Keresés

Részletes keresés

eguzki Creative Commons License 2007.06.07 0 0 482

Szia Csimpolya!

Online el lehet olvasni? Engem érdekelne mit írnak róla! Persze nem gond, ha nem, legfeljebb megveszem az újságot. Más: Most olvastam egy honlapon, hogy egy surinamei erdőben tucatnyi új fajt fedeztek fel. A legtöbb béka, van köztük lábatlan gyík stb.. Nem igazán kriptozoológia, de érdekes!

Üdv!

Előzmény: Csimpolya (481)
Csimpolya Creative Commons License 2007.06.07 0 0 481

Tudatom, hogy a jelenlegi Hihetetlen egy oldalat szentelt az orjon-ojhojnak (avagy a mongóliai halálféregnek.) Csak ezért nem érdemes megvenni az újságot, mert kb. annyit közölt le, amit eguzki amúgy is megírt. Viszont közöl egy képet egy állítólagos csontvázról.

Továbbá ők is hívatkoznak Jefremovra, igaz, Efremovnak írják...

Tudom, nem ide tartozik, de szörnyen bosszant: Egy cikk van  a magyarországi vámpírokról, és őszinte bosszúsűgomra simán átvette Ráth-Végh István írását, csak persze nem jelölte meg a forrást. Ennyit a korrekt újságírói magatartásról... 

Csimpolya Creative Commons License 2007.06.04 0 0 480

Monár Gábor említi meg futólag valamelyik útleírásában, de nem sokkal mond róla többet, mint amit idáig leírtatok. Az indiánok bársonyos bőrű, nem nélküli élőlénynek írják le, a vadak, főleg a vemhes nőstény állatok pártfogója.

Előzmény: veszett kopó (471)
Irbisz Creative Commons License 2007.06.04 0 0 479

"igazi" vaddisznó is lehet majd akkora mint ez a felhízlalt alabamai monstrum:

Egy újabb óriás kan Törökországból

Augusztus elején Észak-Anatóliában, egy holdfényes cserkelés során ejtette el egy német vendég vadász ezt az élõsúlyban 410 kilós vadkant. A kan agyarai 26,5 centisek voltak, korát 13 évesre becsülték. A múlt évben egy portugál vendégvadász három és fél mázsás kant ejtett Törökországban. Arról nem szól a tudósítás, hogy szabad területen vagy vadaskertben került puskavégre az óriás agyaras. (Forrás: Wild und Hund 2006. 20. szám

http://www.vadaszat.net/hirek/2006/patricius/nagy_kan.jpg

Előzmény: Sch.Lacika (468)
Irbisz Creative Commons License 2007.06.04 0 0 478

Hogzilláról a leleplezés:)

Felhizlalták Fredet, mielőtt lemészárolták

2007. június 3., vasárnap 19:06 InfoRádió / CNN

Frednek hívták azt a kapitális méretű vaddisznót, amelyet pisztollyal lőtt le egy 11 éves fiú az Egyesült Államokban. Az állatot egy alabamai farmon hizlalták fel, és napokkal azelőtt adták el, hogy a fiú lelőtte volna a Lost Creek ültetvényen.

Az óriási vaddisznó sorsa nem hagyja nyugodni az amerikaiakat. Gazdája, Phil Blissitt a The Aniston Star című lapnak mesélte el, hogy 2004 karácsonyán vásárolta meg az akkor hathetes Fredet, ajándékba a feleségének.

Lelövése előtt napokkal adták el a jószágot, a farmjukon lévő összes többi disznóval együtt.

"Azt akarom, hogy mindenki tudja az igazságot" - tette hozzá Rhonda Blissitt.

Fredet egy Jamison Stone nevű 11 éves fiú lőtte le. Állításuk szerint az állat 453 kilós és 2,7 méter hosszú volt. Az apa szerint az állat vad volt, nem úgy tűnt, hogy egy farmon nőtt volna fel.

A férfi beszélt a disznó gazdájával is, aki azt mondta neki, hogy Fred gyakran megvadult, és fenyegette a farm látogatóit.

"Nagyon kedves volt. Vigasztalta a fiamat, hogy a disznó vad volt, és meg kellett ölni" - mesélte Mike Stone.

Előzmény: Brian Benson (465)
Sch.Lacika Creative Commons License 2007.06.03 0 0 477
No, annyit ókumláltam ki, hogy a curupira egy indián kisfiú, aki védi az erdőt és az állatokat.
Előzmény: Sch.Lacika (476)
Sch.Lacika Creative Commons License 2007.06.03 0 0 476
Curupira néven van sok találat...
hoppa_hoppa Creative Commons License 2007.06.03 0 0 475
tudnál rá adni valamilyen forrást? angolul én sem találtam más értékelhetőt, mint valami brazíliai erdei szellemet, aki az erdei állatok védőszentje, és nem barátságos az emberekkel.
Sch.Lacika Creative Commons License 2007.06.02 0 0 474
Angolul én sem. Németül valamennyit, de nem találtam szinte semmit. Csehül van sok minden...
Sch.Lacika Creative Commons License 2007.06.02 0 0 473
Sokkal okosabb nem lettem tőle.
Előzmény: Brian Benson (470)
Sch.Lacika Creative Commons License 2007.06.02 0 0 472
Ilyen esetekben teljesen kézenfekvő, gyakran igaz is...
Előzmény: Brian Benson (469)
veszett kopó Creative Commons License 2007.06.02 0 0 471
Tud valaki valamilyen infóval szolgálni a "kurupira" nevű lényről? Sajnos én nem tudok angolul.
Brian Benson Creative Commons License 2007.06.02 0 0 470
Most kezdődik a Nat Geo-n az orosz/mongol Bigfoot utáni nyomozás...
Brian Benson Creative Commons License 2007.06.02 0 0 469
Vagy épp egy tehetséges srácnak, aki ügyesen bánik a Photosoppal...
Előzmény: Sch.Lacika (468)
Sch.Lacika Creative Commons License 2007.06.02 0 0 468
Pár nappal korábban már láttam valahol, de ezt nem tartom kriptolénynek, inkább egy szerencsétlen mutációnak, vagy még inkább a körülmények furcsa összejátszásának. (Vadkan+ hízó koca + haltáp= Hogzilla I.)

Előzmény: Brian Benson (467)
Brian Benson Creative Commons License 2007.06.02 0 0 467
Na és a legújabb, II. Hogzillához nem szóltál semmit...? :(

Pedig olyan... nagy...
Előzmény: Sch.Lacika (466)
Sch.Lacika Creative Commons License 2007.06.01 0 0 466
Hát valóban, ez bármi lehetett... Akár a Nessie is, akár nem...

Aki lemaradt róla: a TV2 honlapján megnézhető.
Előzmény: Brian Benson (464)
Brian Benson Creative Commons License 2007.06.01 0 0 465
Meg még egy kép a Hogzilla-fanoknak:

http://meta-religion.com/Zoology/Extremes/hogzilla.htm
Brian Benson Creative Commons License 2007.06.01 0 0 464
Igen sovány volt, a film is + a "szörny" is...
Brian Benson Creative Commons License 2007.06.01 0 0 463
Most mindjárt meglátjuk a Loch Ness-i szörnyet a tv2-n, lefilmezték... kíváncsi vagyok... :)
Csimpolya Creative Commons License 2007.05.18 0 0 462
Igen, ez valószínűleg így van. Ezért írtam, hogy jó lenne látni a korabeli újságcikkeket. Miután az újságírók nem helybéliek voltak, igen valószínű, hogy kritikusan szemlélték az esetet. 
Előzmény: hoppa_hoppa (459)
Irbisz Creative Commons License 2007.05.17 0 0 461
"Miután nem vagyok, voltam vagy leszek vadász, nem is sértődtem meg. Viszont elképzelhető, hogy a nagymacskák támadása esetén található karomnyom is.
Ahogy írtam is, elvileg egy puma vagy akár egy párduc vígan elél és szaporodhat is mondjuk a Skót felvidéken. "
a Skót-felföldön nem él meg ekkora nagyságú ragadozó állat (nincs táőlálék), vagy ha igen az csak a tenyésztők birkáiból élne, így hamar kiderülne h. itt valami nagyragadozó van.

Nessievel is ez a probléma, a nyitottabb tudósok is azon az alapon vetik el létét h. nincs elegendő elegendő biomassza a tóban, még ha fiygelembe vesszük is a feltételezett hüllők emlősökénél sokkal kisebb energiaigényét.
az már csak ráadás h. a jégkor végén keletkezett a tó :)

rejtőző lényeket inkább a trópusok környékén leeht lelni, mint ahogy az utolsó 10-15 évben is ezeken a területeken leltek eddig ismeretlen nagyobb emlősöket (vietnam, laoz, tanzánia, india stb.)
Előzmény: Csimpolya (380)
Irbisz Creative Commons License 2007.05.17 0 0 460
pár hazai könyv a témáról (nem tudom voltak-e már)
Szemadám György: Apokrif lények enciklopédiája:
Karl Shuker: Noé elveszett bárkája (A XX. század új és újra felfedezett állatai)* ez nem kifejezett kriptozoológia, csak a végén van ezzel foglalkozó fejezet, de a 20-ik sz. eleje óta felfedezett állatokról nagyon sokat megtudni.
Jurij Dmitrijev Ember és állat I. Itt az első kötetben van egy nagyobb lélegzetű rész apokrif állatokról, különösen nagy terjedelemben a tengeri kígyóról
Tasnádi Kubacska András: A mondák állatvilága*
Farkas Henrik: Legendák állatvilága
Raymond Darieni - Jeti-jeti
Előzmény: eguzki (417)
hoppa_hoppa Creative Commons License 2007.05.17 0 0 459
azért azt ne feledjük, hogy minden 1855-ben történt. több mint 150 évvel ezelőtt még nem volt kiforrott helyszínelési technika :) és hát a nép nyelve is rengeteget színezhetett a sztorin.
Előzmény: Csimpolya (458)
Csimpolya Creative Commons License 2007.05.17 0 0 458

Köszönöm az információt!

Azért igazán kiváncsi lennék, mi is volt ez. Valószínüleg sosem tudjuk meg.

Egyébként céloztam egy híres megtévesztéses estre, magyarán ugratásra. Sajnos, nem emmlékszem pontosan, mikor volt. Egy amerikai egyetem egy tó partján fekült. EGy nap ott is frissen esett a hó, és abban furcsa lábnyomokat találtak. A nyomok egyenesen a tóhoz vezettek, és ott egy lékban kezdődtek-végződtek. Nagyon nagy érdeklődést keltett, és sokáig nem tisztázódott, mi is volt ez. Húsz év múlva derült ki, hogy néhány pihent agyú egyetemista kölcsönvette, a rektori szobában lévő esernyőtartót, ami orszarvúlábból készült, és azzal csinálta a nyomokat. Miután egyik ott tanuló vagy tanár sem volt Derszu Uzala, nem vették észre, hogy minden nyom mondjuk bal hátső lábból származik. A tavon vágott lék meg zseniális ötlet volt, meg kell hagyni.

Ebben az esetben viszont nem tartom valószínűnek, hogy 160 kilométeren keresztül mászkált valaki két patán, nem is beszélve arról, hogy 12 láb magas kerítéseket hogy ugrott át.  

Előzmény: eguzki (457)
eguzki Creative Commons License 2007.05.16 0 0 457
Közben utánajártam, a titokzatos exmoori fenevad a '70-es és '80-as években rémísztgette az ottani lakosságot, így nem róla van szó.
Előzmény: Csimpolya (452)
Csimpolya Creative Commons License 2007.05.16 0 0 456
Az a könyv csak pár kimazsolázott részlet pont a Varázsvesszőből.
Előzmény: Sch.Lacika (455)
Sch.Lacika Creative Commons License 2007.05.15 0 0 455
A Fáraó átkát olvastam tőle, nagyon régen...
Előzmény: Csimpolya (454)
Csimpolya Creative Commons License 2007.05.15 0 0 454

Ami a Ráth-Végh István könyveit illeti, kamaszkorom nagy kedvencei, de most sem kell szégyenkeznem az ízlésem miatt. Konkrétan a Varázsvessző mindenféle meg nem  oldott, vagy meg nem oldható rejtéllyel foglalkozik, de ebből csak ez az egy, ami nnyira-amennyire kriptozoológia.

Foglakozik viszont pl. a vasálarcossal, Kaspar Hauserrel, XVII. Lajos állítólagos szökésével és még jónéhány érdekességgel. Akit érdekel az ilyesmi, tiszta lelkiismerettel ajánlhatom. 

Csimpolya Creative Commons License 2007.05.14 0 0 453
Ebben legalább van fantázia! Lehet, hogy itt is a csupakabra tette tiszteletét? :-)))
Előzmény: Wolvie (448)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!