Keresés

Részletes keresés

stevie wonder Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5314

Ha még nem döntöttél,érdemes a jvc kamcsik közt is szétnézni.

Bizonyos ertesuleseim vannak arrol, hogy a 73-as es 93-as kamerakat jobb elfelejteni. Ha valaki ragaszkodik a 93-ashoz, az enyem par nap mulva elkeszul, es _azt_ erdemes lesz megvenni.

Előzmény: szezé (5310)
dezoe Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5313

Köszi Piramis,segítettél!

Nekem még a 19 az elsőszámú...júniusban kiderül akkor realizálódik a dolog...

Előzmény: piramis1 (5309)
dezoe Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5312
puma,várom a beszámolót,nekem is ez teccik:)
Előzmény: puma0001 (5308)
szezé Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5311

Szia,

köszi a segítséget,így már érdemes bogarászni az ábrát,hogy tudom mit keressek.

Előzmény: HT (5291)
szezé Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5310

Szia!

Ha még nem döntöttél,érdemes a jvc kamcsik közt is szétnézni.Olvasgattam ph-s fó

rumokat is többeknek van igaz ezek múlt évben végetért topicok,de a tulajok elég ő-szinték és jó véleménnyel vannak a jvcről.Pontos típusokra nem emlékszem,de sok kép van fennt.a jvc magyar oldalán a bp-i márkaboltok közt 110 és 130 e vannak akcióban a 73 és a 93.Ma néztem a metro ujságban 73-as 110ért.

Előzmény: piramis1 (5309)
piramis1 Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5309

90ikor TV-n visszanéztem a HC19 felvételt (4,5 perc) elégedett voltam vele talán az volt amit a fórumokban is olvastam, és az eladó is mondott. Gyenge fénynél is kipróbáltam és kint az útcán napfényes időben . A kinti képpel teljesen elégedett voltam a benti kicsit zajos és a színek sem teljesen olyanok voltak de ezt az üzlet legtávolabbi sarkában próbáltam kevés fénynél. Az üzlet első részében megszünt a zajosság a színek is helyükön voltak. Meg is vettem volna.

Az hogy megér-e +140 000 -t a HC85? Talán nem. Ami abból is következik, hogy még mindig gondolkodom és remélem lejjebb megy az ára. Most a HC90 kb 200 000 körül van de láttam már az aproneten 180 000 ft-ért is. Most várok, gondolkozok, megvárom chgergo véleményét a pana140-hez képest és talán elmegyek és veszek fel pár percet a HC 90 -nel és összehasonlítom.

A lényeg az, hogy  szeretném , hogy elégedett legyek a kamerámmal amit veszek és ne keljen fél vagy egy év mulva másikat vennem. De visszatérve a kérdésedre ha 100 000 ft szeretnék kamerára költeni és megvenném a HC19-et mert szép képet ad jó szinekkel és jó élességgel megfelelő fénynél és még annyit hozzá hogy nekem igen jónak tünt a kézremegésstabija. Remélem segítettem.

ÜDV.

Előzmény: dezoe (5307)
puma0001 Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5308
Köszi DACIA/és Vidis/. Ez a lámpa dolog tényleg jó ötlet.
Szóval ahogy a fórumot olvasgatom egyre nehezebb a választás.Mert jó fényviszonyok között szinte bármivel lehet elfogadható minőségű/elég rossz a szemem:)/ videót készíteni. Én abban a reményben adtam el a régi kamerámat , hogy majd a digifotóval
videózok is , ami végülis teljesült mert a SANYO-val élvezhető kültériket lehet csinálni ,
csak az SD kártya árak nem estek eléggé ,így kb. 4 darab nagy kapacítású /erre össz. kb. 1 óra megy 640x480-ban / , gyors kártya áráért DV-kamerát lehet venni.
Szóval megint mint a málhás szamár.
Végülis a SONY HC-19-el szemezgetek most , jó ára van s ahyogy néztem ez a legkissebb.Ma este átjönnek egy ilyennel , majd beszámolók az én laikus szemszögömből.
Előzmény: dacia-2 (5180)
dezoe Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5307

Piramis1

Nem megbántásul írtam de bocs,ha ez történt!(nem tudtam,hogy nincs kamerád,vagy azóta lett...)

Itt a legtöbben szerintem 100körül szeretnénk vásárolni,de volt már itt xl2 és társaival történő hasonlítgatás is....de mindegy nem is érdemel több szót,már megnyugodtam.

Nekem nem lesz pénzem sajna több 120-nál kb. ebből szeretném a megfelelőt választani.Eddig hc19,canon750i...

Az érdekelne,hogy az általad vizsgált 2 kamera közötti képminőség neked megér-e

+140-et...-azaz annyival marhára jobb volt a képe?

Köszi csá

Előzmény: piramis1 (5303)
Fossa Dei Leoni Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5306
Természetesen a HC19-et.
Előzmény: Fossa Dei Leoni (5305)
Fossa Dei Leoni Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5305
Kár, hogy nem egy hc40-s kamcsival hasonlítottad össze. Most ezen vacillálok.
Előzmény: piramis1 (5303)
Árpi Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5304
Mit tudtok róla, mitől függ, hogy egy kamera nagy fényerőkülönbségek esetén mennyire egyenlíti ki a megvilágításból adódó eltéréseket? Azaz (színpad :o)) ) mennyire képes arra egy kamera, hogy nagyon erősen megvilágított téma ne égjen be, miközben a sötét háttérből is lehessen látni valamit.
piramis1 Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5303

Dezoe

"

Hát,csak úgy visszaolvasgattam,és majnem ideges lettem télleg....minek kell hasonlítgatni a HC85-öst a HC19-el?  :)

Jó,hogy a 240ezer forintos kamcsi jobb képet ad mint egy 100ezres..."

Én hasonlítottam össze ezt a két kamerát a következő okból. Kamerát szertetnék vásárolni és a fórumot olvasgatva azt láttam, hogy a pana 3ccd kameráiról sokan úgy vélekedtek, hogy nem nyújt igazán jobb képet mint a 100 ezer környéki kamerák és az 1ccd -s kamerák nagyobb pixelszáma jobb kézremegést biztosít de lényegesen jobb képet nem nyújt. (Ha félreértettem volna a hozzászólásokat elnézést kérek.)

Én adnék egy kameráért 200 ezret ha szemmel láthatóan jobb minoséget kapok, de ha nem akkor csak 100 000 körüli kamerát vennék. Mivel nem értek a kamerákhoz bementem egy sony szalonba és megkérdeztem az eladót hogy mi a helyzet ebben a kérdésben. Azt mondta, hogy a Sony HC19 teljesen kielégíti az átlagos igényeket és azt ajánlja. Ezért készítettem vele néhány perc felvételt de kíváncsi voltam a HC85 re is az előbb leírt okokból. Az eredmény hogy láttam lényeges különbséget mind a szegényes fényviszonyoknál a színegyensúly területén, mind a képzaj területén ezen kívül az élesség és a színtelítettség is jobb volt. Igy utólag talán igazad van, hogy felesleges összehasonlítani jelentősen eltérő árú kamerákat, de nekem azért segített a döntésben és nem tartom értelmetlennek mert ha a végeredmény nem ez lett volna akkor megvettem volna a HC19-et. Azért írtam le a fórumba az eredményt, hogy a van valaki aki hasonló cipőben jár akkor segítsek neki, nem pedig azért, hogy téged idegesítselek.

Üdv.  

Előzmény: dezoe (5288)
HT Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5302

Kösz a tanácsokat, elvégre internetes rendszergazda volnék :-)))
Meg ha a http: után 2 db. / jelet raknék, meg ha a zindex nem trappolna bele, ugye jó is lenne.... De a két perjel a fontosabb - ergo én buktam.

A képről: mint írtam ez a kezdetek kezdete. Tegnap este, mire hozzájutottam, már nem igazán sütött a nap. Természetesen az ábrát is fel kellene kasíroznom valami jóvágású deszkára, hogy egyenletesen sima legyen. Hely, deszka (ajtólap), meg vízmérték lesz otthon, viszont állványom még nincs, így azt ki kell találnom, milyen ötletes megoldással rögzítsem a síkokat. Meg persze a kamerát. Már csak azért, hogy felvétel közben is lehessen állítgatni, mert azért az autofókuszt is jó lenne kikapcsolni.

Igazából azért is dobtam fel így a kérdést, hogy beszéljünk róla, ebből tanulunk (csak hozzászól olyan is, aki már látott ilyet)

Jók-e az elképzelések a tesztábra felvételét illetően? Néhány héten belül készültök Zeki olvtárshoz kamera tesztre, én jövő héten eljuttatom hozzá a teszt ábrá(ka)t, ha addigra sikerül színeset keríteni, lesz az is. Gondolom nem arra kellene az időt elpazarolni, hogy mit és hogyan, hanem a kész elvek mentén elvégezni minden kamerával a "hideg" (nem szubjektív) tesztet. Így valós összehasonlítási alap lenne a kamerák ilyetén technikai részéről.

De addig is lehet elemezni az általam feldobott 0.1-es béta verziójú anyagot, vitaindítónak jó.

Mindjárt kérdezek is: lemértem papíron a köröket, hát nem vagyok hanyatt esve az eredménytől. ~0,95 a nagy kör X irányú átmérője az Y irányúhoz képest. Ez ugye ~4,5%, persze azt nem tudom, hogy melyik irányba.

Milyen módon ellenőrizzem a készült felvételt, hogyan ismételjem meg, hogy valós, vagy ahhoz közeli adatokat kapjak? Lehetséges-e torzítás a feldolgozás során? Pl. kamerából betöltéskor, vagy a képek exportja közben. Hogyan próbáljam meg autentikus módszerrel ezt az eredményt kontrollálni?

Árpi Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5301
Fossa Dei Leoni Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5300
mégsem
Előzmény: Fossa Dei Leoni (5299)
Fossa Dei Leoni Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5299
Talán így jó lesz:)

mail.kabelnet.hu
Előzmény: HT (5295)
Árpi Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5298
Úgy tűnik, a megvilágítás bal oldalról fentről érkezett, a jobb alsó sarka erősen sötétedik. Javaslom napon ismételd meg a felvételt, úgy, hogy egyértelműen egyenletes megvilágítást kapjon a tesztábra.
Árpi Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5297
A link elé írd be, hogy http://, és utána hogy mail..., különben az index eléírja a saját kezdetét.
Előzmény: HT (5295)
Fossa Dei Leoni Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5296
Gyorsba megnéztem az árakat.
A HC 40: 170-180e HUF, a HC 30: 150-160e HUF körül mocorog:((
Tud valaki olcsóbban esetleg?
Én 130 e gondoltam költeni egy kamerára.
HT Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5295
Jó, akkor dugják fel:-(((

Itt a link: http:/mail.kabelnet.hu/~headend/canon/test_1.bmp.zip

***HT***
Előzmény: HT (5294)
HT Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5294
Nem tudom mit kever a zindex már megint, természetesen innen tölthető le az eredmény (egy képe:-))

***HT***
Fossa Dei Leoni Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5293
Köszönöm Ez sokat segített. HC 40-et fogok venni. Már csak az a kérdés, hogy hol a legolcsóbb.
Előzmény: Törölt nick (5233)
Fossa Dei Leoni Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5292
Erre én is kíváncsi lennék.
Előzmény: gszucs (5261)
HT Creative Commons License 2005.03.25 0 0 5291
Szia,

Hát akkor egy kicsit beszélgessünk a dologról:-)))

Tegnap este csináltam némi felvételeket a 750i-vel az alább említett tesztábráról. Igaz a körülmények nagyon mostohák voltak, gyenge világítás, miegymás.
A fókuszt hagytam automatán, de a fehér egyensúlyt kézzel beállítottam. Az állványt is egy szék képviselte, meg mindenféle háztartásban fellelhető lámpák a megvilágítást. Összesen kb. 150 watt, ha lehetett. Még jó, hogy távvezérlővel is működik a gép, különben nem sikerült volna :-)))
Az eredmény letölthető innen (zippelt BMP, a minőségromlás elkerülése miatt)

Az ide beszúrt képet a zindex úgyis átalakítja, ezért ezt csak egy gif-ként töltöttem fel.

Tehát: ez a tesztábra (eia1956 szabvány, ha minden igaz) alkalmas pl. a kamera optikájának, sorfelbontásának, meg gondolom egy csomó általam nem ismert paramétrének tesztelésére. Feltételezem, hogy a teszt felvételt (ami természetesen szalagra készült, nem fénykép:-) optimális körülmények (megvilágítás...) között kell elkészíteni, mert mint itt már korábban elhagzott, a filmezés alapja a fény. Ezt nekem tegnap nem nagyon sikerült biztosítanom.
Az ábrát és a kamerát úgy kell beállítani, hogy a vízszintes és függőleges síkok passzoljanak, a kamera optikájának közepe az ábra közepével legyen egy síkban, merőleges legyen rá, stb.
Mérni nem mértem semmit, eszközöm sem volt hozzá, tehát "csak úgy szemre" lett belőve a dolog. Egy állvány, mérőszalag és esetleg vízszintező eszköz mindenképpen hasznos lehet ilyenkor.
Ergo: az optikai torzításokat ezek a beállítási hibák befolyásolják, tehát amit én készítettem az csak egy első nekifutás, de a semminél mégis több.
Alapesetben a zoomot 0-ra (vagyis egyszeresre:-) állítottam, és olyan messze helyeztem el a képtől a kamerát, hogy pontosan kitöltse a keresőt.

Amit nézni kell: mennyire körök a körök? Az ábra eredetileg pontosan 4:3 arányú, ezért is vannak a széleken illesztési pontok. A 750i-nél, ha pontosan állítottam be az LCD-n a képet, akkor a szalagról levett BMP-ken körbe még kb. 1-2 cm keret volt (a kép eredeti méretéhez képest: 420x594 mm, a háttérről), tehát ennyivel több kerül a szalagra, bár már a keresőben - egyikben sem - nem látszik. Ezt én levágtam a képről. Pontosabban, mivel tudtam, hogy ez rákerül, eleve számoltam vele, és kb. 1 percet filmeztem, apró lépésekben rázoomolva. Azután azt a képet szedtem kibelőle (TMPGEnc segítségével) ahol a legoptimálisabbnak tünt, erről vágtam le PhotoShoppal a még így is ottmaradó csíkot. Viszont ez a kis zoomolás nem tudom mennyire befolyásolja a végeredményt.

Ami első pillanatban látszik, hogy a kép bal felső sarka kicsit legörbül. Ezt én a fentiek ismeretében optikai hibának tartom.
Jó lenne kinyomatni (ha lesz rá időm, meg is teszem) és lemérni, mennyire is körök a körök, de ugye ez még nem történt meg.
Amit még tudok, hogy a nagy kör közepe felé négy irányból tartó csíkok (és a mellettük lévő számok) fontosak. Ezek 3 csoportban tartanak befelé, egyre szűkülnek, gyakorlatilag egyik folytatása a másiknak, csak egymás mellett vannak. Ez mutatja a sorfelbontást. Ha jól tudom, azt a pontot kell nézni, ahol ezek a csíkok még külön láthatók és leolvasható a mellette lévő skáláról az érték (a képen kb. 420-430)
Gondolom a pontos meghatározás ebben az esetben is nyomtatásról célszerűbb, mert az ábra lényegénél fogva a kiértékelést mindenképpen befolyásolja a monitor, de a TV biztosan.

A szürke skála gondolom magáért beszél, a kép fekete-fehér! Gyakorlatilag az összes csík a képen az előbb leírtak ellenőrzésére szolgál, csak más részein a képnek.

Mint ezt a témát még csak tanuló, kb. ennyit tudok a dologról. Biztos meg fog szólalni a kérdésben szakember is, mert ezek lényeges dolgok.
A későbbiekben természetesen a színes ábra is sorra kerül, de jelenleg nincs forrásom. Ha valaki tud ilyet, szólhatna. Lehetőleg vektoros legyen, azt szép nagyban lhet nyomtatni.

szezé

Persze majd adok át felvétel részleteket, csak idő kérdése. De keress rá az idei hozzászólásaimra, ott már írtam néhány dolgot. Tudom, hogy olyan embert keresel, akinek 750i-je van, de azt se feledd: én csak ugatom a filmezést. De majd belejövök, mint a kiskutya :-)))

Viszont egy biztos: a 750i az árához képest meglehetősen sok szolgáltatással bír, ez nálam fontos volt, mert én mindenképpen használni akarom (és használom is) digitalizálásra. De többet nem kell várni ettől sem, mint amennyit ér. Home vidózásra tutira jó.

***HT***

Ja, itt a GIF:

Teszt ábra
Előzmény: szezé (5290)
szezé Creative Commons License 2005.03.24 0 0 5290

Szia !

Igazából csak most fogtam fel mit írtál,igaz az ábrán most sem tudom mit kell nézni,

de annak örülök,hogy 750i-d van,mint írtam már ilyet szeretnék venni!

A részedről megoldható lenne,ha időd is engedi,hogy az általad készített videókból

pár perces részletet meg tudnál mutatni,mondjuk kinti és benti átlagos fényviszonyok

mellett???Én ezt a tipust néztem ki magamnak,de gondoltam utánna járok 1-2 fóru-mon,érdekeltek a gyakorlati felhasználói vélemények,és egy picit bizonytalan lettem

mert azt állították nem ngyon jók a benti videók?!Nekem többségben oviban suliban

rendezvényeken lenne rá szükségem,+ otthon.Igaz a jón + a kevésbé lehet vitat-kozni,de kíváncsi lennék milyenek és miért kritizálták?Látam más kamerával készült

felvételeket azok mondjuk nekem megfelelnek,de nagyon kevés szolgáltatással van-

nak felszerelve,és remélem a canon ütőssebb!!Szal örülnék neki ha menne a dolog,akár ftp,vagy egyéb letöltős dolog,vagy küldenék lemezt:

Előre is köszi.

Előzmény: HT (5281)
VChris Creative Commons License 2005.03.24 0 0 5289
:-)))
Előzmény: dezoe (5288)
dezoe Creative Commons License 2005.03.24 0 0 5288

Hát,csak úgy visszaolvasgattam,és majnem ideges lettem télleg....minek kell hasonlítgatni a HC85-öst a HC19-el?  :)

Jó,hogy a 240ezer forintos kamcsi jobb képet ad mint egy 100ezres...

Viszont akkor hasonlítsuk össze azt is,hogy veszek 2 db hc19-est-jobbkéz+balkéz

kettővel forgatok bakker...meg még 40ezret el is ihatok

Vagy,veszek 1db hc85-öt és csak jobbal dolgozhatok:) és szomjas is maradok...

Szerintem ésszerű összehasonlítás

szezé Creative Commons License 2005.03.24 0 0 5287

Háj  !

Remélelem elolvastad amit mailben küldtem,mi a véleményed a pana vs. jvc dolgokról

Bocs a phn olvastam egykét konkrét vásárlás előtti és utáni tapasztalatokat,canon,

jvc,sony,pana,samu.Ha valakit érdekel az esti órákban írok 1-2 szót.

Előzmény: dezoe (5285)
proktor Creative Commons License 2005.03.24 0 0 5286

Hali mindenki!

Nem láttátok ciluhs-t?

Ő volt ezeknek a nagy magyarázója,vagy ő is belekeveredett?

dezoe Creative Commons License 2005.03.24 0 0 5285

Igyekezzél dolgozni vidis bakker,indul a csokinyuszi osztás!

Bocs az offolásért:)

Előzmény: vidis (5284)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!