Azért nagyon rendes ez a kormány!
BEFAGYASZTOTTÁK A MINISZTERI FIZETÉSEKET!
Az enyémet is befagyaszthatják, ha előtte a duplájára emelik.
A befagyaszthatják helyett így BEKAPHATJÁK!
Medgyessy úgy gondolta, hogy a lakosság már túlvan szeretve mint az erdélyiek Orbán alatt. Lakáshiteleknek is annyi, de hát meg is mondta magyarul, hogy ha növededés van akkor nem lehet megszorítás.
Nem emlékszem a Fidesz kampányból hasonló pénzszóró ígéretekre, amik csak esztelen hiánynövekedést váltottak volna ki elhanyagolható gazdaságélénkítő hatással.
Ha te igen, akkor légyszi frissítsd fel az emlékezetem.
Többek között én is felvetettem a bennfentes kereskedés gyanúját. De ezt eléggé sokan félreértettek, mert eszembe sem jutott Csányira gondolni.
Egyetlen könnyen észrevehető nyomai vannak a bennfentes kereskedésnek: az, ha a hír kijövetele előtti napokban "bemozdul" az árfolyam. És az elmúlt napokban ez megtörtént a magyar gyógyszerpapírok mellett magával a forinttal is.
Forrásgyűjtésből még sosem lehetett kimutatni bennfentes pozíciókat. Sőt, mint írtam, devizapozíció esetén a tőkeáttétel miatt még csak forrásra sincsen igazán szükség. Tehát Csányit szerintem egyelőre el elhet felejetni, helyette az összes két héten belül nyitott forint eladási pozíciót vagy esetleges opciót kellene megvizsgálni alaposabban. Nyilván a megfelelő hatóságnak és nem topiktársaknak.
A dollár 2,55-9,00 forintos sávban drágult. Az amerikai fizetőeszköz júniusi ára 7,48 forinttal 224 forintra, jövő márciusi ára pedig 9 forinttal 233 forintra emelkedett.
Az euró 3,36-9,50 forintos sávban erősödött és júniusi ára 9 forinttal 261 forintra nőtt.
Júniusra a brit font ára 9 forinttal 362 forintra, a japán jen 100 egységének ára pedig 4 forinttal 186 forintra nőtt. A svájci frank 4,20 forinttal 168 forintra, a cseh korona 0,22 forinttal 8,14 forintra, a lengyel zloty pedig 1,95 forinttal 59 forintra.
Nézd, én mint egyszerű halandó, aki úgy, ahogy van beszívja ezt az egészet, nem igazán leszek boldogabb mindattól, amit leírtál. Nekem teljesen mindegy, hogy ki a felelős. A Csányi-féle elmélkedés pedig kizárólag elmélet, mondjuk azért juthatott itt eszébe több embernek is, mert egybeesés szaga van a dolognak.
Figyelj csak, ehhez már csak éppen annyi hiányzik, hogy arról tudomást szerezzél, hogy devizát vett. Mert ez a lényeg, nem az OTP-eladás.
Csányinak valószínűleg lenne elég fedezete egy devizapiaci forinteladáshoz anélkül is, hogy eladná a részvényeit. Ezt így érted? Ha nem, akkor jelzem, hogy a devizapiacon nem gond a 20-szoros tőkeáttétel, nagy ügyfél esetében ennek a duplája.. Tehát nem a finanszírozhatóság a gyenge pont egy ilyen spekulációban, hanem az időzítés.
Még egyszer mondom: az MNB vétett a piaci etika ellen, amikor titokban támogatta heteken át a forintot. Ha születtek bennfentes forint-eladások az elmúlt napokban, azért az MNB vezetősége is felelős.
Hmm akárhogy is nézzük nagyon kemény fornitleértkelésről van itt részben szó..
Szépen tolták lefelé már egy kis ideje ( a benfentesek már vásároltak doszt a bejelentés elött) no igí lesz a 245-ös Eruo-bólakár 270 forintos..
Nem semmi: 10% huss a pénzünkből..
Medgyessy és az MSZP egyik kezével ad, a másikkal biza 3X veszi még azt vissza!!
Az a legszebb ,hogy mindez a turista szezon elött..
Fizess magyar ha utazni akarsz! Nesze neked Európa!!
Eccerű: egymilliárdért eladta a részvényeit, majd ugyanazzal a lendülettel vásárolu eurót, mondjuk 245-ér. Aztán várt néhány napot, míg gyön a beígért krahh, és már adta is tovább 265-ér a jurót. Ki lehet számolni, hogy mennyi a profit.
D209 és László mellett a drágó jó nemzeti jobboldali Zsigánk is bekaphatja.
A mi kemény Zsigánk. Mint a legtöbb fideszes, egy ideig dörgedelmesen beszél és hazafiaskodik, gyönyörű szóvirágokból köt csokrot, majd megnyomja az igen gombot a kormány mellett.
Zsiga, aki nemnemsoha, őt aztán nem. Nem lennék meglepve, ha valamivel zsarolnák, de a mi szempontunkból édesmindegy.
(nem mellesleg a nyelvezet is undorító: az árfolyamsáv eltolásáról". Tolják meg a... Érdekes, hát nem iszonyatra erősödött egyből az ájró és a dollár a forinthoz képest? Magyarán a disznók leértékelték, kilopva pár milliárdot a magyar emberek zsebéből. Ők meg jó előre vettek egy kis ajrót...
"A Magyar Nemzeti Bank ezzel párhuzamosan – egyetértésben a kormánnyal – a forint árfolyamsávjának eltolásáról döntött: az euróhoz mért középárfolyam mai hatállyal 282,36 forintra változik. Az árfolyamsáv szélei 240,01 forint/euró, illetve 324,71 forint/euró. A kormány és a jegybank a versenyképesség erősítésére, és az exportőrök pozíciójának javításával indokolta az árfolyamsáv eltolásáról hozott döntését- tudta meg az MNO.
A sávos árfolyammechanizmusból következően ez a leértékelés nyilván nem ugyanolyan, mint egy rögzített árfolyamos megoldásnál, de ebben a mechanizmusban a leértékelést úgy hívják, hogy sávközép-eltolás. A bejelentés követően 10 forintot esett a forint, egyértelműen a sávközép eltolás bejelentése miatt, nem pedig a normál piaci kereslet/kínálat miatt. Mivel a spekik már megtanulták, hogy a sáv erős szélének eltolását nem tudják elérni, annak 240 forintra emelése szintén leértékelés.