Keresés

Részletes keresés

Pokrócz Creative Commons License 2003.02.06 0 0 233
"Láttam valahol egy kimutatást, hogy a jelenlegi parlamentben több egykori párttag ül az ellenzék padsorai között."
Ezt szívesen végigszámolnám magam is. Jelentősége tényleg nincs, 4 évre van kormányunk.

"Az esőcsinálásról: semmit nem tehettünk. A jaltai világrendben a SZU érdekszférájába kerültünk, és ezt az Egyesült Államok 1956-ban is "tiszteletbe tartotta". Az adott mozgástérben, a megszabott lehetőségeink köztt még így is mi, illetve a mi vezetőink mozogták a lehető legtöbbet - ha szabad ezt ilyen sután megfogalmazni."

A jaltai világrendben sok minden benne volt ránk vonatkozólag, többek között a Horthy diplomácia teljes impotenciája, a Szovjetúnió történelmi gyökerű unszimpátiája irányunkban, stb. Ezekről mi tehetünk, a többiről már kevésbé. 45 után pedig elvtársaink túlzásba vitték a buzgolkodást túl akartak tenni a többi szoc. országon. Egyedül Kádár 70-es, 80-as évein érződött, hogy már nem akar mindenáron megfelelni.
Jugoszláviát, Romániát jalta hová sodorta?

Pokrócz

Előzmény: Törölt nick (229)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.06 0 0 232
"A négy embert csupán példaként hoztam fel - és azért őket, hogy láttassam Veled: nem csupán büdöskommunistákból áll a parlament, a város, az orság - sorolhattam volna másokat is."

Senki sem állított ilyet. Apropó: mi az, hogy "büdöskommunista"?

"Erre próbálok ráébreszteni mindenkit, valamint arra, hogy nem feltétlenül szükséges mindezt birka módjára tűrnünk.
Sajnálom, hogy a Te olvasatodban ez nem így megy át..."

Mit nem kell tűrnünk? A mindenkori kormányt? Tökmindegy ki nyert, csak szidjuk bármi áron?
Szégyen az manapság, ha valaki bármelyik kormány mellett kiáll?

Pokrócz

Előzmény: Sarkany (231)
Sarkany Creative Commons License 2003.02.06 0 0 231
Ráerősítettel arra, hogy nem értettél meg semmit az egészből.

Amikről most írsz, ehhez még hasonlót sem nehezményeztem. Meg vagyok elégedve avval amim van és tudok is neki örülni. Mindez - az elszenvedett hátrányok ellenére is - a magam erejéből van. A diplomáim is, az anyagi javaim is. Nyugodtan borotválkozom reggelenként.

Ezt azért őszinte lelkiismerettel nem mindenki mondhatja el manapság magáról. Szép számmal akadnak azonban olyanok, akiket ez nem is érdekel.
A négy embert csupán példaként hoztam fel - és azért őket, hogy láttassam Veled: nem csupán büdöskommunistákból áll a parlament, a város, az orság - sorolhattam volna másokat is.
Magadban folytathatod a felsorolást ízlésed szerint, mert a lista korántsem teljes és az sem biztos, hogy mindenért a büdöskommunisták a felelősek...

Gondolkodj el azon, hogy kik tették lehetővé azon urak közéleti szerepvállalását, akiket nehezményezel és azokét is, akiket én felemlegettem!
Rá fogsz ébredni ugyanaz a csoport a felelős mindezért, a választók!
Erre próbálok ráébreszteni mindenkit, valamint arra, hogy nem feltétlenül szükséges mindezt birka módjára tűrnünk.
Sajnálom, hogy a Te olvasatodban ez nem így megy át...

Csak ismételni tudom azt, amit korábban leírtam: Ragaszd cimkéidet továbbra is, rajtam is van még hely bőven!

Előzmény: Pokrócz (227)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.06 0 0 229
Láttam valahol egy kimutatást, hogy a jelenlegi parlamentben több egykori párttag ül az ellenzék padsorai között. De ennek tényleg nincs már jelentősége.
Az esőcsinálásról: semmit nem tehettünk. A jaltai világrendben a SZU érdekszférájába kerültünk, és ezt az Egyesült Államok 1956-ban is "tiszteletbe tartotta". Az adott mozgástérben, a megszabott lehetőségeink köztt még így is mi, illetve a mi vezetőink mozogták a lehető legtöbbet - ha szabad ezt ilyen sután megfogalmazni.
Előzmény: Pokrócz (228)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.06 0 0 228
alanyi jogon-t szerettem volna írni természetesen.

"Gondolom, az alanyi gazemberrel itt azokra célzol, akik esetleg MSZMP-tagok voltak. Ilyenek szép számmal vannak mind a két oldalon."
Azért az arányokban nagyságrendi különbségek vannak.

"A Fideszben is ülnek egykori PB-tagok, az MSZP-ben pedig olyanok, akik elég sokat tettek a rendszerváltozásért, illetve azért, hogy az békésen menjen végbe."
Ha felgyújtok egy istállót és aztán mégis kimentek néhány birkát, akkor azért nem ünneplem magam olyan nagy hősként.

"Az elmúlt rendszerben mindenki érintett volt. Kivétel nélkül. Különben máshogy nehezen boldogulhatott volna."
Igen, mindenki érintett. Van aki csak megázott, mert esett az eső, van aki pedig csinálta az esőt. Szabad ezt összemosni?

"Az pedig, hogy a jelenlegi NATO- és EU-párti vezetésben vannak, akik pozíciókat töltöttek be a VSZ-es, KGST-es időkben, talán nem olyan nagy horderejű kérdés. Az ember folyton változik, megújul, rájöhet bizonyos tévedéseire."
Így van, ezzel én is így vagyok. Belátom és bocsánatot kérek. Kért bárki bocsánatot az MSZMP KB-ból?

"A jobboldal vezetői között is találhatunk olyanokat, akik pár éve még harcos egyházellenességükről voltak híresek."
Igen, ettől hiteltelenek az emberek szemében.

Pokrócz

Előzmény: Törölt nick (226)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.06 0 0 227
Nem vártam, de egyszerűen sántít minden logikád, vedd már észre. Kiszúrtál kb. 8 parlamenti pártból összesen 4 embert, akiket egyáltalán nem kívánok védeni.

Amit játszol, az a tipikus "kisember" magatartás, aki mindig a hatalmat szidja - ugyanis ebben leli egyedül örömét. Akit irritál, ha valakinek valami sikerül. Akit zavar, ha a szomszédja palotát épít és ő még mindig ugyanott lakik, ahol 30 éve. Aki az életben még nem tudott rendesen örülni semminek. Aki egy mérkőzésből is csak a két kapufára emlékszik és nem a 8 gólra. Szolnokkal tipikusan ezt játszod.

Nem mondom, hogy ilyen Vagy, de idáig ez jött át.

Pokrócz

Előzmény: Sarkany (224)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.06 0 0 226
Gondolom, az alanyi gazemberrel itt azokra célzol, akik esetleg MSZMP-tagok voltak. Ilyenek szép számmal vannak mind a két oldalon. A Fideszben is ülnek egykori PB-tagok, az MSZP-ben pedig olyanok, akik elég sokat tettek a rendszerváltozásért, illetve azért, hogy az békésen menjen végbe. Az elmúlt rendszerben mindenki érintett volt. Kivétel nélkül. Különben máshogy nehezen boldogulhatott volna. Úgyhogy ezért nem kell ujjal mutogatni, hanem átlépni már ezen.
Az pedig, hogy a jelenlegi NATO- és EU-párti vezetésben vannak, akik pozíciókat töltöttek be a VSZ-es, KGST-es időkben, talán nem olyan nagy horderejű kérdés. Az ember folyton változik, megújul, rájöhet bizonyos tévedéseire. A jobboldal vezetői között is találhatunk olyanokat, akik pár éve még harcos egyházellenességükről voltak híresek. Ők is megváltoztak. Mások is.
Előzmény: Pokrócz (222)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.06 0 0 225
Lássuk a legújabb gyögyszemet.
Powell elsöprő erejű bizonyítékhalmazát. A háborúpártiakat gondolom teljes mértékben meggyőzte ez a rengeteg megdönthetelen bizonyíték.

Szerintem ezek az amerikaiak megint lejáratják a a civilizáció egyik felét, de én bizonyára elfoglt vagyok.

Pokrócz

Sarkany Creative Commons License 2003.02.06 0 0 224
Ha azt vártad volna tőlem, hogy elkezdjek büdöskommunistázni is, akkor nem értettél meg semmit abból, amit és amiért írtam.
Nyugodtan ragasztgasd továbbra is a cimkéidet.

Sajnálom... :(((

Előzmény: Pokrócz (222)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.06 0 0 223
Így van. A bal és jobb az elmúlt 200 éveben mindig mást jelentett. Ezért nem kötöttem bele egyetlen beírásodban sem a bal és jobb kifejezésekbe. De ha csak annyit elértem a "szélsőbal provokációval", hogy mostantól óvatosabban jobboldalizzatok le bárkit, akkor már megérte.

Pokrócz

Előzmény: Törölt nick (221)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.06 0 0 222
Reagáltam, de még a gépem is megfagyott attól amit írtam. Meg sem próbálom rekonstruálni. Ehelyett inkább annyit mondanék, hogy én a magam nevében köszönöm a vallomást, valóban sok mindent megvilágítanak ezek az élmények. Az én családomban is történtek hasonló, sőt sokkal durvább dolgok is - megértettem a mit írtál, mégegyszer köszönet érte.

De. Az írásod második felét már kissé féloldalasnak érzem.

"Elkövetkezett a rendszerváltozás.
Benépesült a parlament egy nagy rakás politikai hőzöngővel, ilyen Orbán, Rogán, Kövér és Pokorni félékkel, akiknek nincsenek elveik, csak a hatalom birtoklása utáni vágy hozza lázba őket. Nos, az ilyen és hozzájuk hasonló urak a csengőfrászt felemlegetve jó ürügyet találnak még ma is egy jó kis büdöskommunistázásra.
Hogy jönnek ezek ahhoz, hogy politikai tőkét kovácsoljanak olyan dolgokból, amiről jó esetben csak hallottak, de halvány gőzük sincs arról, hogy a valóságban mit is jelentett ez!?"

Szóval ezzel már van egy kis gondom.
Benépesült a parlament egy nagy rakás politikai ... bűnözővel, akik 30 éven keresztül végigrabolták a társadalmat, és elvadászgattak a mi költségünkre.
Hogy jönnek ezek ahhoz ... hogy egykori pufajkásként, ÁVH tisztként, stb. az ország pofájába röhögjenek, és nato-ról, EU-ról, piacgazdaságról, demokráciáról és emberi jogokról pofázzanak?
És ezt a végtelenségig lehetne folytatni, de bizonyosan nincs támadhatalan ember a perlamentben.

És most a hatalomról. (ami ugye még a dugásnál is édesebb ...) Ahhoz, hogy valaki eljusson egy parlamenti székig - vagy még tovább - természetesen kell némi magamutogatási vágy, nagyon erős túlélési ösztön, némi bosszúvágy, harciasság, miegyéb, és a végén jöhet a hatalmi mámor.

Most pedig a fiatalokról. Én azért különbséget tennék aközött, hogy valaki csak hülyeséget beszél, vagy pedig alanyi egy gazember.

Pokrócz

Előzmény: Sarkany (219)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.06 0 0 221
Mellesleg - visszautalva részben Pokrócz szélsőbalos címkéjére, valamint arra, amikor Sárkány baloldaliságát kérte számon - nem hiszem, hogy Irak kérdése a bal-jobb határvonal mellett törésvonalazódik. Ilyen alapon baloldalinak kéne neveznünk a Nixon óta legjobboldalibb amerikai elnököt, Bush juniort, illetve jobboldalinak a háborút ellenző szociáldemokrata Schrödert.
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.05 0 0 220
Persze-persze, másoknak is vannak/lehetnek vegyi vagy/és bakteriális fegyverei. De nekik nincs olajuk. Tőlük nem tart Izrael. Ők nem alkalmasak a figyelem elterelés szempontjából. Ők nem feltétlen diktatúrában élnek. Nekik nincs kurd kisebbségük, akiket esetenként vidáman irthatnak. És lásd be kérlek, hogy a választék nem olyan nagy! Hogy nézne ki az, hogy meg lettek hirdetve a "lator" államok, aztán most meg valaki más jönne a képbe? Egyébként Iraq sajnos valós veszélyt jelent. "Vagy soroljam azokat, akik szintén nem tartanak be semmilyen ENSZ határozatot?" Fölösleges, én is tudok párat. De érdekes módon milyen nagyon hangosak ugyanők, ha másra kell rámutatni!:-(
Előzmény: Pokrócz (203)
Sarkany Creative Commons License 2003.02.05 0 0 219
ezért idéztem klasszikustól. :)

Roppant megtisztelő a számomra! :))

A 216-ra is reagálj már valamit, ha kérhetek ekkora szívességet!

Előzmény: Pokrócz (218)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.05 0 0 218
"Vagy lazítani nem tudsz, vagy játszani."

Játszani imádok, lazítani - ezt talán először definiálnunk kellene, fene se tudja manapság ki mit ért lazításon.

"Bármelyik is igaz, ez rossz lehet Neked,"

Nekem nagyon jó. De ezt elég ha csak én tudom.

"pláne akkor, ha ezt személyeskedésnek veszed."
Kicsoda, micsodát? Olvass vissza, ki kezdett el személyeskedésről írni. Nekem eszembe nem jutott idáig. Ezen a topikon nekem még semmi nem tűnt igazi személyeskedésnek, talán Nektek kellene lenyugodni. Pont ezért idéztem klasszikustól. :)

Pokrócz

Előzmény: Sarkany (217)
Sarkany Creative Commons License 2003.02.05 0 0 217
Vagy lazítani nem tudsz, vagy játszani.
Bármelyik is igaz, ez rossz lehet Neked, pláne akkor, ha ezt személyeskedésnek veszed.

Hasonló cipőben jártam jó ideig én is. Nehezen, de le tudtam vetkőzni. Úgy kb. 40 éves koromra...

Előzmény: Pokrócz (215)
Sarkany Creative Commons License 2003.02.05 0 0 216
Ha ezt nekem tegyük fel Sárkány írja, akkor én inkább örömmel olvasok tőle olyan dolgokat - például a hatvanas évek elejéről - amiről gőzöm nincs.

No, akkor most írok Neked valamit, ami talán részben magyarázatot ad arra, hogy miért is az a véleményem a politikusokról és a politikai pártokról, amit a 208-as hozzászólásomban is megfogalmaztam.

Olyan 7 és 10 éves korom között volt alkalmam személyesen megtapasztalni mi is volt az a bizonyos „csengőfrász”. Apámat az 1956-os eseményekben való részvétele miatt internálták és emiatt 1962 vagy 63-ig ref-es (ref=rendőri felügyelet) volt. Csak Budapest rendőrfőkapitányának engedélyével hagyhatta el a várost, legkésőbb este 9-re otthon kellett lennie, reggel 6 előtt nem mehetett sehová, nagyobb társaság nem jöhetett össze a lakásunkban, stb. Minden vasárnap be kellett jelentkeznie a területi rendőrörsön. A kutyafül, amin láttamozták a megjelenését, még ma is megvan. Éjszakánként a leglehetetlenebb időpontokban (pl. hajnali kettőkor) a lakásunkon is zaklatták a családunkat. Tűrtük…
A hetvenes évek elejére el is felejtettem az egészet. Apám, anyám, sem emlegette fel.

Ezek után nem hiszem, azt feltételezed a családunkról, hogy valaha, bárki is szimpatizált volna a baloldallal, vagy annak szélsőséges oldalával.

Elkövetkezett a rendszerváltozás.
Benépesült a parlament egy nagy rakás politikai hőzöngővel, ilyen Orbán, Rogán, Kövér és Pokorni félékkel, akiknek nincsenek elveik, csak a hatalom birtoklása utáni vágy hozza lázba őket. Nos, az ilyen és hozzájuk hasonló urak a csengőfrászt felemlegetve jó ürügyet találnak még ma is egy jó kis büdöskommunistázásra.

Érdekes módon, apám, aki szenvedő alanya volt az 1956 utáni megtorlások időszakának, sohasem kérkedett evvel és ha ilyeneket hall, csak csóválja a fejét.

Hogy jönnek ezek ahhoz, hogy politikai tőkét kovácsoljanak olyan dolgokból, amiről jó esetben csak hallottak, de halvány gőzük sincs arról, hogy a valóságban mit is jelentett ez!?

Tudnék még írni hasonlókat a családom történetéből, de nem teszem. Egyszer talán majd személyesen…

Előzmény: Pokrócz (214)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.05 0 0 215
"Lazítsatok már! Fogjátok fel játéknak, én is annak tekintem... :))

Sárkány"

Pokrócz Creative Commons License 2003.02.05 0 0 214
"Én azt hittem figyeled a világot, bár akkor még fiatal voltál." Személyeskedjünk? Tessék:
Azt hittem, bár idősebb vagy nálam, többet megértesz a világ eseményeiből."

Ez Neked személyeskedés? Én másként gondolom. Ha ezt nekem tegyük fel Sárkány írja, akkor én inkább örömmel olvasok tőle olyan dolgokat - például a hatvanas évek elejéről - amiről gőzöm nincs. Ha a fentieket lekezelésnek vagy kioktatásnak vetted akkor vagy engem kell eltiltani a billentyűzettől, vagy Neked nem kell mindent rögtön mellre szívni, lényeg az, hogy nem volt benne ilyen szándék. Aki engem ismer, az tudja, hogy ém még soha az életben nem bántottam senkit a kora miatt 0-100-ig.

Pokrócz

Előzmény: Törölt nick (196)
Sarkany Creative Commons License 2003.02.05 0 0 213
Amint tapasztalom, visszaolvasni nem nagyon szoktál...
Előzmény: Pokrócz (212)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.05 0 0 212
"Nem emlékszem, hogy valaha személyeskedtem volna Veled, de Te látom nem így tudod. Ki mint él, úgy ítél! :(( "

Ki mint olvas ...

Előzmény: Sarkany (210)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.05 0 0 211
"Tesó, nem vagyok szélsőbalos, én se nácizlak le Téged, már bocsánat."
Nehéz is lenne. De mostmár legalább tudom, hogy minek NEM tartod Magad.

"Azért mindent ebben a topikban se lehet, legalábbis szerintem itt is működhet a jóízlés."
Én a helyetekben a jóízlés emlegetésével azért óvatosabban bánnék.

"Az "orosz betörés"-ről: gondolod, hogy a szovjeteknek nagy álma vágyálma volt Afganisztán annektálása?"
Nem.

"Az egy olyan ország, amelynek alig van természeti kincse."
Óriásit tévedsz. (Már megint a földrajz órák!) Geológusok szerint az ország térképe egy kész Mengyelejev táblázat. Állítólag ásványkincsekben rendkívül gazdag, szinte minden fontos és értékes elem megtalálható (persze nem olajról van szó). A kitermelhetőség már más kérdés. (Keress rá, ugyanott.)

"Az 1970-es években kommunista színezetű kormány került hatalomra, amely behívta a szovjeteket, akiknek kapóra jött, hogy növelhetik a befolyásukat az iszlám térségben."
Egyetértünk.

"Na és ha nem a Vörös Hadsereg vonult be, akkor milyen oroszok? Csapajev kapitány és emberei? Vagy az amúri partizánok? Ne ferdíts!"

Előzőleg arra utaltál, hogy a Vörös Hadsereget nem lehet csak úgy kiverni bárhonnan. Természetesen nem. Afganisztánba csak néhány nagyobb egységet vezényeltek - mint ahogy csecsenföldre is nemrég - és én arra utaltam, hogy nem tennék egyenlőség jelet közéjük és "a Vörös hadsereg" közé. Így már gondolom érthetőbb és elfogadhatóbb.

"Kuvait az ENSz tagállama, független ország. Ennek ellenére nyugodtan megszállhatta Irak?"
Nem volt szép dolog.

"Mind a mai napig több ezer kuvaiti sorsa ismeretlen."
Bizonyára. És több millió vietnámié is.

"Egyébként csak a színesség végett: az 1980-as években Irán ellenében az Egyesült Államok Irakot, valamint Szaddam Husszeint támogatta és fegyverezte föl. Sőt a Szovjetunió is. Semmi sem fekete-fehér."
Egyetértünk. Sosem próbáltam jókra-gonoszakra osztani a világot, itt ezen a topikon is pont azért vitatkozunk, hogy árnyaljunk kissé egymás világképén. Nem is gondolod, hány esetben pont én szoktam védeni az oroszokat, de afganisztánnal kapcsolatban sohasem tennék ilyet.

Pokrócz

Előzmény: Törölt nick (209)
Sarkany Creative Commons License 2003.02.05 0 0 210
"Személyeskedjünk? Tessék:..."
Nem tenném. Ezt meghagynám Sárkány komának. :))

Nem emlékszem, hogy valaha személyeskedtem volna Veled, de Te látom nem így tudod. Ki mint él, úgy ítél! :((

Előzmény: Pokrócz (207)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.05 0 0 209
Tesó, nem vagyok szélsőbalos, én se nácizlak le Téged, már bocsánat. Azért mindent ebben a topikban se lehet, legalábbis szerintem itt is működhet a jóízlés.
Az "orosz betörés"-ről: gondolod, hogy a szovjeteknek nagy álma vágyálma volt Afganisztán annektálása? Az egy olyan ország, amelynek alig van természeti kincse. Az 1970-es években kommunista színezetű kormány került hatalomra, amely behívta a szovjeteket, akiknek kapóra jött, hogy növelhetik a befolyásukat az iszlám térségben.
Na és ha nem a Vörös Hadsereg vonult be, akkor milyen oroszok? Csapajev kapitány és emberei? Vagy az amúri partizánok?
Ne ferdíts!
Kuvait az ENSz tagállama, független ország. Ennek ellenére nyugodtan megszállhatta Irak? Mind a mai napig több ezer kuvaiti sorsa ismeretlen.
Egyébként csak a színesség végett: az 1980-as években Irán ellenében az Egyesült Államok Irakot, valamint Szaddam Husszeint támogatta és fegyverezte föl. Sőt a Szovjetunió is. Semmi sem fekete-fehér.
Előzmény: Pokrócz (207)
Sarkany Creative Commons License 2003.02.05 0 0 208
Te csak jobb vagy baloldalban tudsz gondolkodni?
Egyáltalán, miért cimkézel már megint?
Ha eddigi írásaimból nem derült volna ki, leszarom a politikusokat és politikai pártokat is látványos ívben, úgy ahogy vannak.
Van saját véleményem, nem kell kölcsönöznöm egyetlen politikustól vagy párttól sem...
Előzmény: Pokrócz (202)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.05 0 0 207
"Az oroszokat pedig senki nem verte ki, az 1980-as évek végén az egyre nagyobb gazdasági-társadalmi-politikai gondjaik miatt, valamint a 10 éves afganisztáni tartózkodás eredménytelensége (veszteségeik) okán kivonultak az országból."

Amikor egy katonai akcióban valaki elveszíti helikopterei nagyrészét, bevetett egyéb fegyverzetének szintén nagyrészét, és a sorállomány morális szintje miatt minden további szárazföldi akció kétségessé válik, nos ezt időnként vereségnek szokák hívni. Vagy nem?

"A Vörös Hadsereget azért nem volt olyan egyszerű kiverni bárhonnan is."

Én nem a Vörös hadseregről írtam, hanem az afganisztánba betörő oroszokról. Nagy a különbség, ne ferdíts!

"Valamint nem betörtek Afganisztánba, hanem behívták őket."

Egy független ország területére való katonai behatolást agressziónak, betörésnek egyaránt lehet hívni. Az oroszok kb. annyira jöttek meghívásra, mint 56-ban hozzánk. Ismét ne ferdíts!

"Személyeskedjünk? Tessék:..."

Nem tenném. Ezt meghagynám Sárkány komának. :))
Téged továbbra is tisztellek A.N.D.-ért. A szélsőbalosság csak egy állapot, mint minden más ez is múlandó.

(Történelmi tények megmásítására egyébként én is allergiás vagyok.)

Pokrócz

Előzmény: Törölt nick (196)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.05 0 0 206
Ha már a sapkahasonlatról volt szó, meg a józan észről:
„Az Egyesült Államok számos országot fog az akcióhoz szövetségeseként megnyerni. Ebben a szövetségben Magyarországnak részt kell vennie a lehető legkisebb, nem harci alakulattal, mert fontos, hogy kinyilvánítsuk a nyugati keresztény világhoz való tartozásunkat. Minden elkötelezettségünk ellenére le kell szögeznünk, hogy nézetünk szerint, amíg a terrorizmus politikai és kulturális okait nem tárják fel, és nem elemzik kellő toleranciával, addig a katonai megoldások kevés sikerrel kecsegtetnek.” (Simicskó István /Fidesz/, 2002. október)
Tehát ha a szoci kormány részt akar venni az amerikai akcióban, akkor az fújj, ha nem akar részt venni, akkor az fújj.
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.05 0 0 205
Keress rá Te. Te állítasz valamit. Győzz meg.
Előzmény: Pokrócz (204)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.05 0 0 204
"A legnagyobb amerikai olajvállalatok már felosztották egymás között az iraki olajvagyont." Ezt honnan tudod?"

Többek közt azt a napilapot is olvasom minden nap, amelybe Te is szoktál időnként publikálni. Keress rá, kb. 2 hete jelent meg, még a cégnevek is fel vannak sorolva.

"Az iraki rezsim épp Kuvait lerohanásával bizonyította, hogy nem csak a határain belül érdekelt."

...ex-határain...

Pokrócz

Előzmény: Törölt nick (166)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.05 0 0 203
"Ezzel együtt háború ellenes vagyok, és nem látom igazoltnak, hogy vegyi vagy bakteriális fegyverei lennének Iraqnak."

És mi van, ha mindenféle vegyi, stb. fegyverei vannak? Kezdjem el sorolni azoknak az országoknak a sorát, akinek szintén van? Vagy soroljam azokat, akik szintén nem tartanak be semmilyen ENSZ határozatot?

Pokrócz

Előzmény: Törölt nick (194)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!