Ez így igaz,de a 3ccd össz.hasznos pixelszáma 1.7m a 75-ös esetében,és 140-nél is viszont a 85 és 90.jóval nagyobb a ccd.Tehát sztem a canon ilyen tudással árban sajnos nem elérhető,de nem csak nekem nem./xl1s vagyxm2/ 3ccds kamcsi ilyen áron tényleg csak a panának van.De biztos,hogy 100e kategóriá- ban nincs a vetélytársa.De ha azt tudja amit írnak róla akkor a legjobb vétel,de múlt héten azt írta valaki csomó fontos dolgot kispóroltak belőle,ez a takarékosság nem ment esetleg a minőség rovására?!Inkább 4ütemü trabi,mint trabimotoros merga!
Na gyerekek! Most vagyok igazán keváncsi, ki mit ír!! Szóval: Canon 750i vagy 730i vagy esetleg 600i vagy630 i? Melyik az újabb vagy jobb? Esetleg Panasonic NV GS 11 ??
Mi a különbség az NV GS11 és a Canon 750i között - lényegileg? Merr árban naggyából egyforma, megfelelne mind.
Most már az összes hajam /ami még volt/ kivakargatom, annyira gondolkodom. Nehéz dönteni. Segítetek? Köszi! Gáborci
Itt szó sem volt mobiltelefon minőségű képről, amit gs140-nel csináltak.
Igen, össze kell hasonlítani a canont meg a sonyt a 3ccd-s kamerákkal, mivel nekem a negyedik kamerám van természetesen összehasonlítom őket. Itt általában mindenkit a 100-200ezer közötti cucok érdekelnekl, ezért akinek van összehasonlítási alapja összehasonlítja őket ccd-től meg mindentől függetlenül.
Itt van aki kiválóan meg van elégedve a hc14-gyel, van aki nincs megelégedve a 3ccd-s panaszonikkal, az nem azt jelenti, hogy a hc14 jobb, hanem kinek mihez van szeme meg igénye .. ill mennyit szán rá.
Szerintem az a legjobb garancia, ami az AVPlanetnél is van- fél évig nekik kell bizonyítani, hogy a cucc hibátlan, de mivel nincs szervizük így elég nehéz, fél év után nekem kell bizonyítani,de egy márkaszerviz pár ezerért bevizsgálja, ír egy szakvéleményt ami alapján kénytelenek kicserélni, mivel nekik hivatalos szervizük nincs.
Végülis a Sonynak nincs is 3CCD-s modellje a HC1000 kivételével abban az árkategóriában, amiben a Pana több modellt is futtat? Vagy az én információim rosszak?
Csak a szobaméretű gépek óta nagyon sok technológiai ugrás történt, a CCD meg CCD, akár 1/4", akár 1/6" a mérete. Aztán ugye ott az optika. Egy nagyobb CCD-re nagyobb fókuszú lencsével lehet leképezni ugyanazt a látószöget, ehhez nagyobb átmérő is tartozik azonos fényerő mellett. Azon meg több fény lép be. A következmény szerintem egyértelmű: kisebb zaj, keveesebb erősítés kell. (Javítson ki, aki jobban ért hozzá, ezeket én csak kikövetkeztettem az alapismerteimből. :o)) )
Ha 1db kamera nem úgy működik mint a többi ugyanolyan nem valószínű,hogy szé-ria hiba.Ennél toltak el vmit.De itt többen panaszkodtak már a m3ccds panákra! de azt írtad,te is többet vártál.sztem ő is csak azt akarta viszont látni amit felvett,elmondása alapján olyan lehet mintha telefonnal csinálta volna.a magyarországi forgalmazókról + csak annyit,a fényképezőgépem fórumán olvastam,visszavittek halottpixeles gépet nagynehezen kicserélték majd újból eladták.Ismét visszavitték majd újbóli csere és eladták 3.vásárlónak is.A bolt ott bukott+,hogy az első srác felnyomta a seriaszámát,hogy aki ilyen gépet akar venni figyeljen oda,csak a jóhiszem vevők utólag olvasták sajna,lehett volna jó kis ügyet csinálni belőle.Az lett a vége milyen korektak voltak,hogy azonnal cserélték a hibás gépet!!! U.ibiztos,hogy a canon 700 és a hc20-40-et kell összehasonlítani egy 3ccds kamcsi- val??
Itt egyenlőre 1 db Panasonic 140-esről van szó, ami gergonek problémás volt, de valószínűleg azért, mert túl jó szeme van hozzá. Nekem is ilyen van, de elhihetitek, hogy simán agyonveri a Canon 700-ast meg SonyHC-20-40-et. Persze drágább is, de lényegesen jobb minőséget ad. Én is csalódtam picit az enyémben, mert jobbra gondoltam a 3CCD miatt. Mégegyszer hangsúlyozom lényegesen jobb, mint az előzőek(4).
Dehát ha gergo kamerája rossz is volt, az 1db mégse nevezhető hibás szériának.
Még egy dolog: Tegyük fel a japánok gyártanak egy hibás xezer darabos szériát. Azt pont a németeknek adják el, hogy az majd adja tovább az AVPlanetnek Magyrországra. Elég hihetetlennek hangzik. A magyarok egyéb dolgokban is a legtöbb sz@rt veszi meg, így a magyaroszági forgalmazónál sokkal hamarabb előfordulhat hibás széria, mint a németeknél. És nem kell elájulni a magyar garanciától, én a szegedi JVC szervizzel küzdöttem egy kicsit, hogy visszavegyék a kamerát, nem tudnak egy kamerát bemérni, letesztelni, az ott lévő kamerákkal hasonlítgatták a képminőségét, aztán felhívtak, hogy nem látják a hibát.
nehany Sony atment mar a kezemen (ha mar ott volt le is tesztelgettem futolag),ugyhogy elmondhatom Neked,hogy pl. a HC14-HC30-ig bezarolag formai es szolgaltatasbeli,netan kenyelmi szolgaltatasokat leszamitva a rogzitett kepminoseget illetoleg ezeknel a 800 k. pixeles keszulekeknel szamottevo kulonbseg nem tapasztalhato.(ilyen szolgaltatasok pl. a i.link bemenet,vagy s-video bemenet meglete,vagy pl. mem.kartya meglete ahova fenykepet rogzit vagy mpeg videot[de minek]). Igy aztan nyugodtan vedd meg amit kivalasztottal,mert leirtad a lenyeget:"csaladi felhasznalasra lenne".Arra pedig megfelel,hogy soha vissza nem tero pillanatokat rogzits vele,aztan dvd-t porkolj belole (jo moka a video szerkesztes,kreativ lehetsz benne). Aztan mire sok-sok dvd-t legyartottal,addigra meg fog fogalmazodni benned a tapasztalataid alapjan az elvarasod a KOVETKEZO kameraddal szemben.De valahonnan el kell indulni,es ez a Sony alkalmas erre...
Felvétel aztán dvd belőle,semmi extrára nem vágyom.100 körül van.
Mi a véleményetek?Ez 2005-ös modell,különbözhet a tavalyi gépektől, jobb,rosszabb?Kispóroltak belőle vagy hozzátettek?Azt hallottam benti felvételhez ajánlottátok a sony-t.
A GS75 a GS120 gyengébb változata, rosszabb optika, olcsóbb alkatrészek. Egyre kevésbé hiszem, hogy rossz szériák lennének ezek a Panától, egyszerűen csak fontosabbnak tartják a színhűséget, zajszűrést a részletgazdagságnál.
Próbálj ki egy HC40-et, vagy HC85-öt. A HC90 szerintem hasonlóan a HC85 gyengítése.
Én a Canon-t is megnézném azért, fotóban mégiscsak a legjobbak...
Ilyen digitgép vagy webkamera nincs. Hetekig kerestem én is ilyet, egyrészt senki sem hallott róla, másrészt meg nincs is rá tömeges igény. A te esetedben meg elég nagy monitor is kellene hozzá, hogy 3MP látható legyen.
Félmegoldást a Canon Powershot sorozat nyújt, 320x240-es ablakban látni az élő képet, kamera beállításait, és egy kattintással csinálhatsz 4-5MP-s képet, ami 1-2 sec alatt áttöltődik a gépre.
Vagy van a Philipsnek 1280x960-as CCD-s webkamerája, az élő kép 640x480-as, de az 1280x960 fotó már interpolált. Egyébként még 640x480-on sem fotó minőség, de legalább olcsó...
Ez érdekes lenne. De lehet, hogy van benne némi kis igazság.
Az egészben az az elszomorító, hogy ha ez a fórum nem létezne, akkor ezek a dolgok esetleg ki sem derülnének, és a kutyának sem tűnne fel. Mezei user meg rohangálhat a panaszaival mindenfelé.
Hát, nem is tudom miért van az az érzésem, hogy az utóbbi hetek hozzászólásai alapján úgy tűnik, hogy ha a közeljövőben lecserélhetném a kamerám, akkor a Pana 3CCD-s modelljeit alapból kiszűrném a választéklistából...
Úgy tűnik, hogy marad a Sony.
Ha már Sonynál tartunk, még sosem beszéltünk az új HC1000-esről. Tudom, hogy nem az a kategória, amit itt a többség megvenne, az ára miatt, de ha már annyit beszélünk a Pana többszázezres modelljeiről is néha, akkor lehet hogy ez is érdemelne néhány szót. A technikai paraméterei alapján jónak tűnik, dehát a közelmúltban beszéltük meg azt is, hogy technikai paraméterek alapján nem szabad kamerát venni. Ami feltűnt nekem, az az, hogy ilyen árkategóriában már azért illene optikai képstabilizátort beletenni. Úgy tűnik a Sony azt csak a félmilla++ kategóriába vállalja be, a VX-es modellekben.
Most vettem egy Panasonic NV-GS75-ős kamerát, és mivel ez az első, nincs semmilyen tapasztalatom. Volna 2 kérdésem.
A legfontosabb, hogy miért ilyen életlenek a felvételek. A videó még hagyján, mert a mozgóképnél ez nem tűnik fel annyira, de a fotónál már igen zavaró. Természetesen nem mozgó tárgyakat fényképeztem, hanem szobabelsőt. Másnak is ilyen gyatra az automata fókusz beállítása, esetleg GYÁRI HIBÁS szerkezettel akadtam össze, mert ez egy új konstrukció, és másoknak sokkal jobb képeket készít? Vagy a 3CCD meg 1,7 Mpixel stb. miatt ebbe az árkategóriába már nem fért bele egy tökéletesebb optika? Vagy én nem állítok be valamit jól? Ha az segít, teszek fel képeket, hogy látni lehessen az eredményt.
A másik, hogy van rajta színes éjszakai felvétel funkció, de az annyira szaggat, hogy használhatatlan. Más szóval nehezen tudnám leírni, de olyan mintha fél másodpercenként csinálna egy felvételt, és a mozgásokat elmosódottá teszi.
Ha valaki tud segítsen, mert kihajítom az egészet az ablakon. Ennyi pénzért szerettem volna elfogadható felvételeket készíteni, nem gondoltam, hogy rákellett volna szánni félmillát egy normális kamerára.
Igazából inkább a digitális fényképezögépekhez kapcsolódik a a kérdésem. Egy kalibrációs feladathoz eddig egy Sony DSR-PD150P kamerát használtam, de a felbontása már nem elég.
Olyan digit gépre lenne szükségem, amelyik min. 3 Mpixeles és használható számítógépre kötve is (FireWire vagy USB), tehát úgymond egy nagy felbontású webkamera. Az sem árt ha van hozzá megfelelő szoftver, amivel a számítógépről vezérelhető pl. a záridő, a rekeszérték, vagy az időzítés...
Nem nagyon tudok ilyenről, de még nem ástam bele magam a témába, ha valakinek van hasznos ötlete, kérem ossza meg velem.
Mindössze azt nem értem a képeiddel kapcsolatban, hogy ha 2x240 sorosak, akkor számomra valószínű volt, hogy NTSC szabványú a felvétel. Viszont azt mondtad később, hogy PAL kamerád van. Ezért kérdezem, hogy hogyan lett a 720x576-ból 640x480? Fogtad képet, és levágtad a széleit, átméretezted kisebbre, vagy a feltöltés után generált ekkorát belőle automatikusan az index?