ez egy kicsit sarkos. a 24 belső tereit lehetne fikázni szintúgy, de minek? a kiszámítható, unos-untalan előjövő elemeket (mole a CTU-ban, stb) szintén emlegethetném, de mivel az egyik kedven sorozatom, nem fogom. a BSG látványvilága van akinek bejön, van akinek nem. a történetvezetés, a karakterek, a forgatókönyvek minősége, a kameramunka és a zene azonban ettől független tényezők. ha nem nézed, lelked rajta - de csak egy nagy élménytől fosztod meg magad. ja, és NE magyarul nézd, a sztori fele elvész így.
Mindenekelőtt a 24. Hibákat lehet találni benne, de olyan hangulata van, és olyan feszültséget tud teremteni, amit előtte nem láttam soha. OK, hogy ott is csipog a számítógép, de azzal együtt is hitelesebb az egész.
sci-fik, amiket szeretek: equilibrium, riddick, starship troopers, island, és talán az aeon flux is. Lehet most persze fikázni ezeket is, és sokan fogják is, de legalább egy dologban, a látványban a maximumot nyújtják, ami a BSG-ről nem mondható el. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden más szemétre való bennük, egyáltalán nem. A BSG-ben igen.
Azért a látványtervezőnek nem horpadt be a homloka az erőlködéstől. Minden belsőtér ilyen elnyújtott csonkakúp alakú, az épületek, a járművek stb. Szerintem még ilyet is űrítenek magukból. Bár ezt is egy fél pilot alapján szűrtem le, tovább nem bírtam nézni. A pilóták sisakja meg tényleg a Pirx kapitány jobb napjait idézi. És ez a búmer...nem bírok leszakadni róla, annyira bárgyú. Még ha a szőke buxa kirakta volna a tüdejét, mikor elkezdte ledobálni a gönceit. De semmi. Figyelem minden egységnek...búmer búmer Ez a sorozat az évezred vicce.
Mivel a Battlestar a hajó osztálya, a Galactica a hajó neve. Az Intrepid a hajó osztálya a Voyager a neve! És még neked van bajod a GalaxyQuest fordításával!? Az klasszisokkal jobb, mint a BSG! A hangokról már ne is beszéljünk!
Tv2 honlapon már marhultunk ezzel, nekem ez jutott eszembe:
Csillagközi Repüló.
Valaki ajánlotta a Csillagközi Csatalót is (Csataló! Csataló! Itt Apolló!)
52-es születésü, azaz anyám korabeli, SZVSZ én anyámat sem tartom öreg nyanyának!:-))) Van egy csomó filmje, az elnők felesége a Függetlenség Napjában volt. De szerepelt pl a Donnie Darkoban, a Farkasokkal táncolo-ban (ezért Oscarra is jelölték!) A Grand Kanyonban, a Komputerkémekben, a Tizenkét dühös emberben, hogy csak az ismertebbeket mondjam. És volt még egy Oscar jelőlése a Passion Fish cimű filmjéért.
A Galactica-t semmikepp nem kellett volna kihagyni belole (c-vel, mivel az osszes felirat igy is van a hajokon), mivel folyamatosan referalnak ra, es lesznek mas BSk is. Nekem semmi bajom nem lenne a Harccsillag / Harci Csillag elnevezesekkel sem, sot az en emlekeim szerint amikor az RTLn anno neztem meg nemetul, akkor Galactica Harci Csillag neven is futott a musorujsagban
anno én is láttam az 1978-ban készült filmet és azt gagyinak tartottam én is.
Mikor valaki ajánlotta nekem ezt az újabb kiadást, hogy nézzem mert egy idő elteltével teljesen eltér az eredetihez képest... mondtam neki, hogy kösz nem nagyon érdekel mert...(akkor már az 1. évad lement TV-n) de aztán mégis elkezdtem begyűjteni mert épp se sg1, atlantis nem volt :) és néztem.
a 2. évad pedig teljesen a toppon van nálam.
Ha nézed majd a részeket te megad is látni fogod mennyire más lesz ez az első BSG-hez képest és azt mondom a műfajon belül is hozott egy újítást is mint pl. az Alien.
Nem véletlen a hatalmas sikere ennek a sorozatnak.
Azoknak, akik szerint ez egy fos sorozat: érdemes lenne egy kicsit itt is körbenézni, olvasgatni a BSG Classic History-t, mert az előzmények ismeretében talán egész más fényben fog feltűnni az egész...
Nekem egyébként nem volt szimpi ez a sorozat régen (15 éve), és ezért nem is kezdtem el letöltögetni a mostanit. Akkoriban, amikor a klasszikus részeket láttam, nekem Buck Rogers volt a kedvencem (eltekintve a Star Wars-tól) a bilibilibli robottal, és valahogy nem is nagyon értettem, hogy mit akar a sok KnightRider szemű robot, meg mit küzdenek folyton a jó fésült fiúk velük... Übergagyinak is éreztem egy kicsit (bár nem a buck Rogershez képest, már csak azért sem, mert igen nagy hasonlóságot mutattak sokmindenben). Ettől függetlenül néha néztem, mert egyébként jó kis sci-fi volt, robotok, piff-puff, miegymás... Ma elkezdtem nézni az új sorozatot, és meg kell mondjam, volt benne pár olyan pillanat, ami miatt végleg úgy döntöttem, hogy nézni fogom... Tetszett az egész szitu is, de odavoltam azokon a szösszeneteken, ahogy hozzákötötték a klasszikus sorozathoz... persze, amerikai nyáltenger meg minden, de mindig bejön... utalások egy letűnt korra, amire nosztalgiával emléxünk, egykor része voltunk, és büszkék voltunk/vagyunk, hogy a része voltunk. Örexem? :)))
Sz@r szinkron ide-vagy oda, nekem teccett. Alig várom a jövőheti epizódot.
Egyébként szívesen látnám itt, hogy minek is kellett volna fordítani a címet. De komolyan. Kérem ide a javaslatokat. Battlestar Galactica = ?
Hát nem tudom, h megérdemled-e? Az öreg nyanya kitételted nagyon nem tecc!
A narancs dosszié értelmében kell cselekednie Laura Roslinnak. Ez azt jelenti, hogy az elnök, az alelnök és a kabinet nagy része halott. Az oktatásügyi miniszter 43. a sorban… Végül felesketik a Kolóniák Elnökének.
A Battlestar Galacticanak fegyverekre van szüksége. Van egy raktár a Ragnar kikötőben, arra veszik az irányt. Tyrol főnök teljesen kiakad az XO-ra, állítása szerint csak 40 másodperc kellett volna, és eloltják a tüzeket. De a kapitány kiáll Tigh mellett. A Battlestarok pusztulása után William Adama, a Battlestar Galactica parancsnoka átveszi a teljes flotta irányítását. Összetűzésbe kerül az Elnökasszonnyal, mert ő ellentámadást akar vezetni, míg Roslin a túlélőket akarja menteni. Cylon vadászok közelítenek a Coloniel One felé. Apollonak van egy ötlete. Hatalmas robbanás látszódik a Galactica fedélzetén, a Coloniel One-nak nincs nyoma…