Keresés

Részletes keresés

spacemantra Creative Commons License 2001.01.10 0 0 122
buta Elizabeth,

ez tenyleg a te torteneted? (csak mar olvastam mashol is)

ha igen akkor nagyon sajnalom.. ciki :((

lesz folytatas?

space.

Előzmény: buta Elizabeth (94)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.10 0 0 121

Elsősorban kö kemény Üzlet. Erős alapokon nyugvó értékesitési rendszerrel. Erről a mult és eredmények árulkodnak .

nem, nem, nem, konyorgom! :)) nem feltetlenul!
van amikor egyaltalan nem uzletrol van szo, hanem egyszeruen azert igy juttatjak el az emberekhez a termeket, hogy az ember elsokezbol szerezzen informaciot, pl. a szomszedtol (ami hitelesebb mondjuk egy tv reklamnal ahol mar annyira szar a termekt hogy csak szexualis szimbolumokkal tujdak eladni..)
inkabb a terjesztesen van a lenyeg.. altalaban ha valami forradalmi dolgot talalnak fel, ami gyokeresen meg tudja valtoztatni az embert pozitiv iranyba, azt nem kezdik el nagyker/kisker stb utjan terjeszteni, mert nem hatasos, es nem eri el a celkozoneget... itt nem csak a penzrol van szo.. hanem arrol hogy oda jusson el a termek ahol szukseg van ra. ennyi.

ezert fontos hogy a termek pl. fogyo cikk legyen, es egyedi, es ne lehessen uagyanazt a cuccot mas markanev alatt megvenni a kiskerbe...
ezert gaz pl. a porszivo-ugynok. :)

a masik, hogy egy halozatban nem lehet egyszeruen mindenki gazdag, nem lehet mindenki sikeres.. ezert erzik az emberek atvertnek magukat, amikor csatlakoznak, tele tukmaljak a fejet azzal hogy sikeres lesz, aztan belebukik. egyszeruen nem lehet mindenki kereskedo. had hozzak egy kozeli peldat, pl. a mi cegunknel (ezt nem azert mondom mert reklamozok, csak ezt joll ismerem, nehogy valaki belem kosson mert sirogorcsot kapok:) tehat nalunk pl. ugy megy, hogy nincsen ertekesites..

tehat nem az sema hogy disztributor megveszi->eladja (esetleg hasznalja is)
mert ezen igazabol csak kisker haszon van..
ebbol az kovetkezik, hogy kereskedok a halozat tagjai, es nem annyira jellemzo a csak fogyasztasra belepett ember..

hanem: a termeket csak tag veheti meg, tehat belepsz, es hasznalod (meg disztributor sem ad el). igy a fogyasztokra epul.. nalunk az arany 20% halozatepito/80% fogyaszto es rendkivul stabil.. a maradek 20% tartja ossze a masik 80%-ok, ok a csomopontok..mert ha valaki belep, nem akar mindenaron milliomos lenni, tudja, hogy az mas teszta, azert meg kell dolgozni kemenyen, mint barhol mashol... es ha valaki ezt vallalja, es belevag, akkor utana nem fog csalodottan kilepni azzal hogy atvertek.. szerintem ez teljesen tiszta.
a fogyasztok altalaban tovabbajanljak, ez alap meg a nagy lekvaranal is vagy a fodrasznal.. ebbol esetleg lesz egy kis forgalma, mert a havernak megtetszett.. ebbol adodik hogy a tagok 90%-anak annyi a jutaleka hogy meg tudja venni a termeket belole.. ha fogyasztani akarsz, lepjel be, ha uzletet akarsz epiteni, akkor tudd hogy mibe vagsz bele, es vallald is... ha meg nem izgatott fel a termek egyaltalan, akkor nem sertodom meg, hello szia hello, :)

en ugy tartom hogy inkabb ez a vonal az mlm jovoje inkabb, mint a kisker ertekesites+halozatepites kombiacio, ott igazabol sajat uzletet rontja az ember azzal hogy kozben kisker arressel eladja a termeket. (a kiskeres disztributori ertekesites az az, amibol nem lesz az embernek ELEG penze..)
igy kivulrol, tovabba eleg jo tapasztalatot adtak mas halozatok, hogy mit szabad, es mit nem, es mit kell maskepp.. mert okos ember masok hibaibol is tanul :)

space-

Előzmény: Yag. (116)
John Zero Creative Commons License 2001.01.10 0 0 120
TaNGó:
Azért az 1500 Ft-os Amway-fogkrémet semmi se veri ;-))
(Csupán 3-5x drágább, mint a boltban ;)

Na igaz, ez nem ma volt, de ilyen hozzáállással...

Előzmény: Törölt nick (118)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.10 0 0 119
Azt mondja a cigány a feleségének:
- Asszony, lement a bútor ára!
- Hol?
- Itt a torkomon...

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.10 0 0 118
Sokmindenben igazad van, de az Amway azért is bukik, mert szűk a termék keresztmetszete. Csak az igérgetés megy, hogy majd behoznak egy csomó mindent.
Előzmény: Yag. (116)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.10 0 0 117

en ezzel majdnem ugyanigy vagyok, egy kis kiegeszitessel :)

nem kell SOK penz, csak ELEG, hogy ha ma ugy dontok hogy nem melozom tobbet akkor megis meg tudjak elni.. nem bizom senkire se a nyugdijamat, foleg az allamra nem :) (aki sejti mi fog tortenni 2010-tol, az tudja mirol beszelek.. de hagyjuk, ez inkabb a politika rovatba tartozik:)

szoval... nem kell a penzt ugy felhalmozni hogy SOK legyen belole, csak ugyesen kell banni vele hogy eltartson teged akkor is ha mondjuk kihagysz egy evnyi munkat.. vagy ilyesmi.

ha valasztani kell akkor inkabb 90% csalad-hobbi es 10% munka, nem forditva... de ez csak kesobb lesz, ezert most nagyon megdolgozom, es nem elek ugy mint egy 'gazdag', sok luxuscikkel.. az baromag, nincs ra szuksegem :)

de mondjuk arra igen, hogy akar 10 ev mulva is nyugidjba mehessek, amikor masok meg el sem ertek az erett felnottkorukat.. persze ez nem azt jelenti hogy fogok, mert en szeretek dolgozni, szeretem azokat a dolgokat amiket csinalok (hehe ilyen hulyeseget kulonben nem is csinalnam ha nem szeretnem :)

namindegy..hagyjuk ;)

) :

ja, ja.
nemtom ez hogy megy ;), es soha egy ismeretlent se szolitottam le ilyen celokkal, igazabol eszembe se jutott... de nincs is ra szuksegem.

de amugy a kudarc, mondom, nem csak a halozatepitesre vonatkozott, mert ott pl. tenyleg hatalmas a felelossege a szponzoroknak.. elhangzottiitt olyan hogy vannak piocak az amwaynel pl. .. meg hogy errol nem a ceg tehet..
de akkor valaki mondja meg nekem hogy ki?
az az informacio, tanitas valahonnan felulrol jott
.. az emberek alkotjak a ceget, es ha ezt megtanultak valakitol, akkor azt a valaki is vszinuleg megtanulta valakitol... nem lehet veletlen hogy az emberek ennyi eroszakos "ugynok"-style mlm-es talalkozott.. es hogy magyarorszagon (sajnos) egyenertekuve valt az MLM fogalma az Amway-el, csak azert mert ok jottek be eloszor..
ezekutan termeszetes hogy az emberek 90% ellenzi az ilyeneket, nem is akarja jobban megismerni, ebbol kovetkezik hogy felni fog tole es utalni fogja...

nem sikerult elsore? akkor mar meg se probaljuk megegyszer... furcsa felfogas.

space.

Előzmény: DebilGeza (113)
Yag. Creative Commons License 2001.01.09 0 0 116
PAM-PAM

Valahogy magam is ugyan igy voltam evvel a kérdéssel. Nincs kedvem sz*rba lépni. .)

Egyet tisztázzunk. Minden előitéet és hiedelem ellenére az NM nem szerencsejáték ,piramis vagy pilóta játék. Aki még itt tart annak ajánlom hogy menjen el egy könyvtárba és sürgősen szerezzen be megfelelő irodalmat , mert ez olyan hiányosságokat fetételez amit érdemes pótolni. Legfőképpen azért hogy az ijen beszélgtésekben is érdemben tudjon érvelni.
Mint nemzetközileg mint kontinensenként van NM vagy MLM szövetség Ami nagyjából mindenhol a Közvetlen Értékesítők Szövetsége. Ezt tekinthetjük felügyeleti szervnek.

Akkor egy kiskörkép hogy legyen mit olvasni.
Elsősorban kö kemény Üzlet. Erős alapokon nyugvó értékesitési rendszerrel. Erről a mult és eredmények árulkodnak .
Miért nem szerencse, pilóta, piramis játék? Termékforgalom van és teljesitményarányos jutalék. (Nem fizu , hiszen nem alkalmazottis státuszról van szó.) Hogy ezt nem pofára mérik az remélem elfogadható. A teljesitményt mérni kell . Erre kiválóan alkalmas a már más rendszerekből ismeretes pont rendszer. Általában MO-n a dollárhoz igazitva. Hogy mijen arányban az rendszerenként változó. Miből van a lé ?
Kiskerekedelmi értékesítés. nagykereskedelmi ugyanez és royalty (jutalék)
Nagyon sok cég több évizede evvel az értékesitési formával kereskedik.Miért ?
Hatásos. Olcsó . Rugalmas.

Tedd fel a kérdést magadnak!
Ha gyártó vagy , hogyan juttatod el a termékedet a nagyközönséghez ? Egy a célod , minnél több cuccost piacra tenni , de nem csak oda teni annak el is kell fogynia.
Mivel gyártó vagy az értékesítést rábizod egy ebben jártas cégre. Gondolom inkább bizod olyana akik nem tegnap kezdték , hisz kisérletezni nem sok sanszod van. Elég sok pénzed áll a gyártásban ennek vissza kell jönnie , hogy fennmaradj , vagy továbblépj.
Beviszed egy ker rendszerbe. Megbízol valószinüleg egy disztributort ( elosztó-logisztikai) céget Ök vállalják :Raktáron tartanak ,szállitanak leosztanak kereskedelmi egységeknek.Nem ingyé .Tied a reklám övék az egyéb promó költség . Egyénenként változik. Mivel neked mint gyártónak rögtön kell a lé és nincs idöd megvárni mig elcsorog a cucc a vevőig ,majd onnan vissza hozzád a pénz egyszerüen eladod a cuccosod a nekik . A nagyker bizva a haszonban ésértékesitési tapasztalatában rendben ráteszi azt a százalékot amivel plusszosan jön ki a buliból hisz melója van és fedezi kell azokat a költségeit ami abból ered hogy mozgatnia kell egy nem kis apparátust.
Innen egyszerü . Nagyker eladja a kereskedőnek, kereskedönél is naná hogy drágul a dolog , hisz azért a % ért dolgozik. Végül Te megveszed ugyanazt csak 3-4x% al többért.Ez a 3-4 x elég változó . egyenként lehet 20 % de ennél nagyobb is. (egy kis matek. Ha bemész egy plázába , és körülnézel , mit látsz ? 30-40-50 % és kiárusítás. Biztos lehetsz benne , hogy nem ráfizetéssel válnak meg a cuccosoktól. Ha meg nem , akkor számolhatod a rajtaláévő többletet amit Te fizetsz meg azért mert Ott veheted meg.)
Mivel máshol nem tudod , vagy nem akarod igy ezekkel a számokkal kell élni.

Szoval többe kerül a dolog de nem változott a cucc semmit. Igy van ez jól hisz ez egy nem egyszerü folyamat . Legtöbbször külföldről érkezik, - és hozzánk nagyon sok minden érkezik onnan - ésszerü hogy ezt ki kell fizetni és nem klevésbe kerül.

Az MLM és az NM ezt kicsit másképpen csinálja. Aszondaj : Mi lenne ha majdnem a gyárból vásárolhatnánk ? Ez nem a legjobb mert nem mindenkinek elérhető. Ok akkor kell egy disztributor rendszer ami ált. a gyártó egyik részlege. . Ö elmegy minden országba és hivatalossá teszi a cég termékeinek piacralépését.. Egy országon belül már könnyebb mint egy egész kontinensen. Jo de hogy kerül be minden háztatrásba ?Csináljuk katalógut ? Pl. Ahhejett hogy a vevö jönne mi megyünk és válogathat a katalógusból .Majd ök megrendelik és postán, lovon , tevén , kamionnal , talicskán mi elküldjük, elvisszük. . Olcsobban jut hozzá mondjuk uy 30% al. De mi legyen a reklámmal ? Majd maguk reklámozzák. Pl. Magára keni és a szomszédnak is ez kell majd. Emberek szivesen mesélnek ujságolnak az ismeröseiknek arról mit használ és miért. Szájreklám. Elég hatásos. Fizessünk pluszt azoknak akik ajánlják másoknak. Adjunk nekik jualékot forgalom után. Ok ! Akkor a médiában fölösleges is ezt eröltetni.A médiumokban megsporolt reklámdijat azt vissza is csorgathatjuk a rendszerbe .... fordithatjuk termékek fejlesztésére a plusz forgalomnövekedés jutalmazásra. Kell is hiszen valamivel ösztönözni kell embereket hogy több fogyjon nálunk. De egy ember hogy elégedett legyen nem tud annyit venni magának és eladni mint egy bolt . Az nem nevezhető forgalomnak.!! Igaz !. Ha egypár embernek jó ha olcsobban vásárol és kiskereeskedéssel az árrésből pénzt is kereshet akkor bizonyára többnek is élnek majd evvel a lehetöséggel. Ahejett hogy mi keresnénk embereket a termék forgalmazására , inkább keressen mindenki magának. De azért nem fizetünk , hogy emberek csatlakoznak a rendszerhez , mert abban nincs üzlet. Nem lenne más mint fejpénz. Ráadásul lenne egy csomó regisztrált ember aki csak vásárol , vagy még azt sem. Keressen magának partnereket , üzlettársakat . Kvázi épitsen hálózatot. Igy a forgalmuk összeadódik és mindenki a maga üzletéhez tartozó pont értéke alapján megkapja a visszatérítést , jutalékot.
Miért vennék meg itt a dolgot az emberek ? Mert máshol nem juthatnak hozzá! MLM rendszeren kívül ezeka cuccok nem kaphatóak és nem is szabad öket máshol forgalomba hozni máskülönben oda a forgalom vagy leosztódik.

Van olyan MLM rendszer ahol 1-2 db termék van , van ahol több száz , vagy millió. Senki nem foglalkozna a dologgal : Csak pénzért. Ezért, fizess annyit hogy jól csinálják az emberek. Képezd öket hogy növelni és épiteni tudják a hálózatot. Jól képzett emberekkel és partnerekkel független vállalkozókkal, termékforgalmazókkal, hosszútávon együtt lehet dolgozni akik kinevelik saját utódjaikat.

Ha egy cucc csak drágább mikor célhoz ér akkor azt egyszerübben kell a vevöhöz eljuttatni.
Végeredményben a vevő vagy olcsóbban , vagy kényelmesebben jut hozzá . Mindkettőt értékeli és ha megéri neki, vagyis elégedett , akkor arra rendszeresen igényt tart.
Ha nem akkor számára minden marad a régiben.

Hogy mi külömbség az MLM és az NM közt ? Megoszlanak a vélemények.
( )..... .A Network Marketing (NM)az Multi Level Marketing (MLM) egyik formája. Az MLM összefoglaló név minden olyan üzlere ami különböző szinten épül ki és amit önálló emberek hoznak létre önálló társaik "szponzorálásával" ahejett hogy a cég maga keresne új alkalmazottakat.
( ) ........ Az MLM olyan etikus fajtájára értik, amely hosszú távú professzionális karrier lehetőséget nyujt (David Barber - Vagyonteremtök)

........

Nagyjából idáig sok NM vagy ahogy tetszik MLM rendszer megegyezik.De sokban különböznek is egymástól a rendszerek A hálózatépítésnek is megvannak a maga eszközei . Sok ijen eszköz van. Van aki interneten , van aki normál hagyományos módon.
Nem mindenki született kereskedönek és nem is mindenki akar üzletrendszert magának. Ki - hogyan azonosul és fogadja el a szisztémát vagy szabályokat.
Azt ami van a mindennapokban és kerskedelmnek hivnak tők jó: Ha lehet másképpen is csinálni miért ne. Mindenki maga dönti el .

PAM elsőkézből , első sorban könyvekből szerezz információkat. Vagy menj el rendezvényekre. Ha van hallgass kazettákat Amikor tele lett a púpom a sok ellentmondással én is igy tettem. Senki nem befolyásolt , higgadtan végig lehetett gondolni , hogy amit nyujt e-a rendszer az jó vagy sem.
Ma már legalább tudom hogy kik azok akik értik és nem csinálják és kik azok akik nem értik és macerálják a dolgot. Az egyéni elégedetlenségek szerintem mindig az információ hiányból származhatnak. Akik csinálják meg jól érzik magukat benne . Pedig nem kötelezö benne lenniükvagy evvel foglalkozniuk .

egyenlőre ennyi .... ( .. )

Yag.

Előzmény: PAM-PAM (112)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.09 0 0 115
Hol van B. Elizabeth folytatása?
Lavrentij Creative Commons License 2001.01.09 0 0 114
Hát az aki leírta azt a bizonyos jegyzőkönyvet a akármilyen rendszer 21 egyik "szemináriumá" -járól, vagy összegyülekezetéről - az az ember 10 pontot érdemel. NEM az, aki idecopypaste -ta, mert más topicban már olvastam, de itt sokkal jobban jött ki - hanem aki először kitalálta és leírta.
DebilGeza Creative Commons License 2001.01.08 0 0 113
Kedves YAG, mára már lehiggadtam, ne haragudj ma hajnali 04 táján heves kirohanásom miatt. Meg rosszul is sült el, mert tényleg összekeveredtem Exhumált -tal, és szerencsére mára kitörölték a rossz beszólást.
A lényeg: persze, hogy Neked is elmondom - legfeljebb majd később érted meg. Szóval én pl. olyan helyen lakom, hogy ha szomszédom akarnál lenni, talán a gyémánt elég lenne hozzá. De ezt csak annak köszönhetem, hogy ide születtem, ahol vagyok. Nem én teremtettem meg az anyagi feltételeket ehhez, mert a helyzet (mármint a lakhelyem) adott volt. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem nagyképűsködni akarok.
Na a lényeg: Én nem fogok soha vagyont gyűjteni. És ne kívánjon nekem senki se ilyesmit. Én szigorúan tartom magamat ahhoz a mondáshoz, miszerint: Ne SOK pénzed legyen, hanem ELÉG pénzed. Ne SOKAT egyél, hanem ELEGET. Ne SOKAT igyál, hanem ELEGET. És sorolhatnám. Szóval, amikor már a pénz ELÉG a mindennapi életemhez, akkor ne kívánjon nekem senki olyat, hogy a családom, gyerekeim rovására hülyére dolgozzam magam. Mert Te ezt kívántad nekem. (is.)
Tehát, a pénz hiánya szomorú, de ha szerencsére van ELÉG (és nem sok, felhalmozott harácstermék), és tényleg csak az ELÉG szinthez elég, akkor onnantól fogva a családomnak, a hobbimnak, stb. élek, és így vagyok boldog. Sajnálom azokat, akik nem így éreznek. Ezért sajnállak Téged is, bár sejtem, hogy előbb-utóbb Te magad is rá fogsz jönni erre. És szívből kívánom Neked ezt.
Üdv.: DebilGeza
Előzmény: Yag. (102)
PAM-PAM Creative Commons License 2001.01.08 0 0 112
Hát nem is tudom... valahogy az összes maradék kedvem is elment az MLM-től... Ott villogott az agyamban, hogy talán valamelyikbe bele kellene mégiscsak vágni, de valahogy semmi kedvem szarba lépni...
Most akkor mitől sikeres egy NM/MLM üzletember? Attól, hogy szemináriumokat tart a jól beszervezett üzlettársaknak nem kis összegért/fő + azon van, hogy minél több kazettát/könyvet adjon el, amiért "némi" juttatást kap, vagy van valaki, aki a termékek eladásából lett gazdag és sikeres - bár, mint azt tanítják az MLM-rendezvényeken, nagyon nem jól fogalmaztam, ugyanis AZ MLM-BEN NEM KELL ELADNI, OTT VESZNEK TŐLÜNK!
Szóval nekem csak egyre zavarosabb ez az egész!
Benne van ebben az is, hogy ha valami netán tényleg jól megy, akkor ott mindig születnek teóriák arra, hogy mi a humbuk az egészben, hol van benne az átvágás. Nem azt mondom, hogy nem igaz, amit leírtatok, de én nem voltam ott és akkor, amikor pl. a DD-k nem élhették meg azt a fajta sikert, ami a színpadontörténő elismerést jelenti. Ettől még nem azt mondom, hogy nem így volt. Sőt, elhiszem! De már annyi, de annyi mesét hallottam, hogy már nem tudom, melyiknek higgyek. Mindig az jött be eddig, ha magam győződtem meg a dolgok valódiságáról.
Buta Elizabeth! Ezzel együtt bárom a story folytatását!
Spacemantra!
Nem állásajánlatokra vadászok. A tapasztalatokra voltam/vagyok kíváncsi, hogy ha vki eljut egy hasonló életszituációba, mint amit leírtam, ki hogyan, merre ment tovább...
Valamelyik szakavatott legyen oly szíves és magyarázza el nekem röviden, mi a különbség a NM és az MLM között? Köszike!
PAM-PAM
) Creative Commons License 2001.01.08 0 0 111
John Zero,
Lehet, hogy ez nekem jut először eszembe és le kellene védetni, de a netes MLM cég a reklámköltségét spórolja meg rajtad és fizeti ki neked. Nem akarok hangosan gondolkozni, hogy ki és mennyit kaszál a reklám üzletből, de van egy olyan érzésem, hogy telne belőle hetente új autóra... (A cég forgalma stabil lehetne, és nem kellene TV műsöridőt, stb. bérelnie, és a hálószemek is jól járnának. Még akkor is ha piaci áron adnák el a terméket, bár ez az ami ma nem divat.)

A témához: (bár hosszú lesz)
Van nagyon sok jó MLM cég is, melyek azért kevésbé néznek hülyének, mint a többiek, de mint a fehér holló... Ha bárhol sikeres akarsz lenni, jópár havi jövedelmed rámehet könyvekre és kazettákra. ÉN már csak tudom, hisz nemegy kétnapos bulin voltam, sőt kevesen tennék meg, hogy a tengerszint alatt töltsenek egy északát, csak mert az országban nem rendeznek még mezei agytágító előadást(BBS). Higyjétek el megéri! Még ma is tag vagyok, hisz így 0ra csökkentettem az esélyét, egy-egy baráti meghívásnak. :) A szponzorom jó fej, sőt eddig nagyon sok értékes embert feltudnék sorolni, akit megismertem.(Hozzátéve az utcáról leszólítós módszer ("mindenkinek adj esélyt") miatt egyszer költöznöm is kellett, sőt) Némely hálózatba kifejezetten azért kezdtem, mert megfogott nemcsak a szponzorom, de főláma személye is! (Nem volt könnyű, hisz addig nem indulhattam, míg a föld alól is, de elő nem teremtettem havi összbevételem 12xét. A várt siker elmaradt, s 1 kedves barátom egy évig nyaggatott, amig apránként visszaadtam neki a kölcsönt. Azóta megfordult a kocka és már én is kisegítettem a bajból, de nem nyaggatom soha, mert tapasztaltam, hogy milyen szar érzés.)
Sebaj tökéletessé eddzve elmém, nemegy rendes munkahelyem lett, ahova bejártam dolgozni. Akkor amikor én akartam, és addig amíg én kedvem tartotta. Még azt se mondhatnám, hogy éheztem vagy unatkoztam közben... (Az MLM megtanította, hogy az emberekkel bánás sokkal fontosabb érték, mint bármely egyébb szakmai tudás.(Hozzátéve: Nem vagyok egy hülyegyerek.)) A Reteknek kell az a sok aggódás, hogy vajon tetszeni fog-e neki a kazetta vagy a könyv? Segíteni akarok neki és még én vagyok a bunkó! Hát ezért nem megyek ma már oda senkihez! Ha kell büszkén vállalom a multam (amit senki nem tesz meg, mert ezt oktatják odafönt) és segítek fejlődni az embereknek, de a pénz ebből a szempontból nem érdekel.
Most már magasról lesz*rom akik ezekkel foglalkoznak, amihez olyan attitüd kellett egy/több nagy multi részéről, hogy: Bezárja a boltjait, és az ott dolgozók (akik nem forgalmazók) később tudják meg, mint a vadidegenek! (Még cáfoltak is, hogy rosszul tudom!) Azután külföldre vetett a sors és újra csatlakoztam, mert miért ne? Ekkor kinai nyelvű tájékoztatókat küldtek, holott tudniuk kellett, hogy nem beszélem az ország nyelvét! Az újság hagyján, nade a hivatalos ügyek! Még a helyi adóhivatal is megpróbált valami emberi nyelven levelezni velem... és még sorolhatnám. Bármibe lefogadom, hogy olyan hálózatnál ahol nem fogyasztási cikket, azaz vagy szolgáltatást vagy soké elsózható készletet forgalmaznak, miután a jutalékod utolsó részlete is eljutott a "jóbarátodhoz", már nem fogod látni többet. (Kivéve, ha mégvalamit rád akar sózni)
Egyszóval vannak értékes termékek, és értékes emberek, de ez egy nagyon kemény meló kötélidegekkel. Ugyanakkor sok a csaló és még több silány termék. (Mint olvashattuk az N21 főlámái kaszálnak az ismeret-terjesztő irodalmon, de fizetni már nem akarnak) És ez csak egy cég, de tudnék még sorolni, ahol saját költségeden viheted csak a családodat a megnyert álomútra, netán te is csak saját költségen mehetsz mert, ha egyszer olyan kő gazdag letté, akkor biztos telik rá... A CC-t nem érdekli, hogy mennyit költesz fogorvosra, vagy a MS-t, hogy mennyi kárt okozott álmatlan éjszakákkal, amit egy rednszerfagyaás okozott: Őket csak az érdekli mennyit kaszálnak rajtad. Ha így több emberhez jut el a termékük, akkor szövetkeznek. A forgalmazók pedig legtöbbször vállalkozók, azaz adót fizetnek, néhányan nem is keveset. Majd hülye lenne bármelyik kormányzat elesni ettől a bevételforrástól...
Yag,
S mégvalami: Az MLM nagy előnye, hogy nincs reklám! Aha... Akkor mi a fészkesnek támogatja az egyik multi az olimpiai csapatot??? Mondjuk ez még karitatív, de ha jól tudom, politikai kampányokra is hihetetlen összeg folyik el. Egyszóval ahányan dolgoznak neked, olyan jól megy a sorod. A pénzed igyis-ugyis ujraosztják, neked csak a hogyanba van beleszólásod.

spacemantra,
Ha pedig valakit az utcáról szedsz fel, akár Ő lesz a legtutibb, akár idegronccsá válik A TE felelősséged, nem az ővé. Nélküled lehet máshol mással sokkal másképp alakul az élete...(S kár tagadni: Az utóbbira is rengeteg példa akad, holott saját döntése alapján lehet, hogy kevésbé teljes, de mindenképp stabilabb életet élhetett volna...)

) - A Fekete Gyémánt

Előzmény: spacemantra (110)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.08 0 0 110

minden topicbeli temat felreteve, en ugy gondolom hogy a kudarc a siker resze, minden teren.. aki a kudarcot vegallomasnak fogja fel soha nem fog 1-rol a 2-re jutni.. a kudarcbol eppenhogy erot kell meriteni, es tanulni belole..

azt hiszem yag erre probalt celozni azzal, hogy ha masban keresed a hibat de magadba egyaltalan nem talalsz akkor ujbol es ujbol ugyanabba a kakaba fogsz visszakerulni. lehet masban is hiba, de az o dolga hogy megtalalja.. az onertekeles sokkal fontosabb, mert csak te tudsz valtoztatni magadon, senki mas.. ebbol kovetkezik az is hogy felesleges masok hibaival foglalkozni, mert ugyse tudsz valtoztatni rajta, amig az illeto fol nem ismerte, es amig nincs benne hajlandosag a valtozasra.

nem hiszem hogy ezt az mlm halozatokban tanitjak, ez nekem szemelyes tapasztalatom

space.

Előzmény: John Zero (109)
John Zero Creative Commons License 2001.01.08 0 0 109
Yag:
Nem a véleményeddel van baj, hanem azzal, hogy amit "válaszoltál" (nem most), az egy teljesen sablon válasz.
Azaz gondolom minden NM-es "ki van oktatva", hogy mit válaszoljon, ha az kérdezik, hogy pl. "hogy lehet, hogy már egy éve csinálod, és még mindig csóró vagy?", stb. Amennyire egyformák az ilyenkor adott válaszok, az már túlmegy annak a határán, hogy "dehát csak egyirányba gondolkozik minden NM-es".

Szóval gondolom nagyon sok ilyen kérdés össze van gyűjtve, és a rá "adandó" válaszok is. Akár könyvben, akár szóban terjesztve... Persze ez önmagában nem baj, hiszen ez egy elég logikus dolog, csak ugye egy fórumnak nem arról kellene szólnia, hogy kimazsolázod, hogy na, ez a kérdés a következő "mintakérdéshez" áll közel, tehát akkor a válasz a "mintaválasz" lesz. Az már úgyis bevált 200000 embernél, be fog itt is válni.

A buta Elizabethnek címzett hozzászólásod tele van ilyen "motívumokkal", hogy finoman fogalmazzak.

Az Internetes Network Marketing kérdésemre még nem válaszoltál (és más se). Pedig kíváncsi lennék rá...

Előzmény: Yag. (108)
Yag. Creative Commons License 2001.01.08 0 0 108
John Zero

Egy : Nincs Amwy könyv. Ugyhogy ha akarnék sem tudnék idézni előle.
Kettö : Ha valakinek van saját véleménye de az másnak nem tetszik akkor az már nem is a sajátja ? Nem értelek. Mi alapján határozod meg ki mit mond , vagy mijen a véleménye ?
Három : a topiot én nyittam ez persze nem azt jelenti hogy az enyém ,csak érdekesek tartom hogy a saját témámban akarsz kioktatni hogyan irjak . Megteheted persze , szabad országban élünk :)) .

Én szeretném ha leválna az NM ről az Amway , de ezt Ti nem engeditek. Jól tudom (és ti is) hogy ez a cég csak az egyik a sok közül aki ebben a formában értékesit . Mindig ugyan ide jukadunk ki. MLM - NM = Amway . Ennél egy kicsit azér nagyobb látókört feltételeztem . Én direct Cég név nélkül kezdtem a topicot . Mert más is lehet NM üzlet . Inkább érdekelne maga a koncepció mint leragadnánk egy cég mijenségénél.

Enynit a nagy könyv elöir dolgokról . :))
Vagy csak az bánt hogy aki egy kicsit több infója van annak egyforma a véleménye ?
Hogyis van ez ?

Yag.

John Zero Creative Commons License 2001.01.08 0 0 107
Yag:
Webáruház MLM-ben? Mi értelme van ennek?

Hiszen a költségek:
- hagyományos webáruháznál az ár:
X Ft termék + Y Ft posta és csomagolási díj
- MLM-nél:
X Ft termék + Y Ft posta és cs. + Z Ft (százalék) az MLM-beli embereknek.

Akárhogy is nézem, az jön ki, hogy az MLM-webáruházakban ugyannanak az árunak drágábbnak kell lennie...

Előzmény: Yag. (105)
John Zero Creative Commons License 2001.01.08 0 0 106
Yag:

"buta Elizabeth Sajnálom hogy ez mind megtörtént veled. Nekem is van negativ tapasztalatom .... de avval nem juto elörébb ha másban keresem a hibát.
[...] De szerintem csak az nem hibázik aki nem is csinál semmit. Lehet hogy elöfordult már a munkád során hogy valamit nem jól csináltál ? Ez tök emberi. Nem védek senkit nem dolgom és tisztem. Köszi a véleményed és sztoridat. Érdekesnek és tanulságosnak találtam."

Ez AKKORA SABLON szöveg, hogy ihajj!

Az Amway-nél az ilyeneket memorizálni kell, hogy álmodból felkelve is tudjad mondani?

Mi lenne, ha TENYLEG a saját véleményedet írnád le, és levetnéd a "maszkot" amit a cég rádkényszerít?

Mert így csinálhatnánk azt is, hogy elküldöd postán az Amway-könyveket, és minden válaszod helyett csak beírod az oldal és paragrafusszámot, ahonnan bemásolnád a választ...

Ha tényleg részt akarsz venni a fórumban, akkor én a saját véleményedet, tapasztalataidat és hozzászólásaidat várom, minden esetben, nem pedig azt, amit "a nagy könyv előír".

Előzmény: Yag. (101)
Yag. Creative Commons License 2001.01.08 0 0 105
DebilGeza

Nem tom mijen url ek voltak . És mit találtál Te.

A Micro és az IBM az usában csináljáka dolgot méghozzá közös fuzióval , ami annyit tesz közösen egy cégben + az amvaj ennek a neve a quixtar. megtalálod az azonos nevü .com os domainen.
Magyarországon az Amtel szolgáltatja a N21 es virtuál áruházat. Neki van közvetlen kapcsolata az amvaj hunáriához .Ez köztudottan a nemzetközi hálózat magyar központja. Hogy ne kelljen egy amcsi szerverről ezeket megközeliteni , és magyar nyelvü legyen . asszem ez talán érthetö is. Én speckó sok tükrözéssl találkoztam hogy ne kelljen országon kivüli serverről tölteni . Ez majdnem ugyan az. Ha egyről beszélünk akkor evvel találkozhattál.

Lecke ? ... te meg pont ugyan azt mondod amit azok akiknek nem tetszik ez az egész.

Nem vagyunk egyformák. Vagy csak másról beszélünk.

Yag.

Előzmény: DebilGeza (95)
Yag. Creative Commons License 2001.01.08 0 0 104
Original Ganjaman

A Coca Cola a hagyományos kereskedelemben hálózatban értékesit .Nézhetjük ugy is , hogy neki már egy ország egy piaci pont . Ezeket összeköti és az egész ad neki egy forgalmat.
Ugyan ez vana benzinkut hálózattal is és áruházláncokkal is és igy tovább. Ez nem MLM és nem NM de hálózati kereskedelem .

Tisztességes kereskedöket emlitettél. Lehet vannak ijenek és magam is szeretek olyna hejeken vásárolni .De ha én a magam vásárlásával az ö profitjukat növelem abbna nekem mi az üzlet ? Megkapom a cuccost és vihetem haza ?Ok. Én is tisztességes vagyok és magam is szeretnék kereskedni. Ha nem muszáj akkor minek tegyem kockára a dolgot . Vajon ha nem smakkol valami akkor kihez forduljak ? Átmegyek a szomszád boltoshoz és megkérdezem : Hogyhogy nálad több vevö van ? Vagy tutkóra mindentm megtanitanak a kereskedő suliban ? Szerintem egyik sem. Itt üzeltről van szó. Mint ahogy nem mindnki lesz vegyeskereskedelmi bolt vagy étterem tulajdonos és vezető , ugy nem lesz mindenki NM el foglakozó ember sem . Szerintem ez majdnem ijen egyszerü.
A N21 éppen az ijen képzést adja a NM hez . Hisz a képzett szakemberek azok nem maguk találjék ki mit kell csinálni. Akkor már régen nem lenne rendszer. Mivel a dolog nem kötelezö , igy vannak - és lesznek is olyanok akik ugy csinálják ahogy gondolják. Eddigi tapasztalataim szerint ök azok akkikről negativan vélekednek.

Engem is megitélhettek negativan. Végül is miért ne . Az alapján hogy foglalkoztat egy ilyen dolog és az nem a jólbevált biztos munkahely fogalma ? Végül is miért ne ? Ha majd szólsz a fönöködnek hogy adjon még egy 20ast a fizuhoz ezért cserébe 2-4-6 órával többet dolgozol , és megkapod akkor elmondhatod hogy a jó régi biztos munkahely és alkalmazott barát fönök fogalma müködik . Addig én foglalkozom avval amiben nagyobb realitás látok.

Hogy nem találsz a magad környezetében amvajost ? Erre mit mondjak .Amiket leirtál ahhoz annyit : Örülj neki. Igy legalább nem kell azon gondolkodnod , van e más módja annak hogy pénzt keress. Neked igy megfelel gondolom. Nekem ez nem fáj és nem is zavar.
Az embereknek van min kijózanodni. Emelt minimálbér ? Hurrá. Gondolnak az egyszerü emberekre is . De mit hoz ez magával. Szerintem ezt végigondolva valóban van min kijózanodni.

Evvel egyetemben miért készit ki ha nekem vagy másnak meg ez a vélemyényem amit alant lehet olvasni ?

Számtalan dolgot tudok mondani miért nem jó ha NM el foglalkozik az ember.
Számtalan dolgot tudok mondnai miért nem jók a politikusok vagy bármi más .
Amig csak kifogásokat kersünk addig egyhejben topogunk.
A megoldás keresésse visz elöre. Persze csak azt aki elöre is akar menni . Hogy ez a megoldás az NM , az MLM , az amvaj , vagy más ? Nem tudom . Mindenkinek más , mint hogy nem mindenki jár egyforma autóval . Nem hord ugyanojan ruhát .

Ez van, ettől szép az élet.
Yag.

Előzmény: Original Ganjaman (90)
Yag. Creative Commons License 2001.01.08 0 0 103
PAM-PAM

Minden a fejben dől el minden. Én sem voltam még milliomos. Engem nem is a milliók érdekelnek . Csak nem akaroma hónap végén a pénzem számolni, nyáron nem csak a Balcsiig eljutni nyaralni és nem attól tartani meddig lesz munkahelyem, és mikor mehetek ujat keresni.
Hogy mennyi pénz kell ehhez ? Nem tudom, majd ha már a gyerek is az asszony is megkapták azt amit szerettek volna vagy amivel egy nyuodt élet biztositva lehet akkor majd lehet azt mondani hogy elég pénz van.Ez egyénenként ugy is változik. Mindenkinek mások az életről és a körülményekről alkotott véleménye. Szerintem aki a hid alatt van lehet hogy boldog. Akér meg is kérdezhetnénk tőle , de szerintem annélkül is kitalálható , hogy mit szeretne jobban . Ott maradni , vagy inkább egy "saját" fedelet a fej efölé.
Valóban nem biztos hogy egy milliomosnak van könnyebb dolga. Az az Ő dolguk . Egyébként meg nem az a milliomos akinek sok pénze van , hiszen akár szerencsével s hozzájuthat - lottó - totó - örököl vagy csak kapta, nem tudom . az a kérdés hogy ebből mennyit tart meg az illető.
Ismertem olyan embert akiknek hirtelen sok pénze lett .Nyert. De ahogy jött ugy el is ment . Igaz megvett minden tamit szeretett volna ,legalábbis sok mindent csak éppen a pénz és annak a kezelésének a szabájai nem voltak a kezében. Igy egy idő mulva nem sok pénze maradt.Vesztett a tözsdén is mert csak ugy gondolta hogy elég a pénz . Pedig mint mindenhez tudás is kell hozzá. Elötte sem éltek nyomorban. De nem is maradt gazdag.

Yag.

Előzmény: PAM-PAM (91)
Yag. Creative Commons License 2001.01.08 0 0 102
DebilGéza ...

Azt hogy mikor vagy igazi és mikor nem azt inkább nem találgatom.
Nem én kértelek meg arra hogy olvasd végig és háborodj fel ... ha ez neked nem jó akkor van itt még elég topic .
Hogy mit kérsz ki magadnak , az a te dolgod. De ha el is mondod akkor legalább nem kell csak magaddal kiabálnod. De tudod mit ? Nem is vagyok olyan kiváncsi. Ha akarod tartsd meg magadnak .

Yag.

Előzmény: DebilGeza (97)
Yag. Creative Commons License 2001.01.08 0 0 101
buta Elizabeth

Sajnálom hogy ez mind megtörtént veled. Nekem is van negativ tapasztalatom .... de avval nem juto elörébb ha másban keresem a hibát. Mást okolok a magam dolgaiért. Persze jobb ha van valaki aki fellehet a dolgokért , de szerintem , ezért csak mi tehetünk. Te a magadért, én az enyimért.

Azt hogy akik nem szólalhattak meg , miért nem tehették, nem tudom .Igy "távolról" elég cikis a dolog és magam is felháboritónak tartom .
Ha kapnánk infót arról az olalról akik nem engedték akkor lenne egy majdnem komplett kép ami alapján véleménytnyilvánithatnánk. Igy csak a te infóid alapján tudok itélkezni . Szerinted ildomos egy ember nézetei alapján megitélni több embert ? Én azért meghallgatnám a másikat is ....
Hogy azóta nem használsz terékeket ez is a te döntésed. Szerintem nem a termék a hibás abban, hogy neked ijen tapasztaataid voltak emberekkel. Lehet hogy emberek hibáznak. Hisz emberek. De szerintem csak az nem hibázik aki nem is csinál semmit. Lehet hogy elöfordult már a munkád során hogy valamit nem jól csináltál ? Ez tök emberi. Nem védek senkit nem dolgom és tisztem. Köszi a véleményed és sztoridat. Érdekesnek és tanulságosnak találtam.

Üdv . Yag.

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.08 0 0 100
Pontosan leírtad, én is valami hasonló csalódást éltem át. Várom a folytatást.

Vajon mi lehet a DD-kel?

DebilGeza Creative Commons License 2001.01.08 0 0 97
ÁLLJ! A másik gépről írtam az előbbit, mert túl hangos volt a billentyűzete! ÉN DebilGeza vagyok! A kiásott hulla az a barátom!

Na akkor kezdjük újra:

"BUEK mindenkinek .
Új évezred , század , év.
Kívánom hogy mindenki annyi pénzt keressen amennyit szeretne. Amennyivel boldog és szabad életet élhet.
Szóval, jó vagyongyüjtést a XXI. században is:)
"

Hát ne haragudj, kedves YAG. de ezt nem hagyhatom szó nélkül. Előző hozzászólásomat légysz töröld is ki a fejedből, bár nem tettem hozzá, hogy Neked címeztem. Most már tökmindegy. De sajnos beleolvastam a 2. ötvenbe is. Hát ezt itt, úgy, ahogy van, KIKÉREM MAGAMNAK! ÉRTED?

Na. most lehiggadtam. Aki tudja, miről beszéltem, (kiabáltam) az tudja. De Te nem tudod, YAG! És szerencsédnek tarthatod, ha valaha is megtudod!

Előzmény: Yag. (69)
DebilGeza Creative Commons License 2001.01.08 0 0 95
Előrebocsátom, az első 50-et olvastam végig csak. A szomszédom akart először az amvaj-ba behívni - azzal a dumával, amit Te is írsz :
"Persze lehet hogy valóban baromság amibe nagyon sok multi ,köztük az IBM és a Microsoft is milliokat nyomat bele. "
Na, mondja nekem - hát ehhez mit szólsz?
Már az Interneten is nyomolunk, és a Micro... meg IBM... stb....
Na jó, mondom, mutasd a Neten. Bediktál egy URL-t, és megnéztem, valóban az ő fényképükkel, egy Elektronikus Áruház -ba jutottunk. Ahol term. amvaj által forgalmazott cuccokat árulnak. Meg hifi (FIGY.: szándékosan írom így a hifi mint TERMÉK és nem pedig, ami még parasztország előtt, egy minőségi mutató, ami High Fidelity volt!) van (nem tom má az árát, de bődületes áron) na mindegy már 3 és négy között fáradt vagyok, lényeg hogy aztán megkeresett ugyanezzel a IBM-Microfost dumával egy másik, aztán 3-dik ismerősöm, gyanús lett. Na lényeg, hogy az összes "áruház" neve mindenkinek más, de az IP címük ugyanaz volt. Na, mikor erre rájöttem, akkor már kinyomoztam a szervert is - nem emléxem, de meglett. MAGYAR volt! (Talán trace-szel) Azután az orruk alá dugtam a szervert üzemeltető cég nevét, (mindhármuknak!) és megkérdeztem, hogy miért kell ehhez a Microfost? Meg az IBM? Na, azt a nagy hallgatást kellett volna magnóra venni! Hát ennyi pénzt öl bele a Microfost is meg az IBM is. 1 hasznom volt belőle: nem láttam egyiküket sem azóta.
"Persze lehet hogy valóban baromság amibe nagyon sok multi ,köztük az IBM és a Microsoft is milliokat nyomat bele."
Leesem a székről! És ezt akarták velem megetetni!
És sajnos azt látom, hogy Te, TÖKÉLETESEN ugyanazért vagy itt, mint amiért az említett 3 ismerősöm keresett meg engem. PONTOSAN azt a leckét mondod, amit annyiszor hallottam. Hát ez van ma éjjel 4 -kor. Sziasztok!
buta Elizabeth Creative Commons License 2001.01.08 0 0 94
Hat igertem nektek egy linket, de nem sikerult, ugyhogy leirom az en MLM-tortenetemet.
Kismama voltam, a gyerekeimert mentem egy csunya esos napon az oviba, amikor az ujpest-Kozpontban levo piros 96-os megallojaban hozzamlepett egy jololtozott ferfi es felajanlotta az esernyojet. el voltam ajulva ennyi figyelmesseg lattan, beszelgetni kezdtunk es amikor jott a busz, egyutt szalltunk fel. Mikor szobajott a munka, mondtam, hogy en nyelvtanar vagyok, o pedig uzletemberkent mutatkozott be es el is kerte a nevjegyemet, majd szinte rogton utana le is szallt.Masnap felhivott, hogy tanacsot szeretne kerni tolem, melyik keruleti iskolaba irassa be a gyermeket, amit nem igazan ertettem, hisz mondtam neki, hogy nemreg koltoztunk a keruletbe, de aztan radumalt, hogy egyebkent is mutatni akar valamit ,ami a vallalkozasaval kapcsolatos, talalkozzunk. vegul is ugy alakult a dolog, hogy nevetve azt mondtam, nem vagyok en a walesi hercegno, ha nem derogal egy uzletembernek, jojjon el hozzank.
Mikor eljott, elkezdett meselni az uzleterol, karikak, stb, rovid kozgazdasagi eszmefutttatas, csakhogy en elotte mar hallottam az Amway-rol es engem meg erdekelt is a dolog.Es az egesz ember teljesen azt a benyomast keltette, hogy neki ez mar tuti jol megy stb. Par nappal kesobb meghivott a MOM-ba, ott talalkoztam eloszor Demeter Janossal (o az Amway egyik gyemantja), be is mutattak neki, nagyon baratsagos volt az egesz tarsulat, mig vege nem lett az eloadasnak, amikor is a meghivom el akart koszonni es en dobbenten kerdeztem meg, hogy csak nem gondolta komolyam, hogy meghiv egy eloadasra Kaposztasmegyerrol Budara, az isten hata moge es most nem fog hazavinni vagy elkiserni este tizenegykor? En nem szoktam egyedul ilyenkor kolbaszolni a varosban, ha meg tolmacsolni megyek, minden alkalommal taxin megyek haza.Mert felek. Teljesen atvaltott arrogansba, hogy ez nem ovoda, de en megmakacsoltam magam, hogy nem es igy varnom kellett, mig befejezodik neki egy uto-fejtagito, miutan aztan hazamentunk egy ottani ismerosevel. A holgy is tanarno volt es dicshimnuszokat zengett a kocsiban.
Ezutan sok kazettat meghallgattam, nehany konyvet elolvastam es hosszas ragodas utan , kb. harom honappal kesobb dontottem ugy, hogy megprobalom.
Az elso hetekben teli voltam lelkesedessel, elvegeztem a Artistry sminktanfolyamot is, mindent tudni es csinalni akartam, aztan ott kezdodtek a bajok, amikor az elso pontszerzo akcioban honap vegen nem volt meg a kello pont es a szponzorom felesege rabeszelt, hogy nehany termeket vagyek meg elore, mert azok ugyis fogynak, mint a cukor. Aztan nem fogytak. Maig se felejtem el azt a napot, amikor a bocsi elott nekiszegeztem a ferjemnek a kerdest, hogy tudna-e nekem adni surgosen hetezer forintot meg, mert annyiba kerult a harom szepsegmaszk, ami megoldotta az otvenhez hianyzo pontok gondjat...A paromnak becsuletere legyen irva, rendkivul turelmes volt, vigyazott a gyerekekre, elvitt nyilt napra meg mindenhova, de megmondta, ot nem erdekli, ha akarom, csinaljam. De akkor este annyit mondott, hogy nem orulok neki, hogy emiatt az UZLET miatt olyasmit kersz vagy teszel, amit elotte soha. Tudod, hogy nem szoktuk tullepni a havi keretet, ez igy bizonytalan es ugy erzem, hogy a nagy uzletek nem pontszerzesbol indulnak.
Ra ket hetre kimentem a raktararuhazba, bevasaroltam es hazafele a villamosrol lesegitettem egy nenit. Mire eszbekaptam, a villamoson maradt a kistaskam, a termekforgalmazoi igazolvanyom, az irataim, a penztarcam es kb. 15ezer Ft ara termek. Mellette a szponzor felesegenek, Andreanak a nekem kolcsonadott parfummintai, mert azok voltak a kimeno illatok es azokat kellett volna vegso akcioban eladni.
Ez volt a masodik pofon.
Mire eljott a nyar, egyre inkabb kozeledett a Hetvegi Szeminarium ideje, addigra en voltam a nagy remenyseg, akinek mindenki nagy jovot josolt, blablabla, nekem menni kell a Szeminariumra, huszezer a jegy. Remenysugar :tolmacsok is kellenek, ott is lennek meg nem is, es meg nemi fizetseget is kilatasba helyeztek. Es lon. Eletemben ott ultem eloszor szinkronfulkeben ,remegtem az idegessegtol, mikor meglattam a DD-nket , alig birtam megszolalni a meghatottsagtol, micsoda megtiszteltetes, hogy en egyaltalan egy levegot szivhatok ezekkel a nagyszeru emberekkel. aztan eloadast tartott a Nusshold hazaspar , ujjongas, happpyend, buli, allofogadas. Este pedig huszezerert gyulekezett a BS-ben a plebs. Tulkokkel, sipokkal, kioltozve, mint egy nagy szilveszteri bulin.
Es jottek a GYEMANTOK: Demeter Janos es Rachel, Vagyi Jeno James, Karasz Cecilia, meg a tobbiek, pazar csillogas, estelyi ruhak, limuzin.Rengeteg ember, mind rajuk figyelnek. Unneples: koszontik az ujakat, a regieket, az x szazalekosokat, rengeteg taps. Es sok orosz beszed. Hivatalosan orosz piac meg nem letezik.Es amikoe elkezdtek a szinpadra hivni a DD fokozatot eleroket, hirtelen jott a hang a fejhallgatomba; "hagyjatok abba, itt vannak a Gardusek, aki orosz, ne mutatkozzzon be! a szinpadon Karasz Cecilia profi modon oldotta meg a dolgot, a segitok a szinpadra felmenetel elott zold cedulat adtak az oroszok kezebe es o meg nem hagyta oket a mikrofonba bemutatkozni. Ekkor szalltam ki a fulkebol eloszor. A szinfalak mogott negy no sirt, hogy ok mit dolgoztak es most nekik miert nem er az elismeres, hogy ket napig utaztak, otvenen jottek at egy rozzant Ikarussal, ekkora szegyent...
Aztan levetitettek az Akarsz-e Te is gyemant lenni? c. filmet, ahol a gyemantok szatyorhegyekkkel loholtak a Mariahilferen, meg parizsi ekszerboltban rancigaltak fel sorban a gyuruket, meg integettek a villa kapujabol meg Disneyland a gyerekekkel stb. ez volt a masodik szunetem.
A masodik nap vegen derult ki, hogy akkor pakoljunk. Mert fizetesre hiaba varunk, mint ahogy kajara se .Mehetem en a Demeter Janoshoz, csak szettarta a kezet.Hogy a Network 21 iroda nem az o kompetenciaja, sajnos, stb, valoban, milyen sajnalatos.
Aztan elmondtam mindent a DD-mnek.Egy egesz ejszakat beszelgettunk at nalunk, aztan akkor eldontottem, hogy vege.
Az utolso csepp az volt a poharban, hogy a szponzor felesege eljott, hogy negyezer forintot ker a villamoson felejtettt illatmintakert cserebe, vagy kp, vagy uj termekben.Akkor kezdtem el kiabalni. a vege az lett, hogy meg nekik allt feljebb, hogy ok mennyit torodtek velem, meg husvetkor is eljottek meglocsolni stb, de aztan osszecsomagoltam mindent otthon, ami Amway es visszavittuk a raktarba, hogyy nem kell es kesz.
Azota se hasznalok Amway-t csak a muanyag adagolo flakonokat tartottam meg. a szponzorek kigyot-bekkat mondtak ram, ahol csak lehetett. Aztan tudtam meg, hogy a megismerkedesunk csak az un."sasolas " resze volt, amikor szepen, uzletiesen feloltozve jarkalni kell a varosban es ismerkedni, nevjegyeket gyujteni, igy szedik ossze az ujabb kuncsaftokat.
Ossze kellett alllitani egy cimlistat, az enyem tobb, mint ketszaz neves volt, ezert figyeltek annyira oda ram.Es csak ezert.
azota tudom. hogy penzt megfelelo alapok nelkul nem lehet csinalni. Igenis kell tisztesseges indulo toke, nem a zacis aranyak, hanem egy olyan osszeg, amibol az uzlet elindul, ami nem a kosztpenzbol van lecsipve, hanem ami elkoltheto az uzletbe, befektetheto a dologba.
es ez legyen teljesen szabad toke.
Azert kell szakertelem is.Mit, kinek, hogyan kell eladasra felkinalni?
Kellenek tartalek termekek is, ha valakinek sos-ben kell valami, ne kelljen berohanni a raktarba.
Szoval nem igaz a tobb ido, tobb penz-formula se.
Az egesz egy kapitalis atveres, ami csak azert megy, mert az emberek ahitoznak a sikerre, a tapsra, es ezt itt velik megkapni. A jozanabbak hamarabb, masok honapok alatt, de elobb-utobb atlatnak a turpissagon.
Folyt. kov, mert meg nincs vege,
Elizabeth
Előzmény: Yag. (85)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.08 0 0 93

mr nagyon komoly szivos nagymeno!

koszonjuk szepen a konstruktiv es intelligens hozzaszolast.

mar talaltak a tejbepapit, rohanj, nehogy lemaradjal :)

en pl. 4 ev utan egy mlm rendszerben forgalmazott termek segitsegevel altam le a drogozassal, mert tobbet nyujt, kevesebbe kerul, es nem baszom szet magam, sot, a fenebe.. meg egeszseges is

akkor most el vagyok tevedve?

peace,

..

Előzmény: Original Ganjaman (90)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.08 0 0 92
PAM PAM,

meg mindig ajanlom figyelmedbe a gazdag papa szegeny papa cimu konyvet (nem mlm istenito konyv:)

a penzrol szol, es a kulonbozo embertipusokrol...
tenyleg olvasd el, mert lehet hogy magadra ismersz, es megoldast is kapsz arra vonatkozolag, hogy lepjel ki belole...

nem tankonyv, es nem lehet a benne leirtak alapjan meggazdagodni, korantsem errol van szo, hanem megprobal ravilagitani egy iranyra, de az utat magadnak kell megtenned..

azt hiszem, ott minden kerdesedre megtalalod a valaszt :)

(gondolom nem ugy gondoltad a lehetosegeket, hogy most kezdjunk el allasokat ajanlani neked:)

space.

Előzmény: PAM-PAM (88)
PAM-PAM Creative Commons License 2001.01.08 0 0 91
OK, Yag.
Talán nem kellet volna Jimmyt hoznom példának. Rendben. Nem ő volt a célpont.
A következőt szerettem volna kifejezni.
Nem biztos, hogy könnyebb az élete egy milliomosnak, aki mondjuk őrök kíséretében közlekedik a városban. Innen, erről az anyagi szintről nézve könnyebbnek tűnik a nagybetűs sok pénzzel, de lehet, hogy nem az. Nem tudom. Még soha nem voltam anyagiakban gazdag. Nem kerestem milliókat havonta. Tudod, akkor több veszítnivalóm van, több féltenivalóm van, úgy gondolom. Ezzel együtt ez nem ok arra, hogy ne legyek milliomos!

Egyébként meg minden egyéni megítélés kérdése. Minden a fejben történik, ott dől el, ott létezik.

PAM-PAM

Előzmény: Yag. (89)
Original Ganjaman Creative Commons License 2001.01.08 0 0 90
Tisztelt MLM istenítő Uram!

Lejjebb írtad vala, hogy a Coca-Cola stb. is így forgalmaz! Ebből én a Coca-Cola-t kiragadnám.

Tehát, ha megszomjazom, akkor eszembe jut egy haverom, aki a multkor is be akart szervezni valami izébe, és mondta, hogy nála lehet venni CC-t, és hogy az milyen jó, na meg én is árulhatnám, stb. Fel is hívom, és holnapra hozza is kólát. Yeeeeeaaaah! igaz addig meg kell innom 10 l vizet, mert szomjan döglök, de HOLNAP LESZ KÓLÁM. Na ez HÜLYESÉG.

A tisztességes kereskedő ugyanis, ért ahhoz, amit elad. Sőt, tudja, hogy a kuncsaftnak mi lenne a legjobb. És ha bemész a (hangsúlyozom: tisztességes) kereskedőhöz, ő tudni fogja, hogy milyen parfüm kell a feleségednek, hogyan kell rántást csinálni az xyz tipúsú lisztből, stb.

Namármost. A mindennemű szakértelem nélküli kereskedést (ami ráadásul konkrét helyhez ( bolt, vagy manapság weboldal) sem kötődik, úgy hívják: seftelés.

Ha hozzám becsenget a régi haverom, akiről tudom, hogy soha semmit nem tisztított meg életében, a háztartáshoz köze nincs, a kereskedelemhez pláne, nem fogok tőle tisztítószert megvenni. De ha Juliska néni a szomszédban sikálás közben azt mondja: Q-t vegyél, mer' az jó, azt fogok venni.

Ja igen. Ha még mindig virágzik az emvéj, akkor hogy lehet, hogy a környezetemből még az a kevés felhasználója is eltűnt, aki volt (mármint a termék tűnt el:-) Apuskám: Az Amway sehol nincs!! Az emberek ebből kijózanodtak.

És mielőtt azzal jössz, hogy nem csak emvéj, szemellenzős vagyok, meg ilyenek: semmi ilyesmi nincsen sehol!! Hogy lehet, hogy az én ismeretségi körömben senki nem vesz semmit netwörkbaromságosértékesítésirencerből?

Pontosan 0 olyan embert ismerek, aki igy venne bármit is. Pedig az ismerőseim vesznek termékeket (hihetetlen, mi?) Vesznek a bótba, a tévésopba, a zinternetten, házaló ügynöktől. De senki semmit nem vesz beszervezőpilótától. Utoljára vagy 4 éve próbált a tesóm vmi hatodik hatványos ismerőse jólétet ajánlani nekem. El is hajtottam, azóta nyugodalmam van.

Szóval a netwörkmarketing egy marhaság. Rosszabb, mint a hitgyüli (pedig asesemmi)

Most persze jössz majd azzal, hogy fikázom, amit nem is ismerek, de fogd már fel, hogy komolytalan vagy.

Tisztelettel,

OG.

P.S. Ha a rendszered cannabist is forgalmaz MLM, akkor irásom tekintsd tárgytalannak, és azonnal belépek :-))))

Előzmény: Yag. (87)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!