Keresés

Részletes keresés

kharon00 Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2398

Sajnos nem sokat. Vittoio elég szétszórt ürge, sok mindenről beszél és nem mindi a kérdésre válaszol. Nem hinném, hogy a meccsig sikerülne kihúzni belőle új infót. Mindenesetre szólok a nejemnek, hogy érdeklődjön! :))

Előzmény: liticarb (2396)
pintura Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2397

Jah értem, hát nekünk ez úgy zajlott, hogy már tavaly felmerült bennem eme szülinapi ajándék megszervezése, de valahogy aztán nem is gondolkodtam rajta...aztán kiderült hogy bajnok lehet a Milan és április elején kitaláltuk, hogy milyen jó lenne összehozni ezt a meglepit, és végül is 5 nap alatt szerveztük le, (na az nem volt egyszerű) mert vészesen közeledett a születésnap :D Szóval tulajdonképpen 1 hónappal a meccs előtt volt ez az egész, és akkor már 14-e volt a honlapon. De direkt úgy vettük a repjegyet, ha esetleg vasárnapra teszik, akkor is meg tudjuk nézni...na mindegy is, tényleg sokan leszünk :D ez tetszik! :) Ez a buli, ezt jó hogy írtátok, erről nem is tudtam semmit. És arról tudnátok mondani valamit, hogy hogyan lehet akkor majd eljutni a meccsről a Dóm térre?  Tudom mi hol van nagyjából, csak azt nem mivel lehet odajutni? :)

Előzmény: liticarb (2396)
liticarb Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2396

Mit tudsz a buliról pontosan? A meccs után lesz gondolom a Dóm téren, de valami konkrétum? A játékosok is ott lesznek?

Előzmény: kharon00 (2395)
kharon00 Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2395

Szia Liticarb!

Ezek szerint nem csak mi tudtunk vasárnapi kezdésről, hanem Ti is. Mostanában változtathatták meg az időpontot. Vittorio azt mondta, hogy szombatra már meg van szervezve a fieszta a dóm térre. Lehet, hogy pont a buli miatt tették át szombatra a meccset...mert ha vasárnap csapnának a drukkerek a lovak közé és néznének a grappás, s sambucás üvegek mélyére, akkor hétfőn pár tízezer milánói nem menne dolgozni...:))

Egy picit azért sajnálom, hogy nem vártak meg minket a játékosok és tegnap este a Roma elleni meccsen megszerezték a scudetto-t. Jobb lett volna ha megvárják a Cagliari elleni mérkőzés végét...:))

Előzmény: liticarb (2393)
kharon00 Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2394

Szia Pintura!

Az olasz ismerős (Vittorio) által küldött olasz nyelvű "hivatalos" Seria A-s linken is május 15-e vasárap volt a dátum. Igaz, ez február környékén volt, akkor terveztem a programokat, így akkoriban rendeltük is a jegyeket, május 15-re... Aztán egy tegnap esti Vittorio-val történt levélváltás során derült ki, hogy változik a dolog. Azután rárepültem a netre és már mindenhol a május 14-t szombatot említenek.

A jegyeket mi is a szállásunkra kértük (Hotel Brianza), így köszi a tanácsot. Szólunk is nekik a jegyeket illetően...

A céggel a nejem tartotta a kapcsolatot, úgyhogy a telefonhívás feléjük már be van tervezv holnapra.

:)) Lehet, hogy félreérthető voltam... Az olasz ismerős a feleségem nyelvtanulótársa, így az angol a közös nyelv. Tehát nem beszélek olaszul, bár a "turistaolaszt" azért gyakorlom picit. Eddig mindenhol értékelték külföldön, ha a saját nyelvükön szólltam meg. Nem szó szerinti vendégségbe érkezünk hozzájuk, de többször is találkozni fogink velük. Vittorio felesége meghívott szombat/vasárnap ebédre magukhoz Bergamóba. Aztán pedig Toszkánába is eyütt megünk le 4 napra.

Milánóról én is a neten gyüjtöttem össze mindent. Készültem becsülettel...térképek, látnivalók, stb. Az utolsó vacsorára is márciusban foglaltunk a neten jegyet. Állítólag nagyon hamar elfogynak az időpontok. Nekünk sem volt túl sok választási lehetőségünk...

Előzmény: pintura (2392)
liticarb Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2393

Én is azt hittem, hogy vasárnap 15ó lesz a kezdés, mert eddig úgy volt, hogy az utolsó 3 fordulóban minden meccs egy időben kezdődik, vasárnap 15ó. Úgy tünik ez most máshogy van, de a szombat esti kezdés az biztos.

Előzmény: kharon00 (2391)
pintura Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2392

Szia! Hát a meccs 14-re volt/van kiírva hivatalosan, az AcMilan honlapján is. Hallottam olyan lehetőségről, hogy esetleg tolhatják 15-re, valamilyen másik meccs miatt, de nem valószínű, mert most nincs semmi más bajnokság, ami ezt érintené. De amikor a jegyet vettük, és kerestem az ügynökségeket, akiktől lehet venni, voltak olyanok, akik 15-re árulták. Azokban nem bíztam, szóval tovább is léptem azonnal. A meccs 14-én lesz!!! Szerintem nézz utána gyorsan, vagy hívd fel a céget ahonnan rendelted a jegyeket, nehogy átverjenek!!! De őszintén, egyáltalán nem vagyok jártas a dolgokban, ezeket az infókat egy ismerőstől hallottam, aki gyakran jár Barcelona meccsre. A lényeg, hogy kedvesemnek ez volt a szülinapi ajándéka, és ez az ismerős adott tanácsot, hogyan lehet jegyeket venni stb., hogy titokban el tudjak mindent intézni. Remélem nem jártok pórul  a jegyekkel! Ezen kívül mi a szállodába (Hotel Certosa) rendeltük, és azt javasolta az ismerősöm, hogy feltétlenül szóljuk a hotelben, hogy jegyeket várunk, mert különben lenyúlják...

Az előzőekre válaszolva...szuper, hogy van olasz ismerősötök, és hogy vendégül lát titeket! :) Ezek szerint tudsz olaszul is :D Mi nem, és a városról sem tudunk sokat, vettünk útikönyvet, meg a netet böngésztük látványosságok, tömegközlekedési, vendéglátási stb. lehetőségek és információk után. Az utolsó vacsora engem is érdekelne, de hárman leszünk és majd még eldől, ki mit szeretne, másrészről jegyünk sincs rá...de lehet, hogy ott helyben is összejön valami. A dómot mindenképp szeretnénk megnézni, a többi programot, meg majd a héten, meg ott helyben találjuk ki, spontánok leszünk :D

Remélem a jegyekkel minden rendben lesz, majd azért írj még a héten, hogy alakult a dolog!

Előzmény: kharon00 (2389)
kharon00 Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2391

Sziasztok!

Most vettem észre véletlenül, hogy a vasárnapi (május 15.) Milan-Cagliari-t áttették szombatra (május 14.)... Mikor történt ez?? Még jó, hogy az a cég nem értesített minket, akitől rendeltük a jegyeket....

liticarb Creative Commons License 2011.05.01 0 0 2390

Úgy látom azon a májusi hétvégén elég sok magyar fogja járni Milánó utcáit :).

Úgy néz ki a bajnokavatás azon a meccsen lesz, mert ma  a Bologna ellen még nem lehet az Inter tegnapi győzelme miatt...

Előzmény: kharon00 (2389)
kharon00 Creative Commons License 2011.05.01 0 0 2389

Buon Giorno!

Nem konkrétan meccsre indultunk... :) Tavaly voltak nálunk "vendégségben" bergamói ismerősök, akiket egy héten keresztül kalauzoltunk Budapesten, főztünk nekik magyaros ízeket, stb. Aztán idén visszainvitáltak, én pedig interneten mindent leszerveztem. Nem náluk szállunk meg, hiszen Milánó optimálisabb kiindulópont (Hotel Brianza) a felfedésekhez mint Bergamó. Közben felvetődött, ha már úgy is ott járunk nézzünk meg egy olasz bajnokit és mivel Vittorio (az olasz ismerős) AC Milan szurkoló, nem sérthetem meg egy Internazionale meccsel.:)) Ahogy múltak a hetek lett egyre jelentősebb a Milan-Cagliari...a végén még egy bajnokavatós fiesztába csöppenünk, pedig nem volt tudatos a meccsválasztás.:))

Természetesen nem hagyhatjuk ki Da Vinci Utolsó vacsoráját sem, sem pedig Milánó belvárosát Scala-stul, dómostul, stb.

Vasárnapig Milánóban leszünk, hétfőre pedig béreltünk egy autót és Toszkána/Firenze felé vesszük az irányt, ahová Vittroio és a felesége is velünk tart. Egy Firenze melletti farmon béreltünk még 3 éjszakára apartmant.

Nagyvonalakban ennyi...

Nektek a meccsen kívül mik a terveitek? Hol szereztétek be a jegyeket? Hol fogtok megszállni? Tudtok-e jó hírű, jó árú kisvendéglőket nem közvetlenül a belvárosban?

pintura Creative Commons License 2011.04.29 0 0 2388

Jajj most olvasom a korábbi bejegyzéseidet, szóval meccs... :D és nem voltatok még :)

pintura Creative Commons License 2011.04.29 0 0 2387

Szia! :)

Mi 13-16-ig leszünk, tulajdonképpen meccsre megyünk, meg persze megnézni a legfontosabbakat és legérdekesebbeket :) És ti, mit terveztek? Voltatok már korábban is?

Előzmény: kharon00 (2386)
kharon00 Creative Commons License 2011.04.29 0 0 2386

Szia Pintura!

Mikor mész pontosan? Mi május 12-16-ig leszünk Milánóban...

Előzmény: pintura (2385)
pintura Creative Commons License 2011.04.25 0 0 2385

Sziasztok!

Napok óta olvasgatom a fórumot, és nagyon megörültem, hogy rátaláltam, rengeteg a hasznos információ, már jó néhányat ki is írtam magamnak! :) 3 hét múlva megyünk Milánóba eg hosszú hétvégére, nagyjából már sikerült mindent kideríteni, amit szeretnénk megnézni, meg a tömegközlekedésről is. Viszont azért jó lenne egy kis információ megerősítés azoktól, akik már jártak ott. A lányeg, hogy utánanéztünk a Milano card-nak, szeretnénk megrendelni, úgy olvastuk, hogy minden tömegközlekedésnél helyettesíti a jegyet, ez valóban így van? Illetve a Malpensa expressre is vonatkozik-e? Továbbá a Malpensa express honlapján a következő (főbb?) megállókat találtam, bejelöltem, meg azt is, hogy hol lesz a hotelünk (a narancssárga). Jól gondolom, hogy nekünk a Bovisa-nal kellene leszállnunk? Írjatok vélemény az elképzeléseimról, hogy jól gondolo-e a dolgokat! Biztosan felmerül még bennem pár kérdés, de addig is egyelőre ennyi! És nagyon köszi mindenkinek, aki eddig is és a jövőben is megosztja a tapasztalatait! (Igazán megindító volt számomra, hogy végre találtam olyan fórumot, ahol nem egymás szidása a lényeg!!! Köszönöm)

Kobzoska Creative Commons License 2011.04.16 0 0 2384
Előzmény: Kobzoska (2383)
Kobzoska Creative Commons License 2011.04.13 0 0 2383

Előástam ezt a hozzászólást, mert először ebben olvastam az Iseó-tóról, azóta vágytam rá, hogy egyszer eljussak oda. Végre, végre, végre a múlt hétvégén sikerült!

Az ötletet köszönöm Mrs Weasley-nek, remélem, jár még erre!

Fél napunk jutott rá, de így is láttunk szép dolgokat.

Sulzano-t néztem ki első célpontnak, mert innen gyakran járnak át a Monte Isolára hajók, kb. 20 percenként, és hamar át is érnek, 5-10 perc alatt. A sziget nagon szép, és nyugis. Autók nem járnak rajta, csak a szigetbusz és motorosok. A hegy tetején van egy templom, megpróbáltunk felmászni hozzá, de útközben kiderült, hogy nem vagyunk mindannyian elég jó kondicióban. Hegymászás után visszahajóztunk Sulzano-ba, és onnan körbeautóztuk a tavat, illetve nem teljesen körbe, mert éjszakára Sarnico-ban vertünk tanyát, így egy rész kimaradt. Nagyon szép út vezet körbe, alagutakkal; nem tudom, azoknak mi a neve, ami alagút, de a tó felé nyitott, szóval ki lehet látni, ilyenek is vannak, meg kis vízesések. Sarnico is egy szép kis város, élénkebb élettel, mint Sulzano. Éjfél körül még teltház volt a játszótéren, és tömegek zsizsegtek a fagyizók környékén és a bárokban. Mindehhez kánikula, még éjfél után is rövidujjú pólóban ücsörögtünk a tóparton.

A tó körül vannak jó kis túraútvonalak, egy huszonvalahány km-esnek néztük a térképet, meg vannak hosszabb hajójáratok, szóval biztos jól el lehet tölteni az időt hosszabb távon is. Nincsenek sokan, idegen szót alig hallottunk, turistacsoportokkal sem találkoztunk. Hasonlít a Garda-tóhoz, csak kisebb és csendesebb, de ugyanaz a gyönyörű zöld-kék víz.

Bergamo-ból könnyű megközelíteni, van busz, vonat. 

Előzmény: Mrs Fred Weasley (201)
Giorgio Volli Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2382

Mi május második felében utazunk ki egy hétvégére Milánóba (Bergamoba), és már nagyon várjuk!

Péntek kora délutáni érkezésünk lesz Bergamoba, ahol szállást is foglaltunk, az aznapi programot oda terveztük (városnézés, pizzázás*, stb.), szombaton pedig átvonatoznánk Milánóba. A program: kötelező látványosságok megtekintése, és egy kis piacozás. :-)

Vasárnap délelőtt pedig repülünk haza.

Nem túl sok idő, de egy hétvégi kiruccanásnak megfelel.

Bárminemű hasznos tanácsot, ötletet, javaslatot szívesen fogadunk! :-)

*: http://manuel.freeblog.hu/archives/2010/03/19/Bergamo_-_kedvenc_pizzazo/

inter83 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 2381

Szia,

Állomással szemben látsz egy McD-t, odasétálsz a sarokra közben bal kéz felé nézel és egy 2-2 sávos utat (Viale Papa Giovanni) találsz, ha messzebbre nézzel akkor ennek a végén már látod a célod. Elindulsz sétálva kb. 15 perc és ott vagy.

Előzmény: mynameisbundyalbundy (2380)
mynameisbundyalbundy Creative Commons License 2011.03.22 0 0 2380

sziasztok, milánóból vonattal megyünk bergamóba. a felsővárosba hogyan jutunk el a vasútállomástól? köszi a választ.

sony001 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 2379

Sziasztok! Milánói városnézeshez idegenvezetőt keresek.

Nanaga Creative Commons License 2011.03.10 0 0 2378

Szia! Az én jegyeim átvételéhez szükséges dolgokat  emailben el tudom küldeni. Üdv.

Előzmény: seisei (2377)
seisei Creative Commons License 2011.03.10 0 0 2377

A digitális voucher névre szól, nem? Legalábbis az enyémen óriás betűkkel szerepel a név. 

Ráadásul a voucheren szerepel is, hogy igazolnod kell magad.. ("remember to take some photo ID with you on the day of your visit") Hogy tudod akkor ezeket eladni?

Előzmény: Nanaga (2376)
Nanaga Creative Commons License 2011.03.09 0 0 2376

Sziasztok! Van jegyeim az utolsó vacsorára, melyet eladnék. 2011.03.31. 11.30órára 4 db belépő és 2011.04.26 14.30 órára van 2db belépőjegyem. A 4 db egyben és a 2db is csak egyben eladó, mivel ezek digitális voucherek amit az időpont előtt fél órával kell jegyre váltani az Utolsó vacsora jegyirodájában. Az áruk: a 4dbos: 72 euro, a 2 db-os 36 euro. Érdeklődni emilben: nanaga@freemail.hu. Köszi!

kharon00 Creative Commons License 2011.03.07 0 0 2375

No... Akkor egy időben járjuk majd a várost. Május 12-16-ig leszünk Milánóban, utána Toszkána.

Előzmény: liticarb (2374)
liticarb Creative Commons License 2011.03.06 0 0 2374

Köszi a segítséget! Sikerült is minden, ki is lett nyomtatva, már csak jó helyre kell eltenni, hogy meglegyen.

Május 13-16-ig megyek Milánóba.

Előzmény: seisei (2372)
kharon00 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 2373

Halihó!

Májusban megyünk a nejemmel. Megy még valaki akkor rajtunk kívül?

seisei Creative Commons License 2011.03.05 0 0 2372

Szia!

Én is múlt héten rendeltem meg tőlük, bankkártyás vásárlással ki is fizettem. Kaptam rá pár órával egy e-mailt, benne egy linket, amire ha rákattintassz, egy vouchert nyit meg, azt kell kinyomtatnod és magaddal vinned, csak ezzel engednek be. Rajta van még hogy éred el a templomot tömegközlekedéssel, előtte hány perccel legyél ott stb. 

Szóval egy e-mailt kell kapnod, ha már kifizetted. 

Igen, az eredeti ár 8 euro/fő, de a felvásárolják hónapokkal előtte utazási irodák, jegyárusítók, természetsen rárakva a maguk hasznát. Nyugtasson a tudat, hogy 22,50nél már csak drágábban adják (persze kivéve az eredeti árat), volt ahol majd 30 euró lett volna (valami filléres könyvet adtak volna hozzá plusszban). Mikor mész Milánóba?

Előzmény: liticarb (2370)
liticarb Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2371

Megvan a jegyem! Le is vonták :D

Előzmény: liticarb (2370)
liticarb Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2370

Mielőtt kérdeztem volna visszaolvastam és belefutottam az írásodba. Végre sikerült jegyet foglalnom az Utolsó vacsorára, 22.50€/fő áron, örültem, mint a hülye gyerek, erre olvasom hogy a jegy eredetileg 8€. Jó kis haszon van rajta, de gondolom itthonról olyan jegyet úgysem lehet szerezni, szal ki vagyunk szolgáltatva ennek a többszörös árnak.

A kérdésem még az lenne, hogy lefoglaltam a jegyet, megadtam az adatokat, kaptam is egy emailt. Ha jól értelmezem akkor még feldolgozzák amit küldtem és ha minden rendben van akkor majd küldenek még egy emailt amiben majd meg kell erősítenem a megrendelést. Rendelt már itt valaki jegyet? Tényleg így működik vagy én értelmeztem félre.

http://www.tickitaly.com/tickets/last-supper-tickets.php

Itt rendeltem meg.

Előzmény: seisei (2366)
Kobzoska Creative Commons License 2011.02.26 0 0 2369

Persze, lehet venni jegyet személyesen is, de hátha ez egy olyan kedvezmény, ami csak a neten elérhető.

Csak egy futó látogatásra megyünk két családtaggal, akik még nem repültek, de már nagyon szeretnének. Péntek este repülünk ki Forliba és vasárnap délután jövünk vissza Bergamóból. Szombaton átautózunk Forliból Sarnicóba (kisváros az Iseo partján), erre a napra gondoltam Pármát és a tavat, vagy csak a tavat, ezen még agyalok.

Előzmény: seisei (2368)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!