Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.11 0 0 269

Quaint!

Megnéztem a képeket!!!!!

Nem mondod, hogy boxosod is van?????!!!!

Nálam egy uncsitesója lakik. . :-)))) Angol bulldi. :-))))))

A Tiéd biztos nem röfög annyit.. :-))))

Jók lettek a képek. Majd egyszer én is valahogy felrakatom.

A csótányt pedig nem direkt szivattam. Tök véletlen volt. Még sajnáltam is. De a klán többi tagját simán kinyírtam.

Ez itten Quaint képe:

Előzmény: Quaint (268)
Quaint Creative Commons License 2004.10.09 0 0 268

Mivel ide nem tudtam felrakni, ezért feltöltötem a következő helyre: http://www.terrarium.hu/terrarium.html . Galéri - Quaint alatt találhatók a képek.

Quaint Creative Commons License 2004.10.09 0 0 267

Feladom:((

Nincs kép!

Quaint Creative Commons License 2004.10.09 0 0 266
Talán most.
Quaint Creative Commons License 2004.10.09 0 0 265
Ugy látom , nem sikerült feltöltenem a képeket:((
Quaint Creative Commons License 2004.10.09 0 0 264

Na itt vannak az új lakótársaim:))

Quaint Creative Commons License 2004.10.09 0 0 263

Szia:))

Klassz kisérlet:) De én személy szerint a csótányt kihagynám.:)))

Lehet bármilyen szívos is a kis dög!:)

Megpróbálok közkivánatra, felrakni valami képeket a gekkoimról.

Előzmény: Törölt nick (262)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.08 0 0 262

Hali!

Őszintén örülök a pozitív megnyilvánulásaitoknak.

Ha már erről beszélünk, akkor meg kell hogy mondjam (írjam :-)))  ), hogy van egy állat a Földön, amit az összes többi elé helyezve tisztelek. Ez az állat a csótány.

Régebben itt él a Földön, mint a dinoszauruszok éltek, amerikai kísérleti atomrobbantások helyszínén vígan rohangálnak, és még a mikrohullámú sütőt is túlélik. (ez saját tapasztalat, és higgyétek el, nem direkt csináltam. Reggel rakom be a kávém a mikróba, és ahogy ráhúzom a órát, látom, hogy rohangál benne egy csótány. Mire leállítottam, és kinyitottam az ajtót, látom, hogy kisbarátom elspurizik. )

Miután majd minden állat kihal a földön, akkor a csótány még vígan rohangászik.

Ezért minden tiszteletemet megérdemli.

Képeket nem tudok felrakni, mert nincsenek digit cuccaim.

üdv

cebus

Előzmény: Quaint (261)
Quaint Creative Commons License 2004.10.08 0 0 261

Sziasztok!

A véleményünket kérdezted.:) Igaz én nem vagyok egy gyakorlott hüllő tartó, mint ez kiderült.:)) Pár napja vannak csak nállam. De hogy kommersz állatok lennének azt nem hinném. Elvégre kutyát, macskát, hörcsögöt többen tartanak.:)))

De ha már kommersz állatoknál tartunk és nem a macskáat veszük, akkor szerintem inkbb a teknös amit sokan tartanak. Meg még madár pókot. Legalábbis én ilyeneket sokat ismerek. Leopárd gekkot meg csak egyetlen ismerösöm. Akitől én is kaptam az enyémeket.  Tehát szerintem nem kommersz állatok.

UI. vannak fotóim:) Csak idöm nincs feltenni.:)

Előzmény: Törölt nick (258)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.07 0 0 260

Hali!

Köszönöm, de még nem teljesen, lesz egy műtétem.

Lány létemre nekem is kedvenc állataim. Ahogy a gabonasiklók is. Én is kiakadok ezen a kifejezésen mindig. Bár én a többi állatfajtát is nagyon szeretem, de főleg hüllős vagyok. (van patkányom is, de nem takarmány! :-))) )

Nekem szerencsére nem voltak ilyen problémáim, a férjem is fanatikus hüllős. Már az apja is az volt. Gyerekkora óta hüllőket tartottak.

Nálunk nem az volt a probléma, hogy szabad-e, hanem hogy mennyi!!! :-)))))))

Nálunk 3 éve folyamatosan szaporodnak, és igazán hálás vagyok nekik.  Főleg az Ikerért, igazi csoda az a kis állat. Bár még mindig nem érte el a kistesója méretét.  Viszont már leszokott a sistergésről.

"Gyula" pocakját nem tudod lefotózni?

A békákkal sem volt probléma nálunk: ausztrál leveliek. A nőstény Gollamnak neveztem el. :-)))) Olyanok a lábujjai. :-))))

Nyugodtan belevághatsz más fajba is.

És azt se felejtsük el, hogy egy faj jövője nem akkor van biztosítva, ha minél macerásabb a felnevelése és életben tartása (és ezáltal specifikussá válik), hanem ha minél szélsőségesebb körülmények között is tudja biztosítani a szaporodást és a fennmaradást.

üdv

cebus

Előzmény: Greylupus (259)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.06 0 0 259

Szia:)

Remélem sikerült meggyógyulnod:)

Köccike az infot, majd a Leguánban pénteken megnézem, úgyis osonok tücsökért:)

Lenézett állatok? A leopárdgekkók? Hát nem tudom.. aki ilyet mond ezekre a csodálatos kisállatokra, az vagy sznob, vagy pedig még nem tartotta őket..

Én lány létemre, nagyon szimpatizálok az összes hüllővel és kétéltűvel, de nem igazán mertem belevágni egyik faj tartásába sem, mert féltem, hogy "kevés" leszek hozzájuk és gyorsan elpusztulnak.

Egy görényes ismerősöm is tart leopárdgekkókat és ő "fertőzött" meg velük:) ő ajánlotta, hogy ezek az állatkák ilyen kezdő lúzernak, mint én, is tökéletesen megfelelnek. És tényleg. Már két hónapja nevelgetem Gyulát (aki valószínüleg a nevével ellentétben nőstény:)) - minden tapasztalat nélkül és Gyula nagyon szépen gyarapodik és napról napra többet tanulunk egymástól. Ő, hogy ne féljen tőlem; én, hogy mit szeret, mit nem, hogyan táplálkozik, stb. Nagyon örülök, hogy belekerültem a 'társaságotokba":)

Szvsz az ilyen "lenézett" és "kommersz" állatok is fontosak, már csak azért is, hogy a kezdőknek is legyen sikerélménye, mind tartásban, mind tenyésztésben. Én pl nagyon megszerettem ezt a fajt és remélem, hogy mindig is lesz a lakásunkban egy terrárium, amelyikben egy (vagy több) leopárdgekkó fog éldegélni.

Üdv.

Kriszti + Gyula

Előzmény: Törölt nick (258)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.06 0 0 258

Szijjasztok!

Sajna 3 hétig beteg voltam.

Cürkefarkas!

A Reptosol az egy nagyon jó kis vitaminkomplex. És jóízű. Van benne mindenféle vitamin, ami a gyíkocskák fejlődéséhez kell. És talán nem olyan drága, mint a Korvimin.

Személy szerint nagyon örülök, hogy ennyi leopárdgekkós van. Azt tapasztaltam az utóbbi időben, hogy ezek is lenézett állatok lettek, mint a gabonasiklók. Folyton azt hallom: kommersz.  Pedig nem tudom, hogy mi ebben a kommersz?! Azért mert viszonylag könnyen szaporodik? Ettől még nem kommersz egy állat, csak sikeres. Szerintem.

Persze vannak hüllők, amiknek a szaporítása/felnevelése kihívás, de szerintem sokunknak sem ideje, sem kedve nincs a sok macerához.

Ti hogy gondoljátok?

üdv

cebus

Előzmény: Greylupus (243)
Quaint Creative Commons License 2004.10.05 0 0 257

Na meg vannak.:) Nagyon édesek!

Hazavittem őket és amikor beraktam őket a terráriumba egyből beszaladtak a sarokba, a szika fal alá. De úgy, hogy nem is látszottak. Azt hittem, hogy a nagyobb kipaszirozza a kicsit. De nem.:) Ott gubbasztottak és nem is mozdultak. Olyan volt mintha üres lenne a terrárium. Késöbb felbátorodtak, kijöttek és elkezdtek falat mászni. Ezt nagyon élvezték. Fel le mászkáltak, néha megpihentek, de többet voltak a függőleges falon, mint a lent a homokban. Reggel meg mindkettő többször is átsétált az itatón. Majd megpróbálok képet is felrakni.

Greylupus Creative Commons License 2004.10.05 0 0 256

Na milyen/ek?:) Mesélj róluk:) és képet is kérnék szépen:))))

Más: Gyulát tegnapelőtt láttam lefetyelni vizet.. hogy ennek milyen hosszú piros nyelve van! nem hittem volna:))))) de valami titkos program lehetett, mert ahogy észrevette, hogy figyelem, rögtön abbahagyta és mással kezdett foglalkozni:)

Kriszti

Előzmény: Quaint (255)
Quaint Creative Commons License 2004.10.04 0 0 255

Sziasztok

Ha minden igaz , ma hozom el öket.:))

Este már otthon is lesznek.:)

HUUU, jut eszembe. Ma nem adok nekik kaját. Azt nem vettem.:(

Csak kibirják holnapig.

Sziasztok

Quaint Creative Commons License 2004.10.03 0 0 254

Köszönöm mamicska.

Most 7végén berendeztem a terráriumot. Nagyon klassz lett.:)))

A héten el is hozom az állatkákat. Nagyon várom már.  Az élettársam évekig hallani sem akart róla. Most meg már majdnem jobban várja mint én, hogy itt legyenek.:))

mamicska Creative Commons License 2004.09.30 0 0 253
Szia!

már elég régen jártam itt,de talán egy-két dologban segíthetek.

Nálam egy tokay gekkó van és egy másmilyen,amit nem tudtak beazonosítani.Természetesen külön terráriumban,mert a 40 centis tokay megenné a másikat.
A tokay-nek álló terráriuma van,hátul műszikla,alul 2 cm.homok,azon föld és legfelül földtakaró fenyőkéreg darabok,amit kertészeti szaküzletekben is lehet kapni.
Mivel álló,nem kellett olyan sok homok hozzá.A homok alatt viszont időkapcsolós "padlófűtés" van,ami nyáron persze nem kell.
tetejére csak egy kis olvasólámpát tettünk,mert nem a melege miatt kell,hanem a "biológiai órája" miatt.Borús időben felgyújtom,hogy világos legyen.
Van még egy vagy bújószikla és egy nagy bújókéreg.Mindkettő ferdén a falnak támasztva,mert ő ritkán van a terrárium padlóján.
Mindkét gekko nappal elbújik,éjszaka az üvegen csüngenek.Víz mindkettőnek kell.
A kicsinek kavics és homok keveréke van.Mindkettőjüknél van bent egy-egy nagy faág,keresztben.

Homokügyben:ha kétséges a homok tisztasága,akkor öntsd egy tepsibe,dugd a sütőbe és tartsd bent 10 percig.
Fertőtlenítővel is átmoshatod!Csak akkor jól át kell öblíteni és sűrűszövésű anyagra téve lecsöpögtetni,majd utána a sütőben megszárítani.

Tücskök:nem szoktam élőt benthagyni(holtat pláne!),beadom és amit nem ettek meg,azt kiemelem.A tokay szopós egereket kap,ott meg kell várnom,hogy megeszi-e,mert a pici egerek pillanatok alatt elpusztulnak.Főleg,ha megszorongatta őket.

Nem fognak éhenhalni!A kicsi egyszer megszökött és 3 hétig nem találtuk.A farka lett egy kicsit vékonyabb!!

hát ennyit hirtelenjében,hátha egy picit tudtam segíteni.

sok sikert !
mamics.
Előzmény: Quaint (251)
Greylupus Creative Commons License 2004.09.30 0 0 252

Mondom, én kezdő vagyok (csak aug elejétől van gekkóm), de nálunk nincs ideje a tücsköknek megrágni a kövirózsát. Gyula, ha bekerülnek a tücskök, addig vadászik, amig mindet meg nem eszi:) Bár ez lehet, hogy a belességének tudható be és más gekkó nem eszi meg a tücsiket iyen hamar:)

Előzmény: Quaint (251)
Quaint Creative Commons License 2004.09.30 0 0 251

Köszönöm szépen a segítséget. A terrárium már meg van. Elég nagy. Bár ez relatív.

90 x 47 x 60 -as. A hátán és az egyik oldalt műszikla van. Most kéne az aljára  valami homokot szerezzek. Mivel a játszótéri homokozóról lebeszéltél ezért más forrás után kéne nézzek. :))) Díszhalasnál ami van az kicsit drága volna, mivel kell vagy 2 vödörnyi:) A növényekre műnövényt ajánlottak , mert a tücsik mindent megrágnak.

Neked nem rágták meg a kövirózsát?

Előzmény: Greylupus (250)
Greylupus Creative Commons License 2004.09.29 0 0 250

Szia,

én nem vagyok még nagyon tapasztalt, majd jönnek nálam jóval okosabbak is. Az alap dolgokban szeretnék segíteni (ha tudok:)
Szóval kell egy terrárium - a mérete attól függ, hogy hány állatkát szeretnél benne majd tartani.

Sokféle terrárium kapható, hogy hogyan rendezed be, az már a te ügyességeden múlik:) Van aki sima sivatagiként készíti el (nincsen benne sziklafal), de van aki falat is épít hozzá, amire szivesen mászkálnak fel a gekkók. Ilyen műsziklás terráriumot akár készen is vehetsz.

Alulra homok kell - ebben is láttam már sokféle verziót az "építkezési" finom homoktól a madarak alá való szemcsés homokig. Ami lényeg, hogy ha lehet, akkor ne az utcáról szedd:).

Szükséged lesz még egy melegítőkőre - ezen nálam pl éjjel, vagy hüvösebb időben szívesen elüldögél a gekkó. Egy melegítőlámpa is kelleni fog, nálunk időzítőkapcsolós van - reggel 7-től este 9-ig van bekapcsolva. Ezeket állatkereskedésekben beszerezheted, bár a melegítőlámpát Auchan, Cora stb is vehetsz.

Egy hőmérő is kelleni fog a terráriumba - nálunk egy üvegre ragasztható matricás van - ezen látod majd, hogy milyen hőfok van a terráriumban. Itató is kell neki - ez lehet megint spéci, bár én már láttam műanyag, pici cserépalátétet is itatóként funkcionálni:)

Szüksége lesz buvóhelyre is - általában napközben szeretnek elbújni úgy általában is, de a lámpa fénye elöl is szívesen bújik fedezékbe. Itt is rengeteg variáició van - lehet kapni spéci búvóhelyeket az állatkereskedésekben, de lehet egy félbevágott kókuszhéj is (aminek természetesen azért legyen bejárata:), vagy nálunk pl egy palalemez van a sziklafalnak döntve és ott pihen napközben.

Tudtommal ezek az alap felszerelési dolgok egy gekkóhoz:) + persze az eledel is.

A felszerelés nagy része a fantáziádra van tényleg bizva, nagyon sok minden múlhat a kézügyességeden is:)

Ja, a növény:) Nekem nagyon pici kövirózsák vannak beültetve, egyenlőre még birják hetente-kéthetente "öntözöm" őket.

Remélem tudtam segíteni és ha valamit rosszul írtam, vagy kihagytam, majd a többiek elmondják:)
Üdv.

Kriszti

Előzmény: Quaint (246)
Quaint Creative Commons License 2004.09.29 0 0 249

Köszi :))

Ez igazán jó ötlet.:)))

A felétöl már el is olvastam. Igaz a tücsök tartásról több szó van benne:)

Megnézem akkor a még réggebbi irásokat. Hátha találok vaéami választ a kérdéseimre.

ÜDv.

Tibbe Creative Commons License 2004.09.29 0 0 248
Quaint

Szia!
Amig a gekkotartók idetalálnak, szerintem olvasgasd el a topicot elejétől, mert vannak benne hasznos infók, és linkek is amit hasznositani tudsz a gekkotartásban!:-))
Előzmény: Quaint (247)
Quaint Creative Commons License 2004.09.29 0 0 247

HMMM

Sziasztok! Ezek szerint elrisztottam mindenkit az oldalról? Pedig lenne még mit kérdeznem.

Quaint Creative Commons License 2004.09.25 0 0 246
Sziasztok!

Most találtam ezt a topicot. Az az most néztem utána, hogy van-e valami gekkos topic.

Na most itt vagyok. :) A segítségeteket kérném, mint tapasztalt gekko tartókat.

Nekem most lesznek leopárdgekkoim. Eddig semmi ilyen jellegű állataim nem voltak.

Igaz van egy nagyon aranyos boxerem. Szeretnék tőletek tanácsot kapni. Nem sokat tudok a gekko tartásáról. Egy haveromtól kapom majd a gekkokat hamarosan. Nem rég születtek. Infot viszont nem nagyon ad.:) Azt mondja nem kel semmi hozzá. Homok alulra, néha egy pár szöcske meg egy kis víz. :))) De gyanítom ez kevés. :))

Szóval a terrárium már meg van. Most ott tartok, hogy mit tegyek az aljára. És hogy hol tudom beszerezni. Meg, hogy mit tegyek még bele? Milyen növényt lehet betenni?

Na egyenlőre ennyi.:))) És előre is köszi.

PaT_PaN Creative Commons License 2004.09.23 0 0 245
Úgy tudom, hogy törzstől függ, meg ősöktől, hogy melyik milyen színű, elég sokféle árnyalat létezik belőlük.
Előzmény: Greylupus (244)
Greylupus Creative Commons License 2004.09.23 0 0 244

nagyon szép sárgás szine van:)

Kérdésem viszont lenne (mint lúzer kezdőnek).

Gyula picinek sem volt kifejezetten sárgás. Most kezd már sárgulni, de ennyire szép élénksárga sosem volt..

Ez hiba, vagy ezek más és más színek?

Előzmény: PaT_PaN (241)
Greylupus Creative Commons License 2004.09.23 0 0 243

köccike:)

Sajnos nem én csináltam, így kaptam az egészet szülinapi meglepiként - régóta szerettem volna, csak a párom nem engedte.. Aztán végül meglepett vele:)

Ez a Reptosol mire jó?

Tegnap megpróbáltam megnézni, hogy hölgy vagy úr Gyulaőnagysága:)))) Hát, ahhoz képest, hogy kézben nagyon jól elvan, olyan hisztit rendezett le (fújt, sziszegett, meg minden:), hogy inkább hagytam a megfordítást. Amennyire láttam fiúka:)

Viszont amúgy sem volt jó napja:)

Kapott tücsiket, nagyon belelendült a vadászatba.. Az egyik tücsi beleesett az itatóba, Gyula utána, majd mint a rajzfilmekben úgy fejreállt a vizben:) A tücsi persze meglépett, ő meg besértődött és a tücsökhadon végigmasirozva bemászott a helyére..

Aztán persze a tücsik izgatták a fantáziáját, mert kb negyed óra múlva már vigan hajkurászta őket megint:)))

További szép napot:)

Kriszti

Előzmény: Törölt nick (238)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.21 0 0 242

Jól néznek ki.

Tavaly született nálunk egy fél-iker. A tesó sajnos nem tudott kifejlődni. Először nagyon meglepődtem, hogy miért csak fele akkora. Benéztem a keltetőbe, és ott kukkolt egy alig 4 cm-es apróság. Szétbontottam a tojást, és ott láttam egy félig kifejlődött embriót.

Már az elején nagyon karakán volt a töpörtyű, sziszegett össze-vissza, ha kinyitottam a dobozt. Kezdésre a legjobb evő volt mind közül. Volt, hogy akkor gyb lárvát evett meg, mint a saját testhossza.

Azóta sem érte utól a testvéreit, de arányos.

Előzmény: PaT_PaN (241)
PaT_PaN Creative Commons License 2004.09.21 0 0 241
És egy részlet kinagyítva.

PaT_PaN Creative Commons License 2004.09.21 0 0 240
Sziasztok!

Még van 2 db kicsi leopárdgekkó eladó. Beteszek ide egy képet róluk, hátha kedvet kaptok! ;-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!