Amúgy amerikának már megérte a környékre menni, sikerült elpusztíttatni az emberiség legrégebbi ismert civilizációjának maradványait. A helyükben lehet hogy engem is zavarna, hogy itt már 9000 éve is földművelés folyt, és városállamok épültek.
persze egy magasabbrendű demokráciában a középiskolai történelemkönyvek 1492-től indulnak, ami az előtt történt, az csak a szakkörösökre tartozik. (Ne is tiltakozz, személyes tapasztalat.) Reméljük nemsoká hozzánk is elér ez a szép új világ. Szabolcs, nagyon készülsz már rá ugye?
"A Fidelitas Diktatúraellenes Akciócsoportja elítéli, hogy a kubai kommunista diktatúra az elmúlt két hétben 78 ellenzékit tartóztatott le."
Ez olyan, mint amikor az 1970-es években a magyarországi gyárakban néhány órára leállt a munka, és a szervezett munkásság házipálinka és füstölt kolbász fogyasztása közben tiltakozott a chilei kommunistákat ért atrocitások ellen.
Kösz, Sárkány, kihagytam volna, ha nem teszed be. Én viszont egy könyvet ajánlok cserébe az érdeklődőknek. Paul Johnson: Értelmiségiek. Európa kiadó, kb 2000-ben jelent meg. Most fejből írom az adatokat, otthonról pontosítok, ha kell. A megyei könyvtárban is megvan.Lebilincselő és kiábrándító egyszerre. A 18-20. szd. vezető íróinak, művészeinek, néptribunjainak pőre személyiségét mutatja be, Rosseautól kezdve J.P. Sartre-ig, Tolsztojtól A. Millerig.
Tesó, nem vagyok Fabio. Szedd már össze Magad.
Azért nem másoltam be Ungváry-cikket, mert nem tudtam, hogy van. De ha gondolod, másold be.
Esterházy rulez.
Benedek Sz. (vagy Fabio) Nem reagáltál érdemben. Az Ungváry cikket miért nem másolod be? Nem igazolja nézőpontodat az eszmecserében? Eszterházy azért több, mint egy formalista író. Nem semmi dolog megírni a Termelési regényt 1980 körül!Tartalom is van benne, nemcsak forma.
Terla. Egyáltalán nem biztos, hogy BSz és Fabioo egy, csak egy húron pendülnek.
Nem cikáznak, hanem cicáznak azok a csendörtollak, legalábbis kedvenc költőm kedvenc versében.
Másutt már leírtam, a Sorstalanság remekmű. Megérdemli a díjat. További művei is elképesztően jók szerintem.
Ebben tökéletesen egyetértünk.
Olvastam én is néhány Kertész művet, a Sorstalanságot közvetlenül a Nobel díj odaitélése után.
A díj odaitélését követő itthoni reakciók egy részét undorítónak tartom...
MOndjuk ha rendszeresen beszedném a skizofrénia elleni gyógyszereimet, nem írnék összevissza hülyeségeket.
Mindjárt belépek Pokrócz néven, csak nem találom a hozzá tartozó jelszót.