Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Nem rád gondoltam, általánosságban fogalmaztam. Konkrétan pedig senkire se gondoltam, hanem arra céloztam, hogy érdemes jól megfogalmazott, 'helyesenirt" , tagolt hozzászólásokat irni.
Másrészről szerintem elbirja a topik ezt a pár offtopic hozzászólást.
Ezen agyalok én is, hogy fullHD-t nem biztos, hogy plazmából kéne venni. Egy sereg nyitott kérdés van még a HD műsorfolyam sugárzásával kapcsolatban.
Állítólag a küszöbön az OLED. (Bár az is igaz, hogy valamikor 2002-2003 környékén vásároltam utoljára nyomtatott számítástechnikai szaklapot, és egy cikkben, ami bemutatta a szerves fénykibocsátó diódákon alapuló kijelzőket, már akkor temették az LCD-t, a plazma meg, bah..., talán szóba sem került... :) )
Azóta nagyon sok víz lefolyt már a Dunán, eltelt egy fél évtized, és még csak a Sonynak sikerült kijönni egy kuriózumnak számító, nem túl nagy képátlójú OLED tévével.
Bahhh... Nem rólam van szó. Tedd inkább egyes szám, harmadik személybe az utolsó mondatodat. Nekem nincs gond a helyesírásommal. Max. elütéseim szoktak lenni. Vissza lehet keresni a postjaimat... (Pl. most nekem is volt két elütésem. Nagyob =nagyobb természetesen. Egy nagyon régi klaviatúráról írok, és a gombok nem úgy működnek már, ahogy...)
Konkrétan "Bolic" és "Las Vegas" lett megtalálva a helyesírása és a mondatszerkesztése miatt, és ez engem zavart, mert én nem csak magamért szoktam kiállni...
Na jó lenne már befejezni ezt az egészet.Látom sok okostojás van itt,akik még sosem hibáztak.Miattam robbant ki ez az egész,már leírtam,hogy miért(videójáték közben írtam).Mégegyszer bocsánat,tudok helyesen írni,és nem gondoltam volna,hogy ez lesz.Ezután csak úgy írok,hogy közben csak erre figyelek.Remélem most már végre a témával is foglalkoztok!
Ez egy szakmai fórum. Ide én tájékozódni és beszélgetni járok a legújabb trendekről és tapasztalatokról. Az, hogy ki hogy ír, nekem másodlagos. Én nem ragadok le egy "megbocsájtnál" vagy egy "lejebnél", és különösen nem kezdem el kioktani a helyesírásról a hiba elkövetőjét, és még véletlenül sem kezdem el cinkelni érte, mert ezer meg egy oka lehet annak, hogy valaki nem jó helyesíró.
Egy oldalon belül legalább kétszer futottam bele abba, hogy valakit megtaláltak a helyesírásáért vagy a rossz mondatszerkesztésért, és nem a plazmákról és és az LCD tévékről olvashattam, hanem arról, hogy életvezetési tanácsokatb adunk egymásnak.
Mindenkinek van kisebb vagy nagyob hibája. Senki sem tökéletes, és ugye az vesse az első követ...
Az rendben van, de hány ütemben szeretnél cserélgetni a TV-t? :) Én mindig hossztávra tervezem a vásárlást, a mobiltelefonomat sem cserélem évente, míg nem romlik el.
Hihetetlen hogy az emberek tudatos nélkül vásárolták az ionizátort, én már hónapokkal ezelőtt ordítoztam anyukámnak, hogy soha nem szabad alvás mellett üzemeltetni 1 méteren belül, így hát kidobtam a raktárba. Annyira életveszélyes, ahogy mindig anyukám nehezen kel fel és rosszul érzi magát és belebetegedett többször. Olyan bunkó, még most sem rendelt radiátorcsap javításra stb. Mégegyszer, az ionizátor ártalmas az egészségre, méghozzá akár halálos kimenetelő lehet. Dobd ki azonnal, az emberekre szükség van a védőbaktériumok, akár hiszel akár nem hiszel, mindig hasznos a levegőben lévő baktériumok.
Ha főleg TV-nézésre kell akkor plazmát vegyél, nézdd meg a Panasonic modelljeit, Én ma délelőtt láttam egy Pana 37PV7-esen HD anyagot az új UPC HD-s beltérivel, nagyon szép képe volt full világos helyiségben is. Ez a tv különben 160-170 örül megy most, de érdemesebb a 2008-as modellek közül választani, azok 230-280 körül mennek képátlótól függően.
Még egy kiegészítés: HD READY tökéletesen megfelel. FULL HD-t majd csak akkor veszek, ha letisztul kis országunkban, hogy mikor/hány adót/mennyiért lehet majd nézni, és a Bluray lejátszók/lemezek is olcsóbbak lesznek.
Egy ismerősöm ajánlotta az alacsonyarak.hu oldalt. Értékcsökkent Samsung LCD-t vennétek? Vásárolt már ott valaki? Légyszi ajánljatok az oldalon lévők közül, ill. máshol fellelhető, jó ár/érték arányú LCD-ket.
A következő körülmények között használnám: Távolság: 2,5-3 m Elsősorban tv adást néznék rajta (PAL): sport, sorozatok Nappaliban, közepes fényviszonyok között – nappali egyáltalán nem világos! Képátmérő: 37” - 42” Ár: 150-260 ezer
Olvasd el a legutóbbi Sztereó magazin plazmatévé tesztjét! Az ott szerepló LG egyszerűen rémes kép és hangminőségű volt. Ezek fontosabbak, mint a klassz menü és a szolgáltatások.
Ha megtennéd, hogy a 42'-os LG plazmákról is ejtenél egy, két szót. Szolgáltatásban, úgymint beépített wincseszter, pip, usb, fölülmúlja a Panákat, ezért is érdekelne. Hűtőventillátor mindegyik plazmában van?
Én meg úgy gondolom, hogy ha valaki olyan helyre írogat, amit több százan, esetleg több ezren olvasnak, akkor igenis vegye magának a fáradtságot, és olvassa át a hozzászólását, mielőtt elküldené: nézze meg a helyesírást és a fogalmazást is. Ha nem biztos valamiben, akkor keressen rá az inerneten. Persze itt senki nem vár el szépirodalmi színvonalat és mindenkinek becsusszan időnként egy-egy hiba, elírás, de sajnos nem ritka, hogy a magyar mondatszerkezet legelemibb szabályait figyelmen kívül hagyva, egymás után dobált, értelmetlen, helyesírásilag hibás szavakat dobálnak egymás után. Nyilván vannak, akiknél ez "megbocsájtható" és vannak, akiknél ez csak lustaság kérdése. Mindenesetre törekedni kell rá, hogy minél kevesebb hiba legyen egy-egy hozzászólásában: http://helyesiras.lap.hu/
Lehet, hogy hulye kerdes, de mindket tema volt itt korabban erintve - lehet ionizatort uzemeltetni plazmateve kozvetlen kozeleben, nem okoz kart a teveben?
A normál TV képe mindig is jobbnak fog tűnni egy normál antennás vagy kábel TV-s adás esetén. (~300-450sor, adás függő) Az LCD-n az ilyen felbontású adás rosszabb minőségűnek látszik. A T-kábeles set top box-ból kijövő képminőség jobb, mint a normál kábeles jel, de mint írtam az LCD-től ilyen felbontás mellett ne várj csodát!
Az új UPC direct HD vevőn már van HDMI kimenet és egy beépített 160GB HDD-vel is ellátták. Így, ha későbbiek során lesz HD-s adás, akkor ezen a készüléken keresztül már jobb képminőség várható.
Köszi. Az egyik sony boltban azt magyarázták, hogy nem lehet jó minőségben összekötni a Set top boxot meg a TV-t. Állításuk szerint 100e forintért van valamilyen szerkezet (nem vagyok egy műszaki zseni) ami nagyot dob a minőségen ilyen esetben.
Az LCD képminőségét nem javítja, csak az adásét, ami valamivel jobban fog mutatni, de csodát nem szabad várni! Nagymértékben függ a beépített konverter képességeitól a tévéadás minősége. Az 576 sorból kell 768-at vagy 1080-at összehoznia.
Nem tartalak nagyképűnek,én is úgy vagyok vele mint te.Most már csak full hd és minél nagyobb,ebben teljesen egyetértek veled.És próbálom a haverokat is rábeszélni a nagyobb képernyőre.én 2.5 méterről nézném,eddig 40 col volt a gondolat,de már biztos,hogy 46-os lesz.
Boltban arra senki nem tudott választ adni, hogy a T-kábeles set top box mennyire javítja az LCD kép minőségét, mert a normál tv.-n sokkal szebb a kép.
Csatlakozom BBéci -hez! A Philips az mindigis egy problémás gyártó volt. Ha valamit meglehet oldani A és B pont között 1 vonallal, akkor ők Az A és B pont közé technikailag betesznek egy egy X , Y, Z pontot is, csak, hogy egyszerűbb legyen :)
Jobb a Panasonic! Ja és a 42PV7 és a 42PV8 ára az közel van a Philips-hez. A PV80 az már egy magasabb tudású készülék. (A PV70-et váltotta le) 1-2 hónap és a PV 80 ára is lemegy, hasonlóan mint ahogyan a PV70 esetében is lement.
Annyival ér többet a Pana, amennyivel drágább! A Philipsekkel sok baj szokott előfordulni és a képük sem mentes a digitális hibáktól, de ezt már tucatnyiszor leírtam.
Már írtam, ha nem javítod ki magad, én sem teszem szóvá a többit. Igazából viccesre akartam venni a figurát, úgy látszik nem sikerült.
Nekem olyan tévém van, amilyet éppen tesztelésre kapok. Múlt héten akartak küldeni egy 50 colos HD-readyt, amit nem vállaltam el, mert - tarthatsz nagyképűnek - engem már csak a 1080-asok érdekelnek.
Philips 42-5332-es plazma elég jó áron van a MM-ban: 179990.- Mi a véleményetek? Elég jó a képe. Amit kinéztem a pana 42pv80 kerek 100e.-el drágább... :-(