Hát van ilyen lencse plugin de sajna fixen marad, a klipen neked kell mozgatni, ha azt akarod, hogy a házad vendégét Osama bin Ladent ne ismerjék fel. :D
Szia B.B :) A 12-nél amikor a beolvasás feljön ne a kamerát válaszd(videoszalag vagy jelforrás) hanem a a külső Fileből a beolvasást. Ekkor illetve ez előtt USB kábellel kösd a géphez a kamerát. Utánna keresd a feljövő ablakban a kamerát mint külső adathordozó. A többi megy magától.
Lépésenként:( mer amit előbb leírtam én sem értem) :((((((
Kamera usb-n keresztül géphez csatlakozik,( persze előbb a Winfos ismerje fel) Rögzítés fül, Adatlemez vagy memória kártya,( középső) kiválaszt,enter és a forrásnál keresd a kamerát. Amit ott találsz.... na az kell neked. :)
Köszi a segítségeket! Nekem nem segített ,mert semmilyen klippel való műveletet nem engedett!:( Szerencsére csak a projektet kellett előről kezdenem! Utánna működött .És meg is csináltam! :)
A négyzetes takarással próbálkoztam én is csak annyit mozog a kamera hogy kb fél perces jelenetért kb 2 napot kellett volna dolgoznom!
Ha csak nincs olyan mód a pinnaclébe hogy a négyzetet a film alatt az egérrel tudom mozgatni!De ilyet nem találtam! :(
A Pinnacle 12 Studio Plus azt kéri, hogy a videokamerát FireWire porton csatlakoztassam a számítógéphez. Na most a Sony Handycam SR7E videokimenete HDMi; A/V; illetve komponens video. Ezeket nem tudom a számítógéphez csatlakoztatni. Mit lehet tenni? Van erre a célra konverter?
Végre szerettem volna AVCHD videóimat szerkeszteni de már a csatlakozásnál elakadtam. Nagyon megköszönném a tapasztaltabbak tanácsát.
A 179 hozzászólásban leírt fórumon láttam azt hiszem, vmikor Árpád apánk idejében: :D Asssszem Mikey vagy wpepi írta hogy a beolvasásnál lehetett valami hiba( a kepcsörölésnél) neki volt hasonló hibája elkezdte visszafelé kiszedegetni a klippeket míg egyszer csak jól tudott dolgozni tovább. Újra kepcsőr az adott klippet és erős mukodj ráolvasás; és ment neki :))
Van valami szűrő plug ha haza mentem megnézem mi a neve. Lehet vele proli módon is csinálni: készíts a felirat mezőben egy fehér vagy fekete téglalapot és azt mozgasd a megfelelő helyre. Ha gyorsan mozog a kitakarni való akkor mozgatni kell a kitakarást is. ( úgy értem arrébb vinni manuálisan---sajna arcfelismerés nincs a Studiók egyikében sem )
Bárgyú kérdés: A kész anyagot ha lementetted, újra indítod a Studiót akkor sem csinálja a renderelést? Ha a bárgyú kérdésre NEM a válasz akkor esetleg mikor telepítettél Winfost illetve a Studiot magát mikor raktad fel? Ha régen akkor egy hard reset csodákra képes de nem biztos hogy ismét elő tudod venni a kész vágott anyagodat !!!!!!!!!( lehet újra kell vágni) További bárgyúság: csinálj egy rövidebb klippet és azt nézd meg rendereli-e a végén? Több ötletem nincs :((
Így igaz, minden háttérben futó nem szükséges alkalmazást kikapcs különben lefagy. Vigyázni kell a codec pakokkal ezek egy jelentős részét sem kedveli a Studio. A két vincsóka nálam is bevállt. Sőt az egyik egy Velociraptor olyan gyors, hogy a még fel sem vett klipjeimet is feldolgozza.( de tényleg !!!)A Velocival tárolom a klippeket és a készárút :D A 9-es amúgy rendkívül stabil és a net-fórumozók által különösen támogatott verzsön. ( extra effektek, feliratok, plug-inek) A gépen nálam is ott van háttérben még mindig. :)
Elkezdtem szenvedni a projektel ,aztán kiderűt hogy semmilyen műveletet nem volt hajlandó megcsinálni!:( A stu filével lehetett a baj mert egy új projektel bármit tudtam csinálni! Újrakezdtem!
Képzeljétek úgy jártam hogy az egyik pillanatról a másikra nem lehet az mp3-mas zenékkel műveleteket csinálni. Se álátenni se törölni se kivágni se másolni se mozgatni. :( Semmit! (nincs lezárva a sáv) Csak a hangerőséget állítani! Újraindtottam a xp-t is sőt hibajavító progit is lefutattam a gépemen de semmi! :( Volt akivel előfordult már ilyen? Van ötlete valakinek?
9.3-at használom! Ki lehet vele valahogy takarni arcokat úgy ,mint mikor a TV-ben általában rendőröknek elhomályosítják az arcát hogy ne legyen felismerhető?
Éppen elkészültem az előző évi családi felvételek vágásával. Megcsináltam a menüt, mindene szép és jó. Ámde amikor indítanám a DVD készítést (nincs írás, csak mappába), az indító gomb lenyomására nem történik semmi. Ha átállítom arra, hogy lemezt is írjon, kiadja a tálcát, de nem megy tovább, a gomb zöld marad... Studio 11.1.2-ről van szó, most update-eltem 11.1-ről. Már régen nem használtam. Mi lehet a baja? Találkoztatok már ilyennel?
Urak nem ismerem ezeket a gondokat a 9.4.4. Plus verziónál, a feliratok, effektek, átmenetek előírásosa készülnek el és gyorsan. Pedig nem is a leggyorsabb szgépemre van a Studio telepítve.
Megjegyzem beolvasási és renderelési hibák nálam is előfordultak addig, amíg nem vettem komolyan a users manual jótanácsát és nem tiltottam le minden más programfutást a gépen. A háttérben is. Az internetet fizikailag is lekapcsolom, nehogy valamilyen alvó modul (Skype, MSN, automatikus MS upgrade, stb.) beindítsa. Még a féreg- és vírusírtókat is leállítom.
Az igazság az, hogy ez a program szinte minden funkciójánál teljes procikihasználással darál. Ha valami homokszem beakad a fogaskerekek közé, akkor apró, de bosszantó hibák keletkeznek.
Még egy lényeges dolog van: két vinyót használok rendereléshez. Az egyikről olvassa a beolvasott anyagot, a másikra írja a kész filmet. Egy vinyóval szintén előfordult bajság.
Én is csaptam egy dvd filmet felirattal+menü a menüben opcióval. ( sima mezei Digital8-as felvétel volt) A feliratok simák ugyanakkor az átmeneteknél az éppen eltűnő klip " felvillan" a bejövő klip "sötétedik" majd villan az eredeti fényerőre.
Amúgy a jövő héten veszek egy full HD sony-t akkor majd próbálom a FHD importot. Próbálom a TMPGENC Authorral is az importálást. Majd jelentkezem. :)
Tényleg megér 10 vagy 16 eFt-ot verziótól függően. Csak azt nem értem, hogy a 30 napos próbaverziók miért mindig a korábbi verziót engedik tesztelni. A Powerdirector-ral is úgy jártam, abból kivételesen van 7-es próba is, hogy a 7-es nem fut csak az 5-ös,
Rá fogok szánni a télen jó pár estét és megpróbálom kideríteni, hogy hogyan működik néhány olyan önálló és elég bonyolult effekt, amelyekhez nem adtak semmilyen leírást, mintha annyira magától értetődő volna az egész.
Érdekel a Net-ről való letöltés, amíg kipróbálom, hogy fut-e az 5 éves (AMD 2200+) gépünkön és tetszik-e a lányomnak. Aztán vennék egy jogtisztát, mert szeretek nyugodtan aludni.
ÖRÖMHÍR!
Végre sikerült a Panasonic filmemet a Studio 12-vel 1920x1080-as felbontásban editálni! A Panasonic által letöltött m2ts fájlok nem ízlettek neki. Magával a Studio 12-vel kellett a médiafájlt importálnom az eredeti kamkoder eszközömről.
Megjegyzés:
Azért még vannak itt érdekességek az Ultimate belső algoritmusában;
- A filmen nem, de a feliraton látszott még némi elpixelesedés.
- Az importált fájlok mts kiterjesztésűek, amiket a PowerDVD8 valamilyen oknál fogva nem ismer fel.
- Azt már korábban kitárgyaltuk, hogy az AVCHD a DVD lemezzel, csak egy beállítási formátum, a DVD-n blue-rayként mentődik le, de ugyanolyan mpeg-4 AVC minőségben. (Kit érdekel már, ha a PowerDVD8-al élvezhetően lehet lejátszani.)
- Egy 24 perces összeállítást DVD felírás nélkül több mint 4 órán keresztül konvertált lemezképpé. (Bár lehet, hogy két wincsim és „bikaerős” gépem ellenére ez természetes.)
Nos sajnálom, hogy korábbi felvételeimet már csak DVD minőségben fogom tudni szerkeszteni. Ezért ajánlom minden Panasonicos társamnak, hogy ha Pinnacle-el akrja a filmjeit szerkeszteni, mert különben a kategóriájában tényleg az a legjobb, akkor a HD Writeres archiválást előzze meg a Pinnacle-el történő médiaimportálás!
Lenne egy nagy problémám, és segítségeteket várnám!
Fényképekből, szerketztettem Pinnacle Studio 12-sel, zenei aláfestéssel átmenetekkel, stb egy kis filmet!Minden tök tuti ha végignézem, nos akkor már nincs is mi hátra irány előre írjuk ki!
Beállít: dvd legjobb minőség stb, 5.1-es hang 4,7 gigás lemezre közvetlenül miután kész a film csinálása, írja is ki!
Tök jó, elmegy 3/4-ig majd kiírja azt hogy Exportálási hiba,és ír még hozzá egy könyvtár nevet is!Van egy kód is mely:022d00b0/dvd/studiosequence/temp
Most ezek után mi a teendő?
Valakinek jött már elő ilyen gondja?
Egész egyszerűen megáll, és nem csinálja tovább!
De ha meg megnézem a pinnacle-n belül a filmet, akkor semmi gond nincs tök jó minden!
A kislányomnak szeretnék venni egy videószerkesztőt karácsonyra, mert ez a hobbija. Eddig csak a movie makerrel dolgozhatott, ami most nem müxik és próbaváltozatokkal. A próbaváltozatok sajnos lejártak.
Azt szeretném kérdezni, hogy az alap Studio 12-ben lehet-e ilyen effekteket csinálni:
Minek kell plusz átmenet? A Studio-hoz több száz átmenetet adnak, ill. lehet beszerezni, ha annyiból nem tudsz megfelelőt választani, akkor baj van! :) Ráadásul vannak olyan programok is a Studioban, amelyekkel tetszés szerint át tudod alakítani a képváltásokat. Sajnos nem adtak hozzá leírást, időigényes próbálkozásokkal viszont mindenre rá lehet jönni, hogy mi hogyan műxik, mert annyira azért nem bonyolult.