindig is lesz) valamekkora rajongói-felhasználói bázisa.

Előzmény: soproni01 (165618)
APT Creative Commons License 2019.01.03 0 1 165630

Az SW220 a 2824 "másolata" (a Sellita szerint továbbfejlesztése), és mindkét irányba húz, egyforma (nem kiugróan jó...) hatásfokkal, érzékenységgel. Tehát teljesen mindegy, merre forgatod.

Előzmény: djeperto (165623)
APT Creative Commons License 2019.01.03 0 0 165629

Mivel nincs kizárólagos, "hivatalos" definíciója az órának, minden időmérésre (is) alkalmas eszközt jogosan lehet annak (is) tekinteni, így igazándiból ez egy érzelmi kérdés... Az nyilvánvaló, hogy egy mai, korszerű okos-telefonnál már csak egy "jelentéktelen" mellékes funkció az idő mérése-kijelzése - no, de azért hozzátenném, hogy pl: a strasbourgi katedrális, vagy éppen a prágai Orloj középkori nagy csillagászati komplikációkkal, zenélő és pantomim-játékkal kiegészített nagy óráiban is jóformán egészen jelentéktelen mellékszereplő maga az óra, a teljes berendezés költségeinek és helyfoglalásának is csupán pár százalékát jelenti... ;-)))

Szóval ez egy szubjektív megítélés alá eső dolog, kár is túlságosan szigorúan venni.

Előzmény: Robici (165621)
APT Creative Commons License 2019.01.03 0 0 165628

A márkanév sajnos totálisan semmitmondó - ez valami "private label" óra volt, a megrendelő ezzel a névvel kérte. A szerkezetet kellene látni, hogy érdemben lehessen róla nyilatkozni.

Előzmény: mx1234 (165615)
djeperto Creative Commons License 2019.01.03 0 0 165627

:) :) :)

Előzmény: Robici (165626)
Robici Creative Commons License 2019.01.03 0 1 165626

Databankos Casio-m nekem is volt, kb 15 évig hordtam, boldog békeidők... míg aztán a kikopott tokfül-része miatt egyszer el nem hagytam a buszon. (Bár az én típusom nincs a képen.) Utána indultam el a lejtőn...

"Nemrégiben szert tettem egy SUUNTO SPARTAN SPORT WRIST HR ALL BLACK kütyüre... ahogy jött úgy is ment :)"

A mindennapokban én in Suunto-t hordok már vagy 3 éve, csak én Elementum Terra-t. :-) Mondjuk a Spartan tervezésekor nem hiszem hogy a romantikus vacsora volt a dizájner fejében, mint megfelelő alkalom a viselésére. :-)

Előzmény: djeperto (165623)
soproni01 Creative Commons License 2019.01.03 0 0 165625

na jó egy data bankos casio jöhet,meg egy cartier tank !

djeperto Creative Commons License 2019.01.03 0 0 165624

djeperto Creative Commons License 2019.01.03 0 0 165623

Kedves Fórumtársak!

A sok "okos" témaváltást követően lenne egy buta kérdésem :)

Agy Selita SW 220-1 es caliberbázisú Oris 743-as verk merre húzza fel önmagát? Óramutató irányába vagy ellentétesen? Ilyet még nem bontottam (nem is áll szándékomban), a hátlap pedig nem üvegből van.

Amúgy az "okos" órás eszmecserétek tetszik :)

Gyerekkoromban imádtam őket, főleg a databankos Casiokat (mert az nem okos?)

aztán megvettem az első igazán "okosnak" nevezett órámat: SonyEriccson MBW 150

nem volt olcsó, de kb 5 év után feladta a kijelző, azóta csak egy alap quartz óra :)

Nemrégiben szert tettem egy SUUNTO SPARTAN SPORT WRIST HR ALL BLACK kütyüre... ahogy jött úgy is ment :)

Szép, acél lünetta, üveg, 100m vízállóság, mér mindent, pittyeg mindenre...

Rájöttem, hogy sem kevesebet enni, sem többet mozogni nem fogok köszönve neki, meg arra is, hogy egy romantikus vacsorán a párommal inkább egy szép analóg-automata "ékszer" legyen a karomon, mint a személyi edzőm, asszisztensem, távvezérlőm :)

További szép napot! 

Robici Creative Commons License 2019.01.03 0 0 165622

"Nekem az okosórákkal az elején volt sok bajom, amikor 1 napot bírt egy töltéssel, esetleg este már rá kellett tölteni. Ez egy vicc."

Ja, ezzel én is így vagyok, bár nekem az egy hét is kevés. Szerencsére a kollégák akiknek elsütöm ezt a mondatot nincsenek benne az órák világában és nem tudnak visszavágni, hogy és egy automata órának mennyi a járástartaléka? :-)

Előzmény: x20fan (165620)
Robici Creative Commons License 2019.01.03 0 0 165621

"Ha mindent számítógépnek veszünk, amiben processzor van és program fut benne, akkor hamarosan minden számítógép lesz, a hűtőtől a tv-ig. "

Így van, efelé halad a világ. (A TV-k egy része már most is az.)

"És ezek is sokszor mutatnak időt, mégsem órák."

Akárcsak az okosórák. :-)

"Szóval valahogy a funkciók felől kell közelíteni."

Így van. Az okosórákon, okostelefonokon alapjában véve általános célú operációs rendszerek futnak amikre tetszőleges programot lehet telepíteni nyílt alkalmazásboltokból (még kártevőket is...), emellett lényegében bármilyen funkcióra alkalmasak, mint egy PC (legalábbis a felhasználók többségének szempontjából). Maximum a fizikai paramétereik szabnak határt, de tegyél bele egy izmosabb okostelefont egy dokkolóba és máris PC lett belőle. Az egész Windows ökoszisztéma-átalakítása ami a Win8-cal vette kezdetét arról szólt, hogy egy rendszer legyen minden eszközön a telefontól a szerverekig. Mert az eszközök hardveresen ezt már lehetővé teszik. (Akkor az okosóra még nem volt a képben, de azóta már van Android Wear oprendszer is.)

"De ha megmarad a hagyományos óra kinézet, csak megjelennek az új szolgátatások, akkor meg lehet óra."

Igen, ezek a mindenféle hibrid eszközök amit te is említettél, ott valóban nehéz kategorizálni. De az okosóránál nem "megmaradt a hagyományos óra kinézet", hanem egy számítógépnek csináltak óra kinézetet.

Előzmény: x20fan (165619)
x20fan Creative Commons License 2019.01.03 0 0 165620

Nem olyan rossz az, hogy BT-on kapcsolódok pl. a tabletről, ettől azonnal átveszi a pontos időt, áttölthetem a lépésszámot és egyéb adatokat, amúgy meg 1-2 évig elműködik óraként egy CR2450-ről. Kinézetre meg egy nagyobbacska lcd-s kvarcóra.

Vagy hamarosan megérkezik egy olyan óra, amiben vezeték nélküli kerékpár jeladóhoz van vevő, és szintén vezeték nélküli mellkaspántról veszi a pulzus adatokat, de egyébként egy egyszerű lcd-s kvarcórának néz ki.

Nekem az okosórákkal az elején volt sok bajom, amikor 1 napot bírt egy töltéssel, esetleg este már rá kellett tölteni. Ez egy vicc. Aztán most már a hónap sem ritka, de eléggé sok már az éves nagyságrendű, megjelentek az elemesek is, mint az előbb említett, remélhetőleg megjelennek a solarosak is, és akkor már egész elfogadható kategória lesz.

Előzmény: soproni01 (165618)
x20fan Creative Commons License 2019.01.03 0 0 165619

Ha mindent számítógépnek veszünk, amiben processzor van és program fut benne, akkor hamarosan minden számítógép lesz, a hűtőtől a tv-ig. És ezek is sokszor mutatnak időt, mégsem órák. Szóval valahogy a funkciók felől kell közelíteni. Ha valami csak időt mér, akkor az óra. Ha processzoros, akkor is. A hetvenes évek végén vettem az első kvarcórát, senki nem vonja kétségbe, hogy az egy óra. Ha ugyanez asztali óra vagy zsebóra, akkor is egyértelműen óra, tehát a csuklón hordás nem lényeges.

Ha bejönnek más funkciók is, kommunikáció pl. akkor már el kell gondolkodni. Szerintem akkor már az egyéb funkciók a lényegesebbek, mellesleg mutatja csak az időt, tehát nem óra. De ha megmarad a hagyományos óra kinézet, csak megjelennek az új szolgátatások, akkor meg lehet óra.

Ott viszont végképp tanácstalan vagyok, amikor egy analóg kijelzésű kvarcórába tesznek funkciókat, pl. lépésszámlálás, alvásfigyelés, BT-kapcsolat mobiltelefonnal, különféle jelzések átvétele onnan. Ennél hajlandó vagyok elfogadni azt is, hogy óra, meg azt is hogy nem óra.

Ha megnézünk pár Casio órát, ott is van egy csomó funkció az idő mutatása mellett, iránytű, hőmérő, magasságmérő stb. De a megszokott óra kinézet, szóval erről is nehéz eldönteni.

Előzmény: Robici (165617)
soproni01 Creative Commons License 2019.01.03 0 0 165618

Imádom az összes órát de okos nem kéne az tuti ! Remélem nem fogják kiszorítani a hagyományosokat .Bár ez a fejlődés ! Majd mondják a tinik : Nézd má' a vén gyökért a gagyi órájával! XD Ők meg ilyen projektoros meg mindenféle tudományos kütyükkel jól kiröhögnek... Kicsit elkalandoztam .

Robici Creative Commons License 2019.01.02 0 0 165617

Szemantikailag tényleg óra, hiszen ez lett a közkeletű elnevezése. Szerintem viszont az okostelefon is meg az okosóra is "személyi" számítógép, nem pedig telefon és nem óra. Az emberek csak azt hiszik, hogy az okostelefon az telefon. Nem, az okostelefon egy számítógép amire telepítve van telefonáló alkalmazás, mivel speciális célhardver van alatta (ez igen gyorsan kiderül ha ugyanolyan hibajelenségeket kezd el produkálni mint egy PC). Ugyanez igaz szerintem az okosórára is, bár ott azért ma rezeg a léc, mert vannak félig okos órák is, meg mindenféle hibrid. Attól még én nem vitatom el a létjogosultságát, csak én így állok hozzájuk.

Előzmény: APT (165614)
Robici Creative Commons License 2019.01.02 0 0 165616

Tényleg, az okosóra reprezentálhatja a mai időket. Bár kérdés, hogy 100 év múlva is működni fog-e mint a hajókronométer.

Előzmény: APT (165612)
mx1234 Creative Commons License 2019.01.02 0 0 165615

Sziasztok! A német órás topik nem latszik élénknek, ezért itt bátorkodom segítséget kérni. Van egy ilyen, szerintem pforzheimi órám. (A hátuljat letekerni most nem t'om.) Tudna valamelyikőtök azonosítani: miféle, milyen márka mán ez. Köszi! (markoiii)

APT Creative Commons License 2019.01.02 0 0 165614

Ez végül is szemantikai kérdés, ami méri az időt, és fizikálisan is képes óraként, például karóraként funkcionálni - azt nyugodtan tekinthetjük órának. De, ha mégsem, akkor nem, ezen nem fogunk összeveszni... ;-))) 

Ha úgy vesszük, a mobiltelefonnal meg a zsebórák tértek valahol vissza - nem mellesleg nekik köszönhetően szorult vissza számottevően a karóra-viselés is, hiszen aki tényleg minden emóció-kötődés-divatcél nélkül csupán egy mindig nála és kéznél lévő, megbízható időmérő eszközt igényelt - annak ezen igényeit is kielégíti tetszőleges mobiltelefon (is).

Előzmény: x20fan (165613)
x20fan Creative Commons License 2019.01.02 0 0 165613

Nem lehet, hogy az okosóra nem is óra? Arra gondolok, hogy ezek pda-k sok funkcióval amik közül egy az idő és nap mutatása. Az meg hogy csuklóra csatlakozik egyszerűen célszerű, és az órák már régóta megszokottá tették a csuklón viselést. A túragps-t se nevezzük okosórának, pedig jó pontos időt tud mutatni, meg pozíciót, meg irányt, meg útvonalat stb., és néha még csuklón/alkaron/felkaron is hordjuk.

Előzmény: APT (165612)
APT Creative Commons License 2019.01.02 0 0 165612

Jaja.. :-)))

Bár végül is nálam a kvarcórák és elektromechanikusok is mindig képben voltak, és ahogy saját kora szinte minden fizikai-matematikai és finommechanikai-anyagtechnológiai ismeretét reprezentálta egy igazán minőségi XVIII. század végi komplikált zsebóra vagy korai hajókronométer - éppúgy reprezentálja saját korunk tudományos-technológiai tudását-képességeit egy efféle "okosóra".

Előzmény: Robici (165611)
Robici Creative Commons License 2019.01.02 0 0 165611

APT coming outolt. :-)

Előzmény: APT (165609)
APT Creative Commons License 2019.01.02 0 0 165610

A G10-es család a 90-es évek óta fut az ETA-nál, azóta folyamatosan kapható, nem hiszem, hogy túl hamar eltűnne...

Előzmény: soproni01 (165608)
APT Creative Commons License 2019.01.02 0 0 165609

Ezt én annyival egészíteném ki, hogy önmagában az okosóra nekem sem különösebben izgalmas, viszont "célhoz kötötten" már teljesen átértelmezhető az egész kérdéskör. Itt most arra gondolok, hogy én például minden nap "üzemszerűen" futok, ezért próbaképpen beszereztem egy ilyet:

Kis Mi-Band 2 (most már a 3 fut), "fitnesszkarkötő", de óra is egyben, meg lépésszámláló, pulzusmérő, alvásmonitor, stb... Óraként picit macerás, de teljesen megfelelő, beállítható úgy, hogy ha magad felé fordítod, mutassa az időt, amúgy gombnyomásra - és az akkuja rendes aktivitás, folyamatos hordás mellett, minden nap többször szinkronizálva a mobillal is tényleg bírja kb: egy hónapig. Azért e mellé vettem fel általában órát is, bár már előfordult, hogy nem - szégyen, gyalázat... Viszont ez éjjel-nappal rajtam lehetett, könnyű, praktikus, kényelmes.

Így is keveselltem azért, amit tud, és úgy egy éve, mikor megjelent, vettem egy Amazfit Beepet:

No, ez azóta is kifejezetten frusztrációk forrása nálam óraügyileg :-)), mert most már a napok felében e mellé nem veszek fel másik órát. Ez a kis nyomoronc tulajdonképpen tényleg mindent tud, ami egy órától elvárható. A kijelző transzreflektív (valami speciális tükör van az LCD mögött), így minél erősebb a napsütés, annál jobban látszik (még egy Apple Watch is alig leolvasható erős napfényben, ennek meg olyankor szinte leugranak a számok a kijelzőjéről), ha megunom, váltogatható a kijelző, de általában a képen lévőt használom, mert olvasószemüveg nélkül már csak ezt tudom könnyen leolvasni :( - és ebben aztán tényleg minden van. GPS, iránytű, a mindennapos futásom után szépen térképen kielemezhetem a részletes útvonalamat, a szakaszidőket, közben a tempómat, pulzusomat, ha nem is orvosi műszerként, de a valósággal elég jól korreláló módon monitorozza az alvásomat - és a gombnyomásra előjövő háttérvilágítása olyan erős, hogy éjszaka teljesen simán elmegy kis zseblámpának - egy barlangban el lehetne bolyongani a fényével... Ébreszt, ha kell, ha akarom, átveszi a mobilról az SMS-eket, mailokat, vagy csak jelez, ha jött egy - és közel egy év után a tokon és kijelzőn még semmi elhasználódás sem látszik (a kijelző Gorilla-glas, alig érzékenyebb a zafírnál). Biztos, hogy nem lesz örökké tartó, ez nem a "megöröklik az unokák" óra (de a kb: 20 ezres árával nem is az az árfekvés...), ugyanakkor elég kéthetente tölteni (és egy óra alatt fel is töltődik, mint az Mi Band is) - ennek már (mondhatnók sajnos...) nagyon is látom a helyét a Nap alatt, aki bármilyen sportot rendszeresen űz, vagy csak oda akar figyelni arra, mennyit mozog egy nap (lépésszámlálónak is tökéletes mindkét kütyü), hogy alszik, milyen a pulzusa - annak jobbat kitalálni sem lehet...

Előzmény: mechanikus.hu (165600)
soproni01 Creative Commons License 2019.01.02 0 0 165608

Remélem 10 év múlva lehet még kapni g10-est mert elvarázsolt a certinám ...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!