Az 1. pont kapcsán annyit tudok hozzáfűzni, hogy a legnagyobb zajt a Növény utca fölötti vasúti híd okozza, ami vasból van, és dübörög. Ezen nem tudna segíteni egy zajvédő fal.
A vasútvonal felújítása, és azzal együtt a Növény utcai felüljáró kiszélesítese (átépítése) a Nagytétényi út forgalmának átvétele céljából, valamint ezzel együtt zajvédő fal építése tudomásom szerint jelenleg megvalósítható tanulmány szintjén terveződik, 5-10 éven belül lesz várhatóan belőle valami. Addig minden fejlesztési javaslatot le fognak söpörni az asztalról azzal az indokkal, hogy már folyamatban van a dolog. Ezért szerintem teljesen felesleges minden ezirányú ügyködés.
Egyébként a mi vasutunk a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonal, a fehérvári vasúti igazgatóságnak semmi köze hozzá.
Szeretnék egy-pár problémáról írni és érdeklődni, hogy esetleg mások is támogatnának e ezek megoldásában:
1) Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a vonat elég hangos, különösen mikor éjszakánként egy-egy remekbe szabott tehervonat robog el, természetesen használva a kürtjét is Egy-két környéken lakó Tétényi ismerősöm javasolta, hogy gyűjtsünk aláírás és kérelmezzük közösen a MÁV székesfehérvári igazgatóságán egy hangvédő fal felhúzását (a Tétényi úton kifelé találni is efféle falat)
2) Pár nap esőzés után tapasztaltuk, hogy az E épület falán itt-ott elég komoly átázási nyomok láthatók (különösen sarkok esetében) -ez még jelenleg nem érzékelhető gond, majd csak pár év múlva fog mindenkinek feltűnni, hogy lemálik a szép színes vakolat... Érdemes lenne csatornát tetetni a tetőre ahol ez a probléa előfordul. Természetesen ezt is kérelmeznünk (sőt úgy gondolom jogosan követelnünk) kellene a beruházó felé garanciális műszaki javítás címszó alatt
3) Az E épületben a kukatároló ajtaja a garázs felől be van zárva, csak kívülről nyitható: kulcsot állítólag azért nem kaptunk hozzá, mondván állandóan nyitva kell legyen, mintegy vészkijáratként a tűzoltóság igénye alapján... kérdés: akkor vajon miért van belülről bezárva?
4) Gondolom sokan mások is találkoztak azzal az érdekes jelenséggel, hogy bizonyos földszinti lakosok elkerítettek maguknak olyan területeket is, amelyeket nem vásároltak meg, vagyis közös terület !!! (nem tudom mennyire örülnének annak, ha fognám magam és odatelepednék mondjuk kártyázni, vagy focizni, amire természetesen jogom van révén, hogy KÖZÖS !) Szerintem, amint megalakul a társasház érdemes lenne tőlük bérleti díjat kérnünk, ha már egyszer csak és kizárólag ők élvezik előnyeit bizonyos közös területeink egy részének....(ezt a jog egyébként jogtalan haszonszerzésnek minősíti és egész kellemes büntetési tétellel "jutalmazza")
- Ide kapcsolódik az a többek által is már említett érdekes fa-fal kerítés ami a D épület, A épület- és utca felőli sarkán található... Szerintem egyenesen botrányos, hogy bizonyos lakók úgymond leszarják ember és lakótársaikat... Pedig ez egy lakópark esetéb0en elég kellemetlenné tud válni idővel - prózaian szólva: "leszarás" "leszarást" fog eredményezni és elérhetünk egy olyan pontot amikor már háborús területté és egyben lakhatatlanná válik a lakópark.
- Természetesen ebbe a kategóriába tartozik a harci kutyák szabadon tartása az úgymond saját kiskertekben (miközben elég sok kisgyermekes család lakik itt), - a Vasárnaponkénti ütvefúróval való lakótársmegőrjítés (tudtommal az Önkormányzati csendrendelet alapján Vasárnap egész nap nem szabad ilyen jellegű hangos tevékenységet folytatni, révén, hogy pihenőnap - ennek megszegése esetén akár rendőrt is lehet hívni csendháborítás vétsége miatt) - az autók garázsbeálló elé való leparkolása (azt már nem i említem, hogy az út szélén állnak elég sokan)
5) Sajnos az úgymond közös képviselőnkkel is akadnak gondok, mondván, hogy nem igazán érzem, hogy képviselné közös érdekeinket akár Liliomdomb, akár Murus felé. Ráadásul én is kicsit sokallom az 1440 Ft/kWh melegvíz felfűtési díjat, ami más hasonló társasházakban ennek kb. fele szokott lenni... Kérdésem ez volt: hogy számlták ki? - Mérész Andrea válasza: tapasztalati úton... Hmm, hát azért ennél egy kicsit egzaktabb választ vártam volna, főleg hogy kiszámolható konkrét költségekről beszélünk - kicsit egyébként tartok ettől az egész közös költséges dologtól, mert még mindig nem tudom pontosan, mit is kapunk a pénzünkért és milyen elszámolást fognak tudni prezentálni... Érdekes lenne egyébként egy biztonsági kamerarendszer telepíthetőségének megbeszlése is, saját biztonságunk érdekében, miután azért elég sok betörés történt és előreláthatólag történni fog még, ha minden marad úgy ahogy most van. Egyébként nem gondolnám hogy túl drága lenne egy efféle rendszer, mert pl. egy infrás, hideg időben is működő kamera ára 15-25 ezer Ft. A mai technika és internet korában szerintem nem lenne eget verően komoly probléma egy ilyen rendszer telepítése és akár on-line internetes működtetése.
Egyenlőre most ennyi, amit már egy ideje gyűjtögetek magamban és végre alkalmam nyílt megosztani veletek. További szép estét kívánok és remélem kellemes és figyelmes lakótársai leszünk egymásnak.
Kapu személyajtajához semmit, még "másolás alatt van" (Fene se tudja mi tart rajta 3 hónapig) Garázshoz sem annak nincs is kulcsa, ahhoz egy távrángatót ami egyben a nagy ződ kaput is nyitja. A ház bejárati kapujához egy darabot az egész család.
Mintha Mérész Andrea azt említette volna, hogy az a terület az önkormányzaté, (a kertészethez tartozik telekügyileg, csak annor rosszul húzták ki a kerítést) és nem hajlandó eladni a Liliomdombnak. Asszem szép buli lesz amikor nyáron elküldjük a riasztást a parlagfűkommandónak,és az önkormányzat a tulajdonos (azaz az önkormányzat) kontójára hatóságilag lekaszáltatja:P
Az epuletek jelolese, illetve a tablak keszitese tudtommal folyamatban van, egyebkent meg tessek felhivni Meresz Andreat es szolni neki (tobben megtettek mar, es tenyleg folyamatban). Addig is onkentesek (minden lepcsohazbol valaki) siman nyomtathatnak egy A4-es papirra egy jelolest (pl.: D ep. A lepcsohaz) es kiragaszthatjak a lepcsohaz bejarati ajtajara.
Nos ebben teljesen igazad van, de a cím keresése, és a tilosban parkoló autók esete nem függ össze egymással.
És hogy egy kicsit még jobban megkavarjam a szart.
Aminek mindenki számára világosnak kellene lennie: A házak és lépcsőházak jelölése nem 10 négyzetméteres tacepaokkal fog megtörténni ami a buszmegállóból is látszik, hanem a bejáratok mellé ragasztott kb 30x30 és 20x20 cm közötti méretű táblákkal amin szerepel mondjuk az épület megjelölése, meg a lépcsőház. Ha egyáltalán látható lesz az útról akkor sem lesz elolvasható. Mivel a házak kapuja nem az útra hanem arra derékszögben nyílik így oda kell menni elolvasni. A mentősök/tűzoltók amikor megszerzik majd a helyismeretet akkor fognak csak azonnal bárhova eltalálni. Addig ők is kérdezősködnek, meg rohangálnak a lépcsőházakhoz. És én úgy gondolom ha valaki kihívja őket vegyen már annyi fáradtságot hogy a cím mellé mondja, hogy a felső három ház közül a középső, vagy alul a második.
Fenti véleményem valószínűleg sokak számára tahóként fog engem aposztrofálni, de nem érdekel. Elsősorban annak az érdeke hogy megtalálják aki kihívja a segítséget és ne várjunk már el mindent másoktól, hanem mi is segítsük a munkájukat. A táblák kirakása törvényi előírás, és valószínűleg ki is lesznek helyezve (az én véleményem is az hogy ezt minél hamarabb meg kell tenni), de könyörgöm ne fogjuk már rá, hogy azért égett le a lakásom ,mert nem volt kitáblázva hogy hol lakom. Számomra ez megint a másokra mutogatunk hozzáállás tipikus példája.
Ha már a primitívségnél tartunk, akkor meg kell említenem azt a tényt, hogy ma este újra mentő jött a liliomdombra, és bizony nem igen találták a címzettet, szerencséjükre útba tudtam igazítani őket, de kérdem én, mi kell ahhoz, hogy végre valahára ki legyenek már írva a házakra a címek??? Ezért nagyon komolyan megüthetné a bokáját az építtető, vagy a közös képviselet, meg is érdemelnék, mert ez nem játék!
A másik igen kellemetlen észrevételem a hétvégéről, amikor is egy igen nagy testű vélhetőleg rottweiler fajtájú kutya, mindenféle megkötés nélkül az egyik kertkapcsolatos lakás udvarán nézett farkasszemet azokkal a lakótársakkal, akiknek volt szerencsétlenségük arra járni. Ezt nem kéne erőltetni, úgy gondolom, és ez természetesen úgy írom, mint állatbarát. Ez mégsem egy családi ház, sem pedig az udvara!!! Ez gyerekekre, felnőttekre egyaránt veszélyes lehet.
Az érdi kirendeltség korrektül és gyorsan mindent meg tud csinálni. Kb egy hét alatt van TV és internet. A Camponában lévő T-pont tud rólunk, a rendelést felveszi, és a cím is szerepel benne, de olyan balfékek, hogy az szörnyű. Egy hónapig kellett a nyakukra járnunk mire sikerült kiküldeniük a szerelőt.
Amúgy a T-Home kínálatából minden van a házban, választás szerint. IPTV ADSL, kábeltv kábelnet, mindezek analóg és digitális formában is,+ ha valakinek kell akkor vezetékes telefon.
A T-... internetes címkeresője semmit sem ér. A XXII. kerület nincs benne, ennek ellenére mégis elérhető a kábeltv és a kábeltévés internet. Azonban erről a budapesti kirendeltségek semmit sem tudnak. Közvetlenül az érdi kirendeltséget kell keresni ezügyben.
Egyébként az internetszolgáltatásuk hasonló ahhoz, amilyen a cégen belüli információáramlás...
Sajna a T-.... szolgáltató visszautsította az IPTV megrendelésem, a lakhelyem szerinti címen (liliomdomb) ez a szolgáltatás nem elérhető (asdl vonalat sem kaphatok, tehát internetem sem lesz), és a kábel-tv szolgáltatás sem működik a fenti címen tájékoztatásuk szerint. Kérdem én: akkor Ti Kedves Lakótársaim mégis MILYEN TV-t néztek? Ami nálam nem lehet? HELP! Ezen a hétvégén 7szer nézte meg a gyerek a Madagszkárt és 4szer a Scooby-Doot! Valaki tud segíteni? Milyen szolgáltató, milyen csomag, milyen kábel v. vonal v. tányér v. tudomisénmi. Ja! Földi antennám van, de a remek betonfalak miatt siralmas minőségben. vagy hang, vagy kép.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, mert ez a hitvány cselekedet bennem is csak mélységes felháborodást szült!
Hiszek abban, hogy ez nem marad örökre titokban, előbb-utóbb kiderül, hogy ki volt a tettes és lesz néhány kellemetlen éve ezen a lakóparkon, mert az ilyent csak megvetni lehet!
Tavasszal, ha a ti is úgy gondoljátok pótolhatnánk a kivágott fát. Én szívesen áldozok időt, pénzt és energiát erre. És megszervezzük a lakótelepi polgárőrséget a fánk védelmére. :((((((((
Orulok a hozzaszolasodnak, mar en is gondolkodtam sokat, hogy mi szepet lehetne irni arrol a baromrol, aki ahelyett, hogy kiasta volna azt a szerencsetlen novenyt es atultette volna, most kivagta.
Uzenem neki, hogy veregesse magan jol vallon, mert nagyon fasza csavo, buszke lehet magara. Gondolom ahhoz nincsen eleg batorsaga - es felteszem, ha merne se tudna - , hogy elmagyarazza miert vagott es miert nem ultetett.
Egyebkent a lakopark teruleten, az utakon parkolo tajparasztok is gondolkodhatnanak neha.
Ráadásul a "paraszt" az a földműves ember megnevezése, és semmiképpen sem sértő szó. A paraszt az keményen dolgozik, hogy meglegyen az évi termés.
Sajnálattal veszem, hogy tényleg vannak ilyen tahó, bunkó, sötét tulajdonostársaink. Gondolom mindezt éjszaka művelte, mert arra már nincs gerince hogy felvállalja a tettét.
Úgy tűnik, sajnos vannak borzasztóan primitív (vagy csak buta) lakótársaink is.
A 3. épület belső udvarában egy nemrég ültetett, nagy, életerős fát valaki fűrésszel 10 cm-re a föld felett kivágott. Nem tudom, mi motiválhat egy embert a környezete ilyen módon való rombolására. Ha esetleg azért vágta volna ki valaki, mert árnyékot vet a szobaablakra, akkor azt kell mondanom, teljesen félreértelmezi a növényzet szerepét.
Amennyiben nem primitívségről, csak butaságról van szó, akkor egy kis oktatás:
A legrosszabb, ami történhet egy szobával az, ha a nyári melegben délután, minden árnyék nélkül betűz a nap. Ekkor ott bent rothasztó hőség keletkezik. Ez ellen megoldás, ha leereszti az ember a redőnyt. Viszont akkor sötét lesz. Sokkal kellemesebb, ha esetleg van a nap előtt egy szép fa, ami árnyékol egy kicsit. Így nem kell leereszteni a redőnyt, a nyitott ablakon bejön a levegő és a madárcsicsergés. Tehát a fák nagyon fontosak az ember kellemes közérzete szempontjából. A közvetlen, betűző napfény pedig kellemetlen környezetet teremt.
Elnézést a többiektől, de úgy tűnik, a fenti dologra nem mindenki képes magától rájönni. (Próbálok jóindulatúan hozzáállni a dologhoz, elvégre lehet olyan ember, aki a belvárosi kispolgári lakásokban szocializálódott, és a házak közötti szűk utcákban meg kellett küzdenie minden apró napsugárért, még az ott lévő fákkal is. Azt nem mondhatom rá, hogy paraszt, mert a parasztok nagyon is tisztelik a növényeket.)