Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
Pufit készen veszek. Megkérdezem, de akkora méretű és súlyú lemezzel nem hinném hogy bírkózik. Nekem is azért 50%-os a lemez, mert azt még tudják "mozgatni" ;)
Nem, vele nem beszéltem mert itt volt az orrom előtt az egyik lakatos barátom aki vizteres kandallókat készít. Lézerrel kivágát mindent, amit meg lehet lehajtat. 4báron nyomáspróbazza azokat is...
10db 1250hosszú 70x5-ös varrat nélküli cső már le volt vágatva mire Jancsival tudtam beszélni. Ugye eltelt két hét közben. Jelen állás szerint a vizes kandalló készítő haverral megcsináljuk úgy ahogy HBBST és KO75, csak ezeket a csöveket nem rövidítem. Megy bele csavart lemez torló, aztán meglátjuk. Ha nem válik be, akkor bekerülési áron eladom. :) Csöveket jó áron sikerült venni, a lemezeket is 50% akcióban kivágják lézerrel. De az is lehet, hogy amíg kint vagyok jön más. Vagy veszek még 5db csövet a három huzamhoz. Meg ilyedve nem vagyok hogy fűtés nélkül maradok. 3 m3-es pufi is már lebeszélve.
Nem titkolok én semmit. Több minden van-volt játékban, és amíg nem döntöttem meg nem vágtam bele, addig bármit mondok az változhat is egy pillanat alatt. 50-es fúvókát Ricsiék leöntik, csöveket levágattam. Egyenlőre ennyi. Tervek vannak, most kimegyek megint 5-6 hétre egy pénzt keresni, aztán ha hazajöttem meglátjuk hogyan tovább. Holnap jönnek foglalózni a mostani rendszert. Nem vagyok meg ilyedve, szerencsére van 4komoly érdeklődő aki alku nélkül vinné, csak az övé legyen. Ha az egyik meggondolja magát akkor hívom a másikat.
Ez végül is ua mint a grundfos 25-60 csak okosabb mármint a réginél
Nem tudom megmondani milyen szivattyú kell neked
25 általában azt jelenti a szivattyúkon hogy 1"bent a LIK,wilo 30/7vagy 4 az 5/4" hátsó szám emelési magasság aztán így tovább dn40 mint enyém 40/7 azaz 6/4" szivattyú bele,minden szivattyúnak megvan általában a neten a diagramja emelési magasság,
Nálam 6/4" csövezés esbe tv32 72fokos patronnal a legkisebb keresztmetszet, szivattyú 1-es állás,visszatérő 72 fok,előremenő 73-74 fok van normális keringés, nincs 8-10 vagy még több dt,arról az állapotról beszélek amikor a pufi alja mondjuk 20 fok
Kisebb teljesítményű szivttyuval is +lehet oldani pl kevesebb kanyar
Tudom ez nem segítség de ez van,neked kell döntened
Végtére is igazatok van, nem szoktam elmesélni, hogyan működik, egy négyütemű motor.
A számtalan fődíj, (nem magyar) szerintetek postán is beszerezhető, vagy az ecserin.
Nyilván nem sokat értett, az a bácsi sem aki, messziről nézte, majd azt mondta:" 40 évig a Ganz- Jendrassik motorok főszerelője voltam a MÁV- nál, de sose gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű is lehet , a négyütemű motor!"
BME - mi ez? (motor. -Ja.)
Csodálkozzak, ha valaki nem érti. Nem csodálkozom. A japán legyint, wankel, meg sem nézi!
Az a baj, hogy beálltál sündisznóba és még az őszinte kérdésre is szarkazmussal válaszolsz. A megadott életkor tartomány közepén, illetve között foglalok helyet, amit - használva a te általad felvett stilust - 'a nickem alapján kis gondolkodással talán még te is meg tudsz fejteni' (lentebb segitek).
A kérdést (kenés/hűtés) nem provokativnak szántam, te magad kérted, kérdezted a véleményt a honlapoddal kapcsolatban. A honlapról nem beszélnék részleteiben, szerintem egy katyvasz van ott. De ott láttam a szinesitett, szagositott rajzokat és azokból véltem megérteni az életkorommal összemérhető ideje fejlesztett készüléked működését.
Ha félretennénk a gyakorlati megvalósitás (és a kenés, hűtés) skrupulusait és megkérdezném, hogy ez mitől jobb, mint az Otto motor, a válasz nyilván egy lesajnáló homályos utalás lenne, önmagukban értelmes szavak és mondatrészek értelmetlen zagyvasága.
Csak halkan jegyzem meg, a tömegek alternáló mozgásának hibáztatása hibás irány. Biztos megfigyelted már, ha van esetleg pl. dekompresszoros motoros fűrészed, hogy kompresszió nélkül milyen könnyű átforgatni a motort. A hagyományos motorok veszteség mérlegében a súrlódás ott van pár százalékkal, de inerciális komponens az nincs.
Öreg... Most is mind sokadszor nyilvánosan hülyének titulálsz mindenkit aki nem akar megérteni téged, miközben semmi konkrét tény nincs részedről... Enegem valóban érdekelt volna de egy ekkora sületlen katyvaszt mint amiket eddig írtál, már nem is akarok megérteni. Ugy érzem nem én leszek szegényebb hiányával.... Ha igaz, ha nem... Nem akarok én sem küzdeni, sem pedig bizonyítani. "Bolond lyukból bolond szél fúj..."
Eddig kiállításokon az volt a baj, nem volt térlátás, most meg, a rajz rossz, ha lefényképezném ennyit sem látnál, már 16 éve elköltöztünk, a múltkor jártam arra, és ha csak kívülről rajzolom le többet látsz?
Én megértelek benneteket, valószínű sokat tanultatok, és nincs több hely! Cikizni bárkit lehet, de ha egy értelmes ember elolvassa, nem én égek. Ha nektek megéri, küzdjünk.
én még nem mondtam, hogy nem értetek semmihez, vagy nagyon kevéshez. Ez van.