Keresés

Részletes keresés

Tiborcsik Creative Commons License 2003.02.12 0 0 295
Mé' pont április 4?
Előzmény: Törölt nick (294)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.12 0 0 293
Ügyes jós vagy.
Én is remélem, hogy nem lesz háború, és az a néhány bagdadi bolond is csak házi használatra fejlesztette ki és csupán otthon fogja nézegetni a fegyvereit, meg az alvó ügynökeit is hazahívja a világ minden pontjáról.
Előzmény: Pokrócz (292)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.11 0 0 292
Na most figyelj! Ha eddig nem tűntem elég nagyképűnek és unszimpatikusnak, akkor most ráteszek még egy lapáttal. Mióta igazán ismerem őket (amerikaiakat)azóta nem hibáztam velük illetve az általuk irányított leendő eseményekkel kapcsolatban. De nagyon remélem, hogy most az iraki ügynél melléfogok és nem az én forgatókönyvem jön be. Vagyis ne legyen háború és bár folyamatosan szorongatva, de azért hagyják azt a bagdadi bolondot néhány éven belül szépen nyugodtan meghalni.
Előzmény: Törölt nick (291)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 291
Jól informált vagy, irigyellek.
Előzmény: Pokrócz (290)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.10 0 0 290
"A "népbutítás" kifejezéssel, úgy sejtem, megint arra célzol, hogy a háború az olajért folyik."
Nem, ezt csak úgy általában említem az amerikai közélettel kapcsolatban.

"Biztos ez is szerepet játszik benne, ám ez a szerep szerintem nem perdöntő. Ha Irakot romba döntik, hosszú évekbe telik a felépítése, még több időbe, amíg olyan politikai stabilitás jön létre benne, ami odavonza a külföldi tőkét. S az OPEC átal megszabott kvótát azután se lehet átlépni. Ez így kinek üzlet?"

Nem tudom, milyen politikai stabilitásról és külföldi tőkéről beszélsz. Mitől lenne politikai stabilitás egy lebombázott és katonailag megszállt országban? A forgatókönyv valahogy úgy néz ki, hogy az amerikai hadsereg biztosítása mellett az olajat tartalmazó lezárt területeken az amerikai olajcégek pillanatok alatt (egy két év) helyreállítják a termelést, a többi területeket pedig nagylelkűen megosztják az iraki ellenzék, és a kurdok között. A kurdoknak lesz állama, amerikának olaja, az iraki népnek pedig (amerika)barátságos bábkormánya. S mindenki boldogan él míg meg nem hal.

Előzmény: Törölt nick (289)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 289
A "népbutítás" kifejezéssel, úgy sejtem, megint arra célzol, hogy a háború az olajért folyik. Biztos ez is szerepet játszik benne, ám ez a szerep szerintem nem perdöntő. Ha Irakot romba döntik, hosszú évekbe telik a felépítése, még több időbe, amíg olyan politikai stabilitás jön létre benne, ami odavonza a külföldi tőkét. S az OPEC átal megszabott kvótát azután se lehet átlépni. Ez így kinek üzlet?
Egyébként az Egyesült Államok a Ruhr-vidék kincseiért lépett harcba a második világháború idején is, aztán a pénzéhes amerikaiak meggondolták magukat és átadták a hatalmat a stabilizálódott német államnak. Jól gondolom?
Olvasok időnként Magyar Nemzetet, sőt ismerőseim is dolgoznak a lapnál.
Előzmény: Pokrócz (288)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.10 0 0 288
Merészség - fél egészség. Egyébként nem magamtól mentem.

"Azért elég merésznek érzem az Egyesült Államokat egybemosni egy fasiszta vagy egy sztálinista berendezkedésű állammal."

Ez megint csúsztatás. Én az állami szintű propaganda eszközök között vontam párhuzamot, konkrétan a népbutítást említettem!

Pokrócz

Előzmény: Törölt nick (286)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.10 0 0 287
"Őszintén örülök, hogy a mások által komenyistának csúfolt napilap számodra - a CNN-nel szemben -hiteles médiaerőt képvisel."

A hivatkozással nem hitelesítek, csak a figyelmet hívom fel egy olyan lapra, melyet Te is feltehetően olvasol. Említett napilag egyébként bár szűrt, de azért még mindig viszonylag gazdag híranyaggal bír, és miután az ember dekódolja Aczélt, Révészt, Serest és a többi egyébként jótollú grafomán egyént, még élvezhető is a dolog. Ha már itt tartunk... a változatosság gyönyörködtet alapon mindenkinek javaslom jól bevált receptemet: mielőtt időnként valamely oldal befolyása alá kerülnénk, olvassunk bele időnként azokba a sajtótermékekbe is, amelyekhez egyébként nem szívesen nyúlnánk. Saját elfogultságom kiküszöbölése érdekében például páhuzamosan szoktam volt olvasni Népszabit, 168 órát, HVG-t, Beszélőt, Magyar Nemzetet, Magyar Fórumot, Nemzetőrt.

A CNN-től egyáltalán nem várok el se több se kevesebb objektivitást, mint bármelyik másik amerikai pénzből finanszírozott médiától.

Pokrócz

Előzmény: Törölt nick (278)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 286
Azért elég merésznek érzem az Egyesült Államokat egybemosni egy fasiszta vagy egy sztálinista berendezkedésű állammal. Te is eltöltöttél pár évet abban a gonosz birodalomban, gondolom azért, mert lehetőséget láttál benne, illetve az ottani munkában - vagy rabszolgaként hurcoltak oda?
Előzmény: Pokrócz (285)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.10 0 0 285
De azért az egyenlők között mindig az USA az egyenlőbb.

Sajnos oda jutottunk, hogy az USA népbutítása és demagógiája cseppet sem különbözik az egykori szovjet vagy német agit.prop technikáktól. A különbség annyi, hogy az USA a határain belül kevesebb erőszakot alkalmaz.

Előzmény: Törölt nick (284)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 284
Szerintem mind a két fél úgy gondolja, hogy bármit megtehet.
Előzmény: Sarkany (283)
Sarkany Creative Commons License 2003.02.10 0 0 283
Sőt ha mindenki büntetlenül megtehetne mindent, azon is el lehetne gondolkodni

Most éppen ezt tesszük, erről gondolkodunk írásban.

A jelen helyzetben az USA az, aki úgy gondolja, hogy büntetlenül mindent megtehet...

Tisztában vagyok avval, hogy a világ nem működik igazságosan, de erre való hivatkozással nem kellene az igazságtalanságok számát gyarapítani.

Előzmény: Törölt nick (282)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 282
Jaj, Sárkány, komolyan azt hiszed, hogy a világ igazságosan működik? Ne legyél már Te is demagóg. A veszteseket minden háború után megbüntetik.
Sőt ha mindenki büntetlenül megtehetne mindent, azon is el lehetne gondolkodni, a bíróságoknak van-e joguk elvenni akárki személyes szabadságát. De ez már filozófiai probléma, természetjog és így tovább.
Én is békepárti vagyok, de számomra az Egyesült Államoknak nagyobb hitele van, mint a már két szomszédos országot megtámadó Szaddamnak.
A szombati Népszabadságban van egy cikk, melyben 4-4 érv szól a háború ellen és mellett, pró és kontra.
Előzmény: Sarkany (281)
Sarkany Creative Commons License 2003.02.10 0 0 281
A szomszéd csak a saját WC-jéről és fürdőszobájáról rendelkezhet, a Tiedről nem. Még az sem jogosítja fel erre, ha előtte magánlaksértést követtél el nála...
Előzmény: Törölt nick (280)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 280
A hasonlat csak akkor jó, ha előtte én a saját vécémből kiindulva megszálltam a szomszédom fürdőszobáját, majd a szomszédom némi nehézségek árán kizavart onnan és közölte: a későbbi incidenseket megelőzendő ne menjek a vécémbe, mert bármikor ezsembe juthat megint letörni a falat és megszállni az ő fürdőszobáját.
Előzmény: Sarkany (279)
Sarkany Creative Commons License 2003.02.10 0 0 279
A repülési tilalmi zónát az ENSZ jelölte ki.

Az irakiak nem repültek...
Mi lenne, ha pl. Neked előírná, mondjuk a felső szomszédod, hogy a lakásodban nem használhatod a klotyót, ha mégis használni mered, akkor egy vödör szart önt a nyakadba?

Előzmény: Törölt nick (278)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 278
A repülési tilalmi zónát az ENSZ jelölte ki.
Őszintén örülök, hogy a mások által komenyistának csúfolt napilap számodra - a CNN-nel szemben -hiteles médiaerőt képvisel.
Előzmény: Pokrócz (276)
Sarkany Creative Commons License 2003.02.10 0 0 277
Nem. Ez 12 éve folyamatosan agresszió!

Egyetértünk.

Előzmény: Pokrócz (276)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.10 0 0 276
"Miért gyűlölöd Amerikát?" (B.SZ.)

Miről is szólt a elmúlt 12 év története Irakban? Az amerikaiak meghúzták azon zóna határát, amelytől délre az irakiaknak semmihez sem volt joguk saját országukon belül. Nem repülettek, nem mozoghattak, nem gyújthattak tüzet, stb. Ha bármi nem tetszett az ügyeletben lévő amerikai tisztnek, azonnal felszált egy vadászbombázó raj, és addig lőtt/bombázott, amíg bármi is mozgott. Modern barbárság!

A másik aranyos dolgog az az volt, hogy feltűnő módon a legtöbb fegyverzetellenőri helyszíni szemle után egy héten belül az amerikaiak lebombázták a meglátogatott objekumot. Magyarul az ENSZ ellenőrök feltérképezték a célpontokat, és továbbították a koordinátákat.
Mielőtt még BSZ tiltakozna, az elmúlt 12 évben a legnépszerűbb napilapunkban szinte minden héten olvashattuk az aktuális iraki bombázásokat. Csak a kutya sem figyelt fel rá.

"Ez agresszió!"

Nem. Ez 12 éve folyamatosan agresszió!

Pokrócz

Előzmény: Sarkany (274)
Sarkany Creative Commons License 2003.02.10 0 0 275
Sarkany Creative Commons License 2003.02.09 0 0 274
Mit szólsz az alábbi hírhez?

Az USA bombákat szórt Dél-Irakra
[origo] 2003. február 9., vasárnap, 16:16

Részletek

Ez agresszió!

Sarkany Creative Commons License 2003.02.09 0 0 273
Egy ügyvezető kormány azért nem csinálhat azt, amit akar. Nem hiszem, hogy bármelyik politikai erő szívesen tartózkodna kényszerzubbonyban, akár egy évig is.

Az adófizetőknek vagy választóknak (szándékosan nem polgárokat írok, mivel ezt sikerült megfelelően lejáratni) jogukban áll a hatalommal szembeni kritikájukat megfogalmazni.

A hatalom nem helyezkedhet szembe a többség akaratával!

Álláspontom szerint a jelenlegi választási rendszer úgy rossz, ahogy van. Ezt a témát Benedek Szabolccsal - úgy gondolom - kitárgyaltuk. Nem ismételném a már leírtakat!

Előzmény: Pokrócz (272)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.09 0 0 272
"Ügyvezetőként működhetne a korábbi hatalom, jogosítványaik erőteljes csorbításával. Ez előbb-utóbb kikényszerítené hiteles jelöltek állítását..."

Bármelyik mostani politikai erő szívesen el ügyvezetősködik 80-100 évig. Ez nem kényszerítene ki semmit.

Pokrócz

Előzmény: Sarkany (270)
Sarkany Creative Commons License 2003.02.09 0 0 271
Te ezt komolyan is gondolod?

Ezt nem gondolom, hanem tapasztalom...

Előzmény: Pokrócz (269)
Sarkany Creative Commons License 2003.02.09 0 0 270
Onnantól vagy nem lenne több érvényes választás, - ezzel véglegesítenénk a most hatalmat birtoklókat - vagy anarhiába sétálnánk át.

Ezt azért rosszul tudod. Ügyvezetőként működhetne a korábbi hatalom, jogosítványaik erőteljes csorbításával. Ez előbb-utóbb kikényszerítené hiteles jelöltek állítását...

Előzmény: Pokrócz (268)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.09 0 0 269
"A poltikusnak csupán egy parancsolata van: minél aljasabb annál jobb!"

Te ezt komolyan is gondolod?

Pokrócz

Előzmény: Sarkany (267)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.09 0 0 268
Sárkány!
Elveid szerint, ha nincs a jelöltek között tökéletes (elfogadható), akkor nem mész szavazni. Mindenkinek joga van ugyanezen elvekhez? Mert ha mindenki megengedné magának ezt a luxust, akkor azonnal megszünne a jelenlegi képviseleti demokrácia. Onnantól vagy nem lenne több érvényes választás, - ezzel véglegesítenénk a most hatalmat birtoklókat - vagy anarhiába sétálnánk át. Vagy Neked pont ebből a kettőből szimpatikus valamelyik. Ha nem, akkor miért engedsz meg magadnak olyat, amelyet nem mindenki tehet meg?

Pokrócz

Sarkany Creative Commons License 2003.02.08 0 0 267
A poltikusnak csupán egy parancsolata van: minél aljasabb annál jobb!

Erre az ellentmondásra próbáltam utalni, sőt arra is felhívtam a figyelmet, hogy az ideális képviselőnek is nagyon híján vagyunk.

Egy független képviselőt nem kötnek pártérdekek. Kár, hogy egy független jelöltnek semmi esélye sincs a jelenlegi rendszerben...

Előzmény: Pokrócz (265)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.07 0 0 266
"Úgyhogy nem Kádár hívta be az oroszokat, az oroszok jöttek, mert nem akartak elengedni Magyarországot, Kádárra pedig ráosztották ezt a szerepet. Hogy pontosan milyen körülmények közt, mindmáig rejtély, az öreg sok titkot magával vitt a sírba."

Felmerül néhány általános kérdés.
Például általában mit tehet a megszálló (és meddig) ha a megszállt országban nincs (önkéntes) kollaboráns?

Másként is fel lehet tenni a kérdést. Felmenti-e a kollaboránsokat (Rákosi, Kádár, stb., ebből a szempontból egy halmazba veszem őket) az a kifogás, hogy ha ők nem, akkor úgyis megtette volna más? Felmenti ez Kádárékat?

Előzmény: Törölt nick (249)
Pokrócz Creative Commons License 2003.02.07 0 0 265
Bár én az ideális politikusra lettem volna kíváncsi, de azért a képviselők tízparancsolata sem semmi.
Nekem a témáról mindig az egyszeri szolgáltató eset jut eszembe, aki a cégtáblára kiírt "GYORS, PRECÍZ, OLCSÓ MUNKA" felhívást azzal egészíti ki, hogy nálunk a kedves ügyfél a háromból bármelyik kettőt választhatja.
Vagyis az eredeti kérdésben elrejtett csapda valójában az volt, hogy a politikusoktól elvárt képességek között antagonisztikus ellentétek feszülnek. Vagyis nincs politikus, aki a tisztességes, hatékony, igazmondó, diplomatikus, és még egy csomó más elvárásnak egyszerre meg tudna felelni, mert ezek egy része kölcsönösen kizárja egymást.
A képviselői tízparancsolat egyébként egészen korrekten hangzik, de jelöl-e bármelyik párt olyan képviselőt, aki (9.)ellentmond a pártjának? Vagy rá lehet-e venni képviselőségre olyan embert, aki a civil életben (2.,4.) szakmailag, anyagilag, családilag egyaránt sikeres? És a sort lehetne folytatni.
Előzmény: Sarkany (253)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!