Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Volt már olyan ,hogy fagyizni indultunk itthonról a családdal . Az volt a kerés ,hogy olyan helyre kéne menni ahol még nem voltunk fagyizni . Elindultunk s én kérdeztem jobbra , balra, egyenest ? Szóval fordultunk jobbra meg balra meg sokat mentünk egyenest is . S bizony Fonyódon vettünk fagyit .
Vagyis a távolság az nem fontos tényező nálam , ha valami kell .
Szerencsére régen volt (?) , s soká lessz . Vagyis a púpra szívás . Csak is addig megyek el ameddig jól esik és még ha a pincéből kell feljönni se legyen baj . Szóval az a 2x2 dl / 1 óra vagyis 1 nap . Az pont jól esik és annyitól még senki senk sem lett a helyi könyvtár terminátora 😀😉
De az állapota is jónak tűnik (?) Az ára pedig ingyen van.
Egyébként gondolkodtam egy kicsit rajta . Mert ha mekérdezik ,hogy a gyári kerék is meg van ? Akkor nehogy már azt mondjam ,hogy nincs .😀
Igen láttam már eme hirdetést , de ez a kicsi kerék nem kell nékem . Pedig szinte ingyen van és eredeti is .
Szántásnál van egy eredeti 12"-nak megfelelő vas kerék hozzá . De a terra kerék is akkora így nem cserélném le a gumis kereket ( ami úgy is rajta most ) , mert vagy szántok vagy kocsit fog húzni a gép .
Már kezdtem keresni a terra fórumon , volt ott egy akkoriban fiatal úr ( kertitox Karcsi néven ) ő nagyon bele merült a terra tudományba , volt néki mindenfajta eredeti eszköze is és gyártott hozzá ami nem volt gyáriban . Aztán már a Vári gépére váltott ő is . Annó alkatrészt és eszközt szereztem be neki az itteni sufnikból .
S most az.is dereng amit írtál ,hogy nem mindeggy a kerék méret sem .
Zacher Gábor is azt mondta, hogy aki rendszeresen iszik az alkoholista. Hogy a "rendszeres" alatt milyen gyakoriságot értett azt nem mondta. Szóval igen, így kezdődik... :-))))
Nekem van r250t és terrám(igaz ez globál) is és szántottam régen hondával, mindegyiknél gyárilag 60cm a kerékközép távolság vagy arra kell átszerelni. A terra honda vagy r250t eredeti ekéi mind ezt igénylik. Valamilyen állító szükséges amivel keresz és hossz irányú beállítás elvégezhető. Sajnos előfordul hogy a megfelelő mélységbeállításkor(főleg akkor ha az eredeti 5x12 helyett 6x12 gumi van) nagyon hátra dől a gép ilyenkor a csatlakozási pontot lejjebb kell vinni. Az én gépeimnél mindkettőnél ezt kellett tenni.