Azzal együtt Tomcatnak van esze. Lényegében ugyanazt csinálja, amit TGM csinált 94-ben, hogy ismertebb legyen. Csak ő nem a jobbos lapokat is áruló bódékat akarta felborogatni, hanem a buzikat tojással megdobálni.
Hát igen,a melegek igy csak mégjobban felhergelik a "semleges" hétköznapi heterókat is.Ennek pedig az őket utálók örülhetnek,hiszen igy mégtöbb diszkrimináció érheti a hétköznapi,egyáltalán nem megbotránkoztató viselkedésű melegeket is.
De ez harc,ami nem elfogadható eszközökkel és nem az elfogadásért folyik.Sokkal inkább alapot teremt arra a diszkriminációra ami miatt később lehet síránkozni.
A kör bezárult,a harc és a gyűlölet örök,pedig önmagában semmi olyan súlyos társadalmi problémáról nincs szó,amit ennyire fel kellene fújni.A melegek lehetnek hasznos tagjai a társadalomnak,a hétköznapokban semmiféle probléma nincs velük.
Mivel hogy nem szokasom felsobbrendu iteletet hozni masok felett, ez termeszetes. Vagy nem igy kenne lennie? Attol hogy en maskent latom a dolgokat, mindenki gondolhatja hogy a igazsag/valosag mas. Azt hiszem, ez a elso lepes ahoz, hogy egy ellenkezo velemeny talalkozasa csak vita, es ne veszekedes (gyulolkodes) legyen...
Oke, passzolom a kerdest. En a homoszexualitast a legenyhebb esetben is betegsegnek tekintem. ( tulajdonkeppen bunnek, de ez abbol a szempontbol ahol en vagyok, lenyegtelen, mert mindhettotol meg lehet szabadulni) De amit megprobaltam kozolni, hogy felhaboritonak tartom, hogy olyan szintu rossz reklamja van a dolognak, hogy az mar kihat az "egeszseges" emberek ertekiteletere is. :/ Mondom, rossz reklamja - Az ilyen felvonulasok csak negativ dolgokat szulnek szerintem, abbol meg nem lesz ertelmes eszmecsere, csak gyulolkodes. :/
Számos kultúrában a lehető legáltalánosabb dolog volt.Valószínű több emberben van meg a hajlam ebben,mint ahányban előjön.De itt is inkább az ételekhez lehet hasonlítani,nem a betegséghez.
Polipot,kutyát,csigát sem enne általában az ember..mert igy tanulta.Aki meg máshogy,annak az a természetes.Ez nem azt jelenti,hogy a homokos szülők által nevelt gyerek _okvetlenül_ homokos lesz..de nála van egy ráhatás ebből az irányból,ami növeli az esélyt.Hogy ez baj,vagy nem baj..láthatólag az okos nagyvezírek sem tudják eldönteni.
"most már itt lenne ideje tartani egy heteroszexuális felvonulást tartani. "
Kegyednek szuterén joga megszervezni. (Segítséget a Jobbiktól nem kellene kérni, nem nagyon megy nekik flottul az ilyesmi. Lásd a tegnapi ellentüntetést, ahová sikerült vagy 15 embert összegründolniuk.)
Itt nem értünk egyet,én nem tekintek valakit betegnek mert meleg vagy biszex.De ezt akkor sem engedheti meg magának,vagy ha igen,nekik ilyet lehet,hátjó...
(vagyis nem jó,de ez van)
Akkor sok területen ahol az aktuális-mindenkori hatalom sokkal prűdebben áll a kérdésekhez,azonnal követelem,hogy lazítsanak a korlátokon.Ha a kisgyerekek nézhetik a seggriszálást élőben vezetőink és kormányunk engedélyével,hurrá..csak tudnám,akkor mért égett bele a szinestévémbe mind a nágy sarokba a sárga-piros karika.Mert ha egy filmben 20mp-re topples bárban riszáló csajokat mutatnak,akkor már kell egy nagy 16os karika a sarokba legalább.
A homoszexualitas rendellenesseg. Azaz eredetileg heteronak kene lenni minden embernek, de hiba keletkezik a rendszerben. Hogy ez a hiba egy hibas (vagy inkabb mas) gent, magzatfejlodes kozbeni serulest, kisbaba fejlodese kozbeni agyi vagy szellemi kar vagy ezek vmilyen szintu kevereke az meg nem ismert.
Volt nemreg egy Nepszabadsag cikkben az, hogy vmelyik rovarnal egy gennel lehet kapcsolgatni a szexualis beallitottsagot. Persze az embernel ez bonyolultabb lehet, tehat ebbol nem kovetkezik, hogy embernel is lehet gennel kapcsolgatni.
Tomcatot ismerve, ez olyan dolog, mint a cigany, tetves cigany, roma szavak "fura" felhsznalasa. Biztos nala a ilyen kejfelvonulo melegek a "(hulye) buzi melegek". Vagy ha mar nyelvet ujitunk, legyen a megjeloles a buzi-melegek. :)
Az ellenfelvonulás szagú,ami meg ugye diszkrimináció,meg szélsőséges dolog,ami meg tilos.A multkor a csókolózós napon lehet ugy tekinteni,hogy heterorendezvény volt,legalábbis hangsúlyozottan ellenkező nemüekről volt szó egyfolytában,direkt figyeltem.Nem is nagyon láttam a soktizezer ember közt egyetlen azonos nemű párt sem.Nem mintha zavarna mellesleg,ha 20ezer csókolózó pár közt van 2azonos nemű is,de nyugodtan állíthatom,szerintem ennyi sem volt.
Elbeszelunk egymas mellet. Az ilyen felvonulasok alkalmasak arra, hogy egy csomo embert megbotrankoztassanak. Ha valakiben attol hogy ilyet alitok: szerintem adott ferfi jol nez ki ( ferfi letemre) olyan kepet tarsitok, hogy barmi kozom lehet azokhoz a emberakhez (szubkulturahoz) akik ilyen felvonulasokat tartanak, az nalam azt jelenti, ez a fajta felvonulas negativ dolog - elitelest kap az emberek egy jo reszetol. A vegbelrakosok sem vonulnak az utcara, hogy hirdessek, a betegseguk jo dolog. Ugyanez igaz barmi enyhebb kinezetu betegekre is. :/
Viszont abban igaza van Tomcatnek, hogy ha rendesen felöltözött emberek sétálgatnának ilyenkor egy-két transzparensel, az sokkal többet érne mint ez a kéjfesztivál, ahol láthatóan éces buzik műpéniszt szopogatva csak ráerősítenek az sztereotipiákra.
Ez olyan mintha a drogosok ingyenes kórházi kezeléséért, egy belőtt horda tüntetne.
Kéne csinálni egy konszolidált, csendes felvonálist is. Egy próbát megérne!
Pontosan.Gondoljátok el,hogy a prostitúció legalizálásáért,vagy csak a mostani törvények betartásáért(türelmi zónák) a prostik menetelnének fényes vasárnap délután,a nyilt szinen,teljes felszerelésben,műdákót szopogatva.Ezt engednék? Aligha.
Tomci nem azt írta ki nagy betűkkel, hogy "hülye színesbeöltözött hímringyók, akik undorítóamn riszálják magukat", hanem szimplán azt hoyg "hülye buzi melegek"
Egy ilyen magvas szöveg után vicces a blogja elején a mentegetőzés, hogy "csak azokkal van bajom, ha...."
A probléma gyökere itt van.Amíg valaki ellen ez "vád",hogy "juj hűha" biszexuális,ezért még a gyanuját is el kell utasítani,még gondolatban is,addig sajnos valóban van súlyos diszkrimináció.
Ha elfogadjuk a betegseg teoriat, es azt, hogy genetikai torzulas, akkor a tudomany jelenlegi allasa szerint nem gyogyithato. (persze, alitolag a pedofilia is betegseg, es megis bun-tetel.) De ha olyan dolog, mint a jobb es balkezesseg, akkor mirol beszelunk? Termeszetes dolog, nem hirdetendo. Es megis hirdetik.