Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5707
Ezt hívják magad alá sz...nak.

Nem kívánok senkinek semmit. Mindenki gondoskodjon magáról. Mumu jószándékú(?) topikját lealacsonyítottátok egy öképzököri vitaesté. Igy a legkönnyebb. Elvtelenl, arctalanul érvtelenül. Leköpni a másikat. Jellemzö.
Good day.

Előzmény: Classic Girl (5706)
Classic Girl Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5706
en csak annyit mondanek, hogy amiota itt vagyok, jobban szeretem magyarorszagot.

udv, es boldog karacsonyt mindenkinek,

classic girl

pestiutca12 Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5705
juanhu,

Ezt irod:..."Másrészt éppen amerikának kellene példát mutatni más országoknak a hatékony környezetvédelemböl - mert sok ország majmolja USA-t."......

- A labda ujra csak visszakerült hozzánk....

Szoval nem a majmolokkal van a probléma, hanem megint csak Amerikával.

Változtassuk mi meg az életünket, szokásainkat azért, hogy a majmoloknak könnyebb legyen.

Te igazságosnak tartod ezt?
Mi nem a semmiböl kezdtük - alig több mint 200 évvel ezelött, - amikor Europa már ezer éves kulturával és multtal rendelkezett?
Akkor mégis miért tölünk vártok mindenre megoldást?

Ráadásul attol az Amerikátol, aki szerintetek sokkal butább és müveletlenebb mint ti?

Valami itt nem stimmel.

Ettöl függetlenül, rosszindulat kell ahhoz, hogy ne lásd, mennyi ujabb és ujabb "safety mechanizmusal" igyekszünk szinte naprol napra tisztábbá tenni a környezetünket.

Előzmény: juanhu (5695)
Mumu Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5704
Ezzel teljesen egyetertek ez tobb mint igaz,szep.
Azt hiszem nem csak a karacsonyi hangulatert de itt az ideje hogy az itt olyan jol veszekedo oszeforott tarsasag abbahagya ezt a nemtelen versenyt:ki van jobb helyzetbe?
Azt ne hagyuk abba hogy kulonbsegeket felrajzoljunk,hogy informaljuk egymast a nem mediakat erdekelo reszletekrol es igenis,azzokrol a velemenykulonbsegekrol is beszeljunk amik eletunk egymastol kulonbozo fordulatai altal szuletek,szuletnek jelentosebb dolgokrol,esemenyekrol..
Ne felejtsuk el,barmenyire is masok lettunk (20.szazadi de kulonosen magyar sors) megis osszekot minket a jol vagy mar rosszul hasznalt anyanyelvunk es az a sok evszazad amelyben oseink kozos tapasztalatokat tettek.
Maradjunk vitakedvunkbe ,de tiszteljuk egymast, sot ha lehet probaljuk megertenni a masikat,annelkul hogy okvetlenul kovetnunk kellene hozzaallasat.
Mindnyajunknak,az ocean ket felen egy szep ,egesszegben eltoltott,szelid ,boldog es optimista Unnepeket kivanok.
Előzmény: Törölt nick (5696)
Vata Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5701
Egyébként ezzel az utolsó hozzászólásoddal valamilyen fokon egyet tudok érteni. Ezt véletlenül meglepően emberien és civilizáltan fogalmaztad meg.

Merry Christmas.

Előzmény: Vata (5700)
Vata Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5700
"Igyekszem majd neked is " értehetöen " fogalmazni. Csak mán rég jártam elemibe. Nehéz lesz újra az akkori stilusba irni....'

"...KUSS!"

"Komcsi terror az indexen amerikai magyarok ellen?"

"Hülye"

"A fenét, mindég az a pár bunko f@szfej firkál itt mint nyilas-miépes- hungarista csak 10 nicknévvel."

"Belöled mán nem lehet hülyét csinálni.... mán az vagy.."

"Mindég kivácsi vagyok az ilyen hülye f@szokra mint te s a marhaságokra miket mondanak."

"Banyuska, Elmebetegekkel csak kivételes alkalommal vitázok"

"Ne pofázz mellé. Balf@szi"

"nem sok. de érteni annyi hogy te lenni egy hantálo bunko..."

"De azért érted mi? Hülye."

Kedves Palozc. Belenéztem a hozzászólásaidba és néhány percnyi beleolvasás után gondoltam idézem néhány mondatod, amelyek kellőképpen jellemzik a stilusodat. Azt hiszem nem túlzás azt állitani, hogy hatalmas nagy pofád van és a stilusod enyhén tenyérbemászó. Ráadásul töröd a magyart (lemerem fogadni, hogy az angolt is, ugyanis aki képes elfelejteni az anyanyelvét, az általában az angolt sem beszéli jól, ismerek pár ilyet). Semmilyen kritikát nem viselsz el Amerikával kapcsolatban, de Mo-t általában balkáni putriként jellemzed. Nézd, én is szeretem mindkét hazámat, de ez nem jelenti azt, hogy az egyiket kritikán felülinek tartom, a másikkal szemben pedig felsőbbrendűvé tesz a tény, hogy Amerikában élek. A hozzád hasonlók miatt van az, hogy a mo-iaknak hányingerük van az amerikai magyaroktól.

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5699
Konkrétumok nélkül komolytalan az egész.
Kapu Vilmos Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5698
A hazám.
pistagazda Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5697
"Nem földi mennyország. De sokan itt voltunk fiatalok, itt küzködtünk az elsö nehéz idôkben. Talán elöször itt lettünk szerelmesek. Itt tanultunk sokan. Az idô futott. S egyszer magunk is csodálkozva hogy ez megtörtént, már jobban vagy annyira kedveltük a baseballt mint a focit, rájöttünk hogy a pörkölten kivül van sok más jó étel is s talán ezeket elönybe helyezzük ma már. Lassan s kiki modja szerint ,megismerte ennek a nagy országnak a gyönyörü természetes vagy az emberek által épitett széségeit. Itt szavazunk mán régen s itt szidjuk a politikusokat. Valamelyik utcasarok nekünk nem egy ilyesztö hely ahol át kell keverdni a másik oldalra hanem egy ismert pont azota mikor még csak a fü lepte a környéket. Itt voltunk betegek s itt gygyitottak meg. Itt tapsoltuk vagy fütyültük ki a kedvenc vagy az utált szinészt, itt hallgatjuk a kedvenc zenénket. Azaz ITTHON vagyunk, nem ugy mint évtizedekkel ezelött mikor ide keveredtünk. S itt fogunk át sétálni a jobb vadászmezökre is. De mindég amerikai magyarnak tartottuk magunkat. "

Hát kedves palozc, ezt nagyon szépen irtad le.

A többivel meg nem érdemes foglalkozni.

Boldog Karácsonyt !

juanhu Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5695
Kedves Pestiutca12,

tt buták az emberek.... nagy a fogyasztás... sok az SUV... nagy a felhajtás... stb. -, istenem, - olyan nehéz megérteni hogy ez nem M.O.??

Akkor mégegyszer. Cosmopolitan irta, hogy a SUV nem hatékony a környezetvédelem szempontjából. Függetlenül Magyarországtól. Nem hasonlitotta össze Magyarországgal illetve a Magyarországon bizony gyerekcipöben járó környezetvédelemmel.

Ettöl függetlenül irta, hogy nem jók.

Másrészt éppen amerikának kellene példát mutatni más országoknak a hatékony környezetvédelemböl - mert sok ország majmolja USA-t. Ha USA nem mutat jó példát, akkor sajnos mások sem fognak törekedni a hatékonyságra. Részben ezért lenne fontos, hogy USA az élen járjon a SUV-okkal kapcsolatban is, részben persze a saját maga érdeke miatt is.

Ti vagytok azok, akik állandoan lebecsmérlitek ezt az országot, - ezért vagy azért.

Ezt túlzásnak érzem, sok jó van USA-ban és persze van rossz is. Egy konkrét kérdésem lenne: Szerinted minden tökéletes USA-ban, vagy van ami rossz? Ha van ami rossz, mi az?

Előzmény: pestiutca12 (5693)
Mr Spock Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5694
Szoljon valaki ha az emberekhez melto stilus visszatert. Ilyen stilusba elvbol nem veszek reszt. Nem letezik hogy ertelmes emberek ne legyenek kepesek ertelmesen megtargyalni ertelmesseget igenylo temakat.

Gabor

pestiutca12 Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5693
Abszolut Nulla,

Sajnos el kell ismerjem, hogy van igazság abban amit irsz.
De szerintem a probléma ott van, hogy nagyon sok a provokácio.

És emberi tulajdonság, hogy pofonra pofon, - mosolyra mosoly a válasz.

A probléma ott van, hogy bármi történik a világban, szerintetek mindenért Amerika a hibás.
Itt buták az emberek.... nagy a fogyasztás... sok az SUV... nagy a felhajtás... stb. -, istenem, - olyan nehéz megérteni hogy ez nem M.O.??
Itt ez van. - Jó vagy rossz, - itt ezt szeretik.
Nektek nem kell itt élni ha nem tetszik.

Ti vagytok azok, akik állandoan lebecsmérlitek ezt az országot, - ezért vagy azért.

Ne csodálkozzatok, ha vissza dobjuk a labdát, hisz nálatok is van éppen elég hiba.

Lehetne ezeket a különbségeket itélkezés nélkül is megbeszélni, - talán még tanulságos is lenne.

De egyikünk se fogja soha eltürni senkinek azt a lebecsülö, mocskolodó, egyoldalu hangot ahogy itt probáltok rolunk beszélni.

Sajnos néha ez a "nem türés", a mi részünkröl, elég gorombán van kifejezve, - ezt én is sajnálom.

Előzmény: Abszolút Nulla (5690)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5692
Ugyan, szerintem te vagy irigy.
Period.
Előzmény: Törölt nick (5691)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5691
Minden relatív. Azt te csak úgy látod. Valöjában csak irígy vagy.
Period.
Előzmény: Abszolút Nulla (5690)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5690
Földi mennyország, igaz, ragika? Csak tudnám, mért van, hogy akik szeretik amerikát, azoknak mindnek habzik a szája.
Előzmény: Törölt nick (5688)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5689
Pestiutca nő?:-O Nahát.
Előzmény: Mumu (5669)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.24 0 0 5688
Tudod gazdi, ide nagyon kevés embert hívnak, ahhoz nagyon nagynak kell(ene)lenni. Annál többen kaparnak, hogy bejöhessenek, hogy nekik is jusson valami abból az elátkozott dollárszagú jólétböl.

Aztán még valami:
Miután az Internet jóvoltból ismét életközelbe kerülhettünk a (ó)hazaiakkal, eltünt az a nagy (ott)hon szeretet. Egyszerre sok lett a láb és izzadtságszag, kutyaszar, szájszag... És való igaz, hogy az az ország nem az amit otthagytunk és ami után sok éven keretül álmodoztunk.
Más.
Nem a mienk.
A tietek.
Ma már nem vagytok olyan fontosak.
Elmúlt?
Elég lett?
Másodszor is?
Nem tudni. De nem is lényeges.
Hogy mennyire vagyunk mi "frusztrált menekültek"? Ma már ez sem érdekes...
Csak nektek.
Viszont ha már irodalmi tudásodat villogtatod, ugyan az az ember (A San Diego-i (CA) Public könyvtárból.)azt is írta, hogy:
"A magyaroknak most az tenné a legjobbat, aki megmondaná nekik, hogy akkorák amekkorák."

Jól vagy?
Hehe...

Előzmény: pistagazda (5682)
pistagazda Creative Commons License 2001.12.23 0 0 5687
"Magadra ismertél? pedig csak ugy általában irtam s nem juanhura céloztam. De neked ez magas. Viszont ha te akarsz vitázni részedre csak egy valaszom van tisztelt ferditô matyi s pedig KUSS!"

Thanks. And Merry Christmas.

Előzmény: Törölt nick (5684)
kdezsoe Creative Commons License 2001.12.23 0 0 5686
Mielott lenyomoznal... (a felesegem nickjen jelentkeztem be)

"KUSS!"

Ez a Te vitastilusod, primitiv stilus...
Azert ez meg bennedmaradt latom.
Nagy ember lehettel amikor elhuztal innen...
Jobb is...
Kezdelek erteni.
Szabad velemeny, szabad orszag.
Ez lenne Amerika?
Biztos vagyok benne, hogy nem! Ez csak az alja...
Latod: ezekrol a kussokrol mi mar leszoktunk!
De te ezt nem tudhatod, mert leragadtal valahol...

(ez meg en vagyok)

klia Creative Commons License 2001.12.23 0 0 5685
"KUSS!"

Ez a Te vitastilusod, primitiv stilus...
Azert ez meg bennedmaradt latom.
Nagy ember lehettel amikor elhuztal innen...
Jobb is...
Kezdelek erteni.
Szabad velemeny, szabad orszag.
Ez lenne Amerika?
Biztos vagyok benne, hogy nem! Ez csak az alja...
Latod: ezekrol a kussokrol mi mar leszoktunk!
De te ezt nem tudhatod, mert leragadtal valahol...

pistagazda Creative Commons License 2001.12.23 0 0 5683
"Semmi lehetőségetek nincs érvekkel vitatkozni?"
Részemröl be kell valljam a te esetedben nincs.
Nagy szád van és más semmi"

Elég világos érveket kaptál a mocsárról, ahol a nyaralód van, nézd meg mit válaszoltál rá.

Előzmény: Törölt nick (5679)
pistagazda Creative Commons License 2001.12.23 0 0 5682
Olyan jó kis karácsonyi hangulatod van, te szegény. :)

"Itt ne követeli soha senki hogy az ember mutogassa ki millen amerikai soha. "

Akkor ne mutogasd.

"A mi bajunk az hogy miutan magyaroknak tartujuk magunkat, mostanában nem értjük hogy az általunk nagyra tartott országban hogy lehet annyi rosszindulatu, hazudozo, vagy hülye. "

Úgy, hogy Juanhut mint magasan képzett számitástechnikai szakembert idehivták, mert nem rosszindulatú, hazudozó és legfőképpen nem hülye.
Te, meg a hozzád hasonlók (pl. Ragika barátod) csak frusztrált menekültek vagytok, akik itt élik ki magukat . De- mint azt Márai Sándor is irja -magatok elől úgysem tudtok elmenekülni soha.

Pista

Előzmény: Törölt nick (5681)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.23 0 0 5679
"hármasbanda"
"süket krédó"
"hivatalos agitpropaganda"

"Semmi lehetőségetek nincs érvekkel vitatkozni?"
Részemröl be kell valljam a te esetedben nincs.
Nagy szád van és más semmi. Pápá...

Ezennel elengedem a tarozásodat. Is.

Előzmény: cangaroo (5671)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.23 0 0 5678
De jó lenne, ha konkrétumokban, tényekben, érvekben, példákban beszélnél, mert így még csak értelme sincs.
Milyen amerikai termelöeszközökröl beszélsz?
Előzmény: cangaroo (5662)
kdezsoe Creative Commons License 2001.12.23 0 0 5677
Termeszetesen tisztelet a kivetelnek, mert szerencsere akad olyan is boven...
kdezsoe Creative Commons License 2001.12.23 0 0 5676
"Komcsi terror az indexen amerikai magyarok ellen? "

:DDD

Hol a feneben eltek ti? A mult szazadban? ottragadtatok agyilag? Miota "kitantorogtatok" azota tortent egy's mas...

Inkabb nem rohogok... sirnom kellene...

Előzmény: Törölt nick (5675)
juanhu Creative Commons License 2001.12.23 0 0 5674
Kedves Pestiutca,

Hozzászólok én is, s mielött engem is fogadatlan prókátornak nevezel, felhivom figyelmed, hogy ez egy nyilvános fórum, bárki hozzászólhat.

Az interneten nem illik más nyelvtani hibáira hivatkozni. Ha mindenképp szükségét érzed ennek, akkor tedd magánlevélben. Mellesleg Mumu irása egyáltalán nem olvashatatlan attól a pár hibától, gond nélkül el lehet olvasni és értelmezni.

Előzmény: pestiutca12 (5670)
Mumu Creative Commons License 2001.12.23 0 0 5673
Most olvasd el mkit kerdeztel az 5551-ik szamnal:hogy mi van a sok Trabantal es Wartburgal es hogy ezek meg vannak engedve hogy kozlekedjenek.
Aztan azt kerdezted mit tesz Mo. a kornyezetvedelemert.
Aztan meg megkerdezted kinel van a problema.
Ha elolvasod akkori valaszom akkor meglatod mindezekre a kerdesekre valaszoltam:
-hogy bozony meg sok Trabant (sot,traktor is zezzem hozza) jar Mo-n mert azemberek nem tudjak kicserelni.Azt is irtam hogy milyen kondiciokban dolgoznak az emberek es hogy a problema tehat nalunk van azzal hogy szegeny az orszag (de megindult a kornyezet vedelem finanszirozasa-ezt nem is irtam meg)Azt is vosszont meg irtam hogy az USA-nak intezmenyesiteni kellene a kornyezet vedelmet,ez tortenik az egyezmenyben amit A VILAG MINDEN MAS ORSZAGA ELFOGADOTT es hogy az o sulya osszehasonlitlanul nagyobb ews az ottani benem tartas nagyobb hatasal van a vilagnak mint mashol.

De Te nem is olvastad el a valaszt hanem a szokott alaposagal valaszoltal.
En nem vagyok hajlando szemelyeskedni Veled es nem vagyok hajlando ujra szetcincalni a topicot miatad.
Tehat ...

Előzmény: pestiutca12 (5623)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.12.23 0 0 5672
cangaroo,

Mumu jogász.
Nincs szüksége hivatlan prokátorokra.

Előzmény: cangaroo (5671)
cangaroo Creative Commons License 2001.12.23 0 0 5671
Kedves pestiutca, vagy ha tényleg lány vagy, akkor pestiutcalány :)

Mivel már sokszor találkoztam azzal a módszerrel amit alkalmazol, megkérdem, van-e ennek hivatalos elnevezése a klasszikus tudományokban? Mármint hangosan vádolni valaki mást, mialatt magad stikában pont ugyanazt teszed. Frankofon területeken van erre egy szójárás: cacher la chiotte, azaz befedni a sz@rt.
Te (illetve az ittlévő hármasbanda, Te, pestiutca12 és Ragika) pontosan ugyanúgy nyomjátok a süket krédótokat, mint ahogy azzal Mumut vádolod meg. Sőt, nálatok - mert több szájból egyformán jön - méginkábban úgy hangzik mint valami hivatalos agitpropaganda.
Semmi lehetőségetek nincs érvekkel vitatkozni?

Előzmény: pestiutca12 (5670)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!