Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Köszi. Az egyik sony boltban azt magyarázták, hogy nem lehet jó minőségben összekötni a Set top boxot meg a TV-t. Állításuk szerint 100e forintért van valamilyen szerkezet (nem vagyok egy műszaki zseni) ami nagyot dob a minőségen ilyen esetben.
Az LCD képminőségét nem javítja, csak az adásét, ami valamivel jobban fog mutatni, de csodát nem szabad várni! Nagymértékben függ a beépített konverter képességeitól a tévéadás minősége. Az 576 sorból kell 768-at vagy 1080-at összehoznia.
Nem tartalak nagyképűnek,én is úgy vagyok vele mint te.Most már csak full hd és minél nagyobb,ebben teljesen egyetértek veled.És próbálom a haverokat is rábeszélni a nagyobb képernyőre.én 2.5 méterről nézném,eddig 40 col volt a gondolat,de már biztos,hogy 46-os lesz.
Boltban arra senki nem tudott választ adni, hogy a T-kábeles set top box mennyire javítja az LCD kép minőségét, mert a normál tv.-n sokkal szebb a kép.
Csatlakozom BBéci -hez! A Philips az mindigis egy problémás gyártó volt. Ha valamit meglehet oldani A és B pont között 1 vonallal, akkor ők Az A és B pont közé technikailag betesznek egy egy X , Y, Z pontot is, csak, hogy egyszerűbb legyen :)
Jobb a Panasonic! Ja és a 42PV7 és a 42PV8 ára az közel van a Philips-hez. A PV80 az már egy magasabb tudású készülék. (A PV70-et váltotta le) 1-2 hónap és a PV 80 ára is lemegy, hasonlóan mint ahogyan a PV70 esetében is lement.
Annyival ér többet a Pana, amennyivel drágább! A Philipsekkel sok baj szokott előfordulni és a képük sem mentes a digitális hibáktól, de ezt már tucatnyiszor leírtam.
Már írtam, ha nem javítod ki magad, én sem teszem szóvá a többit. Igazából viccesre akartam venni a figurát, úgy látszik nem sikerült.
Nekem olyan tévém van, amilyet éppen tesztelésre kapok. Múlt héten akartak küldeni egy 50 colos HD-readyt, amit nem vállaltam el, mert - tarthatsz nagyképűnek - engem már csak a 1080-asok érdekelnek.
Philips 42-5332-es plazma elég jó áron van a MM-ban: 179990.- Mi a véleményetek? Elég jó a képe. Amit kinéztem a pana 42pv80 kerek 100e.-el drágább... :-(
Tudom,hogy nem csak egy hibám volt,észrevettem.Tudok helyesen írni,csak éppen éjjel játék közben nem erre figyeltem.De ezután szigorúan figyelek rá.Elnézést kérek.Amúgy meg lehet,hogy drágák a sony tévék,de a minőséget meg kell fizetni és ez másban is így van.BBéci neked milyen,és mekkora tévéd van?
Szia! Ne sajnáld, hogy nem 100Hz-es, kisebb a hibalehetőség.
És soha ne azt nézd, hogy hol a legolcsóbb! Sokan csak azt figyelik, hogy németbe mennyi. Pedig sokkal fontosabb, hogy eredeti magyar garanciája legyen a készüléknek! Egy kintről hozott készülék esetében a szervízek elfogadják az EU-s garlevelet, ha helyesen van kitöltve és van külföldi számlája. (A szervízek a kzp.-tól kapnak egy engedélyszámot a javításra) Javítani javíthatják, de ha kiderül, hogy a javítása gazdaságtalan, akkor készülékcsere van. Viszont ebben az esetben neked kell kivinni vissza a készüléket mondjuk németbe és elintézni a cserét. Az meg elég nagy szívás! És tapasztalatból (hivatalos Sony-Panasonic-JVC márkaszervízként) mondom, hogy mindegy, hogy milyen nagy márkát vásárolsz és mindegy, hogy mennyiért, ha meghibásodik és komoly hibája van, könnyen előfordulhat, hogy cserés lesz. Ugyanis a legtöbb gyár úgy árazza be a készülék belső egységeinek az árát, hogyha majd letelik a garancia akkor ne érje meg megjavítatni. Pl, ha tönkre megy az LCD vagy a plazma panel tutira csere van. 1-1 modul a készülékbe 60000-120000Ft között mozog szinte minden nagyobb gyártónál. Garanciális javításoknál meg ha a javítás értéke meghaladja a 60%-ot legtöbbször nem gazdaságos a javítása. A digit modulok és egyébb egységek ezekben a készülékben olyan nagy bonyolultságuak, hogy aki tervezte az sem tudná megjavítani alkatrész szinten 10-ből 7 esetben!!! A védelem a védelem hátán van és bekapcsolás után kb 1 másodperced van, hogy mérni tudjál, mert letilt a készülék. :)
A gagyibb neveket képviselő gyártók, pedig már akkor sem tudnak semmihez sem alkatrészt biztosítani, amikor még folyik a gyártás. Minden csak bontásból van.
Szóval a sok hulladék névtelen és fantázia nevekre keresztelt készülékeket senkinek sem ajánlom!!!
Amit választottál készüléket az egy nagyon minőségű készülék!A képe is nagyon jó, a megnövel kontraszt arány miatt! Még egy sem volt a szervízben! Ezenkívűl az összes Panasonic plazma és LCD aránylag elég jó minőségű. Nagyon kevés készülék kerül be a szervízbe garanciális hibával. De mindig gondolni kell arra, hogy amikor megveszi az ember, hogy inkább kerüljön többe 10000-rel, de magyar garanciája legyen! Ja és nagyon vigyázni kell az összes ONLINE WEBÁRÚHÁZZAL is! A legtöbb ilyen webárúház saját importból behozott készülékeket árul nem magyar garanciával!!!
Továbbá az LCD és a Plazma harc közötti versenyről csak annyit, hogy Én még mindig a plazmát választanám. A plazmákon egy hétköznapi antenna vételű adás is megnézhető még legtöbb régebbi LCD-n a kép egyenest moslék volt! A multi árúházakba mindezt nem vesszük észre, mert minden TV-re HD jel megy. (HD generátorok vannak szétosztva) Csak otthon veszik észre az emberek, hogy normál antennás vagy kábel TV-s adás mellett milyen rossz a kép! HD-s képet hétköznapi műsorok esetében még sokára fogunk látni. Mindenhol még csak DEMO adások mennek. Bár meg kell hagyni, hogy az új generációs LCD-k nagyon feltörtek! És egyre jobb a képük!
Szóval ennyit dióhéjban az LCD-ről és PLazmáról... :)
off: Én nem tudom, hogy miért kell valakit cseszegetni a helyesírása ill. a nyelvhelyessége miatt. Jó látni, hogy csupa bölcsész írogat ide. A rossz helyesírásáról sem tehet mindíg az ember. A '80-as években még nem volt elismerve a diszlexia, mint "beteség", pontosabban részképességbeni zavar. Ráfogták, hogy a gyerek lusta... Ill. a teljesítmény-oriántált oktatás sem kedvez annak, hogy a rossz helyesírású gyerekekkel külön foglalkozzanak.
Az valóban nagy élmény lenne ha 1080-ban adnák az EB-t, de még ha így is lesz, amit nem hiszek akkor sem tudnám abban nézni, mert a Digi csak SD-ben ad. (Jó esetben...)
"A többi furcsa (helytelen) írásmód mellett már fel sem tűnik. Mondat elején kisbetűk, szóközök hiánya és hasonlók, úgyhogy ne is törődj az egy j betűvel!"
Micsoda sületlenségeket tudnak mondani az eladók, szédületes! Méghogy nem jó a tévének és felesleges a valós 4:3 képarány választása. Inkább menne árut pakolni a tecsóba!
A többi furcsa (helytelen) írásmód mellett már fel sem tűnik. Mondat elején kisbetűk, szóközök hiánya és hasonlók, úgyhogy ne is törődj az egy j betűvel!
A tavalyi W és X modellek között markáns kép és hangminőségbeli különbségek vannak. Az áraikban nem drámai az eltérés, viszont mindkettőé iszonyú magas. Kíváncsi vagyok, mennyiért fogják adni az idei csúcsszériát.
ez a 40 esre vonatkozik kint a w4000 46 osban 408000 ft tól kezdődik. az itthoni induló,megadott ár kb 418000 lesz az árgép szerint ez reális lejeb kell,hogy vegyék az árakat ha versenyben akarnak maradni.én megvárom a 46 ost ha olyan jó lesz mint a w3000 es akkor megyek érte.
megcáfollak ha tudom belinkelek egy ooldalt osztrák német tv árakkal minden fajta nem,hogy drágább hanem még olcsobb lesz mint az itthoni megadott ár. euro most 256 ft kb lehet szorozni. http://geizhals.at/eu/a324828.html
na megnéztem a sony-kat egy másik boltban, itt már reálisnak tűnő képet kaptam... azért látszott az olcsóbb és drágább darabok közötti különbség, de az LCD gyenge pontjai is :) az árgépen az a 335e-s ár a W4000-re az vagy el van ....ve, vagy nem a 40, hanem a 32"-ra vonatkozik, mer amit találtam euróban árat, az bizony 450e körüli, ami a W3000-es mostani "kifutó" 395e-s árához viszonyítva reális is lenne.
mondtam az eladónak, tegyen már be vmi butább adást (ne a demó full HD-t), erre mi lett az, hát a mounica só!:) aztán mondtam, tegye már 4:3-asba, elkezdi, az igazából nem jó a tv-nek sem, meg amúgy is felesleges, de azért megnéztük, mingyá normális képe volt, de azért az analóg adás nem volt csodás rajta (ja, most a 32"-os D3000-esről van szó, azt néztem még ki a keresés legelején, mivel csak ez 100Hz az X-esek mellett)
Hát a 24p-t én biztos nem fogom hiányolni. Szóval azt mondod szvsz a foci EB-t illetően jobb választás mint egy Philips 7762 lcd? Árban ugyanannyi nagyjából 160-170. PS2-re jó lehet a plazma? Én még csak itt tartok....lol
Mondjuk mindenben. Ez egy kifutó model. Nem is tudom, hogy van képük elkérni, annyit, mint egy PV7-ért.
A PV7 igen jó darab. Ami hiányzik belőle, az a 24p támogatás. Tehát a bluray lejátszókat nem tudja maradéktalanul kiszolgálni. Ez persze nem azt jelenti, hogy hogy nem tudja majd megjeleníteni, hanem azt, hogy az átalakítás (pull down) miatt a vájtszeműek némi szaggatást vehetnek észre.
AZ, hogy nyáron elindulnak a hd adások, nem jelenti, hogy 24 órában fog majd jönni a HD műsorfolyam. Sportesemények, ismeretterjesztő filmek lesznek az úttörők, ill. meg fog nyilván jelenni néhány HD csatorna magyar szinkronnal (de nyilván nem ingyen). Tehát szerintem a folyamat nem lesz elsöprő erejű, hogy egy csapásra megszünik az analóg sd adás és eljő a Kánaán.
Másrészt a csatornák sem lesznek szívbajosak, és majd nyomják az "álHD"-t, azaz sd adásokat fognak felskálázni HD felbontásra, és ezzel vakítják a jónépet.
Igen, ebben igazad van, mindenképp ez a jövő. Ezek szerint kölcsönösen félreértettük egymást.....:)) Azt akartam mondani, hogy egy sima belépő szintű plazmára vagy abban az árban egy jobb minőségű lcd-re lenne keret. A full HD cuccok jóval drágábbak, nekem tévére nincs annyi zsetonom. A foci EB itten a lényeg, arra kéne a cucc. 10 év múlva meg majd jöhet a full. Érdekes én a Philips lcd-k kapcsán a ph fórumon szinte csak pozitív tapasztalatokról olvastam. Ott nagyon dícsérik őket, állítólag sd megjelenítésben nagyon ott vannak, a Pixel Plus HD2 pedig kiválóan megszűri az mpeg2 tömörítésből adódó képhibákat.
Nem vagyok jós, de véleményem szerint fokozatosan el fognak tűnni a kisebb felbontású tévék, uralkodók lesznek a 1080-asok. Itthon ez legalább 10 éves folyamat lesz, ami hosszú idő, de mindenképpen arra tart a világ.
Nem arról van szó, hogy nem szeretem a Philips tévéket, hanem a tapasztalataimról. Még nem láttam hibátlan, digitális "artefaktoktól" mentes tévéjüket.
Félreértettél! Azt írtad, csak belépő szintű full HD-ra lenne pénzed. Erre válaszoltam, hogy a PV7 szintén belépő kategóriás.
Nem csak ínyenceknek való a full HD!!! Ha egyszer lehetőséged lesz pár napig/hétig együtt élni eggyel, soha többé rá sem fogsz nézni a kisebb felbontásúakra. Legalábbis fanyalgás nélkül nem.
BBéci nem szereti az LCD TV-ket, és főleg nem a Philips márkájúakat :-DDDD Nem akarok beleszólni, ezért nem is teszem :-DDD Az előző mondatom is inkább cukkolás volt :-)