Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
kezdesz te is fárasztó lenni, pedig értelmesebbnek gondollak mint azokat akik (bár helyesen írni nem tudnak) a kvad írásmódján képesek kiakadni. az elveket a törvények adják. ugyanazt tudom mondani mint bulldognak: beidézte már más ezeket, el lehet olvasni mindet, aztán ki lehet belőle találni. ehhez én mért kellek?
figy, neked is mondom , nem értem mit rágódunk ezen. beidézett valaki törvényrészleteket. benne vannak kristálytisztán a szempontok amiket figyelembe kell vennetek. én ehhez miért kellek?
valamelyikőtök tisztázta hogy közút az ami forgalmi céllal épült ki. a forgalmi cél meg az hogy a pontból b -be juthass rajta keresztül. az erdészeti utaknem kimondottan ilyen céllal jöttek létre.
Szerintem a kvadok, motorok es egyeb jarmuvek egyik nagy problemaja a zaj. Gondolkodjunk a termeszet szemszogebol. Egy allat szamara egy ember jelenlete onmagaban nem tul nagy kunszt. Elfut es jovan. De egy igen zajos jarmu viszont szabalyszeruen stresszelheti az elovilagot. Abszolut termeszetidegen, Persze csak ha sokan vannak. Nyilvan egy-egy jarmu adot esetben elkerulhetetlen -> erdesz stb, de nagy mennyisegben gondot okozhat.
A kipufogogaz gyanitom annyira nem jelentos, hogy gondot okozzon, a foldturasok meg egyaltalan nem gond, ha nem vedett novenyeken tortenik :) Mert hat mit szamit egy kis felturt fold egy nagy erdoben? Az nem fog artani az erdonek.
Ez nem 1-2 év. De most már TÉNYLEG ELÉG LEGYEN ! Idegesítő az általánostól eltérő írásmód, főleg hogy 'kívülállók' próbálják a használóknak bemutatni. De ez már nem lényeges - ez NEM NYELVI kérdés, ez legalább világosan kiderült.
nem értem mi a fenének kell mindig ide visszakanyarodni. eljut a vita egy pontig mindig, hogy nagyjából tisztázódik hogy elvileg hol lehet kvadozni és hol nem, aztán meg valaki közületek mindig félreviszi a vitát valami hülyeséggel, hogy "ott kanyarodok be ahol akarok" , "a rendőr szóljon hogy nem szabad", "ha legközelebb szembejövök, ne hőzöngj", stb. aztán kezdődik az egész előlről. most komolyan, mire jó ez? ti most itt ezzel mit akartok elérni? mert meggyőződésem hogy aki olvassa a topikot és nem kvados, az az eddigiekből tisztán láthatja, hogy veletek nem érdemes egyezkedni, mert többet akartok annál mint ami lehetséges. és emellett egyesek hihetetlen vitaképtelenek, még a legprimitívebb "ki a nagyobb köcsög, orbán vagy gyurcsány?" jellegű topikokban sem nagyon fordul ilyesmi elő.
"Ezt pont te mondod aki direkt rosszul irod le azt,hogy quad!
Kicsit nehéz a felfogásod,hogy megjegyezd,hogy kell leirni!
Illetve nálad nem is erről van szó hanem direkt ezzel húzól fel de ezt rosszul teszed!
Csak annyit kérek ird le helyesen:QUAD"
Ezen kar vitazni, mindenki ugy irja le ahogy akarja. Szabad a nyelv :) Mondjuk szerintem mivel a kvantumot is kv-vel irjuk ezert hosszabb tavon nem sok eselye van a quad szonak fennmaradnia. Eleg eros a mgyar nyelv ahoz, hogy idovel bedaralja a magyartalansagokat es a sajat kepere formazza.
Én csak arra kérlek hogy olvasd el figyelmesen az erdőtörvényt, a kreszt, és a helyesírási szabályzatot, én vettem a fáradtságot ezekre.. Azért nem másolok, mert ugye mindenki csak annyit másol be amennyi az Ő érdeke.