Tisztelem az elveidet, kívánom, hogy teljesüljön be az amire vágysz és minden jól sikerüljön!
De én személy szerint szeretném a "könnyebb" utat- nem is magam, hanem a gyerekeimnek. Az ő jövőjűk az én felelősségem! És én inkább értük aggódom, dolgozom mint ....
Amirol en beszelek az a 19,90 illetve 15,90 a free elofizetoknek. Ebbenhavi 3 giga internet (utana csokkentett savszelesseg) sms,mms francia, amerikai es kanadai vezetekes es mobiltelefonok es nagyjabol az osszes europai orszag vezetekes szamai korlatlanul hivhatoak.
Mellesleg az "ironak" van sajàt blogja is, ahol részletesen leirta a mindennapok eseményeit, elég durva volt még olvasni is... a lényeg, hogy kell az a nyanvadt b-terv! plàne, ha ilyen simlisen indit a fönök!
Személy szerint engem nem vonz skocia (tul zöld=tul sok esö) de azért kis idöt el tudnék tölteni arrafele, mint turista... van mit megnézni ott is!
Lehet, hogy akkor amiről te beszélsz az nem az akció (egy mobil az Internet mellé ingyenes, ha nem Internet mellé rendeled havi 2 Euro, 2 óra beszélgetési idő a díjban ) , amire én gondolok, hanem valami más csomagjuk A fiam beszélt velük, mert a Free Internet mellé ő is igényelte az akciós mobilt (2 Euro havi díj) , és neki azt mondták, hogy tényleg nem hívható külföld.
Nem nem voltal felreertheto, en is a mobilrol beszeltem, pont azert akartam atmenni hozzajuk a mobilommal, mert igy nem csak akkor tudtam volna beszelni a csaladdal amikor itthon vagyok. De mint ahogy irtam ezek szerint valtoztattak.
Az angol gólnak örült, de nem azért, mert nekik drukkolna, hanem a franciákat soha életében nem kedvelte, sem a fociban, sem más sportágakban - elevenítette fel Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő azt az esetet, amikor párttársával, Z. Kárpát Dániellel laptopjukat nézve, az öklüket rázva örülnek egy gólnak a Parlamentben Schiffer András beszéde alatt.
Nekem van egy Free Internet előfizetésem. Azelött Orange volt és nem igazán voltam elégedett vele. Csúcsidőben (főleg nyáron) szakadozott. A Free most ugyaenzt csinálja, de legalább olcsóbban.
Gondolkozom, hogy esetleg az SFR-t kéne megpróbálni.
Vettem két mobilt a Free Internet mellé, azután meglepődtem, mikor magyar számot akartam hívni.
Mondjuk nekem nem igazán érdekes (külföldre használom a magyar Dominot), csak kicsit pipa lettem, hogy erre sehol nem hívták fel a figyelmet.
Akkor ezek szerint valtoztattak, mert eleinte azzal reklamoztak magukat miszerint Europat es meg nehany orszagot korlatlanul hivhatsz a mobilodrol. Meg gondolkodtam is rajta, hogy atmegyek hozzajuk, de cimborak visszajelzesei utam inkabb maradtam a Bouygues-nal.
A szolgaltatok szempontjabol mindegy, egy arban van az osszes egyik sem jobb mint a masik. Uj szereplokent nemreg lepett be a Free a mobilpiacra, de szinte az osszes ismerosom akik veluk kotott szerzodest panaszkodik, hogy neha lehetetlen telefonalni. Ugyanugy csinaltak mint anno az internettel: nagyon kedvezo aron kinalnak szerzodest, de az infrastrukturajuk nem birja a szamos felhasznalot, a bovitest pedig az uj belepoo penzebol szponzoraljak. Csak interneten vagy telefonon lehet elerni oket, uzletuk nincs igy ha gond van a mobiloddal eleg szivas a dolog. A tobbieknel meg azt hiszem husegszerzodest kell kotni, hogy normalis aron telefonhoz juss (legalabb 1 ev de inkabb 2 ha valami normalis telefont akarsz amivel netezni is lehet) Ha otthon van egy korrekt telefonod inkabb azt tedd kartyafuggetlenne szerintem. Szemely szerint tobb mint 10 eve vagyok a Bouygues-nal eddig nem volt veluk gondom sem muszaki szempontbol korrekt lefedettseg mindenutt ahol rendszeresen megfordulok ( tobbek kozott Antibes es kornyeke), illetve az ugyfelszolgalat is mindig korrekt volt. A mobilnettel kapcsoltaban ugyanaz igaz mint a telefonra. Nezegetni kell a promociokat hatha talalsz valami erdekeset. A telefonos szerzodeshez kernek majd egy bankszamlaszamot, kozuzemi szamlat vagy igazolast a munkaltatodtol hogy ott laksz nala es oda kuldhetik a szamlakat. Az SFR-t nem ismerem az Orange-nal 10 evig voltunk internetelofizetok de egy sikertelen probalkozas utan ( osszeakartuk kotni a felesegem mobiljat, az internetet, a vezetekes telefont TV-t egyetlen csomagban) vegul feljelentettem oket tulszamlazazsert es szerzodesszegesert a fogyasztovedelmi felugyeletnel, mert 900e-t akartak kiszamlazni a magyarorszagra inditott hivasok utan ami elvileg korlatlanul hivhato volt a valasztott csomagban...
Ebben nem tudok igazán tanácsot adni. Arra vigyázz, ha a Free mellett döntenél (az nagyon olcsó), de csak Franciaországon belül működik és külföldi szám nem hívható, és ezt nem verik nagy dobra.
ja, tb! pàr éve egy ismerösöm németbe ment feketén mamit àpolni. Akkor azt mondta, hogy havi 500 Ft-ért kapott az otthoni tb-je mellé ilyen unios kék szinü tb-kàrtyàt. Nem tudom, hogy ez most hogy müködik (és lehet, hogy rosszul emlékszem a történetre is) de egy telefon és szerintem felvilàgositanak az EÜ pénztàrnàl....
mobil és mobilnet ügyben nem nagyon tudok segiteni, mert nekem baràtom vette anno az akkori mittom'milyen akcio keretein belül. Annyi az én véleményem, hogy szolgàltato és szolgàltato közötti àr/kinàlatban nincs nagy különbség, inkàbb a hàlozati lefedettséget kellene valahogy megnézni, pl. felénk az sfr eléggé "szaggat"...
Rizikója annyi a dolognak, mint minden más "fekete" foglalkoztatásnak. Ha úgy látod, hogy átver a tulaj legfeljebb továbbállsz. Valamilyen beteg és balesetbíztosítást azért kötnék a helyedben. Talán az olvtársak meg tudják mondani milyen lehetőségek vannak erre.
Jól esik, hogy aggódsz értem, de hidd el nincs más választásom. Meg kell próbálnom, mert ha nem teszem, akkor örökké bánni fogom.
Sajnos a kockázatokkal is tisztában vagyok (legalábbis most úgy érzem ill. gondolom), de eléggé kiszolgáltatott helyzetbe kerültem és talán "ugródeszkának" valóban jó lenne.
Annak nagyon örülök, hogy ismered a környéket. Valóban a félszigetről beszélt a tulaj. Feltétlenül szólok neked is a fejleményekről. A bevásárlási tanácsaidat pedig előre is köszönöm. Nagyon jól fognak jönni nekem.
Volna viszont hozzád két kérdésem:
1. Milyen mobiltelefonkártyát érdemes venni ilyen 3 hónapos időszakra? Pontosabban szólva, azt szeretném kérdezni, hogy melyik szolgáltató kártyáját érdemes megvenni ott?
2. Ha nem engedné a tulaj az internetre való csatlakozásomat (az Ő wi-fi-hálózatukra), akkor melyik mobilnet-et érdemes megvenni?
Én most várom a Műszaki egyetemről az enyémet, 4620,- Ft és már küldik is.
Egy gondom volt csak, hogy nem a kívánt nyelven küldik, mert a Minisztériumnak nincs pénze fordíttatni, de angolul is jobb mint a magyar nyelvű.
A Duna Fordítóirodával (hiteles) már megjártam. Rendesen félrefordították a szakmámat. Amikor mertem reklamálni még én voltam a hülye. Persze, nekik papírjuk van a nyelvtudásukról én meg csak itt élek pár éve.
Nagyon vigyàzz ! Az én véleményem az, hogy nem veszélytelen a dolog. Rabszolga-munka lehet belôle, jogok nélkül. S mivel elszigetelt helyen van, az elmenés sem egyszerû.
(Màr 2X vàlaszoltam neked és 2X tûnt el a vàlasz. ??? Megprobàlom 3X )
1. Jol emlékszel, màr tavaj is irtam, h haza akarok költözni (és még mindig 1 szàl bôrönddel), de mindezt elô kell készitenem (mint ahogy a kijövetelt is tettem). Meg kell vàrnom, hogy a gyerekeim mind a sajàt làbukra àlljanak és nyugodt lelkiismerettel elmehessek, amikor màr nem lesz ràm szükségük.
2. Nem élek àlomvilàgban, nagyon is jol ismerem az otthoni helyzetet, de mikor volt a magyarok élete rozsàs ? Màr szàz évvel ezelôtt is sokan kivàndoroltak, majd a hàboru utàn is sokan elmenekültek az orszàgbol; s a kommunizmus alatt kiürült volna az orszàg, ha nem lettek volna a hatàrok hermetikusan zàrva. De az elmenekülés az föladàs, a könnyebb megoldàs vàlasztàsa. Sosem szabad elvesziteni a reményt, hogy ez sem marad igy örökké, mint ahogy a komm. rezsimnek is vége lett egyszer, pedig a mi idônkben ezt mindenki véglegesnek gondolta.
3. A magyar (vagy màs) nyelv és kultura szeretetéért sehol nem fizetnek, de vajon azért kapsz-e valamit, hogy szüleidet, nagyszüleidet gondozod, szereted ? Akkor is ha betegek, öregek? Szàmomra a szülôhaza is ilyen. Most beteg, nyomorult (mert annyiszor kiraboltàk màr, tönkretették), de ha mindenki magàra hagyja, akkor végleg elpusztul.
Igy gondolom én a dolgokat, tudom különös ez sokaknak, de màr nem vagyok egyedül a fölfogàsommal. :)
Engem nem érint a sztori, nem érdekel, h a kicsi-kocsi nem idevalosi rendszàmmal nyomul (nem szolt még senki érte, de akkor is majd ha harmadszorra szolnànak, esetleg :) 3 a magyar igazsàg, ugye :) no meg a ràadàs! )
de az tetszett, h "Fordítani nem kell, nemzetköziül van" :))) de ari
jo mocizàst! irigykedni tudok csak! egyszer én is megcsinàlom azt a nyanvadt jogsit nagymocira :)
Sajnos 400km tölem(és nem igazàn jàrok arrafele), pedig tényleg segitettem volna... de ugy làtszik Tessloff kiismeri magàt arra...
hàt igy, hogy ilyen kiegészitö megjegyzéseket irtàl, nekem személy szerint nem szimpi a leendö fönököd! de ahogy irtad nincs sok vàlasztàsod, ha neked vonék, mindenféle képp "ugrodeszkànak" hasznàlnàm ezt a helyet, mert nem hiszem, hogy hosszutàvon jo az, ha az embert nem jelentik be :/ hogy ezt a fönök bevàllalja, az az ö dolga, ugye. meg ha 3 v 4havi vàltàsba dolgoztok 3an v 4en, akkor az azt jelenti, hogy évente 3honapot melozol?! vagy ketten lennétek az adott 3honap alatt?! Az is még csak fél év...v rosszul szàmolok/félreértettem vmit?! de ha màr helyben vagy és ilyen adottsàgaid vannak, biztos, hogy könnyebb lesz màs melot keresni. Turizmusban, ennyi nyelvet beszélni, Neked ez egy nagyon nagy plusszt jelent! Vagy ha van vmi szakmàd... én ugy indulnék neki, hogy màr otthon lefordittatnàm a papirjaimat (bizonyitvànyokat, anyakönyvi kivonatot... vagy mi kellhet még? valaki tipp?!) hogy ha itt vagy és lenne rà lehetöséged, hogy màsik àllàst keress, a papirok a kezedben legyenek(tölem ugyan nem kértek bizonyitvànyt a mostani munkahelyemre, de sose lehet tudni, én is igy indultam neki)
meg azt is hozzàtenném, hogy ez az összeg a minimàlbér, ugye heti 35munkaoràt jelent hivatalosan(ha tévedek, javitson ki bàrki!). na nem kell kökeményen ragaszkodni ehez, meg ugye elsöre nem is kell leàllni a fönökkel vitàzni, hogy "màr szerdàn lejàrt a heti munkaidöm" pl. De azért tudjàl rola, hogy mi is a szitu...
Azért vagyok ilyen negativ "vészmadàr", mert én sajnos màr nagyon rég megjöttem abbol, hogy kihasznàljon a munkaado és ha teheted akkor nyitott szemmel jàrj és ha kell tudj lépni.
De azért kivànom a legjobbakat! Kéz és làbtörést! :)
Antibes nagyon jo valasztas. Ha majd tudod, hogy merrefele laksz majd ird meg, ott laktam 5 evig eleg jol ismerem. Esetleg tudok segiteni merrefele erdemes elindulni bevasarlokorutra. A villa valoszinu a Cap d'Anibes felszigeten lesz, mert a varos tobbi resze eleg erosen be van epitve, nincs sok hely egy 1 hektaros kertnek.
Végre sikerült véghezvinnem egy jármű-honosítást (konkrétan: saját nevemen levő magyar rendszámos motorkerékpár papírjainak franciára cserélése), úgyhogy most megosztom az információkat, mert úgy veszem észre, többen is érintettek lehetnek a témában. Amúgy nem volt semmi komplikáció vagy pluszköltség.
Kell az eredeti magyar forgalmi (törzskönyv nem kellett), ki kell tölteni ugyanazt a nyomtatványt amit francia papíros gép átíratásakor kell, lakcím igazolására valami, továbbá kell egy certificat de constructeur nevű papír. A márka szerint illetékes magyar importőr adja ki (esetemben Honda Magyarország Kft, ingyen), emailben leírtam nekik, hogy az átrendszámozáshoz kéne egy papír arról hogy a jármű eu-konform, csatoltam a forgalmimásolatot illetve a franciaországi lakcímről a bérleti szerződést. 4 nap múlva itt röhögött a postaládában. Fordítani nem kell, nemzetköziül van. És persze kellett még egy csekk, esetemben 53,50 euroról. Autó esetében bejön még a sorba a műszakiztatás, de erről nincs tapasztalatom.
Ezután jön a magyarországi kivonatás. Kézzel írt megbízás egy rokonnak, hogy intézkedhet az Ocsmányirodában, kézzel írt nyilatkozat arról, hogy hol adtad le a magyar forgalmit, francia lakcímről valami, francia forgalmi másolata, magyar rendszám. Ezt mind elküldeni az intézkedésre megkértnek postán, és ennyi.