Keresés

Részletes keresés

kavicsos64 Creative Commons License 2023.05.16 0 0 330

Nagyok vannak de nekem nem jók csak a 60-as forma ! Adnának is, csak régen nem használtak ilyen rövid kaszákat ,mert takarmányt vágtak és olyan 90-es formákkal dolgoztak .

Előzmény: TK421 (329)
TK421 Creative Commons License 2023.05.16 0 0 329

Szerintem egy csomó elfekvő kasza van itt-ott falun, én egy barátom nagyapjának a kaszáját kaptam meg pár éve, őt kiszolgálta, lehet, hogy még engem is ki fog, egy kasza nem romlik el, max elrozsdásodik. Érdemes lehet szétnézni, utána kikalapálni a kaszát, kifenni, és tökéletesen fog működni

Előzmény: kavicsos64 (328)
kavicsos64 Creative Commons License 2023.05.16 0 0 328

Nagyon jól vágod ! Helló mindenkinek ! Most találtam ide ! Kézi kasza témában kutakodom . Nem tudom jól megkalapálni a kaszát ,vagy az orosz kasza túl kemény ,de az biztos hogy túl vaskos anyagból van mert 1,5mm anyagú ! Ha tudtok olyan 1mm ,vagy véknyabb anyagút ,várom hol nézzem ! Sajnos 20 ezreim nincsenek rá . Mindenképp venni fogok egy kasza fém nyelet a Grubénál ,mert az is lehet a hiba is akár . 60cm kaszában gondolkozok csak ,bonyolult helyek vannak a környékemen és társadalmi munkában ténykedek . Sajnos egyre több az elhanyagolt kert a környékemen amit nem kaszálnak ,ezért mindenféle állat beköltözik . A vadnyulak még délben is az utcán jönnek mennek de az őzbak is rendszeresen sétálgat az utcában ! Legutóbb a legkedvesebb cicám esett áldozatul a rókának ,vagy sakálnak ! A szomszédban meg a 6 liba és két kacsa ! Muszáj vagyok a felnőtt gyomokat valahogy kordában tartani ! Van egy kert amit részlegesen kaszálok már vagy 10-12 éve de még két sört nem hoztak érte ! Motoros kasza van vagy 3 is de a benzin drága bele ,főleg hogy a költségemet se téríti senki .

Előzmény: bjanos82 (322)
pintjano Creative Commons License 2023.04.25 0 0 327

Drága, de biztosan jó... másféle van innen nekem is. Lehet választani a nagyobb lehet jobb, de másként kell hozzáállni (enyém nagyobb)

https://www.grube.hu/Kasza/Cserjekasza-40-cm-kompletten-p89964.html

Előzmény: Viperator (326)
Viperator Creative Commons License 2023.04.25 0 0 326

Szép napot, Urak!

Szűk helyre milyen kaszát tudtok ajánlani? (40cm cserje? Vagy sarló alakú kasza?)

Előre is köszönöm a választ!

pintjano Creative Commons License 2022.07.13 0 0 325

Fűrészelve többnyire nem tartós--- görbe fát kell keresni, de ha nem görbe, akkor is jó, csak

penge nyakát kell igazitani s jobb a két kapcsos údv PJ

Előzmény: bjanos82 (324)
bjanos82 Creative Commons License 2022.07.12 0 0 324

Köszönöm szépen!

nedves, zsenge a fű csalóka: a felvételek május elején-közepén készültek, csak most volt időm megvágni a videót. Sajnos nálunk (Miskolc) sem jobb a helyzet, Jávorkút környékén még erdőtűz is volt.

A nyelet innen rendeltem még februárban, akkor még jobban váltották az eurot:

https://www.grube.hu/Kiegeszitok/Schrockenfux-fa-kaszanyel-p0383325.html?sc=94822

Valószínűleg egy szalagfűrésszel és némi hozzáértéssel a pontos méretek birtokában (én mindháromnak híján vagyok/voltam) "fillérekből" ki lehetne hozni egy hasonló nyelet.

Előzmény: Törölt nick (323)
Törölt nick Creative Commons License 2022.07.10 0 0 323

Szép munka....

Azért felétek több eső esett...jó nedves zsenge a fű..

Na ez nincs itt Szabolban.

A nyelet, honnan szerezted..? Elég újnak tünik.

Előzmény: bjanos82 (322)
bjanos82 Creative Commons License 2022.07.09 0 2 322

Sziasztok!

Mivel úgy tűnik idén nincs nagy élet a fórumon, így bátorkodom megosztani, hogy én mire jutottam az erre a szezonra összállt felszerelésemmel. Van még rajta mit csiszolni, de az eredmény több mint bíztató. :)

https://www.youtube.com/watch?v=WNy2D9QVjDI

s51es Creative Commons License 2022.06.28 0 0 321
s51es Creative Commons License 2022.05.30 0 0 320

Itt az idő, kaszálni kell!

Nos, megpróbáltad? Van javító hatása az óvatos kaszálásnak?

(Persze, -először is- sikerült ehhez testhe/kézhez álló finom kaszát keríteni?)

Előzmény: Tepertő66 (317)
bjanos82 Creative Commons License 2021.10.15 0 0 319

Üdvözlet Mindenkinek!

Azok figyelmébe, akik "cserje"kasza (Silver Special) vásárlást fontolgatnak:

https://www.jofogas.hu/bekes/Kezi_kaszapenge_elado____Mez_0017__121347614.htm

Majdhogynem harmad áron kínálja az eladó (elfekvő készleteket értékesít tovább), kérdésre gyorsan válaszol, gyorsan postáz.

Ambrito Creative Commons License 2021.07.27 0 0 318

Így van, szerintem is óvatosan elkezdheted. 

Elvileg használat közben termelődik az izületekben olyan folyadék ami kell a működéshez és az szállítja oda a porc regenerálódásához szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat. Így hosszú távon javulhat a helyzet. Viszont amit nem használnak az le is épül. Csak semmit sem szabad túlzásba vinni. Kitartást!

Tepertő66 Creative Commons License 2021.07.25 0 0 317

Hát akkor nincs mentség, óvatosan meg kell próbálnom

TK421 Creative Commons License 2021.07.24 0 0 316

Nekem szokott hátfájásom (gerincprobléma) lenni, így én is kerülöm a "veszélyhelyzeteket". Ha túl sokat kaszálok azt megérzem, de nagy bajom nem szokott lenni tőle. Jól megélezett kaszával fél óra nem okoz igazán semmilyen problémát nekem, az alatt le lehet kaszálni 100-200 m2 -t gyakorlattól függően. Szétosztva több napra így akár nagyobb terület lekaszálása is kijön. Ráadásul kaszálni egy évben 1-2-3-szor kell csak, ezért nem baj ha a terület lekaszálása akár két hétig is tart

Előzmény: Tepertő66 (314)
pintjano Creative Commons License 2021.07.23 0 0 315

"Dunántúli kaszanyéllel " nem kell nagy mozdulatokat s nem kell hajolni...

üdv PJ

Előzmény: Tepertő66 (314)
Tepertő66 Creative Commons License 2021.07.23 0 0 314

Sziasztok

Nekem kisebb gerincsérvem van, de lekopogom már évek óta nincsennek tüneteim. Mit gondoltok, szabad nekem a kaszálást megpróbálnom?

A neten pro és kontra is találtam véleményeket, de nem kimondottan a kaszálásra, hanem hasonló csavaró mozdulatokra. 

Van esetleg itt olyan akinek személyes tapasztalatai vannak ilyen téren?

Mindig is szerettem volna megtanulni kaszálni és most egy költözés miatt úgy alakultak a dolgok, hogy szükség is lenne rá.

pintjano Creative Commons License 2021.07.21 0 0 313

Csapkod a kaszával... Az érdekes, ahogyan mindkét feléről kalapálja a kaszát.

Rendeltem -s megérkezett- a cserjekasza és ároktisztitó, valamint

német üllő (pontosabban neve sincs-- 5490 Ft---lehet annyit nem ér) hasonló, ahhoz amit csinált a videón. üdv PJ

Előzmény: Ambrito (312)
Ambrito Creative Commons License 2021.07.21 0 0 312

Érdekességként egy videó, üllő készítés, kaszaverés, kaszálás, de ez utóbbit nem reklámoznám:)

https://www.youtube.com/watch?v=FgGYzO17H9Y

pintjano Creative Commons License 2021.07.14 0 0 311

Ha eljönnél-persze előtte egyeztetni kellene- akkor lehet sok mindent segithetnék...

üdv PJ

Előzmény: Ambrito (308)
Hakos72 Creative Commons License 2021.07.12 0 0 310

Szerintem ez vmi megmaradt készlet még a régi árakon, amíg el nem fogy. A fickó nem foglalkozik vele, a bátyja üzlete volt a kasza, de most már nem foglalkozik vele...

Más a készlet, mint a honlapon, ki kell menni vagy fel kell hívni... 

Előzmény: Ambrito (309)
Ambrito Creative Commons License 2021.07.12 0 0 309

Köszi Hakos ezt a hobbikertes címet is!

Érdekes, vannak jó cuccok, ahogy nézem nagyjából hasonló árakon mintha kintről rendelném, sőt mintha még olcsóbb is lenne kicsit.

Előzmény: Hakos72 (304)
Ambrito Creative Commons License 2021.07.12 0 0 308

Pintjano, jókat írsz!:)

Sajnos nekem nem volt alkalmam eltanulni senkitől a kaszálás 'tudományát', pedig két faluban is végig kérdezgettem az ismerősi köröket. Szomorú, h egykoron mindenki értett hozzá, most meg már senki:(

Aki akarná csinálni, annak rengeteg erőfeszítés h teljesen elsajátítsa ezt a tudást. Épp ezért nemrég még én is tologattam a brünnyögőt:D Viszont a kertem gondozásához sokkal ideálisabb a kasza használata.

Csak egy mondat erejéig felhoznám a kenyérsütést, ez is olyan, ha valaki akar egy igazán jó kovászos kenyeret ennyi (ami csak víz, liszt és kovász, élesztő nélkül), az nem tud, mert már annyian se tudják hogy volt ez régen mint a kaszálás. Sajnos minden jó és egészséges dolog kiveszik. Ezeket az alap dolgokat pedig nem lenne nehéz még a mai nap se gyakorolni...

Előzmény: Ambrito (307)
Ambrito Creative Commons License 2021.07.12 0 1 307

A kaszálás bizony szervesen a magyar történelem része.

Az, hogy erről nem maradt fönn annyi emlék, tudás, irat mint nyugaton, ez is érdekes.

Szokták mondani, mindig a győztesek írják a történelmet... 

Viszont ez a fórum sztem nem a 'gúnyolódásról' szól, arra ott a fosbuk, úgyh én részemről le is zárnám ezt a témát, bocsi.

Előzmény: SÍr a tófal (305)
Hakos72 Creative Commons License 2021.07.09 0 0 306

Minden kapcsolódik a kaszához... És tényleg nem voltak gyarmataink...

Előzmény: SÍr a tófal (305)
Hakos72 Creative Commons License 2021.07.09 0 0 304

Esetleg érdemes megnézni itt is:

http://www.hobbikert.com/szerszamok/kasza-kellekek

Nem teljesen az van nekik, mint a honlapon, érdemes kiugrani hozzájuk vmelyik hétfőn (Bp 3.ker).

Van néhány Fux-uk, és vagy 15 féle gyönyörűbbnél gyönyörűbb olasz Falci (azok nincsennek a honlapon, csak személyesen, kb 15-16 eFt/db ).

https://www.falcitools.com/articoli-da-taglio-2/

Itt is érdemes olvasgatni (jobb fölül az összes fület megnyitva):

http://www.sensenwerker.de/Detai/sensbl-varian.htm

Előzmény: Ambrito (301)
pintjano Creative Commons License 2021.07.09 0 0 303

Mindenféle osztrák kasza van náluk (nem tudom, hogy olcsóbb vagy sem, de közel van (Érd a központjuk)

üdv PJ

Előzmény: pintjano (300)
pintjano Creative Commons License 2021.07.09 0 0 302

A magyarok dolgoztak és nem reklámozták magukat... szegényebb ország, nem voltak gyaramataink inkább minket próbáltak több kevesebb sikerrel

Mindenesetre itt is mindenféle fellelhető volt (német üllőt láttam -s ki is próbáltam pl. gyerekként- a többinek "hagyományos" üllője volt. S mindenki-többnyire, szégyen volt, ha nem- ki tudta kalapálni kaszáját (van aki jobban van aki kevésbé) s be is tudta állitani, s faluban-nálunk akkoriban Pilisen-  volt aki kasz nyeleket készitett és volt kovács is, aki ha kellett igazitani tudott a szögeken

Ny-D-túlon pedig a két kacsosat használták...

üdv PJ

u.i. ha gyerekként nem kaszáltam volna- s nem is kalapáltam volna- ma bizonyára fűnyitót tologatnám (jó hogy ellopták, ugy is utáltam) vagy "brünynögnék" bőszen,,,

Nyugaton jobb a reklám, de nem biztos, hogy okosabbak (gyanús)

Előzmény: Ambrito (301)
Ambrito Creative Commons License 2021.07.09 0 0 301

Ohhh, nagyon szuper, örök hála!!!

Köszönöm szépen a gyors segítséget pintjano, Hakos!

Nem is tudom honnan szereztek ilyen frankó címeket, így most már tudok mégtöbbet olvasni a témában, és ezek legalább angolul vannak:)

Sőt, mintha a magyaroknak nem lenne legalább olyan múltuk ebben a témában mint más nemzetnek, nem értem h mért nincsenek ilyen oldalak magyarul, örülnék ha honfitársainkhoz is eljutnának ilyen értékes infók, na de mindegy is, ez másik téma....

Áttanulmányozom az oldalakat aztán hamarosan jelentkezem melyikre esett a választás és hogy hogy szuperál;)

Köszi még1x mindkettőtöknek, tök nagy segítség ez nekem! 

pintjano Creative Commons License 2021.07.08 0 0 300

Mo-i forgalmazó is van az osztráknak-én innen

rendeltem ároktisztitót és cserjekaszát-még nem jött meg: webshop@grube.hu

üdv PJ

Előzmény: Hakos72 (299)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!