Keresés

Részletes keresés

Cyka Creative Commons License 2004.10.15 0 0 576
En csutortokon megyek.
Előzmény: bucibá (575)
bucibá Creative Commons License 2004.10.14 0 0 575
Mindenki elutazott a szigetre? :-)
Sandorson Creative Commons License 2004.10.11 0 0 574
ok, akkor külön elismerésem a tekerős teljesítményedhez; nekünk sincs semmi averziónk a sátrazással kapcsolatban, csak az utóbbi időben már jellemzően nem gyakoroljuk, annál inkább az egyetemi évek alatt, de Izlandon tényleg remek volt így; mondjuk azért nem árt komolyabb színvonalú sátor, hálózsák, önfelfújós matrac, stb; a Baraka utakról én is halottam jókat; a mienk talán annyiban lehetett jobb annál, hogy jöttek velünk izlandi tábori szakácsok, és ők főztek nekünk (egyszer pl. az általunk a tengerből kifogott halat :), igaz a konyhasátrat mi állítottuk, viszont a kajakészítéssel/vásárlással nem volt gondunk, ami adott esetben elég jól jöhet egy hosszabb túra után
Előzmény: e_man (573)
e_man Creative Commons License 2004.10.11 0 0 573

Sandorson-nak: a Te által érzékeltetett évszámhoz adj hozzá 20-t. Ennek ellenére csak sátrazással tudom elképzelni az igazi csavargást.

A Baraka utakról sok jót és hasznosítható észrevételeket  olvastam.

Sandorson Creative Commons License 2004.10.11 0 0 572
Sok működik az ezen oldalon megtalálható izlandi webcam-ek közül: http://www.webvejr.dk/webcams_island.htm a húsavíki ráadásul streaming video webcam, most pl. látszik, ahogy a kiteregetett ruhát fújja az éppen igen erős délnyugati szél.
bucibá Creative Commons License 2004.10.08 0 0 571
u.i. képek hamarosan
bucibá Creative Commons License 2004.10.08 0 0 570
Nekem úgy jött le a hely mintha nem is ezen a bolygón lennénk. Az ott tartózkodás alatt sem tudtam hová tenni a leírhatatlanül egyedi és gyönyörű környezetet, most ide haza pedig egyszerűen fáj a szívem... minden látott és eltöltött pillanatért.
Előzmény: Sandorson (569)
Sandorson Creative Commons License 2004.10.06 0 0 569
Hát szívemből szóltál E man, mi is sok felé jártunk előtte/utána, de ezt a tájat nem lehet felülmúlni. Szinte fizikai fájdalom volt - komolyan! - az út végén Keflavíkban felszállni a repülőre és otthagyni ezt a csodálatos szigetet, azóta is álmodozunk mi is, és nem létezik, hogy ne térjünk vissza. Ez a "benne élni a tájban" Izlandon igen fontos dolog; mi már így a 30-as éveink közepén nemigazán sátorozunk, de Izland tekintetében ez egy hihetetlenül jó választás volt; egyszer aludtunk jelentős eső miatt egy zárt szálláshelyen - ami az adott szituációban persze nem volt rossz - de sokat elvett a természetközeliség varázsából. Egyébként nem tudom, hogy Utassy Ferenc (tiszteletbeli izlandi konzul Budapesten, ha valaki véletlenül nem tudná) szervez-e még kiscsoportos utakat, mi akkor ilyen módon mentünk; ami szerintem mindent figyelembe véve a lehető legjobb választás volt; amit két hét alatt végig lehet csinálni, azt megtettük, igencsak túracentrikusan, sőt néha szerveztünk magunknak éjszakai különtúrákat (ha már 1x világos volt), amíg a többiek aludtak; minden óráját, minden percét élveztük annak a két hétnek.
Előzmény: e_man (568)
e_man Creative Commons License 2004.10.06 0 0 568

A repülőjegy illetékkel 193.000 körül volt.

Bringát itthonról vittem. Sem oda, sem vissza nem kellett túlsúlyt fizetnem, vagyis ingyen szállították.

2.300 km-t tekertem és túráztam, kirándultam is emellett. Időjárás, útviszonyok tekintetében rosszabbra számítottam. 4-5 napos kinlódástól - ami még jól is esett - eltekintve ragyogó időm volt. Tulajdonképpen csaknem 5 hétig benne éltem a tájban.

Életem legszebb útja volt, és kicsi az esély, hogy bármi ezt felülmúlja annak ellenére, hogy folytatom csavargásaimat. Nyáron az Ir szigetet kerekeztem körbe, szeptemberben Máltát csavarogtam be gyalog. Tavasszal Nepál-Tibetbe, szeptemberben Albániába készülök.

Izlandról gyakran álmodom.

Blende Creative Commons License 2004.10.06 0 0 567

Szia Ica!

Ne aggódj a beléptetés nem volt túl komoly!

Elvileg már az új típusú személyivel is mehetsz, persze azért ezt nem biztos, hogy érdemes megkockáztatni.... :))

Tőlünk az ég világon nem kértek semmit. Útlevél, meddig maradunk, pecsét és kész is.... Nem volt komolyabb mint egy svájci beléptetés. Fél perc és kész.

Az igazolás miatt se aggódj nagyon. Ha bankkártyád van az bőven elég.

A költőpénz, hogy mi elég relatív.... :))

Itt lejjebb már írtunk árakat..... Határ a csillagos ég!!!!!!!

Előzmény: icaland (563)
Blende Creative Commons License 2004.10.06 0 0 566

Szia e man!

Minden tiszteletem a kerékpárosoké!!!

Nem lehetett könnyű..... Láttunk párat. Jó kis erőpróba.

Sajnos nekünk ilyen sok időnk nem volt. Még a 10 nap is rohamtempó volt

2500km-t autóztunk....

Ha jól sejtem azért ebben az árban a repjegy nincs benne ugye?

Bringát itthonról vittél? Nem volt drága?

A kaja nekünk is itthonról a bőröndben utazott!

Kenyéren kívül nem sok mindent vettünk...

Előzmény: e_man (565)
e_man Creative Commons License 2004.10.05 0 0 565

A tavalyi 32 napos kerékpáros csavargásom során kb. 105.000 Ft-ból jöttem úgy ki, hogy:

- szállásra nem fizettem (vadkempingezés),

- kb. egy hétre való kaját vittem itthonról,

- átszámítva 25.000 Ft-ot fizettem a bringám 2-szeri rendbehozatalára.

- buszoztam 14.000 Ft-ért (20 ill. 30 km), más járműre nem szálltam fel (pl. kishajó),

- befizettem egy 1 napos Myvatn - Askja buszos túrára (24.000 Ft),

- fürödtem a Kék Lagúnában (kb 4.000 Ft).

- nem ettem étteremben,

- az utolsó tíz napon estére vettem 1/2 literes dobozos sört,

- gyakran ettem halkonzervet.

A legolcsóbb, legakciósabb bolti áru is minimálisan 2-szerese az itthoninak. Átlagban csaknem 3-szorosa.

bucibá Creative Commons License 2004.10.05 0 0 564
Most jöttem meg és nem egy olcsó hely szerintem :-) Vízum nem kell valóban. A lentebb említett árak igen reálisak, sőt szinte csak közért viszonylatban mozognak. Jómagam csak kenyeret 219.-ISK vizet 229.-ISK sört viking 2,25*100.-ISK hideg salit 155.-ISK 4db cerka elem 498.-ISK
Előzmény: icaland (563)
icaland Creative Commons License 2004.10.05 0 0 563
Hello!
Segítség kellene! :)
Szeretnék Izlandra utazni pár hétre, és annyit tudok, hogy ehhez nem kell vízum, csak az oda-vissza út igazolása és elegendő költőpénz. De az mennyi? :)
Szóval nagyon örülnék, ha valaki rutinos :P segítene nekem ! Sürgős lenne!
Köszí!
Ica
Blende Creative Commons License 2004.10.04 0 0 562

Szia!

Igen azzal mentünk!

Még tavaly nov 27 én foglaltam és fizettem is előre a jegyeket.

Az út idén júl 3 oda és júl 12 vissza.

A korai foglalással sikerült a minimum áron foglalni (130 GBP/ fő, retúr, illetékkekkel mindennel együtt) cirka 50e HUF

Az útvonalunk BUD- STN MALÉV (42e HUF/fő) STN - KEF Iceland EXpress

Így meg lehetett úszni BUD-KEF viszonylatban 92e HUF /fő árból.

Járatszám: AEU152 / AEU151

Szóval London Stansted ről repültünk vele Keflavikba és vissza.

Megmondom őszintén először kicsit aggódtam az ennyire előre fizetés és a fapados dolog miatt... Alaptalanul!

A becsekkolás ugyanúgy megy mint egy "normál" gépnél a külömbség annyi, hogy az álltaluk elküldött e-mailt adod oda az útlevél mellé. Innentől kezdve nincs külömbség, ugyanolyan módon normál beszállókártyával történik minden.

A gép a tapasztalat szerint kb. 80-90% telítettséggel üzemel ezért időben érdemes kint lenni, hogy jó helyet kapjunk. A gépek pontosan indultak és érkeztek. A menetidő átlagosan 2 óra 50 perc.

A Gép: B-737 /500 típus charter gép stílusban beszékezve..... A gépek régiek min. 20 évesek látszik rajtuk, de jól karbantartottak. Ha jó helyre akarsz ülni kérd a helyedet vagy a vészkijárathoz vagy az 1 a-c sorba! Vigyázat az 1 d-f nem jó !! közel a fal!! Míg a túloldalon már csak az ajtó és a sztyuvi van!!

Semmilyen kaját nem adnak a gépen - ingyen. Tehát alapesetben nem biztosított sem étel sem ital viszont venni lehet mindent. Kekszet szendvicset, kávét, teát. Készpénzel vagy dombornyomott kártyával lehet fizetni. Sőt a visszaúton még a Stansted expressre is árulnak jegyet a fedélzeten.

Mivel nem alap az étkeztetés a fedélzeten ezért nyugodtan fel lehet vinni a saját szendvicset csipszet üdítőt. Nem szólnak, sőt a sztyuvi még kedvesen szalvétát is adott....

Összességében a saját tapasztalataim alapján nyugodt szívvel merem őket ajánlani. Bőven megéri.....

Előzmény: N^66 (561)
N^66 Creative Commons License 2004.10.03 0 0 561

hali

iceland express?

hol szálltatok át és milyen volt az ut vele, ha azzal mentetek?

kaja? valami van rajta?

Előzmény: Blende (557)
Blende Creative Commons License 2004.10.01 0 0 560

Gyönyörű időnk volt.... A végén már esőért könyörögtünk.....

16-18 fok volt napközben és ilyen napsütötte kék ég.....

Grimsey-n meg majd 20c  és totál szélcsend "éjjel"....

Ez meg az alagutas falucska Dalvik után... Máshogy nem lehet megközelíteni.

A párom szerint olyan volt ez a hegy mint egy süti.... Nők.. :))

Előzmény: lollipop (559)
lollipop Creative Commons License 2004.10.01 0 0 559

hát őszintén szolva csorgatom a nyálam itt a monitor előtt ülve... : )

+ nagy sóhajok : )))

még a végén megveszek itt : )

Előzmény: Blende (558)
Blende Creative Commons License 2004.10.01 0 0 558

Megfejtettem...

Elnézést a bénázásért.....

Szóval néhány képecske.... :)))

AkureyriGrimsey!! :))De Haviland Twin OtterÚtba krafla felé...Top Speed: 200 km/hA felhők felett...Földön és vizen...JökullsarlonNem, ez nem a Yellow Stone...Fapad... :)
Blende Creative Commons License 2004.10.01 0 0 557

Bocsi megpróbáltam képeket felrakni de valamiért nem engedte...Talán most.

IcelandExpressIcelandExpressIcelandExpress
Blende Creative Commons License 2004.10.01 0 0 556

Íme:

Előzmény: Blende (555)
Blende Creative Commons License 2004.10.01 0 0 555

Igen most, hogy mondod volt egy "jobb" Akureyri fölött egy pici faluba vezet a neve nem jut most az eszembe.... na mindegy.. Elmentünk autókázni egy szép napos délelőtt Dalvik felé és utánna kb 10 km re északra.

Na az még tetézte... Csak 1 sávos volt 200m ként kitérővel.. Mindíg a dél felé menőnek van elsőbbsége... Visszafelé (dél felé mentünk) jött szembe egy böszme kamion kénytelen voltam lehúzódni.... :))) Elég félelmetes volt....

Szegény párom amúgy sem bírja a bezártságot na ez az alagút betett neki...

Bár Grimsey kárpótolta utánna... :)) (még repülni is szeret! )

Szegény amikor meglátta este Akureyri repterén azt a kis De Havilland Twin Otter-t

:))) Visszafelé alig voltunk a gépen ezért a pilóta grátisz tett néhány extra kört egy enyhe "műrepüléssel" egybekötve.... Jó volt!! :))

Előzmény: Sandorson (552)
N^66 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 554

hát ezt nem hiszem el :D :D nemhogy tőlem kérdeznél... *fejbevág*

az az alagút vicces volt. csak a fényeivel van némi probléma :/

a főnök terepjárójában volt egy jeladó ("alagútáthajtásbérlet"), így már a kanyar előttről kiszúrható kis sor mellett elhaladva simán behajthattunk az alagútba, pedig jobb lett volna a panorámát körbecsodálni a fjordban, de azért nem szabad panaszkodnom, hogy nem láttam eleget :) 

Előzmény: kekvillam (549)
Sandorson Creative Commons License 2004.09.30 0 0 553
Egyébként sok alagút van Izlandon, ill. sok az építés alatt lévő vagy tervezett alagút; én csak az előbb említetten haladtam eddig át, de az előbb találtam egy listát adatokkal az összes meglévőről vagy tervezettről, íme: http://home.no.net/lotsberg/data/iceland/list.html
Sandorson Creative Commons License 2004.09.30 0 0 552
Azért nem veszélyes annyira :), vannak 4x ilyen hosszú alagutak Európában. Talán az a furcsa benne, hogy más európai alagutakkal összevetve itt hiányzik a belső betonborítás, természetes szikla van belül. Nem kellenek ventillátorok sem, mert a részben geotermikus hatások által is okozott hőmérsékleti különbségek miatt állandóan biztosított a természetes huzat.
Előzmény: Blende (551)
Blende Creative Commons License 2004.09.30 0 0 551

Így is van! :))

Ráadásul ha belegondolok, hogy majdnem annyi az ára mint itthon a 10 napos matricának...

Kicsit borzongató, ahogy csak megy-megy lefelé az ember.....

Aztán hirtelen felfelé. brrr.... jó minnél hamarabb átérni rajta...

Meg ahogy csorog a víz a falakon... 1x elég is volt.

:)))

Sandorson Creative Commons License 2004.09.30 0 0 550
A Hvalfjördur (Bálnafjord) alatt húzódik, Reykjavíktól északra, Borgarness felé haladva; 6km hosszú, nem kell körbeautózni a fjordot.
kekvillam Creative Commons License 2004.09.30 0 0 549

"alagútdíj"

Hol van ilyen alagút? 

Előzmény: Blende (547)
bucibá Creative Commons License 2004.09.29 0 0 548
Holnap regel indulunk... nagyon várom már, megyek is aludni akkor hamarabb lesz +
Blende Creative Commons License 2004.09.29 0 0 547

Ha van bankkártyád akkor nem érdemes Kp-t vinni!

Mindenhol tudsz kártyával fizetni és így eléggé jól jön ki az árfolyam.

Mi mindent kártyával intéztünk és így 2.71 és 2.75 között jött ki az árfolyam!

(ezek Júl. 3-12 között) Még a glecsser tetején a motorosszánozáson is lehetett kártyával fizetni!! Sőt Jökullsarlonban akétéltűn is!!!

Benzinkút, bolt, alagútdíj stb. nem probléma....

Persze azért nem árt ha domborkártyád van. (Mastercard v. VISA Classic)

Nem éri meg a kp. mert duplán váltasz itthon ugye HUF-->USD/EUR --> ISK

Ezzel akár 8-10% bukta a konverzión...

Előzmény: kozerika (545)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!