Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Jó lesz ez :-) Én meg 2 hónapja szopatom magam a "tökéletes hegesztő kocsi" megalkotásán, és ma még mindig eszembe jutott 1-2 ötlet mit kéne rajta módosítani :-)
Délelőtt megvolt a WEV 10-125-ös Metabo tesztje! Mit mondjak, lenyűgözött a gép. Van benne erő rendesen, szenzációs a fordulatszám szabályzás, nagyon tetszik a lágyindítás. Olyanokba tudnék csak belekötni, hogy talán ebbe az ársávba már belefért volna a rezgéscsillapított MVT markolat.
Azt mondjuk megveszem külön, ezt a félig rezgés csillapítottat ami van hozzá meg átteszem a kicsi W6-osra :-)
Eszembe sem jutna, hogy magam bajlódjak ilyennel. Ez azért nem olyan egyszerű dolog. Faiparinál még talán, mert ott nincs csavarodásra kényszerítve. A fűrészlap hegesztők nem véletlenül használnak erre célgépet. De erről Csikarc biztosan tudna mesélni.
Én csak a "fejlesztési szakaszba" gondoltam ezt a valóban bizonytalan eredetű szalagot felhasználni. Nem szeretnék egy 6-8 ezer Ft-os szalaggal kísérletezni. Kicsit tartok a szalagvezető görgőktől. Ha valamit elrontok, akkor törik a szalag. Nem mindegy, hogy milyen. Ha már beállt a rendszer, akkor kapna valami komolyabbat.
Ma sor került egy kis hegesztésre,háááááát öregem,igen csak a trafóhoz szokás után egy inverteressel öröm dolgozni,sokkal könyebb ivet fogni,kevesebb fröcskölés stb.
Eddig kellemesen csalódtam a kis Alfába,amit nagyon nagy pozitivumnak jegyzek fel a gyártónak hogy nagyon jó puha vezetékeket társit a gépeihez,vastag mégis nagyon nagyon jól hajlik.
Szuper dolog egy ilyen fűrész, szerintem a kicsikkel is nagyon jól lehet vágni, ha rendesen be vannak állítva. A szalagvezető görgők ilyen szempontból stratégiai fontosságúak, nagyon alaposnak kell lennem. Azt hiszem nem úszom meg a maróst sem.
A szabadonfutó szalagtárcsa végül is egy precíziós bronz siklócsapágyat kap, nem találtam megfelelő minőségű golyóscsapágyat 16-os tengelyre. De mivel nagyon alacsony fordulaton megy, biztosan jó lesz, sőt 25 mm-en fekszik fel a tengelyre, gyanítom jobb lesz a futása, mint egy kínai csapággyal.
Szerdán készülnek el a szalagtárcsák, erre veszek egy olcsóbb szalagot, amíg rendesen össze nem áll. Erre pont jó lesz, Vati unimaxos szalagja. Ezzel kell kikísérleteznem megkonstruálnom a szalagvezető görgőket. Nem lesz egyszerű, ha bénázok, akkor ne érjen akkora kár.
Közben készül az ollós emelőpadom is ipari kerekekkel, hogy a dögnehéz gépeimet tudjam végre úgy mozgatni, hogy ne kapjak sérvet. Ehhez is kellett néhány alkatrészt gyártatnom, az esztergályosaim mostanában eléggé le vannak terhelve, kicsit lelassultak a folyamatok. De egyszer csak elkészül. Leginkább azon izgulok, hogy nem tervezek-e félre valamit. Ezért, csak akkor merek a következő alkatrésznek nekilátni, ha már az előző rendben funkcionál. Így elég lassan haladok, de kisebb a buktaveszély.
Most nézek ilyen fűrészekről videókat,szépen lehet ezekkel darabolatni,tetszik hogy no szikra,egy korongos darabolóhoz képest,lehet nekem sem korongosat kellene majd épiteni hanem egy használtat keresni jó áron mint te!viszont arra kivi lennék egy jobb szalggal mennyit lehet vagdosni!
Köszi, ez az Unimaxos nagyon jó áron van, már-már gyanúsan olcsó a többihez képest, de ha nálad bevált, akkor rendelek egyet én is próbaképpen:-)
Faipari fűrésszalagot én az A-Lap-tól rendeltem, nagyon jó minőségű és nagyon gyorsak. A Diaman-tot ismerem, gyakran vásárolok náluk, jó társaság és nagyon készségesek. Különösen Makita vonalon vannak otthon.
Jó lenne a Szigetszer kft is, nem ismerem őket, de rákeresek. Köszi a tippet.
Közben eszembe jutott, hogy van egy szerszámélezésre szakosodott műhely tőlünk néhány sarokra. Ezek végtelenítenek is fűrésszalagot, faiparit biztosan, benézek hozzájuk hétfőn, hátha.
Igen igy van,igy juottam hozzá majdnem fillérekér egy nagyon komoly pajzshoz,németből hozta egyik ismerősöm,oda adta volna olcsón de akkoriba nem kellett,pár évre meg rá vettem ezt az olcsó Iweldet,de meg vagyok elégedve vele.
szlovákiában voltam egy ismerősnél aki egy német cégnek dolgozott be.rágyült az anyag, hívott én meg besegítettem neki.ott nem tétel az ilyen,itthon meg kétágban pisálnánk érte.