Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
nem értem mi a fenének kell mindig ide visszakanyarodni. eljut a vita egy pontig mindig, hogy nagyjából tisztázódik hogy elvileg hol lehet kvadozni és hol nem, aztán meg valaki közületek mindig félreviszi a vitát valami hülyeséggel, hogy "ott kanyarodok be ahol akarok" , "a rendőr szóljon hogy nem szabad", "ha legközelebb szembejövök, ne hőzöngj", stb. aztán kezdődik az egész előlről. most komolyan, mire jó ez? ti most itt ezzel mit akartok elérni? mert meggyőződésem hogy aki olvassa a topikot és nem kvados, az az eddigiekből tisztán láthatja, hogy veletek nem érdemes egyezkedni, mert többet akartok annál mint ami lehetséges. és emellett egyesek hihetetlen vitaképtelenek, még a legprimitívebb "ki a nagyobb köcsög, orbán vagy gyurcsány?" jellegű topikokban sem nagyon fordul ilyesmi elő.
"Ezt pont te mondod aki direkt rosszul irod le azt,hogy quad!
Kicsit nehéz a felfogásod,hogy megjegyezd,hogy kell leirni!
Illetve nálad nem is erről van szó hanem direkt ezzel húzól fel de ezt rosszul teszed!
Csak annyit kérek ird le helyesen:QUAD"
Ezen kar vitazni, mindenki ugy irja le ahogy akarja. Szabad a nyelv :) Mondjuk szerintem mivel a kvantumot is kv-vel irjuk ezert hosszabb tavon nem sok eselye van a quad szonak fennmaradnia. Eleg eros a mgyar nyelv ahoz, hogy idovel bedaralja a magyartalansagokat es a sajat kepere formazza.
Én csak arra kérlek hogy olvasd el figyelmesen az erdőtörvényt, a kreszt, és a helyesírási szabályzatot, én vettem a fáradtságot ezekre.. Azért nem másolok, mert ugye mindenki csak annyit másol be amennyi az Ő érdeke.
szerinted mégis a polidilin mennyire számít az hogy melyik topikot ki nyitotta? vagy most ezzel arra akarsz célozni hogy húzzak el innen, mert zavar a vita? :-)
valóban nem értem miről beszélsz. asszem odáig eljutott a dolog, hogy turistaútvonalakon nem kvadozhattok. akkor most mi a probléma? mégis ott akartok kvadozni, vagy mi?
azt hiszem a vita nem azon folyt, hogy a természetvédelmi területeken átvezető közutakon lehessen e kvadozni, merthogy azon pölö turisták ritkán járnak :-)
Ezt a topikot Kutya hozta létre, így Ő a házigazda.
Off Igen7 ha otthon vacsoránál, a napi dolgok megbeszélése közben jó nagyokat fingasz a szék alá az szived joga, azonban "vendégségben" illik viselkedni ;)
Bármennyire is furán hangozhat számodra - de nem érted miről beszélek.
Az ATV-s túrázás és a kisajátított/bérelt 5-15 km2-en törénő körben csapatás között UGYANAZ a különbség, mint a 100 méteres gátfutás és a Maraton - futás között.
Gyakorlatilag nem tudsz maratont csinálni a gátfutó pályán, viszont az előbbi technikájával meg RÉSZTVENNI nem tudsz a maratonon.
MI AKIK IDE ÍRUNK, A QUAD-OS MARATON-T ÉLJÜK MEG TÚRÁINKON !
KÖZÖTTÜNK NEM TALÁLKOZOL ORDÍTÓ SPORTGÉPEKKEL RÖPKÖDŐ EGYÉNEKKEL, AKIKET ESETLEG AZ ERDŐKBEN LÁTHATSZ SZÁGULDANI! ( Az ATV nem is alkalmas nagy sebességre, technikailag. 4-5-ször nagyobb erővel/hengerűrtartalommal, mindössze 10-15 % végsebesség előnyt érnek el a sportquadokhoz képest.)
Ha feléjük, a sportquaddal száguldozók felé van mondanivalód, azt ne nekünk címezd, max. kérj fel hogy tolmácsoljuk ha az utunkba akadnak.
"Más kérdés, ha a területet az egyik fél versenypályaként, a másik meg túrázási céllal képzeli el... A gondolat azonos, csak a kivitelezés TELJESEN más."
na tipikusan erre gondoltam. a túraútvonalakat nem használhatod versenypályának. úgyhogy ez speciel fel sem merül. hogy miért nem, azt most utoljára írom le:
1) mert ezek általában védett területeken mennek keresztül (hegyvidékeken). 2) mert ezek nem többkerekú járművek hanem gyalogosok számára vannak kiépítve. 3) mert a két tevékenység nem kompatibilis és mert (és ez nem fog tetszeni) a túrázók nyilvánvalóan előnyt élveznek.
Viszont nyilván lehet találni olyan trületeket ahol - erre alkalmas körülmények között - nincs értelme a tiltásnak, itt viszont hagy kvadozzon aki akar."
ezt szajkózom a topik eleje óta, csakhogy ebbe is belekötött az ellenoldalról jópár ember. - Ebbe nem hiszem hogy BÁRKI beleköthetne.
Más kérdés, ha a területet az egyik fél versenypályaként, a másik meg túrázási céllal képzeli el... A gondolat azonos, csak a kivitelezés TELJESEN más.
Ha a kvadosok elérnék, hogy ők cikinek tartsák azt a kvadost aki a gyerekkel sétálókat lökdösi lefelé az erdőben a sétaútról, akkor az nagy lépés lenne. (alítom, hogy ettől nem is vagyunk ám messze) - ide már RÉG ELÉRKEZTÜNK. Ld. fejlécem...
mindezt érdemes lenne megelőzni azzal, hogy tisztázzuk a kvad jogállását, egyedi azonósítóval való ellátásának szükségességét, módját. - már kitaláltuk, sőt a GYÁRTÁSÁT is megoldottuk. Még sincs eredménye, a sajtó visszhang ellenére sem.