Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Az EU-ban is csak 5-600 film kapható jelenleg bd-n, ezt egy közelmúltban végzett felmérés állapította meg.
Ne az olimpiát, mint egy extrém kiemelkedő esményt hozzuk példának, hanem mondjuk a Kultúrházat. A tévéknek a kameráktól kezdve mindent át kell alakítaniuk, hogy alkalmas legyen a valóban full hd adásra, ez nem kis pénz, nem fogják egyik napról a másikra megoldani. Nem is beszélve a korábban rögzített dolgokról, amit maximum csak felkonvertálva tudnak sugározni.
A full hd tévék valószínűleg gyorsan elterjednek majd, de csak azért, mert nem lesz majd más felbontású készülék a piacon, szépen minden gyártó át fog térni az egy, full felbontású kijelzőkre minden méretben, ezáltal csökkennek az árak is. Az már kérdés, hogy forrásanyag lesz-e a felbontás teljes és valós kihasználásához. Én ebben nem látom a nagy forradalmat.
Szerintem az osszes feher led fenyet a harom alapszinbol keverik ki, az, hogy ezek tetszoleges sorrendben kapcsolgathatoak, lehet darabonkent kb. ketforintos extra :)
Méghogy nem lesz foltos a kép? Ezen csak röhögni tudok, már megbocsáss! 2 hónapig használtam F96-os tévét, a felhősödés jelen van, néha igencsak zavaró módon és mértékben.!
Az ezer darab körüli LED kábé 90-100 csoportban kapcsolgatható, pontos számokat a 3 héttel ezelőtti, koreai Samu sajtórendezvényen sem árultak el. A fene tudja, miért jó ez a titkolózás.
Ha engem nagyon érdekel egy film, nem a hazai kínálatot nézem, megrendelem EU-ból. Legtöbbször van rajtuk magyar felirat, ami bőven elegendő az élvezethez, úgyis a tömörítetlen hangot akarom élvezni. Nekem csupán 130 DVD-m van (mozifilm) -pedig 2000 óta rendelkezem lejátszóval - melyeknek a felét eleve csak egyszeri megnézésre szereztem be, a maradék többségét is csak egyszer láttam, mindössze 15-20 filmet néztem meg többször. Ronin, Die Hard széria, Gladiátor, Stallone, Seagal és Schwarzenegger klasszikusai.
Szerintem rohamosan fog terjedni a full HD, lásd olimpia, M2! Az idő engem fog igazolni, majd meglátod.
hát igen, az a tuner vs. garancia dolog kérdéses... de lehet EB-t nem új TV-n nézem még, mert se asztal nincs még, másra is kell lóvé, a nagy esés sztem az olimpia előtt lesz, mert az mégis jelentősebb esemény, többen nézik, az új 2008-as Pana modellek sem lesznek már újak, és tán kiderül a sugárzás kérdése is addigra, bááár...
Én is a PX-t nézegettem, de tegnap beszéltem egy Pana boltossal. Arra jutottunk, hogy ez a digitális dolog még teljesen képlékeny: nem tudni, milyen formátumban, és hogyan lesz fogható, lehet, hogy set-top-box is kell majd a vételhez, így a beépített tunernek semmi jeletősége nem lesz. A PV és PX között meg csak ez a különbség, viszont a PX garanciaérvényesítése problémás lehet, mert hivatalosan nem erre a piacra címezték. Tehát nálam marad a PV, és megvárom az akciókat, mert biztos lesz áresés a nyáron.
"Amióta láttam néhány Blu-ray filmet, nem sok kedvem van a DVD-khez."
Ez rendben is van - de kevesebb, mint száz kiadványból választhatsz. Sokat filóztam mostanában ezen a kérdésen. 6-7 éve dvd-zek, többszáz példányom van, és eléggé naprakész vagyok a megjelenésekből, meg ismerem is kicsit a körülményeket. A következőre jutottam. BD-ben jobbára B és C kategóriás filmek jelentek meg eddig, jórészt a friss alkotásokból. És nem sok. Még nyugaton is csak néhányszáz bd kiadvány kapható, és ahogy látom nem is nagyon törik magukat a kiadók egy bd cunamira. Arról nem is beszélve, hogy én pl egy párszereplős, párbeszlédes drámát nem is vennék meg bd-n, mert semmi értelme. A bd ereje az A kategóriás látványfilmeknél illetve animációs meg koncert felvételeknél mutatkozik meg, ahol a tömörítettelen hangnak is van jelentősége. Ezekből szinte nincs is (ha belegondolok, mennyit kapacitálták Lucast, hogy kiadja végre dvd-n a SW klasszikus részeit...). Szóval, nem tudom a kiadóknak mennyire lesz érdekük a magyar piacon bd-ken kiadni a régebbi produkciókat, ahol a legsikeresebb kiadványokból is csak pár ezer ment el dvd-n is. Arról nem is beszélve, hogy szerintem az árak sem fognak akkorát zuhanni, mint a dvd esetében. Az emberek nagyobb hányada a turkálókban vásárol filmeket, vagy letölt, soxor azt is csak divx-ben, nem olyan dilis, hogy hozzám hasonlóan akár 20-30 ezret költsön egy díszdobozos kiadványra. Így nem várom a bd rohamos elterjedését nálunk, a kígyó így meg a farkába is harap, mert ha nem megy a piac, a kiadók sem törik magukat.
De tamáskodom a full hd-s tévéadásokkal is. Nagyon kevés valódi full lesz még egy ideig, ha meg felskálázott, normál felbontású adást nyomnak, megint csak nem sok értelme van a full hd-s tévének. Ez olyan, mint a sztereo tévé, a készülékekben jóval előbb benne volt a szolgáltatás, mint ahogy az a forrásban megjelent volna.
hát én láttam egy néhány milliós, 2-2,5 méteres LED-es Samu LCD-t, hát nem dobtam tőle hátast...
jelen állás szerint Pana PV/PX80 lesz 37"-ban, asszonkának a 42-es nagy volt... végülis vannak érvek a kisebb mellett is, 720 soros pont, olcsóbb vagy 25 ezerrel, és a 37 cm CRT után az is igen nagy lépés lesz, aztán majd OLED, és ezt szüleim is használhatják az akkor 20 éves még mindig kiváló Vidi tv után, mert maguknak úgysem vesznek... és a lakás sem egy hatalmas (43nm)
Még a nagy kijelzők esetében sincs több néhányszáz lednél a háttérvilágításban. Ezek szektorokat fednek le, különböző prizmás fóliákkal azonban homogenizálják a fényt, ezért nem lesz foltos a kép. A ledek háromszínűek is lehetnek, így nem csak a fényükkel, hanem a színeikkel is beleszólhatnak a képtartalomba. Viszont ezáltal a kontrasztarány illetve a színhűség is jelentősen javul. Egyelőre azonban csak a drágább modelekben láttam ilyet.
A Samsung LED-es technológiánál minden képpont mögött van egy LED, vagy nagyobb, több képpontot lefedö LED-ek vannak beépítve és csak kb. tudja a fekete részek mögött lekapcsolni a világítást?
Azért az LCD a LED-es technológiával kombinálva már kezd igen bonyolult lenni a plazmához képest. Bár lehet, hogy csak nekem tünik úgy. Mondjuk a végeredmény a lényeg.
Tudom, gondolkodtam is, hogy így írjam-e a szavakat, de mivel a rövidítésekkel nincs bajom a mai rohanó, SMS-l (bár ezt is SM-nek kellene írni, ugye :-D) teli világunkban :-D, bennehagytam :-DDD
Ha a BD lejátszót 1080p/24-re állítod, a Pana szép egyenletes fekete képernyővel örvendeztet meg, más szóval semmit nem látsz belőle. 1080i-re állítva a kimenetet, bizony észrevehető a szaggatás.
Ne gyere azzal, hogy úgysem fogsz BD-lejátszót venni, mert karácsonyig jelentős áresést jósólnak, és filmeket is lehet majd normális áron venni, kölcsönözni. Amióta láttam néhány Blu-ray filmet, nem sok kedvem van a DVD-khez. Döbbenetes a különbség!
Köszönöm a hozzászólásokat. A véleményeket azért még továbbra is várom. A Pana PY70 valóban nem tudja a 1080p/24 megjelenítését, viszont ez -ha jól tudom- csak BluRay-es filmeknél lehet zavaró. Pontosan ilyenkor milyen probléma jelentkezik ? Szaggatott a film ?
Az elgé nem nevezhető kis gyártónak, ugyanis a legnagyobbak egyike. Plazmáik képe viszont egyértelműen a legvacakabb a Pana, Samu, Pio készülékeihez viszonyítva.
A PY70-et semmiképp nem javaslom, mert nem tudja a 1080p/24 megjelenítését. Erről már többször volt szó! Ettől eltekintve nagyon jó a képminősége. A 700-asok hangja is meglepően jó.
Samsung LCD-k közül csak az F 86 és 96 típusokat venném, viszont az Q92-es plazmájuk meglepően jó, csak nem full HD. Az idei full HD modellek nemsokára jönnek.
Az árakkal nem vagyok teljesen tisztában, most nincs időm utánanézni.
Szia! Én a Panasinic TH-42PY70 tipust javasolnám. Kb 1 hónapja rendelt tölünk a szomszédom egyet és tökéletes a képe. Messze veri a hasonló kategoriájú készülékeket! Ha többet nézel normál antennás vagy kábel TV-t, akkor mindenképpen a plazmát javaslom.
TV vásárlás előtt állok. Elsősorban az alábbi paramétereknek kellene megfelelnie: - képátló: 100-120cm - felbontás > 1366x768 - ár: max 350e Ft A TV-t elsősorban TV/DVD nézésre szeretném használni. 2 típus került előtérbe: Samsung LE 46 S81 (LCD), Panasonic TH-42PY70 (plazma). De esetleg a Samsung LE 40 S62 BX (LCD) típusa is szóba jöhet.
Van-e valakinek tapasztalata ezekkel a készülékekkel kapcsolatban (előnyök/hátrányok)?
A két TV kb. ugyanabban az árkategóriában található. Az előnyöket/hátrányokat figyelembe véve melyiket lenne érdemesebb megvenni ? Illetve ebben az árkategóriában melyik TV számítana még jó vételnek ?
Azért is tettem idéző jelbe, mert egy LG soha sem lesz Panasonic minőség. De viszont az összes olcsóbb és kisebb márka közül az LG-nek van a legjobb képe.
Hőt valóban nem csak a tápok termelnek, hanem a meghajtó egységek is. De nem is akármilyet! Emiatt ezeket az egységeket elég komoly hűtőbordával látják el.
Nem régen egy ügyfél jól meg is szívta. Egyetlen "megfőtt" FET miatt egy komplett panelt kellett rendelni a Sony plazmájához. Hiába volt meg a hibás alkatrész, még hivatalos Sony szervízként sem lehetett megrendelni az alkatrész, csak a komplett panelt. Máshonnan meg szóba sem jöhetett. Olyan speciális tulajdonságai voltak, hogy egyéb más tipussal nem lehetett kiváltani. A Sony, kizárólag ehhez a technikához gyártatta le.
Majd a pár éves készülékek esetében ezek lesznek a nagy szívások!
Ez az ügyfélnek sem lesz, a szervíznek sem és a gyárnak sem! A szervíz fölöslegesen töltötte az idejét, ha az ügyfél nem kéri a drága panel cserét. Az ügyfél nem vesz többet ilyen márkát. Választ mást, mert még nem tudja, hogy minden gyártónál hasonlóan müködik. Sajna lassan minden eldobásra készül! Még az ilyen drága készülékek is.
Ma elindultam plazmát venni, sehol nem lehet semmit kapni. A kereskedők nem mernek betárolni komolyabb készletet mert a foci EB és az olimpia miatt hatalmas akciók lesznek. A full hd cuccok úgy le fogják nyomni az árakat hogy csak bukóban lehetne eladni a beragadt cuccot. A tulajnak beígértek neki 240-250 körüli full hd pana árakat, az új szériából... Várok egy kicsit, a zsé meg megy a bankba :-)
Igen, de kinek kell a 10 ezer órás élettartamú OLED TV? Még mindig kiforratlan technológia, korábban gondok voltak a kék színű diodákkal. Néhány hónappal ezelőtt jelentették be, hogy meglesz valamikor a lézer TV, és most? Semmi...
Tényleg nagyon tud melegedni a panel is. :o Amint megközelítettem a tenyeremet vagy arcomat a panelhoz, olyan meleg. :) Vajon nyáron hány Celsius fokkal melegebb lesz a félszobai hőmérséklet? Ne adj isten!
http://www.kepfeltoltes.hu/ -ra feltölteni a képet, aztán linkeld be előnézet nélkül és szúrd be a link paranccsal, ne nyúlj hozzá és akkor menni fog. :) Sajnos én sem tudtam rábírni az itteni képbeszúrással, volt hogy csak lekicsinyített méretben látható. :o