Köszi. Én egy kicsit parázok, mert soha nem csináltam:) A közeljövőben szeretnék kamerát venni. Sony-t mindenképpen. Árban a HC 22 kicsit drágább, csak annyi a különbség, hogya 22-n digitális bemenet és egy handycam station dokkolóállomás (fogalmas sincs mi ez:))
szerintem nem.... igazábol a HC19 egy kollégám baránőjéé aki a kutyát filmezi vele pl ....több mint egy éve vette még valami 200ért mikor uj modell volt.... van hozzá egy napot biro akksi ..nekem ebben a kategoriában nagyon bejött....
szal a csaj studio9cel simán eldolgozgat egy 1.8as P4en
nekem betöltés vágás Premier Pro 1.5 és a beépitett codecje is elég szépen tömörit vagy canopus procoder vagy cce.... igazábol probálgatni szoktam picit mi ad az adott anyagbol legjobbat... főleg ha más által felvett anyaggal dolgozom és pl AGC-től szemcsés lett
HC19 el manuális beállitások mellet ....készült pár olyan utifilm/vagy részelete/ ahová pl értéke és mérete miatt nem tudtunk DSR300 DSR370 DSR200 elvinni .... igazábol jo fények mellet.... és senki nem panaszkodott a megrendelők közül
bármelyik alap miniDVből ki lehet hozni otthonra elfogadhato képet manuális beállitásokkal... a DV technika érzékenyebb a kevésfényre ez ugyanugy megvan egy HC19 mint egy több milliós DSR370 sony dvcam esetében is de megfelelő ismeretekkel sokat lehet segiteni... pl home kategoriában manuális irisz + fehéregyensuly és AGC kikapcsolva = nem lesz szemcsés és PC-n finoman lehet rajta szoftveresen világositani
Kösz. Még megnézek valahol egy összehasonlítást. Én tapasztalatom , hogy a Sonynak sokkal jobb képe van mint a Panának.Az electro worldben néztem, de nem merültem bele nagyon.
Köszi.:) Valószínüleg igazad lehet , mármint a hozzáértést illeti , azért néhány megjegyzés. 1./ Amin nézzük az egy 100 herzes,sík, 4:3-as 84 cm-es PANASONIC. 2./ A szemem rossz , de nem ennyire.:) Ha visszaolvasol / én megtettem / bármelyik kameráról van szó általában nem dicsérik a végeredményt. 3./ Különböző progikkal persze lehet próbálkozni , de nagyon örültem volna , ha a tárhely- és időigényről is írtál volna valami cáfolatot./az is örömmel töltene el , ha erről ezután okosítanál fel/ 4./Végülis egyetértünk , a hozzám hasonló rossz szemű , hozzá nem értőknek a HC19+asztali DVD felvevő tökéletes megoldás.
Ahogy olvasom az utóbbi néhány hozzászólásodat, elég érdekes dolgokat írsz.
Ha te a HC19 felvételét VHS-C minőségűnek látod, akkor ennek oka van. Az egyértelmű, hogy egy bármilyen miniDV vagy D8 nem lehet VHS minőség. Viszont az lehetséges, hogy Te annak látod. 1. Első, de nem valószínű oka, hogy rossz a szemetek, ill nem tudtok külömbséget tenni rosszés jobb között. 2. Második ok lehet, ami a legvalószínűbb oka, hogy a TV amin nézed a végeredményt, szóval a TV nem tud külömbséget tenni VHS és miniDV minősége között. egy átlagos katódsugárcsöves TV kb. 350-400 soros sorfelbontásra képes. De vannak ettől rosszabbak is. Pl egy 51 centis Samsung, ami szerintem mikrónak készült, tehát egy Samu csak alig több mint 300-ra képes. Nekünk a gyerekszobába az van, de ilyen szar TV-t én még nem láttam, kivéve az alsószomszédunké, aki büszkén mutatta, hogy náluk egyáltalán nem szemcsés egy csatorna se. Megnéztem, az még rosszabb volt mint a mienk, pedig 72centis.
Ha tesztelni akarsz, akkor azt csak normális cuccokkal lehet. Egy aránylag új, 100 herzes skképernyős TV-n nagyon jól lehet látni a külömbséget két külömböző tipus között, de legfőképp egy VHS és egy MiniDV között. Egy minidv nem tud olyan rossz lenni, mint egy VHS, ha nagyon akarod akkor se.
Amit a számítógépre töltésre írtál, az szerintem alapjaiban tuti rossz, a WINDVD-t el lehet felejteni, szinte használhatatlan, a minőség is rossz, ahogy írod. Próbálkozz normális programokkal, írtak már itt ezekől. Sztem a Tmpg is gyenge.
Ha S-VIDEÓ kimenetrő asztali DVDre akarsz másolni és az megfelel neked, akkor elég, ha analóg kamerát veszel, vagy egy digitfényképezőt jó nagy memóriakártyával.
szerintem a baj nem HC19ben van hanem a hozzá nem értésben megfelelő fényviszonyok mellet nagyon jo képet ad.... mi használtunk olyan felvételeknél /pl hegymászás stb ilyet a helyi Tvnél és adásban se volt rossz a képe....
Szerintem vegyél +1 vinyót,60-80GB-os van 10ezer körül.Ha egyikről a másikra dolgoztacc akkor rövidebb sokkal az idő,és nem terheli le annyira a procidat.Lehet,hogy a szaggatás is az erőlködéstől van,ezzel megoldódna.Meg néhány másik szoftvert is próbálj ki mielőtt döntesz.
A kollégám volt éppen ma Sonyéknál,ott az ismerőse kalauzolta és csak jókat mondott a 19-esről.Egyértelmű,hogy fényigényes játékok ezek,kicsi optikán kevés fény jut be.Kompromisszumok sorozata ez az egész...
Szia ! Végülis kiderült , hogy jól szedte le csak az átalakításnál le kellet venni a bitrate-t arra a kb. 3600-ra amit kiírt mint DV-AVI , megváltoztathatlanul. / Egyébként ez szabvány ? / Szerintem ezt a számítógépes átalakítást el lehet felejteni , mert a hirtelen zoomoknál a kép is hang is beszaggat és az én gépemen / kb.1,5MHZ-nek megfelelő AMD / 1:11 az arány. Tehát egy órányi videó anyag átalakításához MPG-be szerkesztés nélkül 12 órára és 13 GIGA winyóra van szükség.Ez nonszensz , tehát marad az AV kábelen keresztüli asztali DVD-re vétel s annak a minősége / a nagyobbik fiam szerint is , és ő lát is / elfogadható. Arról nem beszélve hogy az újabb felvevőkön már van DV bemenet is. Tehát végülis ha veszek , megveszem a HC-19-et.Mert kicsi és szép és praktikus és kb. VHS-C minőségű minden macera után.De abban biztos vagyok hogy el fog romlani mert még minden SONY-val így jártam.:)
Szia! A WinDvdCreatort úgy ahogy van felejtsd el. Szarul szedi le az anyagot és emiatt van a "not supported avi" hiba kiírás. Mikor a kamerámat megvettem először én is ezzel szedtem le a fájlokat, utána az istennek nem tudtam más progival szerkeszteni, tömöríteni. Azóta Adobe-val szedem le és vágom. Az így kapott avi fájlokat bármilyen vágó vagy tömörítő progi hiba nélkül kezeli. Az első családi videómat sajnos WinDvdCreatorral töltöttem le, azóta sem tudok vele mit kezdeni, a program tömörítője pedig nagyon gyenge minőséget ad.
Nekem is hasonló a véleményem,mint ha még nemm lenne kiforrva ez az egész?!
Már több ízben előjött,hogy az alsókategóriás kamerák nem hoznak olyan képet mint
az analógok.Rengeteg fenntartás és találgatás melyik jobb,hát szerintem egyiksem,van jó + sz@r.Aki nem akar többet áldozni mint száz,annak marad a kompromisszum,aki meg jóval többet az meg hü......e.mert sokkal jobbat nem csinál az sem.
Szóval részben félreértettél , a nagyon rossz felvétel az a PANASONIC-os kazettán volt. A HC-19-el baj nem volt ,csak nem estem hanyatt tőle , és fenntartom nem jobb mint az előző kamerámmal /6 éves PANASONIC VHS-C/ készítettem. És a torzítás is fennáll , amit már írt vki valamelyik hozzászólásban hogy köröket rajzolt és azokat videózta. Én egyébként döntöttem egyenlőre nem veszek semmilyet , mert van egy olyan érzésem , ez az egész DV-videó ott tart mint mondjuk a digitális fényképezés , amikor még 1,5-2 MP közötti felbontással árulták a gépeket. Azért a CANON750-est még megnézem valahol.:)
Keresek, keresek, de nem találok olyan oldalt, ahol rendes összehasonlító felvételeket találnék, amelyeket különböző Sony, Panasonic és Canon kamerákkal készítettek. Van ilyen oldal egyálktalán? Ti találtatok már?
Most nem értem amit írsz,a hc19-el készült felvételt átraktad fw-n,megnézted és
annyira rossz az eredeti?Akinek 14-es van megvannak elégedve-már semmit nem értek.
Megyek a kazimmal és veszek fel próbát,mert itt mindenki mond már mindenfélét.
xl2-vel is tudok szar felvételt készíteni,ha beállítom a snow módot aztán a budiban sötétben próbálom a mosógépet filmezni...
Nem bántó szándékkal mondom ne érts félre,gondolom te sem tudod már mitévő légy:)
De akkor sem hiszem el,hogy vhs-c minőségre képes mondjuk a 19-es.
A vinyódon meg van mindegyik?Írd ki dvd-re valami eccerű cuccal(ulead vagy bármi)
aztán rakjál fel pár képet lécci!
Köszi.
Jövő héten menek tesztelni, kíváncsi vagyok mit tapasztalok.Akinek van hasonló gépe érdekelne egy pár perces beltéri-kültéri felvétel.Vannak oldalak amiken lehet küldeni 2 gb-ig,de nekem elég lenne 20-30 mega...:))
Most többször végignéztem az AVIkat.A nagyon rossz beltéris felvétel vmi 169ezres ,24x zoomos , PANA-val készült , de lehet hogy a srác állított be vmit rosszul. A HC-19nél viszont mintha torzítás lenne. Nejem szerint ez így normális.:) Szóval vékonyít. Az eredetit nem tudom mognézni mert elvitték a kamerát , de az AVI szerintem tuti torzított.
HC-19. Szóval megnéztük,megrágtuk,megszagoltuk.:) Az lett amit vártam vagyis egy kb. VHS-C minőség így ránézésre. Tulajdonképpen a beltérikkel relative elégedetteb voltam , mint a kültérivel , pedig a nightshot vagy mi a bánatot be se kapcsoltuk /ha belehet:)/. A kütyü mint eszköz rendkívül szimpatikus , kicsi , mégis kézre áll , a remegés gátló nagy zoomnál is tuti , a távirányító sokat tud , szóval egy kellemes darab. Az USB és az AV átvitel meg a gyári szoftver az elfelejthető, de még délután vettem a mistralnál 4000-ért egy komplett firewire csomagot /kártya,kábel,WINDVD creator / , ezzel leszedtük a gépre valami DV-AVI minőségben , ami 3700 KB/s körüli. S hogy az FW mennyire számít azt onnan láttam hogy volt itt egy szilveszteri felvétel amelyik AV-n szabályosan szétesett képet adott a TV-n az FW-n viszont szépen illetve a maga baromi rossz minőségében lejött. Hogy ezt milyen kamerával rögzítették nem tudom. Szóval az AVI itt van a winyon.Tmpeggel neki futottam egyszer , de a felénél kiírta "not supported avi " . Az biztos , hogy az átalakítás nagyon időigényes. Ha végül is veszek egy ilyet még magpróbálom S-videó kábellel az asztali DVD-íróra átvenni , mert az lényegesen egyszerübb lenne. Na itt tartok.