Reméljük csak egy hirtelen rosszullét volt a nagy meleg miatt ami ott uralkodott...
Láttam a lelátóról, hogy valami nincs rendben, és láttam, amint elkezd hányni idézi a bejegyzés Shane Tusupot, Hosszú Katinka edzőjét. Gondoltam magamban, ne már, ez egy rövid pályás Eb, előfutamok, csak nem lehet ennyire ideges Hát nem is volt. Olyan elviselhetetlen volt a hőség, hogy először csak rosszul érezte magát, aztán még rosszabbul, aztán pedig nem volt visszaút Mi azért jöttünk ide, hogy Katinka világcsúcsot ússzon. Nem a pénz érdekel, itt nincs bónusz, de meg akarjuk mutatni, hogy ismét nagy formában van. Ha azonban a körülmények ezt lehetetlenné teszik, akkor nagyon sajnáljuk, de nem fog menni.
Ma reggel volt Gyárfás a DigiSporton ahol megtudhattuk, hogy nálunk is lehet majd rövidpályás világ kupa forduló jövőre. Meg sajnos azt is, hogy a decemberi EB-t az m1 fogja közvetíteni...
Műtötték a vállát október végén, edzeni csak kb. egy hónap múlva kezdhet. Plusz állítólag 8 kiló izom felszedése van neki "előírva", mert túl vékony a riói dobogóhoz.
Köszi Isti, hogy kiszámoltad, a Digi legalább élőben adta Szántó Dáviddal.
Katka rendesen keresett, de nem sajnálom, valaki minden nap télen, nyáron reggel fél 5 kelés, egész nap másból sem tellik, hogy kínozzák magukat, elképesztő ami ott zajlik, szóval respect.
Igen, ezt a becenevet Katkánál már említettem a #4650-ben korábban én is. De azt is halottam, hogy a "duracell nyuszi" is szóba került már vele kapcsolatban tréfásan.
Katka óriási fölénnyel nyerte a VK sorozatot:
1. Hosszú Katinka 840 pont
2. Alia Atkinson 288 pont
3. Mirea Belmonte 280 pont
Ennek eredményeképpen igencsak komoly pénzösszeggel gazdagodott (100.000 USD), végül a számítások szerint az idei VK-ban összesen 365.000 USD-t ( 80,7 millió Ft) keresett.
Nagy gratuláció neki!
Dani végül a 6. helyen végzett a fiúknál az összetettben, neki is jár a gratuláció!
Most már készüljenek az idei rövidpályás EB-re itthon és hasonló sikereket nekik ott is!
Katka nagyon elfáradt a Világ Kupa végére, ezt le is nyilatkozta a tegnapi versenynap után.
Ugyan most is meglett a "szokásos" éremtermés, de a minőségen (meg az úszásán is) látszik a fáradtság. Nyert egy ezüst (200 pillangó) és 3 bronzérmet (400 vegyes, 100 hát és 100 vegyes) a zárónapon.
Dani viszont Sprenger távollétében megnyerte a 100 mellet zárásképpen.
Tokióban Katka és Dani is folytatta a sikeres szereplést.
Katka 5 győzelmet szerzett és mellé 3x lett 4. helyezett. Közben csak úgy mellékesen elindult 50 mellen is és úszott egy országos csúcsot, Kovács Ági rekordját megdöntve. Amúgy 100 vegyesen csak 8 századdal maradt el a saját világcsúcsától.
Dani 200 mellen ismét durván elverte a mezőnyt (2 mp-el), 100-on pedig ezüstérmes lett egy kiváló mezőnyben Sprenger mögött.