Sziasztok! Vegre volt idom egy kicsit igy ismet elmenttem a magas tatraba,de most nem fotozni hanem csak pihenni,persze vittem a hc 19-et is. Teszteltem mindenhogy, auto, ski, one push,manual.Ahogy en lattam az esetek tobbsegeben az auto mod jol szerepelt.Persze nem mondom hogy mindig.Igy elsore tvn visszanezve megvagyok vele elegedve.Kiveve a hangos motorral,de lehet hogy csak a nagy csend volt az oka. :) Buta fejemmel meg mindig nem vettem polar szurot, hianyzott is egy kicsit.Sot, meg firewire kartyat sem vettem igy nem tudom felrakni hogy mutassak belole vmit....na de sebaj,ami kesik az nem mulik.Max. a nagy tesztre :)
Szerintem akkor legyen a megbeszélés helye ez a fórum, mert úgy tűnik többeket érdekel. Meg egyébként is, szerintem már ez a fórum így is kicsit több, mint egyszerűen a kamerákról szóló fórum, az összes digitális videózással kapcsolatos ilyen topic közül ez a legaktívabb. Miért ne lehetne ez egy olyan topic, ahol mindent, ami a digitális videózással összefügg, itt kivitatnánk. Szerintem annál jobb, minnél több ismeret és tudás halmazódik fel egy helyen, nem pedig szétszórva.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e itt közületek olyan, akinek a kamerájába a következő akkuk valamelyike való:
Sony NP-FA50, NP-FA70
Sony NP-FP50,70,90
Lenne - e igény ezen akkuk valamelyikére? Ugyanis elég jó áron be tudjuk szerezni, csak egyelőre nem tudjuk mekkora az igény, az FA50 egy teljesen új akksi!
Ezen kívül:
JVC BN-VF707,714
JVC BNVM200U
Ezekkel kapcsolatban szintén ugyan az a kérdésem. Haloottatok - e ezekről, illetve van-e valakinek ilyen?
jajaja! Mindig a kamerát erősítik fel! Bár az tény, hogy rizikósabb, ha leesik... :) Kiskamerát csak rejtettkamerának használnak, képminőség meg is látszik! :(
Csak olyan kamera felel meg a célra, amin van analóg bemenet, másnéven passtrough. A kis kamerához valszeg kell még tápforrás is, nem biztos, hogy sokkal kisebb lesz a végső méret.
Eleve elég kicsik ezek a miniDV kamerák, ha jól láttam az extrém sportműsorokban is egyszerűen ráerősitik a sisakra és nyomják a műsort...
Engem is érdekel a dolog, még nem tudtam olyan minőségben archiválni a VHS felvételeimet, ami után nyugodt szívvel lemondtam volna az eredeti példányokról...
Nekem vannak 10 éves gyári VHS kazettáim és vannak 10 éves CD lemezeim. A VHS-en már csak itt-ott van szín, a CD úgy szól, mint újkorába, akkor most melyiknél volt nagyobb adatvesztés??
Egy barátom megkért, hogy segitsek neki összeállitani egy pc-t, amivel letudja tölteni a SONY TRV-145E videókamerájárol a filmeket. Sajon nekem még nem volt s igy nem tudom, hogyan lehet letölteni..stb.
A neten rendes leirást nem találtam, hogy hogyan lehet erről a tipusról...stb.
Annyit sikerült kideritenem, hogy nem USB-vel csatlakozható, hanem "valami" i.LINK DV csatlakozóval, sajnos erről még nem is hallottam (lassan nekem is vennem kell egy kamerát, s akkor majd jól kiképzem magam).
Ha valaki ismeri a tipust vagy tud a megoldásban segíteni, örülnék ha segítene rajtam. (kábelt/leírást nem kapott, szóval ezt is be kell szereznem)
Nem tudom, hogy kell-e hozza spec. kártya vagy vagy egyszerűen com-portra csatlakozható-e...
Most érek haza, és látom, micsoda érdeklődés volt irántam :-))) Mármint a VHS digizés terén szerzett tapasztalataim iránt :-)
Mivel már HT-nek válaszoltam, de igazából még túl sok konkrétumot nem írtam le, ezért maradjunk annyiban, hogy a közeljövőben ha lesz egy kis időm, akkor írok egy hosszabb lélegzetű publikációt e témában szerzett tapasztalataimról, és akkor ezt a témát vitassuk ki itt a fórumon, mert úgy tűnik, hogy mégsem csak egy-két embert érdekel. Vagy akár nyithatunk is neki külön topicot, még úgysem nyitottam soha. :-) Bár az is lehet, hogy már van ilyen, csak nem néztem. Olyan topicot már láttam, hogy videó digizés, feldolgozás, de nem túl nagy ott az élet, legalábbis amikor néztem.
Szóval mi legyen? Itt, vagy egy már meglévő topciba menjünk át és ott vitassuk meg, vagy nyissunk fórumot?
Azt azért nem tartom jónak, hogy privátba menjen, mert akkor ha már négyen-öten beszélgetünk egy témáról, az nem jó, hogy mindenkinek külön kell válaszolnia a másik által feltett kérdésre.
Azt már sokszor említettem, hogy szerkesztéshez Premiere párti vagyok, de a VHS-ről digizett felvételeket én is - mint sokan mások - a VirtualDub-ot és ahhoz a neten talált igen hatékony filtereket/pluginokat használom.
Az érdeklődőktől azért kérek egy kis türelmet, mert ma ill. a következő egy-két napban nem lesz annyi időm, hogy egy ilyen nagyobb lélegzetű dolgot kivesézzünk. De nyitott vagyok a témára, és szívesen megosztom tapasztalataimat, aztán megvitatjuk, biztosan még nekem is van mit tanulnom.
A digitális kamerákat hogyan lehet összekötni egy projektorral.Gondolok itt arra hogy a terem egyik felében van a projektor a másikban a kamera ez megoldható???(bocs ha hülye a kérdés ezen téren kezdő vagyok)