Keresés

Részletes keresés

mmiissii Creative Commons License 2008.04.24 0 0 2498
http://muszakishop.hu/webaruhaz/page,shop.product_details/category_id,251/flypage,shop.flypage/product_id,5729/

bocsi, de az első rákeresésre is csak 479e.
Előzmény: KING-77 (2495)
W140 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 2497

Tiszteletem az Uraknak!!!

Én is készülék vásárlás előtt álok,már szinte minden lehető információt felkutattam a két riválisról(plazma  vagy LCD)

de még mindig nem sikerült döntenem!!A SAMSUNG modellek mind áruk mind minőségük miatt elég szinpatikusnak tünnek    de egyszerűen képtelen vagyok dönteni!!Sokáig csak a fullhd M87 sorozat lebegett a szemem előtt 40"-46" méretben de nem vagyok benne biztos,hogy ki tudnám használni a nagyfelbontás előnyeit!!Egy hete akadt meg a szemem viszont a Q96HD szérián ami igaz felbontásban nyomába se lép az M87 es sorozatnak de plazma révén meglepődtem a látott képen,(egyedül a tükröződő felület volt zavaró)ráadásul árban jóval az LCD társa alatt van!A felbontásból adodó (1024x768) hátrányát tekintve nagyon tetszett a készülék!!

Érdekelnének hozzáértő vélemyények ezekről a típusokról,hogyan viselkednek nagyfelbontású anyagokkal,analóg műsorokkal,felkonvertált dvd filmel stb.!!

Valamint érdekelne,hogy a HD műsorszórás milyen felbontásban lesz elérthető??

Milyen készülékek jöhetnének szóba???

Üdv.! Zoli

y3k Creative Commons License 2008.04.24 0 0 2496
Ez idegennek egesz jo ar, mi meg baratkozzunk kicsit:))
Előzmény: KING-77 (2495)
KING-77 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 2495
Ha valaki jó plazmát szeretne, akkor ilyet vegyen! Ajánlott fogy ára: 499990Ft.

Én mondjuk számlával, magyar garral már tudok 480000-ért, ha kell valakinek. :)

Panasonic TH-46PY85  Full HD plazma televízió 

Viera, Wide, 46"-os (117 cm) Full HD plazma képernyő, max 30 000:1 valós, 

1 000.000:1 dinamikus kontrasztarány, 1920 x 1080 felbontás, 100 Hz Double Scan,Intelligens képalkotás (IFC), 24p valós mozihatás, 24p lejátszás, x.v. Colour, beépített tuner, V-Audio Surround hangrendszer, BBE ViVA HD3D Sound, Multi-window:PAT, SD-memóriakártya-nyílás, 21-tűs be-/kimenetek, komponens bemenet, kompozit bemenet, S-video bemenet, PC-bemenet, 3 X HDMI bemenet, Monitor kimenet, Audio kimenet (fejhallgató - jack) Tükröződésmentes bevonat, Viera Link

BBéci Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2494
Tesztet olvastam már róla, annak alapján eszembe nem jutna megvenni.
Előzmény: Sogi74 (2493)
Sogi74 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2493
Mi a véleményetek az LG új LCD-iről, (lg sorozat)? Van-e valakinek tapasztalata, véleménye pl. az LG 42lg6000-ről?
BBéci Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2492
Kénytelen vagyok ismételni magamat, amit utálok! Az elmúlt évben egymást váltották nappalimban a különböző felbontású és méretű tévék. A véleményem ezért talán többet ér, mint azoké, akik üzletek polcain nézegetik a választékot.
Előzmény: malacy (2490)
BBéci Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2491
Ha az ár nem számít, Pioneer Kuro plazmát, vagy Sony X sorozatú LCD-t vegyél, az összes többi kisebb, nagyobb kompromisszum! Természetesen full HD-t.
Előzmény: Sogi74 (2488)
malacy Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2490
Béci biztos elküld melegebb éghajlatra, de sztem nem kell a full HD. Persze a legfontosabb, hogy mire akarod használni. Ha blueray mániás vagy akkor vegyél fullost. Az ilyen felbontású tv adások tömeges elterjedéséhez szvsz még kell legalább 4-5 év. Átlagos felhasználás esetén semmi hasznát nem veszed a full HD-nek, bár ezt itt sokan biztos egyből kontrázni fogják. Ami tény, 37"-tól felfelé egyre inkább jönnek ezek a modellek, és óriási árverseny lesz a piacon a foci EB és az olimpia miatt. A jövő a full HD, a jelen még nem. Azt vedd amelyik szimpatikusabb, ha bírja a pénztárcád semmiképp ne köss kompromisszumot!
BBéci Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2489
Hónapok óta erről elmélkedünk, amit lehetett, leírtuk. Olvasd végig a topicot, ha konkrét kérdésed támad, tedd fel!
Sogi74 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2488

Sziasztok!

Tanácsra lenne szükségem! LCD Tv vásárlás előtt állok és lassan kezdek megőrülni!

Nagyon sok helyen olvasgattam a témában és az eredmény az lett, hogy most már teljesen elbizonytalanodtam. Az biztos, hogy LCD Tv-t akarok venni. De ami kérdéses az a felbontás!!! Szükség van-e a full-HD-re vagy elég a HD ready! KÉRLEK SEGITSETEK!!!

BBéci Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2487
 A képen egyetlen LED látható, a SEOUL legújabb fejlesztése. A multi LED-es lámpák komolytalanok, nem adnak fókuszált, koncentrált fényt, nem lehet normális reflektort építeni köréjük.
Előzmény: ashura (2486)
ashura Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2486
Ez esetben még az is lehet, hogy 4*3 led van benne. Lámpákat nem szerelek.
Előzmény: BBéci (2485)
BBéci Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2485
 SEOUL márkájú, elemlámpába való. Hatalmas, 600 lumenes fényerőt produkál.
Előzmény: ashura (2484)
ashura Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2484
Alighanem, bár ilyen tokot én még nem láttam.
Előzmény: BBéci (2483)
BBéci Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2483

A belső kis négyzetek adják a különböző színeket?

Az izzót idézőjelbe kellett volna tennem.

Előzmény: ashura (2482)
ashura Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2482

T-1000 = a folyékonyfém terminátor a második részből.

No, hát éppen erről beszélek én is: az átlag emberek, nem csak a tufák, sem tudják, hogy mi az a full hd, még erről a leendő digitális sugárzásról sem igazán van lövésük. Sokan, még diplomás emberek is kazettának hívják a dvd lemezt.

Előzmény: BBéci (2480)
ashura Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2481

Igen, hiszen ott is a három alapszínből keveredik ki a fehér fény.

(Nem izzó. :-)

Előzmény: BBéci (2479)
BBéci Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2480

Bocs, a bennfektes - bennfentes szavakra gondoltam. Exem ugyanúgy használta, mint Te.

A japcsi filmeket nem vettem számításba, azokkal nyilván más a helyzet. Mi az a T-1000?

Nézd, a full HD nem azon rétegnek készül, akik még magyarul sem tudnak kinyögni egy értelmes mondatot és szinkrontolmács kell hozzájuk, vagy feliratozzák őket egy tévériportban.

Előzmény: ashura (2476)
BBéci Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2479
 A LED-es elemlámpákkal csak mostanában keztem foglalkozni, ezért nem értem ezt a 3 színből kevert dolgot. Egy LED izzón belül 3 kis fénykibocsájtó valami van???
Előzmény: Alejandro DeSilva (2475)
ashura Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2478
Visszaolvastam: valóban cseppet lükén fogalmaztam meg, csak nagy kavarás volt itt reggel, aztán nem ellenőriztem kellőképpen a szöveget.:-(
ashura Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2477

Nyilvánvaló.

Csak azért hangsúlyoztam ki a három színt, mert azt külön-külön képesek vezérelni, tehát nem egy-egy kivezetésre van kötve mindhárom led anódja-katódja. Amit én láttam, kb 1*1 cm-s kockába volt betokozva a három led, és kibszott erősen világított.

ashura Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2476

Engem nem kellett rászoktatni a jóra soha. A szélesebb ismerettségi körömben is az elsők között vettem dvd-t, pedig vagy négyszáz vhs-t halmoztam fel addig (máig megvannak).:-P Most is figyelem a full hd plazmákat, hogy alakul az ár. Ha nem lesz 100-150 ezres különbség a ready meg a full között mondjuk fél év múlva, illetve ha lemegy 250-300 papír körüli árra a 42-es, akkor az lesz a befutó. Ennél nagyobbat illetve drágábbat nem kívánok venni, egyszerűen itt húztam meg magamnak a határt. Persze a lottó ötös esetén revidiálom az álláspontomat.:-)

Ez a nyelvtanulás szép történet, de hány átlag melós szeretne angolul tanulni a napi 8-10 órás robot után mondjuk a T-1000-t hallgatva? (A legtöbb japán filmet nem is lehet nem eredetiben nézni. No de hányan tudnak japánul?) Kérdés, hogy ezek a sorozatok hd kópiával kerülnek-e hozzánk.

Előzmény: BBéci (2474)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2475
Gondoltam, hogy komolyabb ledek vegzik a hattervilagitast egy teveben , mint egy elemlampaban, node az elemlampaban is a harom szinbol keverik ki a feheret, ez lett volna a lenyege annak, amit korabban irtam.
Előzmény: ashura (2472)
BBéci Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2474

Egy régebbi barátnőm jutott eszembe a "bennfektes" szóról, nehezen tudtam rászoktatni a helyes változatra. :-)

Idegennyelv-tudásomat a 80-as évek Sky, Super, Sat1, Pro7, RTL csatornák nézése fejlesztette használhatóvá. Az előbb említett haverom is hasonlóan tanult meg olyan szinten angolul, hogy mára közel 10 külföldi cég hazai képviseletét látja el, partnereivel folyamatosan beszél, levelez, kiállításokra, konferenciákra, tanfolyamokra jár. Mindenkinek tudom ajánlani, nézzék a filmeket eredeti nyelvvel - na meg a szemeikkel! 

A tévékben most sugárzott népszerű filmek, sorozatok többsége eredetileg HD! ER, Grays Anatomy, House, Lost, Desperate Housewives, Prison Break, NCIS és a Helyszínelő klónok, stb.

Előzmény: ashura (2473)
ashura Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2473

Az amcsikat meg a japánokat nem kéne emlegetni, különösen az utóbbiak vannak 20 évvel a világ előtt, szinte mindenben. A magyar viszonyokról beszélek.

De jó is lesz a maónikasó full hd-ben.:-) Meg a többi ruppótlan szar. S mikor lesznek olyan filmek, amiket érdemes lesz rögzíteni, mint az amcsiknál? Vagy egyáltalán megnézni...

Hány ember fog azért újból műholdra váltani, hogy eredeti nyelven filmet nézzen, amiből egy szót nem ért, s még fizessen is a kódoltak hozzáféréséhez?

Persze, minden elérhető nálunk is, de amíg a divx-es letöltés meg a másolt dvd a sztár, addig hány embert fog izgalomba hozni a full hd? Rajtunk, bennfekteseken kívül.

Előzmény: BBéci (2471)
ashura Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2472
Nem egészen ilyen egyszerű a kérdés. Egy komplett mátrix vezérlést kell kialakítani, ami nem kétforintos extra. Azonkívül ezek a ledek is kicsit komolyabbak, mint a zseblámpába szánt társaik, hiszen a színképük, színhőmérsékletük qrvára nem mindegy. Amit te fehérnek látsz, egy háttérbe építve, folyamatosan változó képtartalom mellett már nem biztos, hogy semleges fehéret fog biztosítani.
Előzmény: Alejandro DeSilva (2467)
BBéci Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2471

Az MTV (királyi) esetében egyszerű a váltás, hiszen új székházba költöznek, ahová nem viszik a régi, öreg technikát, hanem új, full HD-set vesznek. Kábé egy év múlva nem is lesz más gyártásuk, csak 1080-as. A többi nagy csatorna már régóta készül az átállásra, a retekklubnak évek óta vannak 1080-as kameráik.

Amcsiban szinte egyeduralkodó a HD, egyik haverom onnan - tévéből - szerzi be és naponta bővíti a filmtárát. Tévéből szerverre, internetről letölti, otthon 500 gigás és egy terrás vincsiken tárolja.

Mint már korábban írtam, műholdról is elég sok filmet sugároznak full HD-ban, tehát műsoranyagban nincs hiány, csak utána kell menni!

Előzmény: ashura (2468)
ashura Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2470
Volt szerencsém szétszedett állapotban vizsgálni egy ledes kijelzőt. Ez ugyan monitorba való, de ugyanez az elv a tévénél is. Ebben az összes ledet külön vezérelték, de még a három színt is. Persze ez egy profi, kifejezetten képekkel dolgozó szakemberek számára készült darab volt. Egy tévénél alighanem nagyvonalúbbak az efféle finomhangolással. De elméletileg így kellene működnie, és homogénabb képett kellene biztosítnia a fénycsövekhez képest. Ezért sem kell nekem lcd tévé.
Előzmény: BBéci (2466)
Celtis Creative Commons License 2008.04.23 0 0 2469

Engem is érdekelt ez a kérdés korábban, és a neten egy elég alapos tesztben találtam erre vonatkozó adatot: 96 db zóna van az 52F96-ban.

http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE52F96BD/Calibration.php

Előzmény: BBéci (2466)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!